Beauty

Mijn huidige haar routine

7 november 2017

haar routine kort haar
Ik krijg de laatste tijd regelmatig de vraag wat mijn huidige routines zijn omdat ik ze alweer een tijdje niet gedeeld heb. Daar haak ik graag op in! Vandaag laat ik je zien welke producten ik op dit moment alweer een tijdje in mijn haar routine gebruik. Van shampoo en conditioner tot aan stylingproducten èn ik heb een vraag waarbij ik jouw mening zeker waardevol zou vinden :)

Even wat informatie over mijn haar en hoofdhuid: ik heb geverfd haar wat met de omschakeling van de seizoenen, zoals nu met de herfst, reageert door wat droger en pluiziger te worden. Daarnaast heb ik een flink gevoelige hoofdhuid en kan ik niet tegen bepaalde ingrediënten zoals SLS en SLES (sulfaten). Dit zijn harde reinigers die niet alleen de haren schoon maken maar ook de hoofdhuid ontdoen van het beschermingslaagje waardoor ik last krijg van jeuk, korstjes, schilfertjes en een ‘strak’ gevoel. Geen pretje! Zoals je kan begrijpen gebruik ik dus niet zomaar alles voor mijn haren en kan ik dus veel producten die ik toegestuurd krijg niet uitproberen.

haar routine kort haar
Groot was dan ook mijn enthousiasme toen deze Keune Tinta Color shampoo en conditioner binnen kwamen, want deze bevatten namelijk geen sulfaten en daarnaast zijn ze specifiek gericht op gekleurd haar om de kleur zo lang mogelijk mooi te laten houden. De producten ruiken echt heerlijk, zijn zuinig in gebruik en zorgen voor zacht, glanzend en makkelijk doorkambaar haar zonder dat het sneller vet wordt of plat zit. En een kleine hallelujah want mijn hoofdhuid reageert hier goed op!

haar routine kort haar
Na het wassen breng ik in handdoekdroog haar een klein dotje van de Noir Stockholm marvelous blowout cream aan. Het zorgt voor zachter, glanzender haar, heeft een voedende werking en geeft – zeker wanneer je er de föhn bij gebruikt – lekker wat volume.

Op de dagen dat ik een wat zachtere look wil gebruik ik dus enkel bovenstaand product om pluis tegen te gaan en m’n haar luchtig in model te houden en laat ik het aan de lucht drogen. Op de dagen dat ik meer volume wil gebruik ik dit als een prep product met een föhn om mijn haar alvast wat volume mee te geven voordat ik het volgende product gebruik.

haar routine kort haar
Kevin Murphy bedroom hair is een textuurspray die niet alleen flink wat volume geeft waardoor ik er dus makkelijk een wat wilder kapsel mee kan creëren, maar zorgt er ook nog eens voor dat het de hele dag blijft zitten. Ik richt me tijdens het aanbrengen wat meer op de haaraanzet, masseer dit met mijn vingers tot de volume die ik wil en vervolgens kan ik het laten drogen en ben ik good to go.

– Keune Tinta Color shampoo 300ml, €19,75
– Keune Tinta Color conditioner 250ml, €20,50
– Noir Stockholm Marvelous Blowout Cream 150ml, €32,95
– Kevin Murphy bedroom hair 235ml, €29,50

haar routine kort haar
Ik ben trouwens nog steeds heel erg blij dat ik m’n haar toch weer kort heb laten knippen eerder dit jaar. Het voelt duidelijk meer als ‘mij’ en geeft me een sprekender gezicht. Wel ben ik nog wat aan het twijfelen over hoe ik het wil gaan dragen. Zal ik de aanzet donker laten maar de rest lichter laten maken? Zal ik het bovenop een stukje laten groeien zodat ik er ook weer eens een grove slag in kan maken? Zal ik de sidecut er weer aan één kant in laten zetten? Lastig.. Mocht je een tip hebben of je mening willen geven op de ideetjes dan hoor ik het graag :)

Liefs,
Desirée

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 12 november 2017 at 20:32

  Bedankt voor dit artikel, mijn hoofdhuid is vergelijkbaar met die van jou en ik ben ng steeds op zoek naar fijne producten, al heb ik wel van alles geprobeerd. Ik heb nog steeds dé perfecte shampoo nog niet gevonden, al vind ik de shamppo van Yes too wel fjn, maar het is nog niet helemaal wat ik zoek. Net als jij heb ik mijn haar kort laten knippen, al heb ik wel een ander model dan jij. Ik vind je haar erg leuk zoals je het nu hebt, staat je heel goed, ik heb dus echt niet echt tips voor je. Ben benieuwd wat je er mee gaat doen

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 7 november 2017 at 20:29

  Keune is een prachtig merk. Ik ben ook blij met mijn Pixie… en wil graag een lok!

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 7 november 2017 at 20:26

  Leuk om jouw haar routine weer te zien! Ik moet eerlijk bekennen, ik vind het haar dilemma altijd lastig. Laten groeien, kort knippen, ander model. Lastig lastig. Toch kom ik vaak weer bij mijn Pixie cut uit omdat dit én goed bij mij staat en zo heerlijk makkelijk is. Ik vind jouw dat korte onwijs goed staan ( en mede door jouw profiel foto zat ik eraan te denken om mijn pixie ook een tikkeltje korter te gaan knippen) maar een langere lok is ook wel eens leuk. Zou persoonlijk zelf voor een model als op foto drie gaan.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 november 2017 at 10:39

   Echt he, hoe we er ons mee bezig kunnen houden haha. Leuk trouwens dat je door mijn foto zelf ook weer korter zou willen gaan!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 7 november 2017 at 12:31

  Ik vind je haarlengte zo gaaf maar zou zelf nooit kort durven gaan :o

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 7 november 2017 at 09:40

  Wat tof om je haarroutine te zien! Je gebruikt echt mooie producten

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 7 november 2017 at 08:53

  Dit zijn zeker hele mooie haar producten!
  Haar blijft toch mijn favo afdeling, dus altijd leuk om te zien wat anderen fijn vinden werken.
  Alle drie de kapsels hebben een beetje dezelfde bassis , dus in principe kun je voor de kortste versie gaan en al groeind kijken welke richting je daarna op wilt.
  Persoonljk vind ik dit echt mega leuk kapsels, al vraag ik mij af of z’on hele lange zijkant jouw gezicht wel mooi uit laat komen.
  Ik zou het iets korter houden en kijken tot welke lengte het mooi bij je gezicht blijft passen.
  Je kan je lange gedeelte’s natuurlijk ook achter je oor steken en op deze manier wat meer met je haar spelen, of achterover stylen, de eene x strak naar achter en voor een glamour look met lekker veel volume en van achter vast steken.
  Ook qua kleur is het mooi als je er wat gelaagdheid in aanbrengt door de aanzet net wat donkerder te houden dan de rest.
  Vooral als de puntjes niet te massief gekleurd worden geeft dat een heel speels effect in je langere lok.
  Leuk hoor, ben heel benieuwd wat het word :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 november 2017 at 10:55

   Dankjewel voor je input, leuk! Ik ga je zeker op de hoogte houden via social media en/of de blog wat het gaat worden :)

 • Avatar van marije
  Reply marije 7 november 2017 at 08:48

  Ha Desiree,
  ik geloof dat wij een beetje hetzelfde haar hebben, fijn, veel en van zichzelf niet veel volume. Lang heb ik het heel kort gehad maar nu draag ik het links met een lange lok en links kort. Het lijkt wel een beetje op jouw plaatjes maar alleen is de korte kant korter zeg maar. Het bevalt me erg goed, vind het wat vrouwelijker dan heel kort en je kunt er wat meer mee. Als je zou willen ;-)
  Ben benieuwd waar je voor gaat!
  Marije

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 november 2017 at 06:45

  Zulke prachtige haarverzorgingsproducten!
  Fijn om dit artikel te lezen hoe jij jou kapsel verzorgt…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.