Mama & Kind

Mama & Kind | Tip voor kinderen met een gevoelige huid

27 september 2017

kinderen gevoelige huid
Hoe ouder Shae wordt hoe interessanter ze al die potjes en flesjes van mama in de badkamer begint te vinden. Zo vraagt ze steeds vaker of ze ook een beetje crème mag. Heerlijk samen tutten dus! Alleen heeft ze een nogal gevoelig en droog huidje waar ik niet zomaar alles op kan smeren.. Onlangs kreeg ik een product toegestuurd waar haar huid wèl goed op reageert, dus ik wilde hem graag delen voor andere mama’s die kinderen met een gevoelige huid hebben.

Onze dochter Shae heeft dus een redelijk droge en gevoelige huid die snel reageert op invloeden van buitenaf. Zo krijgt ze snel vlekjes bij warmte of kou, krijgt ze van bepaalde stofjes sneller een jeukend huidje en heeft ze op haar armpjes bultjes die me ergens doen denken aan Keratosis Pilaris (KP). Maar volgens mij is dat het niet helemaal òf misschien zit ze nog in een beginnend stadium? Als ik haar niet regelmatig insmeer worden deze bultjes hard en merk ik dat ze er last van heeft omdat ze dan meer gaat krabben.

–> Lees ook: wat is Keratosis Pilaris en wat kan je eraan doen?

kinderen gevoelige huid
De Avène TriXera Nutri-Fluid Balm is een hypoallergene balsem voor lichaam en gezicht die de huid herstelt en droge en jeukende plekjes verzacht. Perfect dus voor kinderen met een gevoelige huid maar ook gewoon door volwassenen met een droge en gevoelige huid te gebruiken. De Avène TriXera Nutri-Fluid Balm is bij de Apotheek verkrijgbaar in een tube van 200ml (€17,50) en in een pompflacon van 400ml (€20,90).

In de crème zit thermaal water wat verzachtende en kalmerende eigenschappen heeft en verder zit er onder andere hydraterende glycerine, voedend kokos- en soja extract, helende en voedende teunisbloemolie en beschermende vitamine E in. Er zitten geen uitdrogende en irriterende ingrediënten in zoals alcohol of parfum.

De balsem is echt zo goed als geurloos en trekt verrassend snel in. Normaal gesproken zijn veel crèmes die zo voedend en verzachtend zijn toch een beetje vettig en houd je er echt zo’n plaklaagje op de huid aan over, maar dat is dus met deze balsem niet zo. Na het insmeren krijgt de huid een mooi glansje, voelt deze zachter en soepel aan en kan ik ons meisje ook weer gelijk aankleden. Na regelmatig smeren lijken de bultjes op haar arm ook al iets minder – en vooral zachter – geworden te zijn dus ik smeer lekker door. Gewoon elke keer na het badderen samen alles insmeren en elke avond voor het slapen gaan smeert ze ook wat op haar gezichtje ♥

kinderen gevoelige huid
Sowieso is het aan te raden om regelmatig samen zulke momentjes te delen omdat liefdevol lichamelijk contact heel goed is voor de ontwikkeling van je kind en helpt bij een hechtere band tussen jullie twee. Mocht je er eens meer over willen lezen.. ik schreef eerder een artikel over babymassage (klik hier) en die tips zijn natuurlijk ook bij wat oudere kinderen te gebruiken.

Er zijn steeds meer kinderen met een gevoelige huid, maar gelukkig zijn er ook steeds meer producten verkrijgbaar die zelfs voor die tere huidjes geschikt zijn. Mocht je zelf nog een tip hebben, deel deze dan in de reacties onder dit artikel zodat je er andere mama’s mee kan helpen :)

Liefs,
Desirée

* Dit artikel bevat een product dat door een merk of bedrijf is toegestuurd.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van yvonne
  Reply yvonne 29 september 2017 at 08:37

  Klinkt als een fijne creme. Ook uitdrogende douche en badproducten werken niet echt mee. Net als teveel douchen en badderen. Hoe gaat dat nu met Shae? Vind ze het al fijner? Of nog steeds niet?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 september 2017 at 11:17

   Het badderen en haren wassen gaat echt al een heeeel stuk beter, zo fijn! Lief dat je het vraagt :)

   • Avatar van yvonne
    Reply yvonne 29 september 2017 at 11:42

    Wat fijn! Dat zal jou ook wat meer rust geven denk ik?

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 29 september 2017 at 11:44

     Ja, dat doet het zeker. Zo leuk om dit nu ook tot fijne en gezellige momenten te kunnen maken!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 27 september 2017 at 18:17

  Ach wat is het toch ook een mooi poppetje!
  Ik heb bij mijn kinderen geen last ondervonden qua droge huid.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 27 september 2017 at 17:05

  Wat vervelend dat ze zo een gevoel huidje heeft, maar ze heeft er een fijne balsem voor terug.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 27 september 2017 at 09:07

  Gossie wat vervelend dat ze bultjes krijgt.
  Fijn en zo gezellig dat jullie zo samen kunnen tutten…..
  Het is dus inderdaad erg belangrijk om haar huid met de juiste producten in te kunnen smeren…..
  Goed artikel.

  Xoxo

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 27 september 2017 at 08:35

  Heel herkenbaar deze bultjes, gelukkig zijn mijn kids er over heen gegroeid, ze hebben in de pubertijd alle drie een vettere (maar geen vette) huid gekregen.
  Omdat deze eerst droog was is hun huid daarna normaal geworden gelukkig.
  Ik was ook even bang voor exceem , maar bij hun viel dit gelukkig mee.
  Ik heb ze wel elke dag ingesmeerd met Lipikar van La Roche Posay en daarvoor met ROC extra emolliënt body creme (nu toevallig 1+1 gratis bij Etos, meteen maar twee tube’s ingeslagen voor mezelf) 25 jaar geleden was het nog best goed zoeken om geurloze body producten geschrikt voor baby’s en kleine kinderen te vinden.
  Deze creme Avene creme klinkt ook fijn, misschien maar eens kijken als m’n voorraadje weer is geslonken.
  Je zie Shae met de dag meer een dametje worden, wat een onwijs leuk koppie heeft ze toch, en dat haaaaar!
  :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.