Beauty

Ken je klassiekers | Moroccanoil

10 juli 2017

moroccanoil treatment
Menig beautygoeroe en hairstylist zweert erbij. Volgens velen zou Moroccanoil Treatment haarolie hèt product zijn voor zacht en glanzend haar, tegen pluisjes en droogheid èn je zou er zelfs sterker haar van krijgen. Onlangs vroeg ik op Facebook welke beautyklassiekers jullie uitgeplozen wilden hebben en dit product werd onder andere genoemd. Wat is Moroccanoil haarolie, wat zit er in en wat doèt het nu echt voor je haar?

Moroccanoil Treatment, de belofte
Volgens het merk zelf is het “de essentiële basis voor ieder haartype” en kan je het gebruiken als conditionering, styling en als finishing touch. Het belooft het haar veerkrachtig, makkelijk doorkambaar en glanzend te maken, kroezen en pluizen te elimineren en heerlijk te laten ruiken. Klinkt goed!

De ingrediënten
Deze bekende haar olie bevat maar 7 ingrediënten dus dat uitpluizen is redelijk vlot gedaan:

– cyclomethicone, een silicoon die het product lekker smeerbaar maakt en de haren zacht en glad laat aanvoelen
– dimethicone, een silicoon die een beschermend laagje om de haren legt en een glad en zacht gevoel geeft
– arganolie, het ‘Marokkaanse Goud’ wat beschermend, verzorgend, verzachtend en voedend werkt
– parfum, geurstoffen waardoor het product zo lekker ruikt
– linum usitatissimum, lijnzaadolie wat voedend en versterkend werkt
– CI 26100, rode kleurstof
– CI 47000, gele kleurstof.

moroccanoil treatment
Siliconen
De basis van het product zijn dus twee soorten siliconen. Ze zorgen ervoor dat het haar lekker glad en zacht gaat aanvoelen, houden de overige ingrediënten ‘op hun plek’ waardoor ze gericht op het haar hun werk kunnen doen, maakt haar makkelijker doorkambaar en zorgt dat het sneller droogt. Daarnaast zorgt het ook ervoor dat er een laagje om je haarpuntjes komt waardoor deze minder snel slijten en splitsen wanneer ze langs kleding opschuren bijvoorbeeld.

Toch kan er een nadeel zitten aan siliconen in haarproducten. Doordat ze, vooral dimethicone, lastig van je haar af te wassen is kan het de zogenaamde ‘build-up’ veroorzaken. Omdat je het dus lastig van je haar kan verwijderen kan je haar zijn volume verliezen, er vettig gaan uitzien en futloos gaan hangen. Mocht je hier last van hebben dan kan een goede dubbele haarwasbeurt met een shampoo met SLS/SLES (sulfaten) deze build-up verwijderen. Je merkt aan je eigen haar wanneer je zo’n ‘hardere’ shampoo nodig hebt om je haar weer even echt helemaal schoon te krijgen, maar gebruik deze niet te vaak omdat deze sulfaten ook de hoofdhuid kunnen irriteren.

Werkzame bestanddelen
De ingrediënten in Moroccanoil Treatment die echt wat doen voor je haar zijn arganolie en lijnzaadolie. Arganolie wordt niet voor niets het Marokkaanse Goud genoemd. Het zit bomvol onverzadigde vetzuren, antioxidanten en vitamine E en er zitten stofjes in die tegen bacteriën en schimmels werken. Pure arganolie kan je als alles-in-één product gebruiken voor je lichaam, gezicht en haar. Op je haar zal het vooral zorgen voor een fijnere doorkambaarheid en werkt het beschermend, verzorgend, verzachtend en voedend. Lijnzaadolie bevat onder andere omega-vetzuren, vitamine E en een vitamine B-complex wat je haar sterker maakt en verzorgt zodat het meer gaat glanzen.

moroccanoil treatment
Hoe gebruik je Moroccanoil Treatment?
Je kan dit product op drie manieren gebruiken; breng een kleine hoeveelheid aan op handdoekdroog haar en concentreer je op de lengtes en punten, gebruik het als finishing product in je haarpuntjes en om die ‘babyhaartjes’ onder controle te houden of voeg het toe aan een haarmasker, conditioner of zelfs je haarverf voor een extra verzorgende boost.

Mijn ervaring
Persoonlijk vind ik dit één van de fijnste haaroliën die er is vanwege de fijne werking, de niet al te lange ingrediëntenlijst en de heerlijke geur. Het is echt enorm zuinig in gebruik en dat is ook gelijk mijn tip bij een product als deze: less is more! Als je teveel gebruikt krijg je namelijk vettig haar en dàt is juist niet de bedoeling. Gewoon een beetje in handdoekdroog haar en je haren aan de lucht of met de föhn drogen. Een minibeetje als finishing touch over je kapsel en klaar ben je. Gebruik ik niet een product zoals deze dan heb ik echt veel meer last van pluizig en ‘stuggig’ haar en hiermee gaat het juist mooi glanzen en valt het veel mooier. Ja, ik ben fan!

Moroccanoil is als haarolie in de normale treatment en als light versie verkrijgbaar vanaf €16,90 (25ml).

Vraag 1: Ben jij fan van Moroccanoil haarolie of haarolie in het algemeen?

Vraag 2: Welk klassiek beautyproduct zou jij wel eens zo uitgeplozen willen zien en ben je benieuwd naar of het de beloftes waar kan maken?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Agnes van Duffelen
  Reply Agnes van Duffelen 26 september 2020 at 09:57

  Wat mij bijzonder intrigeerd is hoeveel pure arganolie zit er nou echt in! Heb je dat al onderzocht. Ik denk heel weinig misschien nog geen 1%. Arganolie is erg duur en in bijna alle beautyproducten zit Arganolie dan zou je heel Marokko vol met Arganbomen moeten hebben. 🤔

 • Avatar van Delilah Elout
  Reply Delilah Elout 19 juni 2020 at 20:14

  Is dit geschikt voor dun & fijn haar? Maakt olie het haar juist niet zwaarder (en dus futloos)?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 juni 2020 at 14:29

   Jazeker, als je niet teveel gebruikt en het meer concentreert op de puntjes en lengtes (niet te dicht bij de hoofdhuid). En er zijn ook lichtere haarolie-varianten, juist voor dun en fijn haar :)

 • Avatar van Esther
  Reply Esther 10 augustus 2017 at 14:10

  Mijn kapper werkt met Moroccanoil en sinds ik bij haar kom gebruik ik niet anders meer. De shampoo, conditioner, olie en moulding crème. Het is duur in aanschaf, maar het is allemaal enorm zuinig in gebruik en mijn kleur blijft veel langer mooi. Scheelt zeker 2 à 3 verfbeurten per jaar. Kan in mijn geval wel uit dus. En die geur … ❤

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 augustus 2017 at 22:03

   Dat ervaar ik ook inderdaad, heerlijk he?!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 juli 2017 at 10:41

  Dit staat al zo lang op mijn shoplist!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 10 juli 2017 at 19:06

  Ik heb hier wel hele goede dingen over gelezen en zou het zelf ook wel eens willen proberen. Inderdaad, vaak wordt mijn haar zo vet.

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 10 juli 2017 at 18:51

  Ik heb zo’n dun en fijn haar dat ik het nog niet aangedurft heb. Bang dat het helemaal een futloze bedoeling word.

  • Avatar van Sonja
   Reply Sonja 10 juli 2017 at 18:56

   Anti-roos shampoo zou ik wel eens uitgeplozen zien.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 juli 2017 at 14:46

   Je zou dan de light-variant eens een keertje kunnen proberen, misschien hebben ze ergens een sample?

 • Avatar van sannie
  Reply sannie 10 juli 2017 at 17:52

  1. Ik heb het tot nu toe te duur gevonden om uit te proberen, ik gebruik pure arganolie voor mijn droge haar
  2. Ik zou weleens willen weten of die dure borstel van Mason Pearson zijn reputatie eer aan doet. En die dure wimperserums… werken die nou echt?! Heb er weleens een getest maar kreeg er zere ogen van… nu durf ik niet meer.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 juli 2017 at 14:47

   Ik heb helaas ook minder goede ervaringen met wimperserums, misschien heb ik er te gevoelige ogen/ooghuid voor? Heel jammer.. De Mason Pearson ben ik ook al jaren benieuwd naar, maar heb er nu te korte haren voor om echt goed te kunnen testen.

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 10 juli 2017 at 14:05

  Ik ben van de shampoo/conditioner geen fan helaas. Kreeg nu in mijn Engelse beautybox een tube van de moisturizer, die ga ik alsnog proberen denk met name dat mijn haar tijdens de vakantie in Griekenland wel wat TLC kan gebruiken :)

 • Avatar van yvonne
  Reply yvonne 10 juli 2017 at 12:25

  1. ik ken de naam maar niet het product. Wil het zeker eens uitproberen
  2. ik ben wel benieuwd naar een wimperserum, nagelverharder of pigmentvlekkenproduct. Oja en ben benieuwd naar die blauwe beertjesvitamines die beweren dat je haar sneller gaat groeien. Weet geen specifieke merken.

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 10 juli 2017 at 11:30

  Het is echt al jaren mijn lievelings, maar ik vermijd siliconen ook niet. Ik heb krullen, dus ik gebruik de light versie. Echt een aanrader!

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 10 juli 2017 at 10:59

  Moroccanoil is zeker een klassieker, maar ik heb het nog nooit gebruikt! Ik heb tot nu toe altijd Biosilk gebruikt voor mijn haar. Misschien dat ik toch eens voor deze treatment ga, als mijn Biosilk op is.

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 10 juli 2017 at 10:31

  Oeh deze wil ik altijd al proberen, maar eigenlijk alleen vanwege de geur…
  De siliconen houden mij tegen , in mijn skincare vind ik dit okay maar voor mijn krullen zijn deze niet aan te raden.
  Ik gebruik NUXE olie, (ook best een klassieker !) en deze ruikt minstens net zo lekker.
  Wat een leuk artiekel, komt er een serie over klassiekers of cult producten?

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 10 juli 2017 at 09:43

  Oh ik heb dit product ook in huis! Nog nooit gebruikt maar na het lezen van jouw review ga ik daar snel verandering in brengen. Ik gebruik namelijk altijd na het wassen een beetje serum/haarolie zodat mijn haar beter doorkambaar is. Ideaal!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.