Mama & Kind

Beauty for Kids | Urtekram kinderproducten

11 juli 2017

urtekram kind
Heeft jouw kindje een flink gevoelige huid en ben je op zoek naar milde en doeltreffende producten om hem of haar te verzorgen? Of let je gewoonweg goed op ingrediënten in de producten en ga je het liefst voor zo puur mogelijk? Dan zijn de Urtekram kinderproducten wellicht iets om te proberen. Ik vertel je er graag wat meer over inclusief onze ervaring met deze producten.

Urtekram Children’s Toothpaste 75ml, €3,99
Een tandpasta zonder fluoride die bestaat uit zachte maar effectieve reinigende ingrediënten en daarnaast zijn er verzachtende bestanddelen zoals aloë vera aan toegevoegd om ook het tandvlees te verzorgen en te beschermen. De smaak is wat zoetjes en doet me ergens aan drop denken maar is niet te overdreven. Onze kleine meid heeft er in ieder geval geen enkele moeite mee om hiermee te poetsen.

Urtekram Children’s shampoo Calendula 250ml, €5,99
Deze shampoo is zo goed als geurloos en daarom wellicht iets minder spannend dan alle zoete varianten die er in kinderproducten vaak verkrijgbaar zijn, maar als je op de ingrediënten let is dit een erg mooi product waar kindjes met een gevoelig hoofdhuidje zeker blij van zullen worden. Er zitten namelijk geen sulfaten en harde reinigers in, maar hij is op basis van aloë vera extract met daaraan toegevoegd onder andere kokosextract, glycerine, calendula extract, magnoliabast en vitamine E. Een shampoo die de haartjes schoon krijgt zonder ze stug of moeilijk doorkambaar te maken en ook zacht en beschermend werkt voor de hoofdhuid.

Urtekram Children’s shower gel Calendula 250ml, €5,99
Wederom een product dat zo goed als geurloos is, maar wel weer heel fijn is voor gevoelige huidjes. Er zitten geen sulfaten, harde alcoholen of iets in maar wel lekker verzorgende en verzachtende ingrediënten zoals aloë vera, glycerine, calendula extract, squalaan en vitamine E.

urtekram kind
Urtekram is een van oorsprong Deens merk met gecertificeerd organic producten die ook nog eens vegan en dierproefvrij zijn en samengesteld zijn met natuurlijke ingrediënten. In de Urtekram kinderproducten collectie is er ook nog een tandpasta met tuttifrutti-smaak te vinden en een conditioner spray.

Let jij op de ingrediënten van de producten die je voor je kindje(s) gebruikt? Wat zijn jouw favoriete verzorgingsproducten voor jouw kids?

Liefs,
Desirée

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van yvonne
  Reply yvonne 11 juli 2017 at 11:36

  Dit klinkt goed. Ga ik zeker uitproberen want nog steeds opzoek naar iets voor droge en gevoelige huidjes.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 juli 2017 at 09:47

  Het ziet er heel mooi uit!
  Waar is dit te koop?

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 juli 2017 at 14:45

   De producten van Urtekram zijn te koop bij onder andere gezondheidswinkels als Ekoplaza en VitaminStore en Bol.com :)

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 11 juli 2017 at 08:02

  Wat een mooie lijn, heel goed dat er ook huidvriendelijke en parfumvrije kinder producten bij komen.
  Je bouwt een parfum intolerantie e.d. juist door de jaren heen op, juist omdat je al vanaf het allereerste begin ondergedompeld word in geparfumeerde cremepjes en andere onnodige producten.
  Ik smeerde destijds mijn kids in met een milde natuurlijke olie omdat er destijds alleen Zwitsal of Natusan goed te krijgen was.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 juli 2017 at 14:45

   Precies daarom vind ik het heel belangrijk onze dochter niet nu al teveel bloot te stellen aan parfums en dergelijke :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.