Mama & Kind Reizen & vrije tijd

Family Travel | Met je kids naar Lissabon

7 augustus 2017

citytrip lissabon
Een citytrip met (kleine) kinderen kan heel wat gestress opleveren. Een hotel is vaak niet ideaal omdat je dan met z’n allen in één kamer verblijft waardoor je zelf ook wel erg vroeg onder de wol moet. Daarnaast ben je toch op zoek naar iets wat het liefst midden in het centrum ligt omdat je – zeker met kids erbij – bij de meeste bezienswaardigheden in de buurt wil zijn. Een appartementje in het centrum is dan natuurlijk ideaal! Wij verbleven in de lente in een prachtig appartement in het hartje van Lissabon en ik vertel je graag wat meer over ons tripje.

Helaas begaf de camera het tijdens deze trip waardoor veel foto’s verloren zijn gegaan, maar ik hoop dat je met de snapshots in dit artikel ook de sfeer kan proeven. Bovenstaand filmpje is wel echt een reclamefilmpje, maar je krijgt zo wel een goed beeld bij deze prachtige accommodatie en omgeving.

citytrip lissabon citytrip lissabon
Na een geweldig fijne ervaring in het luxe Martinhal Family Resort Cascais aan de kust vertrokken we naar Martinhal Chiado, een appartementencomplex mìdden in het centrum van Lissabon met al het gemak van een hotel. Er zijn appartementen van verschillende groottes en geloof me: ze zijn ruim! Je zou niet verwachten dat tussen al die smalle straatjes er zulke ruime appartementen in een gebouw konden passen. De appartementen zijn van alle luxe voorzien; een douche, bad, airconditioning, mooie meubels, een keuken met volledige inventaris, afwasmachine, een smart-tv en ons appartement had zelfs een wasmachine en een droger. En door alle aanpassingen ook nog eens verrassend stil terwijl je er toch echt in het centrum van een megadrukke stad zit. Ons appartement had uit één van de ramen in de woonkamer een prachtig uitzicht met in de verte de rivier De Taag en Christus-Rei (het bekende Jezusbeeld).

citytrip lissabon
En ook op deze locatie van Martinhal is weer aan alles voor de kinderen gedacht: veilige kinderbedjes en/of stapelbedden, een lekker en gezond kindermenu in het restaurant en vooral de speelruimte. Deze ligt achter een gesloten deur waar je je kind moet inschrijven inclusief safety-woord en er zijn meerdere opgeleide pedagogisch medewerkers die de kinderen verzorgen en vermaken. Je kan je kind hier zo’n beetje de hele dag door heenbrengen om lekker te laten spelen, knutselen, kleuren, een filmpje laten kijken, een pyjamaparty waardoor je zelfs met z’n tweetjes in één van de vele restaurantjes op loopafstand zou kunnen gaan eten of een stadswandeling zou kunnen maken. Ge-wel-dig!

citytrip lissabon citytrip lissabon citytrip lissabon
We hebben echt een heerlijke tijd gehad in Lissabon. Lekker rondgewandeld (trek wel stevige schoenen aan en een buggy is af te raden dus kies bijvoorbeeld voor een baby/peuterdrager), een ritje gemaakt met de toeristische tram waarmee je langs zo’n beetje alle bezienswaardigheden van de stad komt en uit kan stappen (zeker voor kids een hele belevenis en scheelt uren wandelen waardoor zelfs kleine kindjes het goed vol te houden vinden), èchte Pasteis de Belèm/Pasteis de Nata (Portugees taartje) eten die recht voor je neus vers gebakken worden, in het zonnetje op het terras zitten, naar de foodmarkt gaan en allerlei lekkers smullen.. En na het eind van zo’n indrukwekkende dag weer lekker naar je appartement om uit te rusten en op te laden voor de volgende dag.

citytrip lissabon citytrip lissabon
We waren er maar een paar dagen maar Lissabon heeft veel indruk op ons gemaakt. Het is een prachtige stad met veel gezichten en veel verhalen, een inspirerende plek om rond te wandelen en je kan er heerlijk eten. Wij willen hier zeker nog eens naar terug komen voor een iets langere periode. Ja, je betaalt er wel wat voor maar als je buiten het hoogseizoen kan reizen dan scheelt het een boel. En het is daarnaast wel een héél erg relaxte en fijne manier van een citytrip samen met je kind(eren) beleven. Midden in het centrum een lekker ruim en luxe appartement met kinderfaciliteiten.. Wat was het genieten met ons drietjes ♥

Op de website van Martinhal Chiado kan je alle informatie vinden over deze accommodatie, de appartementen, de omgeving en de prijzen.

Maak jij graag citytrips? Welke stad staat er op jouw lijstje om te willen bezoeken?

P.S. Mocht je een tripje naar Lanzarote met kinderen gepland hebben staan, lees dan het gelinkte artikel van blogcollega Tikva door. Zo uitgebreid en zoveel tips. Chapeau!

Liefs,
Desirée

* Het verblijf in het appartement werd ons aangeboden door Martinhal Family Resorts.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Shirley
  Reply Shirley 9 augustus 2017 at 11:43

  Oh, wat tof! Hier wil ik ook naartoe, haha. Kinderparadijsje en prachtige stad voor ons <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 augustus 2017 at 15:45

   Echt een aanrader zoals je kan zien/lezen! Ook een toffe plek voor een groepje bloggers met kids zat ik me te bedenken als werkweekend ofzo <3

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 augustus 2017 at 12:48

  Prachtige foto’s van de holiday ;-)

  Xoxo

 • Avatar van marleen
  Reply marleen 7 augustus 2017 at 12:47

  Ik ben vorig jaar april naar Lissabon geweest en echt een beetje verliefd geworden! Nu ik jouw foto’s zo zie wil ik weer terug, haha! Ik heb me ook helemaal rond gegeten aan die pasteitjes! Gelukkig staat bij ons op de markt een portugese jongen die ze verkoopt!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 augustus 2017 at 15:35

   Ohhh, heerlijk om dan af en toe te halen en weer terug te denken aan Lissabon. Yumm!

 • Avatar van Tineke
  Reply Tineke 7 augustus 2017 at 11:16

  Ik heb al eens eerder van Martinhal gehoord, ziet er prachtig uit maar is voor ons helaas iets te duur.
  Liefs

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 7 augustus 2017 at 09:53

  Wat een mooie sfeer foto’s
  Ik ben hier ook geweest en het is inderdaad mooi voor een citytripje, weer eens wat anders dan de geeikte steden als Rome, Londen en Parijs
  Fijn dat jullie zo genoten hebben

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 augustus 2017 at 10:55

   Dankjewel voor je compliment! Prachtige stad is het he en inderdaad heel wat anders dan de meer bekende stedentrips, leuk dat jij er ook zo enthousiast over bent :)

 • Avatar van Loes | Gewoon iets met Loes
  Reply Loes | Gewoon iets met Loes 7 augustus 2017 at 09:53

  Oh, Lissabon is zo leuk! En wat een prachtig appartement. Fijn dat je er zo met je kind(eren) kunt verblijven. Een goede oplossing als je met je kids op stedentrip wilt, want een gewoon hotel vind ik echt een drama met (kleine) kinderen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 augustus 2017 at 10:56

   Echt he, we hebben het al een paar keer gedaan maar een hotel zullen we niet snel meer doen tenzij er een losse kamer bij is. Liever een appartementje of bungalow :)

   • Avatar van Loes | Gewoon iets met Loes
    Reply Loes | Gewoon iets met Loes 7 augustus 2017 at 11:04

    Wij hebben afgelopen maand voor het eerst kennis gemaakt met AirBNB. Hadden een appartement in Kopenhagen en dat was ook zo relaxed. Vond het wel spannend, maar het is super goed bevallen!

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 7 augustus 2017 at 11:07

     Wat goed om te horen! Via AirBNB vind ik namelijk ook wel wat spannend, maar het klinkt ideaal :)

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 7 augustus 2017 at 08:45

  Ziet er leuk uit! Ga het onthouden voor onze volgende citytrip! Kindvriendelijk is dan altijd wel erg fijn :)

  Thanks

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 augustus 2017 at 10:56

   Leuk! Het is echt een aanrader en over dat kindvriendelijk hoef je je bij Martinhal nooit zorgen te maken ♥

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 7 augustus 2017 at 06:56

  Lissabon lijkt mij echt een prachtige stad en die staat zeker nog op mijn wishlist om eens te gaan bezoeken. Mooie foto’s heb je gemaakt. Fijn dat je in zo’n fijn accommodatie zat.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 augustus 2017 at 10:57

   Ik kan Lissabon in ieder geval enorm aanraden, het is zo’n prachtige stad met zoveel gezichten en verhalen ♥ Dankjewel voor je compliment!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.