Eten & drinken

Recept | Lorraine plaattaart (5 ingrediënten)

21 november 2017

recept lorraine plaattaart
Een snel, budgetvriendelijk en gemakkelijk recept zonder poeha met slechts 5 ingrediënten en wat het hele gezin lekker zal vinden. De droom van iedere moeder! Nou, dan zit je met dit recept voor Lorraine plaattaart wel goed. Het is echt te simpel voor woorden en enorm makkelijk mee te variëren.. Let’s go!

Recept Lorraine plaattaart
– 1 rol vers bladerdeeg of 9 plakjes bladerdeeg uit de vriezer
– 2 eetlepels crème fraîche
– 1 prei, gewassen en in fijne reepjes gesneden
– 150 gram spekreepjes (ik gebruikte de speckjes van De Vegetarische Slager)
– 1 flinke hand geraspte kaas.

Zo maak je de plaattaart
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Rol het bladerdeeg uit, prik de bodem hier en daar in met een vork en als je losse plakjes bladerdeeg gebruikt zorg dan dat je ze eerst laat ontdooien en aan elkaar drukt op het bakpapier
– Besmeer het bladerdeeg met de crème fraîche
– Verwarm een eetlepel olie in een pan, bak daar de spekjes en prei in uit met kruiden naar smaak (knoflook, peper en zout) en zorg dat het teveel aan vocht goed verdampt is of laat het geheel even uitlekken in een vergiet
– Verdeel het spekjes-prei-mengsel over de plaat en verdeel de geraspte kaas erover
– Zet de plaattaart voor 20-25 minuten in de oven tot de kaas en de randjes goudbruin van kleur zijn.

recept lorraine plaattaart
Zo makkelijk kan het zijn en het is lekker!! Ik gebruikte dus in plaats van spekjes de vegetarische variant en gebruikte als luie huisvrouw ;) een zakje van 200 gram voorgesneden prei om het nòg makkelijker te maken. Het was echt heerlijk! Tijdens het eten kwamen er zo verschillende variaties in me op om mee te kunnen variëren;

– zalm en spinazie
– tonijn, kappertjes, ansjovis en rode ui
– salami, hot sauce en cheddarkaas
– verschillende gegrilde groenten en Italiaanse kruiden.

Dit recept komt uit het nieuwe Chickslovefood (ja, van die toffe foodblog ja!) Daily Dinner-kookboek waarin 100 x avondeten met maar 5 ingrediënten staan. Echt een tof Kerstcadeau ook om weg te geven.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Will
    Reply Will 18 december 2017 at 00:57

    Heerlijk dit recept, heb ik ook in mijn receptenschrift gezet.
    Gemakkelijk te maken en heel lekker, lijkt mij.
    Die met de spekjes lijkt mij het lekkerst.
    Ga ik deze week nog maken.
    Zal mijn man lekker vinden, die houdt van prei en uitgebakken spekjes.

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 25 november 2017 at 18:11

    Wat ziet dit er lekker uit, heb het gelijk opgeslagen ?

  • Avatar van Manon
    Reply Manon 21 november 2017 at 12:42

    Dat ziet er heel erg lekker uit

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 21 november 2017 at 12:33

    Ooh deze ga ik eens proberen!

  • Avatar van Lindsey Beljaars
    Reply Lindsey Beljaars 21 november 2017 at 09:40

    Oh dit klinkt echt heeerlijk!! Dit ga ik zeker proberen!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 21 november 2017 at 09:16

    Yummie…..
    Leuk dat je hoe recepten shared ?

    Xoxo

  • Avatar van Femke
    Reply Femke 21 november 2017 at 06:38

    De spekjes zou ik ook vervangen. Ik zou ook met nog wat producten werken zoals kip of tonijn. Lekker makkelijk en snel recept :-)!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Eten & drinken
popocatepetl arnhem
Hotspot | Popocatepetl Arnhem

Afgelopen zaterdag gingen we met z’n drietjes naar de bioscoop en dat was best spannend aangezien het voor onze dochter...

Sluiten