Beauty

Paula’s Choice Resist C15 Super Booster

20 september 2017

paula's choice resist c15 super booster
Door de jaren heen blijft Paula’s Choice één van mijn favoriete merken als het op skincare aankomt. Een snelle zoekopdracht op dit merk levert dan ook 39 artikelen op waarin ik bijvoorbeeld producten van dit merk heb uitgeprobeerd en ze in favorietenlijstjes voorbij kwamen. Telkens als er een nieuw product wordt gelanceerd ben ik weer even enthousiast en nieuwsgierig. Zo ook met de nieuwe Paula’s Choice Resist C15 Super Booster. Ik vertel je er graag meer over en zou het leuk vinden dit samen met 3 van jullie uit te gaan proberen. Wil jij dit product met mij samen gaan testen?

paula's choice resist c15 super booster
De belofte

De Paula’s Choice Resist C15 Super Booster is in Amerika reeds een bestseller en belooft in Nederland dè skincare launch van 2017 te worden. Het is een booster die voor ieder huidtype geschikt is met als belangrijkste voordelen:

– Vitamine C is een krachtig ingrediënt dat een doffe huid tegen gaat, de huid beschermt tegen ontstekingsreacties en milieuvervuiling, een jonge en frisse uitstraling geeft, tekenen van vermoeidheid verminderd, vlekjes minder op zal laten vallen en de huid egaler, steviger en zachter kan maken. In de booster zit een sterk geconcentreerde vorm van Vitamine C die stabiel blijft tijdens het gebruik.
– Verder zit er onder andere hydraterende glycerine, beschermende vitamine E, hydraterende en verstevigende hyaluronzuur, beschermende Panthenol en ferulazuur wat bekend staat om haar krachtige anti-age eigenschappen.

paula's choice resist c15 super booster
Hoe gebruik je dit product?
Heel eenvoudig: nadat je je gezicht gereinigd hebt, lotion/toner hebt gebruikt en eventueel je exfoliant hebt aangebracht breng je ’s ochtends en/of ’s avonds enkele druppels aan op je huid. Daarna kan je alsnog je gebruikelijke serum en/of je dagcrème of nachtcrème aanbrengen. Let er alleen wel op dat je bij gebruik in de ochtend een dagcrème met minimaal SPF30 gebruikt om je huid tegen zonschade te beschermen.

De Paula’s Choice Resist C15 Super Booster is verkrijgbaar via de webwinkel van Paula’s Choice voor €53,00 (20ml).

Mijn eerste ervaring
Een uitgebreide review van mijn hand gaat er natuurlijk nog aankomen, maar als eerste ervaring kan ik alvast meedelen dat ik het gebruik door middel van de pipetverpakking heel prettig vind en de booster snel intrekt. Het product voelt heel licht iets verwarmend aan op de huid, irriteert mijn gevoeligere en drogere huid niet en laat zich ook prima meenemen in de routine met mijn overige producten. So far so good!

paula's choice resist c15 super booster
Ga jij dit product samen met mij testen?
Het lijkt mij heel erg leuk om mijn uitgebreide review online te gaan zetten tegelijkertijd met de ervaring van 3 van mijn lezers. Zodat er een review van niet één, maar 4 skincare-fanaten online komt. Voel jij je aangesproken? Denk je dat dit product echt iets voor jou is? Ben je er gewoonweg heel benieuwd naar.. Geef je dan op voor dit mini testpanel.

– Laat je leeftijd, huidtype en motivatie achter onder dit artikel. Ik zal dan op 28 september drie personen mailen die dit nieuwe product zullen ontvangen zodat we het gezamenlijk kunnen testen. Let op: ik verwacht dan wel na ongeveer 3/4 weken een verslagje van je die ik kan delen via de website :) Meedoen kan tot en met woensdag 27 september 2017, 23.59 uur. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Wil jij dit product samen met mij gaan testen?

Liefs,
Desirée

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Paula’s Choice.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Esmeralda
  Reply Esmeralda 29 september 2017 at 10:45

  Ah jammer niks gehoord..
  Winnaars heel veel plezier !!

 • Avatar van Claudia de Kok
  Reply Claudia de Kok 27 september 2017 at 07:56

  Ik ben 44 jaar oud, heb een vochtarme huid en nu ik de 40 ben gepasseerd wordt dit ook steeds meer te zien in mijn gezicht en huid, wordt slapper en heeft goede verzorging nodig. Ik ben heel benieuwd naar dit mooie product en hopelijk een mooie aanvulling op het ouder worden proces.

 • Avatar van Fenny
  Reply Fenny 26 september 2017 at 21:09

  Oh Ja, Paula’s Choice is sowieso een fijn merk ;)

  Ik zou graaaaaaaaaaag dit nieuwe product uit proberen !

  groetjes Fenny

 • Avatar van anja
  Reply anja 26 september 2017 at 20:55

  leuk ik doe graag mee

 • Avatar van wendy
  Reply wendy 26 september 2017 at 20:32

  Een vette onrustige en droge huid, lastig om daar iets voor te vinden. Steeds weer iets anders proberen om mijn huid te laten stralen en zekerder de deur uit kan gaan in plaats van allemaal makeup op te doen lijkt het mij heerlijk om de deur uit te gaan met een stralende huid en dus een zeker gevoel. Wil zo graag een product vinden wat ik kan blijven gebruiken.

 • Avatar van Donja Frank
  Reply Donja Frank 26 september 2017 at 18:17

  Wat ontzettend leuk! Misschien ben ik wel één van de weinige mensen die Paula’s Choice (nog) niet kent…
  Maar door de enthousiaste reacties ben ik toch wel erg benieuwd geworden hoor Desirée! ☺️… Zou graag willen testen of mijn huid en ikzelf er ook blij van worden! ?…
  Ik heb een gemengde huid, iets vochtarm en ben 44 jaar jong (net geworden) ✨?

 • Avatar van amber
  Reply amber 26 september 2017 at 16:09

  Lijkt me heeerlijk! Ik gebruik de laatste tijd al producten van Paula’s Choice en ze bevallen héél goed!
  Ik ben 19 jaar en heb een gemengde huid (:

 • Avatar van Sabine ypenga
  Reply Sabine ypenga 26 september 2017 at 16:00

  Het lijkt mij heerlijk. Ik maak graag kans op dit super produkt!

 • Avatar van marij brand
  Reply marij brand 26 september 2017 at 12:12

  oh heerlijk zo’n booster! Heb best een lastige huid dus lijkt me best fijn om te testen

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 26 september 2017 at 10:41

  Ik zou dit product heel graag willen testen, ben erg benieuwd naar de werking van dit product.

  Groetjes Anneliese

 • Avatar van Patricia Liebregts
  Reply Patricia Liebregts 26 september 2017 at 09:41

  Test graag deze Resist C 15 Super Booster vab Paula’s Choice en zal mijn ervaringen delen.

 • Avatar van wilmsen anita
  Reply wilmsen anita 26 september 2017 at 08:08

  Ik wil graag testen

 • Avatar van jacqueline
  Reply jacqueline 26 september 2017 at 06:57

  Lijkt me een eerlijk en heerlijk product.
  Ben er heel erg benieuwd naar.
  En zou het heel graag willen proberen ben heel erg benieuwd.

 • Avatar van Aletta
  Reply Aletta 23 september 2017 at 17:53

  Lijkt me geweldig om dit product te testen!! Ben een beauty-junkie (al zeg ik het zelf ;-) van 55 jaar, heb een gecombineerde huid met zelfs nu nog af en toe een puist (gruwel!!), die ik zo goed mogelijk probeer te verzorgen. Ik gebruik al diverse producten van Paula’s Choice tot volle tevredenheid en ben zeer benieuwd naar deze booster!
  Ben trouwens een groot fan van jouw blog en down-to-earth schrijfstijl en mening!!

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 23 september 2017 at 15:08

  Ik zou dit product graag willen uitproberen. Ik ben 35 jaar en heb veel pigmentatie vlekjes in mijn gezicht. Mijn huid is droog, vochtarm met een vette T-zone. Ik zoek nog steeds naar een product op deze pigment vlekjes te verminderen en mijn huid een boost te geven.

 • Avatar van Carla
  Reply Carla 22 september 2017 at 19:36

  Ik heb nog nooit een vitamine c serum geprobeerd dus dit serum, ook nog van mijn lievelingsmerk, test ik graag uit!

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 21 september 2017 at 19:32

  Dit klinkt wel heel goed! Ik vraag me toch altijd af hoe iedereen zo’n mooi egaal fris gezicht kan hebben. Wil ik ook heel graag. Ik ben op dit moment ook echt aan het experimenteren met van alles om er achter te komen wat bij mij en mijn huid past. En dit product klinkt heel goed. Ik ben 37, heb een gemengde huid met rode plekjes en vind dat ik er wel wat stralender uit mag zien. Wie weet is dit het product voor mij dus ik test graag mee.

 • Avatar van femke
  Reply femke 21 september 2017 at 13:14

  Ik doe graag mee! ik ben bekend met de exfoliants en heb net een aantal proefjes van verschillende serums en toners besteld. Ik ben 24 jaar oud, met een vochtarme huid. Ik heb veel last van textuur, bultjes, doffe huid en zo nu en dan wat onzuiverheden. Ook ben ik sinds kort (in mijn nacht verzorging) al begonnen met producten die rimpels voorkomen.

  Ik hoop mee te mogen doen :)

 • Avatar van cobi
  Reply cobi 21 september 2017 at 10:46

  Ik slaap met een apneu masker en dat doet mn huid geen goed, ik ben benieuwd of dit wat voor mn huid kan doen

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 21 september 2017 at 00:41

  Dit klimkt als een perfect product. Ik ben 51 en mijn huid is compleet de weg kwijt lijkt het wel. Dan weer extreem droog, dan weer wat vet met bultjes en pukkeltjes, vlekjes etc. Natuurlijk zal mijn leeftijd daar ook een rol in spelen en het feit dat ik vanwege mijn gezondheid bijna hele dagen op bed lig, zal ook mee spelen ben ik bang, maar ik ben echt op zoek naar een mega oppepper en zo te lezen is dit dat, ik zou dan ook geweldig vinden als ik dit zou mogen testen.

 • Avatar van Anita H.
  Reply Anita H. 21 september 2017 at 00:39

  Oeps… Motivatie vergeten. Ik ben best onzeker over mijn uiterlijk en daarbij toch ook wel behoorlijk ijdel. Ik ben dus niet tevreden over hoe ik er uitzie. Nieuwe producten vind ik altijd interessant. Leuk om iets uit te testen.

 • Avatar van Anita H.
  Reply Anita H. 21 september 2017 at 00:38

  52 jaar
  Gezichtshuid: in de winter behoorlijk vochtarm (in de zomer soms); vergrote poriën; extreem vet (met name voorhoofd); mee-eters op neus; veel puistjes en ontstekingen (volgens schoonheidsspecialiste neigt de huid naar rosacea). Gezien mijn leeftijd valt het mee qua rimpels, maar rimpelloos ben ik natuurlijk niet meer. Verder vind ik dat ik er vaak wat ziekjes uitzie.

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 20 september 2017 at 22:41

  Lijkt me een super fijn product Desirée
  Ik zou het graag willen testen, ik ben 46 jaar en heb een ietwat droge maar vooral vochtarme huid.
  Doordat ik de slechte gewoonte heb om te roken zou ik graag iets willen gebruiken wat werkt op je teint.
  Ik hoop dat dit product mijn (doffe) huid wat meer laat stralen.

 • Avatar van CJ
  Reply CJ 20 september 2017 at 22:39

  Hi! Leuk! Ook hier een vroegere enthousiaste gebruikster van Paula’s Choice producten. Nu een gebruikster van The Ordinary producten. Ook The Ordinary heeft een nieuw vit C serum.. sta in Dubio.. of blijven bij The Ordinary of door het testen van dit nieuwe serum van PC teruggaan naar dit fijne merk.. misschien als ik mee mag testen ik weer over de streep getrokken wordt hihi..

  • Avatar van CJ
   Reply CJ 20 september 2017 at 22:41

   O ja ik ben 48 en heb een gecombineerde huid met hier en daar wat pigmentvlekjes.

 • Avatar van Miriam Sijm
  Reply Miriam Sijm 20 september 2017 at 21:49

  Ik zou dit zeker willen testen. Naast de korte nachten die zijn sporen nalaat, heb ik ook last van een soort achter in de dertig zijn acne (37). Mijn huid is gecombineerd maar door dagelijks in een kantoor te werken, achter beeldscherm en klimaat beheersing, is mijn huid aan het einde van de dag droog. Heb al vele producten geprobeerd maar deze nog niet. Ben benieuwd of dit een oplossing zou bieden.

 • Avatar van Esmeralda
  Reply Esmeralda 20 september 2017 at 21:36

  Ja ik ik ik ik;)

  Leeftijd 42 jaar
  Gecombineerde/ vochtarme huid met vlekjes

  Motivatie ik ben sinds 2 maanden bezig met een koolhydraatarme lifestyle, waardoor mijn lichaam en ook mijn huid heel erg beginnen te veranderen.
  Jaren lang vond ik mezelf niet belangrijk genoeg om mijn huid intensief te verzorgen.
  Naar mate ik beter in mijn vel kom te zitten komt ook de drang om mezelf te verzorgen.
  Ik heb nu wat basis produkten gekocht en ben op zoek naar produkten die bij mijn huid passen, dus zou dit super van pas komen.

  Liefs Esmeralda

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 20 september 2017 at 20:02

  Hoi,… ik weet niet of mijn leeftijd er toe doet, maar ik ben 49. Ik heb al wat ervaring met Resist producten van Paula’s Choice en ik werd zeer enthousiast toen ik dit bericht in mijn mailbox kreeg.
  Zoals je weet is mijn humor zeer droog en ook mijn huid! Ik ga duimen!

 • Avatar van Brigitte
  Reply Brigitte 20 september 2017 at 15:17

  Hoi!
  Ik ben 21 jaar en heb een droge huid, met een aantal kleine vettige plekjes. Ik zou graag dit product testen omdat ik denk dat een vitamine c boost precies is wat mijn huid nodig heeft. Daarnaast ben ik sinds kort aan het werk en zit ik heel veel binnen, ik merk dat mijn huid hierdoor erg dof wordt. Hopelijk kan dit serum daar verandering in brengen!
  Als mijn inkomen wat groter was gewest, was ik zelf producten gaan testen, maar omdat ik me een miskoop van dit formaat niet kan veroorloven, durf ik de investering niet te maken!
  Daarnaast lijkt het me heel leuk om er een review over te schrijven, zodat er meerdere mensen de verschillende ervaringen kunnen lezen :)

  liefs,
  Brigitte

 • Avatar van Leoni
  Reply Leoni 20 september 2017 at 14:04

  Ah dat lijkt mij echt superleuk! Via jouw site ben ik in aanraking gekomen met Paulas Choice en ben inmiddels een trouwe gebruiker van de fijne exfoliant van Paula. Deze superbooster maakt mij ook erg nieuwsgierig en zou hem daarom graag willen testen! Ik heb een gecombineerde huid (wat vettere t-zone) en hecht veel waarde aan goede huidverzorging en steek daar ook best wat tijd/ geld in en ontdek graag nieuwe mooie producten! Ik ben 31 jaar.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 september 2017 at 14:37

   Wat enorm leuk om te horen dat je via mijn site bekend bent geraakt met het merk en er ook nog eens trouwe gebruiker van bent geworden!

 • Avatar van Cindy Zwiers
  Reply Cindy Zwiers 20 september 2017 at 13:41

  Ik zou heel graag dit product willen testen. Ik ben op dit moment aan het zoeken naar een goed product /producten. Ik heb alles van Paula’s choice. Ik ben 41 jaar. Ik heb een droge huid en heb ook sereborisch exceem. Ik heb droge plekjes rond mijn neus, in mijn wenkbrauwen en op mijn oogleden. Ik ben benieuwd of dit iets meer toevoegd

 • Avatar van Sharona
  Reply Sharona 20 september 2017 at 13:32

  Dit lijkt me zo’n goed product. Ik heb al een aantal Paula’s Choice producten gehad waaronder de exfoliant, die allemaal goed bevielen. Ik zou deze graag willen testen. Ik ben 27, heb een gemengde huid die momenteel veel te verduren heeft tijdens mijn zwangerschap. Droge plekjes en rosacea die erg versterkt worden. Ik ben bijna uitgerekend en nu al bang voor het effect van het ontzwangeren op mijn huid. Ik hoop dat zo’n product bomvol goede ingrediënten de boel een beetje in balans kan houden!

 • Avatar van Nelleke
  Reply Nelleke 20 september 2017 at 13:05

  Hi Desiré,

  De laatste maanden heb ik mijn huid verwaarloosd. En dat kan eigenlijk niet meer als je 41 bent. Ik heb een gecombineerde huid, droge wangen, zeker in de herfst en winter. Daarom zou ik supergraag dit wondermiddel willen testen!

  Liefs,
  Nelleke

 • Avatar van Marloes
  Reply Marloes 20 september 2017 at 12:22

  Graag! Ik ben 29 jaar en heb een gecombineerde huid met hier en daar wat uitschieters naar droog (meestal in het najaar). Ik merk dat ik na de geboorte van mijn kinderen (3,5 en 16 mnd) zoekende blijf naar gezichtverzorging waar mijn huid rustig en gezond van wordt én blijft. Het is nu vooral ‘dof’ en en vermoeid (dit ligt ongetwijfeld aan het hebben van kinderen ?). Ik ben benieuwd!

  Groetjes, Marloes

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 20 september 2017 at 09:21

  Dit klinkt als een fijn product, ik doe graag mee! Ik ben 23 en heb een gecombineerde/vochtarme huid. Ik gebruik heel graag serum of een olie op mijn gezicht, maar ik heb de perfecte ervoor nog niet gevonden. Ik denk dat deze booster de uitkomst kan zijn! Ik zat me gisteren namelijk nog te verdiepen in producten en toen kwam ik heel veel positieve verhalen tegen over Vitamine C in huidverzorging, dat wil ik ook wel eens ervaren!

 • Avatar van Jodi - liefthuis
  Reply Jodi - liefthuis 20 september 2017 at 09:07

  Ooow Paula’s choice is al jaren favoriet hier. Na vanalles geprobeerd te hebben voor mijn vochtarme maar toch (nog steeds) puistjes gevoelige huid. Zijn het de producten van Paula die het beste werken voor mij.
  Ik ben 30 en wil deze booster heel erg graag testen. Vooral na een bevalling kan je huid rare dingen doen, dus ik kan wel wat hulp gebruiken.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 september 2017 at 09:02

  Zo leuk en ik doe heel graag mee ;-)
  Ik ben hier zo benieuwd naar want heb nog nooit iets van dit merk geprobeerd.
  Ben 50 jaren oud en had zoveel goeds van dit merk gelezen dus zou het o zo graag zelf ook eens willen ervaren…..
  Ook al heb ik een geteinte huid daar moet ik erg zuinig op zijn dus bescherm ik het graag tegen de zon.
  Voor de herfst en winter heb ik niets gevonden en voor de zomer is het makkelijker om iets te vinden.
  Maar de zon kan ook schade in de koudere maanden van het jaar op de huid toebrengen en dat wil ik niet.
  Voor een frisse en goede gladde en gezonde huid…..

  Xoxo

 • Avatar van Arianne
  Reply Arianne 20 september 2017 at 08:54

  Gaaf dat je dit product mag proberen!! Ik ben, net zoals jou, enorm van van de Paula’s Choice producten! Ik gebruik zelf ook dagelijks de reiniging, exfoliant en de dag- en nachtcrème. Dit zou zeker een mooie aanvulling zijn op mijn dagelijkse routine!

  Ik ben 25 jaar, en heb een gecombineerde tot vette huid. Af en toe heb ik toch wel last van puistjes op mijn gezicht en kin, wat helaas wel wat vlekjes/littekens achterlaat op mijn huid. Daarnaast zou mijn huid wel wat meer mogen stralen, maar dan op de goede manier en niet met een enorm glimmend voorhoofd.. Met deze Super Booster hoop ik een mooie egale en stralende huid te krijgen, die mijn vlekjes kan laten verminderen!

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 20 september 2017 at 08:44

  Ja hoor lijkt me super om te testen, en dan mijn bevindingen te delen.
  Mijn huid zal je dankbaar zijn., want ze kan wel iets gebruiken, na deze vakantie periode met toch wel wat zon.
  Ze is wat droog en trekkerig, dus smeren met een goed product daar knapt ze zeker weer van op.
  1975 geboren, in mijn hoofd nog vaak 24, zou het nu niet super zijn als mijn huid meer die leeftijd uitstraalt.

 • Avatar van Inge
  Reply Inge 20 september 2017 at 08:32

  Ik ben 67 jaar. Als er een nieuw produkt uitkomt ben ik altijd nieuwsgierig of dit iets voor mijn huid kan doen. Zou graag in aanmerking komen

 • Avatar van Ling
  Reply Ling 20 september 2017 at 08:14

  Ik ben 44 jaar en heb vochtarme huid. Ik ben benieuwd wat dit product voor mijn huid kan betekenen. Een frisse en egele huid wil ik wel zeker nu buiten steeds kouder wordt dan heeft mijn huid een boost nodig. Zoveel goeie verhalen gehoord over Paula’s choice en misschien ga ik het ook overwegen.

 • Avatar van Fay
  Reply Fay 20 september 2017 at 08:14

  Wat gaaf, ik deel je liefde voor Paula’s choice! Ik had de lancering al voorbij zien komen, gaaf dat je hem mag proberen! Ik ben 23 jaar en heb een gecombineerde huid. Ik heb regelmatig last van acne, en hoe kort of hoe lang het puistje er ook zit, het laat altijd zijn sporen achter. Ik heb dus rode vlekjes in mijn gezicht die ik graag zie verdwijnen. Ook kan mijn huid er erg dof en grauw en vermoeid uitzien. Ik zoek altijd producten die mijn huid helpen te verbeteren en egaliseren zodat ook ik zonder foundation op straat durf en me daadwerkelijk goed voel :)

 • Avatar van leone
  Reply leone 20 september 2017 at 07:50

  als ik de beloften lees, biedt dit product alles wat ik nodig heb: vermindering van vermoeidheidstekenen, frisse uitstraling, veegt tekenen van veroudering weg en neemt vlekjes mee. Ik zou zo graag zien hoe ik er zonder al die dingen uit zien

 • Avatar van Maria
  Reply Maria 20 september 2017 at 07:36

  De prijs van dit product van Paula’s Choice is aan de hoge kant voor mij maar als het me bevalt dan heb ik het er voor over. Ik wil graag testen,

 • Avatar van Judith
  Reply Judith 20 september 2017 at 07:23

  Ik ben 33 en heb een gemengde huid. Dan weer rustig en zomaar weer onrustig. Daarom is mijn huid nooit egaal, heb ik altijd roodheden. Ik gebruik nu de aha en daarmee gaat het beter. Maar 1 wijziging in mijn routine of hormonale schommeling kan mn huid beïnvloeden. Ik wil graag een rustige stralende huid.

 • Avatar van INge
  Reply INge 20 september 2017 at 06:54

  Hoi Desirée, ik ben 44 en heb de eerste aging confrontaties….
  Ben dus zeker op zoek naar een serum met vit C om de frisheid terug in mijn gezicht te brengen…
  Ik heb vroeger ooit flavo C gebruikt maar vond het produkt na een tijdje oranje kleurig in het flesje….
  Ik kijk uit naar Paula’s choice… heb er al zoveel over gehoord..
  Groetjes Inge

 • Avatar van Heleen
  Reply Heleen 20 september 2017 at 06:41

  Ik wil heel graag dit nieuwe produkt van Paula’s Choice gaan testen omdat ook ik erg enthousiast ben over haar produkten. Deze heb ik trouwens leren kennen door jouw blog, waarvoor dank.
  Ik ben 48 jaar en heb een gevoelige en droge huid en denk en hoop dat deze Resist C 15 Super Booster van Paula’s Choice echt een waardevolle toevoeging aan mijn dagelijkse routine zou kunnen zijn. Ik sta dus te trappelen om dit orodukt te kunnen gaan testen……

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.