Beauty

Mijn ervaring met microneedling

14 augustus 2017

microneedling
Al vanaf jongs af aan ben ik echt een beautymeisje en heb ik een enorme interesse in alles wat met dit thema te maken heeft. Niet alleen de beautyproducten, maar ook zeker de vele beautybehandelingen die er mogelijk zijn wekken telkens weer mijn interesse. Na een tikkeltje angstige nieuwsgierigheid ging ik aan de slag met dit rollertje vol met kleine naaldjes en was benieuwd of het wat zou doen tegen mijn pigmentvlekjes en littekentjes. Ik vertel je graag meer over deze behandeling van Swiss Clinic en mijn ervaring met microneedling.

microneedling
Wat is microneedling?

Met microneedling wordt er gewerkt met zeer fijne naaldjes die qua lengte variëren van 0,2 mm tot aan zo’n 3mm. De kortere lengtes zijn als thuiskits goed te gebruiken en voor de langere naaldjes kom je uit op een behandeling bij een huidtherapeut. Vaak zitten deze naaldjes op een rollertje en het is de bedoeling dat je hiermee over je huid rolt waardoor de lederhuid licht beschadigt raakt. Dit stimuleert namelijk de celdeling en aanmaak van elastine en collageen waardoor de huid sterker, egaler, steviger en soepeler wordt. Daarnaast zal de huid na de behandeling ook duidelijk meer product opnemen waardoor dit beter zijn werk kan doen.

De behandeling met de producten van Swiss Clinic begint met het reinigen van de huid en daarna kan er voor enkele minuten vanuit verschillende richtingen over de huid gerold worden terwijl je een lichte druk uitoefent. Als laatste stap breng je het Rejuvenating Serum aan. Vergeet naderhand ook niet om de Skin Roller te desinfecteren zodat deze schoon is voor de volgende behandeling.

Je kan een thuisbehandeling in kuurvorm gebruiken van zo’n 5 tot 7 keer per week, daarna een weekje rust en zo door.

Voor wie is microneedling geschikt?
Deze behandeling is vooral aan te raden bij mensen die last hebben van bepaalde huidproblemen zoals (acne)littekens, grove poriën, pigmentvlekjes en/of zwangerschapsmasker (melasma) en bij rimpeltjes en fijne lijntjes.

microneedling microneedling microneedling microneedling
Mijn ervaring met microneedling
Vanwege een wat onegale huid, pigmentvlekjes (deels zwangerschapsmasker) rondom mijn oogkassen en littekentjes en huidverkleuring van onzuiverheden links en rechts van mijn kin wilde ik microneedling graag proberen.

De aanblik van de roller maakte wat zenuwachtig en ik begon de eerste week met een lichte druk te werken om zo langzaam op te bouwen. Dit bleek fijn te werken. Ja, natuurlijk voelt het ietwat gevoelig aan op de huid (zeker rondom mijn ogen bij de pigmentvlekjes en rondom mijn kingebied) maar al met al is het goed te doen en valt het zelfs bij wat meer druk mee. Mijn huid wordt een klein beetje rood, maar na het insmeren van het serum trekt dit rode gloedje met hooguit een half uur weg. Als ik de volgende ochtend wakker word voelt mijn huid niet meer gevoeliger aan dan normaal. Fijn!

De eerste dagen was even wat onwennig maar al snel heb ik de slag te pakken en zit het in mijn routine om de roller en het serum om de week te gebruiken. Je merkt met een behandeling als deze niet direct al resultaat, maar na een paar weekjes begon ik al wat verschil te merken. Mijn huid lijkt iets egaler en meer te stralen en de pigmentvlekjes en vlekjes/littekentjes rondom mijn kin lijken ook echt iets minder opvallend. Ik ben heel benieuwd wat deze behandeling voor mijn huid doet na meerdere maanden gebruik en ga daar zeker op terug komen met een artikel.

Het Rejuvenating Serum is een huidherstellend anti-age product met onder andere glycerine, bèta-glucaan, salicylzuur en vitamine E. Er zit geen alcohol of parfum in, het heeft een gelstructuur die heel fris aanvoelt op de huid en trekt snel in.

Let op: mocht je zelf met een skin roller als deze aan de slag gaan smeer dan overdag je gezicht met een SPF30 of hoger in om de behandelde huid te beschermen tegen de zon.

microneedling
Swiss Clinic
Ik gebruik de Swiss Clinic Skin Roller die 540 micronaaldjes van chirurgisch staal op een rollertje heeft zitten. Voor mijn huidtype, klachten en wensen werd een naaldlengte van 0,2mm aangeraden welke gericht is op littekentjes, rimpeltjes en pigmentvlekken en kan ook veilig rondom de ogen en mond gebruikt worden.

De Swiss Clinic Skin Roller van 0,2mm is verkrijgbaar voor €42,00 en het Swiss Clinic Rejuvenating Serum is verkrijgbaar voor €69,00 (30ml). Ook zijn deze twee producten in één Skin Renewal set te vinden voor €96,00.

Ik hoop dat je het interessant vond om mijn eerste ervaring met microneedling te lezen. Spreekt deze behandeling jou aan om eens te proberen? Of heb je hier al ervaring mee? Laat jouw ervaring dan zeker achter onder dit artikel, je kan er andere lezers vast mee helpen :)

Liefs,
Desirée

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Renate
  Reply Renate 13 februari 2018 at 14:24

  Al zo veel positieve ervaringen over deze serum gehoord, en nog steeds niet zelf gebruikt. Shame on me! Ga hem binnenkort nu toch echt aanschaffen.

 • Avatar van M Mones
  Reply M Mones 1 december 2017 at 10:16

  Ik ben heel nieuwsgierig na het resultaat nu :) zou je ons een update willen geven?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 december 2017 at 11:40

   Hi! Ik ben nog steeds heel tevreden en je kan m’n huid in recente artikelen en op social media ook zien. Wel wat droog op dit moment, maar verder heel rustig en duidelijk minder rood!

 • Avatar van M Mones
  Reply M Mones 1 december 2017 at 10:14

  Ik ben heel benieuwd hoe het na resultaat nu is! Wil je ons een korte update geven?

 • Avatar van L. Kroon
  Reply L. Kroon 24 augustus 2017 at 15:50

  Dankje, ik ben hier zelf ook heel benieuwd naar. Ik verwacht dat mooie resultaten geeft. De prijs valt mij nog mee. Wellicht een mooi cadeautje voor de Kerst??

 • Avatar van Marielle
  Reply Marielle 17 augustus 2017 at 16:31

  Dit vind ik onwijs interessant! Mijn huid is nog jong en soepel maar dan is het juist goed om te onderhouden natuurlijk. Ik ben benieuwd naar je volgende artikel hierover., kijken of ik dan ook durf te rollen haha!

 • Avatar van Mariëlle | Me-licious
  Reply Mariëlle | Me-licious 16 augustus 2017 at 16:06

  Hmm dit klinkt wel als iets wat ik graag zou willen proberen. Het is niet iets dat je denk ik zelf snel koopt in een winkel, maar nu jij aangeeft dat het geen pijn doet why not. Of het ook echt wat gaat doen voor mijn huid dat weet ik niet? Ik heb niet echt een probleem huid of veel rimpels, maar ik wil er graag jong uit blijven zien natuurlijk!

 • Avatar van Nienke
  Reply Nienke 15 augustus 2017 at 16:15

  Klinkt mega interessant! Dit lijkt me wel wat, ik heb last van wat grovere poriën. Fijne review!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 15 augustus 2017 at 10:17

  Wauw, wat een interessant artikel. Zelfs uit de reacties ben ik weer wijzer geworden.
  Ik kan wel tegen de pijn, vind een tatoeage zelfs heerlijk ?

 • Avatar van Pr
  Reply Pr 15 augustus 2017 at 08:49

  Erg interessant!
  Ik ken dit niet maar ben super benieuwd naar het eindresultaat.

  Xoxo

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 14 augustus 2017 at 15:51

  oeh ik vind het zeker wel interessant :D

 • Avatar van Annika
  Reply Annika 14 augustus 2017 at 15:37

  Ik heb er eentje van 0,5 mm, maar ik gebruik hem niet vaak genoeg. Als ik hem gebruik doet het zeker wel wat, in het begin net als jij een rode huid, maar dat trekt snel weg. Ik denk dat ik hem binnenkort weer een keer uit de kast trek.

  Ik spuit hem voor en na gebruik in met alcohol, omdat ik geen risico wil lopen op bacteriën. Je maakt toch wondjes.

 • Avatar van yasmin
  Reply yasmin 14 augustus 2017 at 13:10

  Ik vind dit dus wel heel erg interesting. Maar de kleine huidbeschadigingen die je met dat rolletje maakt, die zijn zo klein dat je niet daar na een aantal jaar ineens zichtbare beschadigingen van te zien krijgt? Denk bijvoorbeeld aan puistjes uitknijpen waarvan je na 20 jaar ineens de beschadiging in je huid begint te zien. Of zonbeschadiging die pas na vele jaren zichtbaar gaat worden. Weet jij daar iets meer van toevallig?

  • Avatar van Swiss Clinic
   Reply Swiss Clinic 14 augustus 2017 at 15:59

   Hi Yasmin,

   Door het gebruik van de Skin Roller wordt er nieuw collageen aangemaakt wat voor een versnelling van de huidvernieuwing zorgt. Dit is een andere verschijning dan het uitknijpen van een puistje of beschadiging van de huid door de zon. Wij kunnen dan met zekerheid zeggen dat je geen enkele beschadigingen te zien krijgt door de jaren heen!

   Mocht je nog vragen hebben dan horen we deze graag!

   • Avatar van yasmin
    Reply yasmin 14 augustus 2017 at 16:42

    Dank je wel voor de snelle reactie! Ik was er echt even benieuwd naar :-) Ik heb zelf aardig wat pigmentvlekken in mijn gezicht en helaas loop ik tegen de 40 dus de fijnere lijntjes beginnen ahum iets minder fijntjes in letterlijke zin te worden ^^

    • Avatar van Swiss Clinic
     Reply Swiss Clinic 14 augustus 2017 at 16:51

     Geen dank Yasmin! Zoals je aangeeft heb je last van wat pigmentvlekken en wat lijntjes in je gezicht. Wij raden je dan echt aan om onze Skin Renewal te proberen! Beide zullen na de behandeling veel minder worden en mocht je de behandeling door blijven zetten kunnen ze zelfs verdwijnen. Ik raad je dan wel aan om een 0,5 mm Skin Roller te gebruiken :)

     • Avatar van yasmin
      yasmin 14 augustus 2017 at 16:53

      Jullie zijn snel :-) Top! Ik ga het in overweging nemen. Fijne avond.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 14 augustus 2017 at 12:26

  Oeh tof, ik zou dit weleens willen proberen!!

 • Avatar van Gonny Aarts
  Reply Gonny Aarts 14 augustus 2017 at 11:37

  Heb er geen ervaring mee. Wel zat ik al langer te wachten op een betrouwbare review. Dus thanks!
  Lijkt me best fijn die naaldjes.
  …alleen dat reinigen van de roller lijkt me lastig. Of mag je hem koken?

  • Avatar van Swiss Clinic
   Reply Swiss Clinic 14 augustus 2017 at 15:55

   Hi Gonny,

   Het reinigen van de roller is heel gemakkelijk! Wij bieden een Sanitizing Spray aan die de Skin Roller ontsmet. Uiteraard kan je ook een andere desinfecterende spray gebruiken hiervoor. Zorg er wel altijd voor dat je de Skin Roller goed desinfecteert na gebruik.

 • Avatar van yvonne
  Reply yvonne 14 augustus 2017 at 11:12

  ik heb ook positieve ervaringen met dit rollertje. Eeen groot litteken dat veroorzaakt was door een scheermes is er zelfs helemaal door verdwenen.

 • Avatar van Josine
  Reply Josine 14 augustus 2017 at 10:33

  Ik heb er ook al veel over gehoord en elke keer denk ik “dat kan toch niet goed zijn, die naaldjes”. Dus een erg interessante review! Gezien de prijs wacht ik nog eventjes.
  PS ook voor grove porien las ik, heeft dat echt effect? Want daar zoek ik nog een wondermiddel voor.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 augustus 2017 at 11:01

   Ik vind het een lastige om zelf antwoord te geven over de grote poriën, aangezien ik hier zelf geen last van heb..

  • Avatar van Swiss Clinic
   Reply Swiss Clinic 14 augustus 2017 at 15:53

   Hi Josine,

   De Skin Roller kan inderdaad ook gebruikt worden voor grove poriën! Dit heeft zeker effect hierop.
   Onze Skin Renewal behandeling stimuleert en vernieuwt de huid van binnenuit. Het vermindert fijne lijntjes, rimpels en littekens, verzacht de huid, stimuleert de bloedcirculatie, verbetert de elasticiteit en vermindert vergrote poriën.

 • Avatar van Jonna@burgertrutjesNL
  Reply Jonna@burgertrutjesNL 14 augustus 2017 at 10:30

  Heb er al vaker iets over gelezen maar het leek mij onwijs pijnlijk! Maar als ik jouw ervaring lees dan valt het best mee. Ik ga er eens voor kijken in Amerika eind september :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 augustus 2017 at 11:02

   De pijn met deze naaldlengte valt echt heel erg mee en is amper pijnlijk te noemen. Wel kan ik me voorstellen dat de langere lengtes (2/3mm) minder prettig zijn, maar daarvoor ga je eigenlijk altijd naar een kliniek voor een behandeling en wordt de huid vooraf ingesmeerd met een verdovende crème :)

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 14 augustus 2017 at 09:17

  Bijzonder dingetje! Ik had er nog niet eerder van gehoord. Voelt het niet prikkelend aan als je de roller gebruikt?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 augustus 2017 at 09:50

   Nee, dat had ik echt veel erger verwacht! Omdat het zoveel naaldjes tegelijk zijn wordt de pijn wat verdeeld en is pijn eigenlijk een overdreven omschrijving :)

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 14 augustus 2017 at 07:04

  Ik heb geen ervaring met microneedling, maar wel heb ik hier al een aantal ervaringen van anderen over gelezen. Allemaal overwegend positief. Ik ben erg benieuwd als jij over een tijdje op dit product terugkomt, wat je conclusie is. Dat je al resultaat ziet vind ik fijn.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.