Lifestyle Media

Dankbaar zijn voor wat je hebt

23 november 2017

dankbaar zijn tips
Een bos verse roosjes op tafel, m’n favoriete ijsthee, lekkere dropjes, fijn leesvoer.. Ja, zo voel ik me zeker een gezegend en dankbaar mens. Een mooi inleiding voor een feel good artikel over dankbaarheid (het is tenslotte Thanksgiving vandaag!) en een heel erg leuke boekentip die perfect bij dit thema past. Lees verder voor meer informatie en een hopelijk een paar woorden die je aan het denken zetten ♥

Door de jaren heen zijn er veel ups en helaas ook redelijk wat downs geweest en juist door die minder goede periodes heeft dankbaarheid voor mij een andere lading gekregen. Ik ben dan ook zeker iemand die heel dankbaar is voor alles wat ze heeft. En dan niet eens zozeer de grote en tastbare dingen wat we om ons heen hebben mogen verzamelen – hoe hard er ook voor gewerkt is – maar juist voor de kleine dingen die vaak niet eens vast te houden zijn.. Ik kan intens genieten van een zonnetje wat door de ramen op komt zetten en me verwarmt, het warme geluksgevoel van een fijn moment samen met mijn man, dochter en/of onze huisdieren, de dierbare vriendschap met mijn beste vriendin voor meer dan 20 jaar, de lente die alles tot leven wekt, impulsieve en gekke momentjes.. Love it!

Dankbaarheid
Het is dan ook heel bijzonder hoe ‘dankbaar zijn’ werkt. Je kan jezelf ermee in slechts enkele minuten tijd een heel fijn gevoel bezorgen door gewoon even stil te staan bij wat je hebt, intens te genieten van een mooi plotseling moment of door terug te denken aan een bepaald moment waar je veel voldoening uit hebt gehaald en een positieve uitkomst had. En als je deze dankbaarheid ook nog eens hardop kan uiten, maak je er niet alleen jezelf gelukkiger mee maar bezorg je direct een ander ook een goed gevoel.

‘Dankbaar zijn’ is best lastig te omschrijven. Zie het als je zegeningen tellen, een positieve kijk hebben en waardering. Maar het is vooral iets wat dus direct voor een goed gevoel zorgt. Sluit je ogen maar eens en benoem voor jezelf 3 dingen waar je vandaag dankbaar voor bent. Ik kan me niet voorstellen dat je daar geen rustig, fijn en warm gevoel van krijgt van binnen :) En door regelmatig zo’n korte oefening te doen of je blessings op te schrijven in een dankbaarheidsboek zal je merken dat je ook een stukje gelukkiger in het leven komt te staan.

dankbaar zijn tips dankbaar zijn tips
Een leuk boek wat ik onlangs mocht ontvangen is ‘Ik geluk jou’ van Wilma Veen. Ze ging aan de slag met de vraag “Hoe word ik ietsje gelukkiger?” en het staat vol met mooie afbeeldingen, positieve gedichtjes, verfrissende teksten en creativiteit. Heel leuk voor jezelf, maar ook zeker een erg leuk boek om bijvoorbeeld met de feestdagen cadeau te geven.

Ik geluk jou van Wilma Veen, Uitgeverij KOK, ISBN 9789043529129, 80 pagina’s, €11,99 en onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Leuk extraatje: het boek wordt met een plak Doodle Clay geleverd waarmee je bijvoorbeeld een mooie hanger kan maken en dus gelijk even lekker creatief bezig kan zijn.

En om maar met nog meer positiviteit te eindigen op deze mooie dankbaarheidsdag:

Waar ben jij op dit moment dankbaar voor?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 24 november 2017 at 18:15

  Dankbaarheid is vaak zo’n vergeten onderwerp. Het lijkt wel of we vaak alleen maar kijken naar wat we niet hebben, wat we niet kunnen doen en die ander wel en ga zo maar door. Ik ben dankbaar voor alles om me heen, mijn lieve poeze vriendinnetje die er altijd is en altijd spint als ze me ziet, dankbaar voor de mensen om me heen, dankbaar voor alles wat het leven me brengt met al zijn ups en downs.

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 24 november 2017 at 15:41

  Afgelopen week kreeg ik toevallig een dankbaarheids oefening op mijn Mindfulness cursus en inderdaad, wij mensen staan vaak te veel stil bij dingen die wij niet hebben, niet kunnen of moeten missen. Terwijl het zoveel fijner is om te focussen op de dingen/mensen die wél aanwezig zijn, goed gaan of wat je beschikt. Mooi artikel!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 23 november 2017 at 19:11

  Toffe tip voor mijn beste vriendin! Om zomaar te geven.
  Ik ben dankbaar dat ik er nog steeds ben.

 • Avatar van Milou
  Reply Milou 23 november 2017 at 17:30

  Wat een mooi artikel en tof boek! Ik kende het nog niet. Lijkt mij ook heel erg leuk om cadeau te doen. Ik ben dankbaar voor mijn mooie gezin en het feit dat daar in maart nog een meisje bij komt! <3

 • Avatar van Jonna@burgertrutjes
  Reply Jonna@burgertrutjes 23 november 2017 at 16:30

  Wat een leuke tip over het boekje :). Die ga ik onthouden als cadeau tijdens de Feestdagen.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 23 november 2017 at 13:12

  Wauw, mooi geschreven. Dit boek klinkt heel interessant, mooi ook op cadeau te geven

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 23 november 2017 at 12:18

  Dankbaar zijn is inderdaad heel belangrijk! Ik denk dat het makkelijk is om alles voor lief te nemen, maar dat is zo zonde. Vandaag ben ik dankbaar voor mijn vriend, omdat we vandaag 5 jaar samen zijn!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 november 2017 at 08:22

   Nog van harte gefeliciteerd met jullie jubileum!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 november 2017 at 08:59

  Zo mooi geschreven…..
  Prachtig en ik ben blij met wat ik heb….

  Xoxo

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 23 november 2017 at 07:54

  dat boek lijkt me erg leuk om zelf weg te geven :) ik denk dat veel mensen dingen “for granted” nemen en dat we allemaal wel wat meer stil mogen staan bij alles wat we hebben en hebben bereikt :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.