Lifestyle Media

Review | OnePlus 5 (betaalbare krachtpatser in een fancy jasje)

11 oktober 2017

oneplus 5 smartphone review 6 - Review | OnePlus 5 (betaalbare krachtpatser in een fancy jasje)
Geen techsite, maar wel een meisje met een inner-nerd-kant die heel erg graag op de hoogte is van de nieuwste snufjes en gadgets en heel blij kan worden van producten die nèt even wat meer opvallen door een bepaald design of specificaties die gewoonweg amazing zijn. Vanuit een lifestylekant getest dus, deze OnePlus 5 smartphone, en ik vertel je graag waarom ik zo enorm enthousiast ben over deze telefoon.

Gelukkig zitten er onder de lezers en volgers van Curvacious ook veel gadgetliefhebbers, want onder een poll op Instagram Stories gaf maar liefst 73% van de stemmers aan ook een gadgetmeisje te zijn en ik kreeg veel berichtjes wanneer het artikel over de telefoon online kwam. Vandaag dus!

oneplus 5 smartphone review 2 - Review | OnePlus 5 (betaalbare krachtpatser in een fancy jasje) oneplus 5 smartphone review 1 - Review | OnePlus 5 (betaalbare krachtpatser in een fancy jasje)
OnePlus 5 x Castelbajac (limited edition)
De telefoon die je op de foto’s in dit artikel ziet is de JCC+ variant, die in samenwerking met de Franse visionair kunstenaar en designer Jean-Charles de Castelbajac in een limited edition jasje gestoken is. Het is het paradepaardje van de ‘Callection’ productlijn waarin ook T-shirts en tassen te vinden zijn. Deze telefoon heeft een losse verkoopwaarde van €559,00.

Voor meer informatie en àlle specificaties van de OnePlus 5 kan je een kijkje nemen op de website. Ik belicht hieronder enkel de mogelijkheden die er voor mij duidelijk uitspringen.

oneplus 5 smartphone review 5 - Review | OnePlus 5 (betaalbare krachtpatser in een fancy jasje)
De specificaties
Het exclusieve OnePlus 5 JCC+ toestel met het unieke design van Castelbajac heeft de volgende specificaties die er voor mij persoonlijk het meest uitspringen:

– een dubbele camera aan de achterkant van 16MP met f/1.7 (groothoek) en 20MP met f/2.6 (telephoto), een flink snelle autofocus en dubbel LED flitser
– een selfiecamera aan de voorkant van 16MP en f/2.0
– een bokehlicious Portret Mode voor toffe portretfoto’s waarbij de persoon scherp is en de achtergrond mooi vervaagt
– een handmatige stand waardoor je ISO, sluitertijd en dergelijke kan finetunen (alsof je met een flink goede systeemcamera aan het werk bent) en je kan zelfs in RAW schieten en ermee in HD kwaliteit filmen
– Dash Charge wat ervoor zorgt dat de batterij supersnel opgeladen wordt en deze zo’n 20% langer mee gaat en een 3300 mAh accu die opvallend lang mee gaat
– een nauwkeurige vingerafdruksensor die de telefoon supersnel ontgrendelt
– een slank en stijlvol design in een metalen unibody met subtiele gekleurde knopjes aan de zijkanten en mooi afgeronde hoeken die lekker in de hand ligt en waarop de screenprotector al superstrak aangebracht is
– de krachtige Qualcomm SnapdragonTM 835 processor
– 8GB RAM en 128GB opslagruimte
– de e-reader functie waardoor de telefoon overgaat naar grijstinten en het blauwe licht gefilterd wordt zodat je er zonder problemen langere stukken tekst of gewoon hele boeken op kan lezen
– een full HD 5.5” amoled scherm met prachtige, scherpe en kleurrijke beeldkwaliteit.

oneplus 5 smartphone review 3 - Review | OnePlus 5 (betaalbare krachtpatser in een fancy jasje)
Mijn ervaring
Ik vind dit echt één van de betere telefoons die ik de afgelopen jaren in de hand heb gehad. Niet alleen is het design superstrak en is het een telefoon die er qua uiterlijk duidelijk mag zijn, vooral de krachtige specificaties wisten mij tijdens het gebruik telkens te verbazen.

Meerdere apps tegelijkertijd draaiend houden, games erop spelen, muziek downloaden, films kijken.. Het gaat allemaal zonder problemen en lekker vlot. Maar waar ik vooral heel erg over te spreken ben zijn de fotografiemogelijkheden van en met deze telefoon. Het is bizar hoeveel er in te stellen is, hoe scherp de foto’s worden, hoe mooi de kleuren overkomen, hoe goed je in kan zoomen zonder dat er enorm veel scherpte verloren gaat, hoe mooi portretfoto’s worden en hoe goed ik er zelfs wat simpele productfotografie uit kan krijgen zonder dat het veel nabewerking nodig heeft. Wow! Dit in combinatie met het eenvoudig kunnen schrijven en bewerken van teksten in zowel Word als bijvoorbeeld WordPress als social media en mailprogramma’s die er zonder problemen op werken maakt het als blogger en online ondernemer een must-have van een telefoon.

Tel daar onder andere de e-reader functie, de krachtige batterij, één van de beste processoren van dit moment en het mooie design bij op en het zou je zeker om moeten halen om ook eens naar deze telefoon te kijken als je je oriënteert voor een nieuwe smartphone. Zeker als je de prijs vergelijkt met de nieuwste Samsung of iPhone modellen waarvan de prijs richting of zelfs óver de €1.000,- gaan.. *slik* Het is voor mij de eerste OnePlus telefoon die ik getest heb, maar ik ben oprecht onder de indruk. En nee, ik krijg niet betaald om dat te zeggen.

Ik zal binnen zeer korte tijd nog enkele artikelen plaatsen zoals je gewend bent op mijn website te lezen, waarbij ik enkel gebruik zal maken van de OnePlus 5 smartphone voor het beeldmateriaal. Ik ben benieuwd of het op zal vallen. De foto’s uit de artikelen hieronder zijn amper tot niet bewerkt om het juiste beeld weer te geven:

Etos Rosemary & Fig geurlijn
Center Parcs Parc Sandur (family travel tip)

oneplus 5 smartphone review 4 - Review | OnePlus 5 (betaalbare krachtpatser in een fancy jasje)
Conclusie
Een telefoon die qua batterijduur lang mee gaat, krachtige specificaties heeft, prachtige foto’s maakt, er mooi uit ziet en leuke snufjes bevat en daarbij tòch nog betaalbaar is als je hem tegenover de nieuwste modellen van andere merken zet.

Spreekt deze telefoon jou aan qua specificaties? Wat vind jij belangrijk in een smartphone? En.. ben jij ook een beetje een gadgetmeisje en kan je ook zo enthousiast worden van een nieuw ‘speeltje’? :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

* Dit artikel bevat een product dat door een merk of bedrijf is toegestuurd.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 14 oktober 2017 at 10:24

  Dat klinkt inderdaad super goed deze telefoon! Vooral die batterij die zo lang meegaat, maar ook dat je zoveel kunt instellen voor het maken van een foto. Leuke review :) De foto’s zijn ook mooi!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 oktober 2017 at 14:47

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie en complimenten, enorm leuk om te horen!

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 12 oktober 2017 at 14:07

  Ik heb een OnePlus 3T en vind hem gewéldig! Wat een topmerk!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 12 oktober 2017 at 08:44

  Ooooooh nu had ik niet moeten kijken… damnnnn wat een toffe specs!
  Vooral, kuch, camera functie vind ik belangrijk, omdat ik niet altijd mijn camera mee wil zeulen.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 11 oktober 2017 at 20:07

  Ah leuk! klinkt top!!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 11 oktober 2017 at 17:01

  Ik vind het een mooie telefoon, ik heb nu gewoon een iphone 7 , want die ben ik gewoon wel erg gewend al een aantal jaren, maar als deze 2 jaar voorbij zijn dan ga ik eens kijken naar een wat goedkopere telefoon, maar wel mooi qua design

 • Avatar van marleen
  Reply marleen 11 oktober 2017 at 14:04

  Oehhhh, heel nice! Ik hou echt van gadgets <3 Deze telefoon ziet er goed uit!! maar ik vind prijzen voor een Iphone etc echt zó belachelijk. Noem me ouderwets maar ik ga van dat geld liever uit eten, op vakantie en cocktails drinken! :) Ik vind de design van deze echt prachtig, ik hou wel van apart :D

 • Avatar van Liset - Beautydagboek
  Reply Liset - Beautydagboek 11 oktober 2017 at 11:18

  Wat een fijn artikel! Ik ken dit merk/type telefoon helemaal niet en vind het super om te lezen dat de fotografiemogelijkheden zo uitgebreid zijn. Dat is voor mij echt een must als ik onderweg ben en foto’s op persevents wil maken of mooie foto’s van de kids. Ik ga me hier eens beter in verdiepen. Waar koop je deze telefoon trouwens en is hij met abonnement verkrijgbaar?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 oktober 2017 at 11:27

   Dankjewel voor je enthousiasme! De telefoon is via de website van OnePlus te koop, in de comments heb ik ergens een directe link geplaatst, en ik zie hem via Google bij verschillende provides in combinatie met een abonnement :)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 11 oktober 2017 at 09:32

  Ziet er mooi uit! Hij lijkt qua specs wel een beetje op mijn nieuwe iPhone 8 Plus met die dubbele camera. Maar voor mij nooit meer android, haha. Naast een goede camera vind ik het belangrijk dat een telefoon niet alleen snel is maar ook snel blijft, en wat dat betreft heb ik betere ervaringen met iPhones/iOS.

 • Avatar van Brigitte
  Reply Brigitte 11 oktober 2017 at 09:28

  Oke, deze heb ik dus nodig. Goede review! Het is leuk als je af en toe gadget laat zien :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 oktober 2017 at 09:28

   Leuk om te horen!!

   • Avatar van Brigitte
    Reply Brigitte 11 oktober 2017 at 09:32

    Trouwens, Hij is bijna nergens meer te krijgen. Helemaal uitverkocht :c

 • Avatar van Nancy
  Reply Nancy 11 oktober 2017 at 08:33

  Mooi zeg! Dat MJ tasje ook!??

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 oktober 2017 at 08:36

   Dat is geen tasje, maar een parfumfles. Te mooi ^^

 • Avatar van Edith-Sofia
  Reply Edith-Sofia 11 oktober 2017 at 07:58

  Wow wat een mooie telefoon! De telefoon die ik nu heb is nog goed. Over ongeveer een half jaartje wil ik weer een nieuwe ik ga zeker naar deze kijken dan!

 • Avatar van elisabeth maria martina
  Reply elisabeth maria martina 11 oktober 2017 at 07:35

  ik heb er nog geen
  had een nokia lumia en kon er niet mee overweg, ben nu iets aan het zoeken waar ik wel mee overweg kan

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 oktober 2017 at 07:26

  Prachtig designers smarthphone!
  Ik had inderdaad al een paar keer keren gekeken naar de info van deze gedget.
  Ik hou ervan.
  Zeker kijk ik naar wat men er allemaal mee kan doen…
  Voor mij is de duur van de batterij, het geheugen, de snelheid etc. zeer belangrijk.
  Natuurlijk ook de camera.
  Het handige hierop is dat deze een dubbele heeft.
  Dit is een zeer goede en uitgebreide review.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.