Persoonlijk

Personal | Mijn weg naar size healthy

31 juli 2017

size healthy
Het is alweer even geleden dat ik een update schreef over mijn gezondheid. Bijna dagelijks krijg ik wel een mailtje of een berichtje via social media hoe het met mij gaat. Superlief dat jullie zo betrokken zijn en oprecht interesse tonen ♥ Tijd dus voor een update waarin ik je bijklets over eten, sporten, de tussenstand en een positieve mindset. Mijn weg naar size healthy! 

Size Healthy
Ik krijg ontiegelijk vaak de vraag waar ik heen wil, welke maat ik ooit aan wil kunnen, wat mijn streefgewicht is of hoeveel ik in totaal af zou willen vallen. Maar voor mij persoonlijk is een bepaalde maat of een bepaald getal op de weegschaal nooit de drive geweest achter mijn beslissing voor de gastric sleeve operatie. Ik wil gewoonweg gezond zijn. Geen calorieën tellen of allerlei diëten volgen, niet meer de hele dag krampachtig bezig zijn met eten en een lijf dat gezond is. Dat is waar ik hard voor aan het werken ben en wat mijn streven is. Natuurlijk helpt de operatie daar heel erg bij als het op eten aankomt, maar wàt ik in mijn mond stop en hoe ik met dit ‘nieuwe’ lijf aan de slag ga op weg naar dit gezonde lijf zijn allemaal keuzes die ik zelf maak, iedere dag weer en waar ik steeds beter mijn weg in kan vinden.

Tussenstand: – 52 kilo
Ja, dat lees je goed. Aan de ene kant schaam ik me om het te delen met je en kan ik me nog steeds heel boos maken dat ik het ooit zover heb laten komen, maar aan de andere kant ben ik enorm trots op wat ik tot nu toe bereikt heb dat ik het bijna van de daken wil schreeuwen. Ik ben hiervan zo’n 25 kilo zelf afgevallen in de jaren voor de operatie en sinds de operatie vier maanden geleden is daar dus bijna 30 kilo bijgekomen wat een totaal maakt van twee-en-vijftig kilo. Wat mijn streven qua gewicht is en wat ik er nog van af wil? Zoals ik al aangaf heb ik daar totaal geen vast beeld bij, maar in de categorie ‘gezond gewicht’ volgens de BMI-cijfertjes zou toch wel een heel erg mooi streven zijn. Ik heb dus nog een flinke weg te gaan maar ben enorm goed op weg!

Sporten
Ik maar denken dat dat hele sporten echt niks voor mij was en nu begin ik het zelfs leuk te vinden ^^ Ik ben begonnen met de hardloop-app C25K (couch to five kilometer) waar ik best m’n weg in kan vinden, heb Zumba weer opgepakt en shake er lekker op los en ik ben zo’n 3 keer per week met krachttraining bezig. Als ik eraan terugdenk dat ik ooit op mijn hoogste gewicht nog geen 500 meter kon lopen zonder tussenpauze en kijk waar ik nu sta dan lijkt dat echt een heel leven geleden. Nu sta ik zonder moeite drie à vier keer per week op om 06.00u om te sporten, waarna ik ontbijt voor Paul, Shae en mijzelf maak en we gezamenlijk ontbijten. Mocht je nieuwsgierig zijn: ik kies ervoor om de cardio (hardlopen en zumba) in de ochtend te doen en op de tussenliggende avonden doe ik de krachttraining in de avond.

size healthy
Mijn leven is de laatste maanden gigantisch veranderd. Ik voel me niet alleen steeds fitter en sterker en begin mijn lijf steeds meer te waarderen, maar mijn hele mindset veranderd. Ik heb meer rust in mijn hoofd, zit lekkerder in mijn vel, kan makkelijker nee zeggen, weet duidelijker waar ik heen wil en heb een heldere focus. En dan zeker niet alleen op het gebied van mijn gezondheid maar ook in mijn privéleven en op zakelijk vlak. Ik hoop deze fijne flow vast te kunnen houden en ben ontiegelijk benieuwd waar dit heen zal leiden!

Mocht je vragen hebben omtrent de onderwerpen hierboven dan mag je ze gewoon stellen. Ik probeer zo open en eerlijk mogelijk te zijn als het op de operatie, het herstel, mijn (geestelijke) gezondheid aankomt dus zal zeker de moeite nemen om je vragen te beantwoorden ♥

Volg je mij al via Instagram? Mijn account is @CurvaciousNL. Hier deel ik vooral via Instagram Stories persoonlijke filmpjes en blijf je op de hoogte van behind the scenes, mijn sportieve yay en nay momenten, uitjes met m’n gezinnetje etc. :)

Lots of love,
Desirée

* foto via Shutterstock.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 20 augustus 2017 at 13:02

  Wauw 52kg, geweldig zeg. En het is waar hoor: heel je mindset veranderd ook. Het is alleen wel dat je echt moet blijven sporten, na mijn zwangerschap ben ik nog lang niet al mijn zwangerschapskilo’s kwijt, ik eet gezond en niet veel (want dat gaat ook niet), maar ik kan meer eten als voor de zwangerschap. Echter sport ik te weinig, met name krachttraining, waardoor mijn buik echt wel lijkt op een 4mnd oude zwangerschap (hoera voor de taille die ik nog heb, boeh voor de buik). Dus als ik dat weer op kan pakken, als ik een nieuwe baan heb (met deze baan is het niet haalbaar icm koken, kind naar bed, huishouden) dan word ik hopelijk weer iets strakker. Het blijft echt voor eeuwig, dat heb ik wel gemerkt. Je ziet er geweldig uit lieve Desirée, je mag onwijs trots op jezelf zijn!

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 19 augustus 2017 at 09:35

  52 kilo?! Dat is echt ongelooflijk! Wat een prestatie. Ik ken meer mensen die zo’n operatie hebben gedaan, maar lang niet zoveel zijn afgevallen, dat is echt aan je eigen inzet te danken hoor! Heel knap! Ik hoop dat je snel je streefgewicht zult bereiken!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 augustus 2017 at 09:37

   Dankjewel! Een kleine verduidelijking: 25 kilo was ik zelf in de jaren voor de operatie kwijt geraakt en nu sinds de operatie nog eens 30 erbij.

 • Avatar van Anne-Marie
  Reply Anne-Marie 10 augustus 2017 at 07:51

  Mooi geschreven en heel herkenbaar. Ook die rust in je hoofd!

 • Avatar van Loes | Gewoon iets met Loes
  Reply Loes | Gewoon iets met Loes 3 augustus 2017 at 14:53

  Wauw, dat zijn mooie resultaten! Leuk om te horen dat je ook in het sporten een beetje lol hebt gekregen. Want dan hou je het het langste vol! Keep up the good work! En inderdaad, je gewicht is maar een getal.

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 1 augustus 2017 at 20:10

  Je bent echt super goed bezig en zo knap dat je dit doet en ook met je lezers deelt :) Ben benieuwd naar binnenkort eens een outfit? :)

 • Avatar van Monica
  Reply Monica 31 juli 2017 at 21:46

  Wauw echt daar mag je zo trots op zijn. Echt heel goed bezig en niks anders dan respect daarvoor. Xx

 • Avatar van Natascha
  Reply Natascha 31 juli 2017 at 21:05

  Wauw, ik wil toch even zeggen dat ik jou oprecht een powervrouw vind hoor! Knap hoe je het allemaal hebt aangepakt, bekijkt en hoe je nu in het leven staat. Respect! Ik heb je blog getipt aan een goede vriendin van mij die hetzelfde traject wil gaan volgen. Ik weet dat je mind in dit geval ook heel belangrijk is en misschien heeft ze wat aan jouw blogs. Alvast bedankt dus :)

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 31 juli 2017 at 18:18

  Jeetje, wauw, wat een prestatie! Schaamte is niet nodig, je mag juist ontzettend trots zijn op wat je hebt bereikt!

 • Avatar van Sima
  Reply Sima 31 juli 2017 at 16:03

  Soo goed zeg. Schouderklopje voor jou!
  En reespect ga zo door meid.
  Jij komt er wel :-)

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 31 juli 2017 at 14:50

  Wat een ongelooflijke prestatie! Fijn om te lezen dat je plezier beleeft aan sporten. :-)

 • Avatar van Annika
  Reply Annika 31 juli 2017 at 14:05

  Wat ga je goed! Ik heb echt bewondering voor de manier waarop je dit aanpakt.

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 31 juli 2017 at 13:46

  Jeetje zeg wat ontzettend knap!!! Al zoveel kilo eraf. Ik ben jaloers op je mindset en ruggengraat. Topper!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 31 juli 2017 at 12:36

  wauw! je gaat als een speer <3

 • Avatar van yvonne
  Reply yvonne 31 juli 2017 at 11:55

  Wat fijn voor je dat je zo bezig bent en je er zo goed bij voelt. Keep up the good work!

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 31 juli 2017 at 11:16

  Wauw, ik ben super onder de indruk. Wat knap! Je hoeft je echt niet te schamen, ik bedoel, je onderneemt nu toch stappen naar gezondheid?! Juist iets om trots op te zijn dat je de knop hebt omgezet en actie onderneemt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 juli 2017 at 14:41

   Daar heb je helemaal gelijk in.. Thanks!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 31 juli 2017 at 10:54

  Wauw wat een knappe prestatie! Daar heb ik heel veel respect voor. En wat fijn dat je bent gaan genieten van sporten. Ik heb ook gemerkt dat ik lekkerder in mijn vel zit als ik sport. Nu net een maand niet hardgelopen maar ik ga deze week weer beginnen. Nou zet hem op hè, je mag al mega trots zijn!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 juli 2017 at 11:12

   Dankjewel lieve Fleur! En jij heel veel succes gewenst met het hardlopen weer ^^

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 31 juli 2017 at 10:43

  Wauw! …. ik doe twee jaar over 15 kilo ? Maar dat ligt anders, i know! Wat ga je goed, ook trots op je dat je krachttraining doet! Ga zo door!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 juli 2017 at 10:44

   Ik heb over die eerste 25 zonder operatie ook laaaaang gedaan, dan gaat het toch allemaal net even anders als je het gezond wil doen tenminste ;) En ja, liefde voor krachttraining!

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 31 juli 2017 at 09:49

  Jeetje meis wat ga je lekker! Bizar hè om je lichaam zo te zien veranderen…….

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 juli 2017 at 09:53

   Ja, heel erg bizar! Nu wel continue spierpijn door het nieuwe sportschema voor Mud Masters 24 september maar dat trekt wel weer bij. En stiekem voelt het wel lekker ^^

 • Avatar van Gonny Aarts
  Reply Gonny Aarts 31 juli 2017 at 09:46

  Wat fijn om te horen dat alles zo goed gaat. Super knap hoor. Ook lief dat je het met ons deelt.

  Goed bezig meid!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 31 juli 2017 at 09:45

  Wat goed van jou!
  Je bent erg goed bezig en ga zo door ;-)
  Het is goed te zien dat je al erg veel kilo’s bent afgevallen na de operatie.

  Xoxo

 • Avatar van Shirley
  Reply Shirley 31 juli 2017 at 09:42

  Hoooo, 52 kilo? Mijn god, wát een prestatie. Eerst 25 zelf en nu nog eens 30 na de operatie. Hoop dat je je beseft hoeveel dat is! Ik weet zelf uit ervaring dat het lang kan duren voordat het allemaal tot je doordringt en voordat je het zelf ‘ziet’ in de spiegel, maar hopelijk maak je veel foto’s en laat je omgeving je weten dat het echt heel erg knap én een mega verandering is. Good job! X

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 juli 2017 at 09:51

   Bizar he? Soms geloof ik het gewoon niet en denk ik dat de weegschaal kapot is, maar als ik dan officieel wordt gewogen bij de kliniek dan is het toch echt zo en sta ik echt met grote ogen vol ongeloof!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.