Huis & interieur Lifestyle

Huis & Interieur | Brabantia Bo Touch Bin!

23 december 2017

brabantia bo touch bin
Eén van mijn goede voornemens voor komend jaar is dat ik nog wat beter voor het milieu wil leven. Minder verspilling, minder impulsaankopen, minder dierlijke producten, energiebewuster leven èn beter afval scheiden. Met dit superdeluxe exemplaar moet dat zeker gaan lukken en ik mag ook nog eens zo’n prachtige Brabantia Bo Touch Bin in een kleur en indeling naar keuze t.w.v. €149,00 weggeven! Lees verder voor meer informatie over deze afvalemmer en de voorwaarden van de winactie.

De Brabantia Bo Touch Bin is een prullenbak, afvalemmer of zoals ik het liever noem: een mooi afvalscheidingsstationnetje voor in je eigen keuken met enkele fijne eigenschappen:

– hij is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren waardoor er altijd eentje in jouw keuken past
– de prullenbak staat op hoge pootjes wat stijlvol staat en waardoor je niet meer hoeft te bukken om afval weg te gooien
– deze afvalemmer heeft uitneembare binnenbakken en een zelf-te-bepalen indeling waarbij je kan kiezen uit 3×11 liter, 11+23 liter en 36 liter
– een deksel die heel zacht opent door middel van een kleine druk in het midden.

Daarnaast heeft de Brabantia Bo Touch Bin een bronzen Cradle-to-Cradle certificaat wat betekent dat er aan strikte voorwaarden is voldaan voor het (her)gebruik van materialen, duurzame energie, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid. Mooi, luxe en duurzaamheid in één product!

Brabantia The Hunger Project
Even tussendoor een klein beetje aandacht voor dit mooie project. The Hunger Project is een wereldwijde, non-profit organisatie die zich inzet voor een duurzaam einde van chronische honger wereldwijd voor 2030. De organisatie investeert in mensen: zij ondersteunt lokale mensen in Afrika, Zuid-Azie en Latijns-Amerika om op eigen kracht een toekomst op te bouwen zonder honger. Door middel van trainingen worden zij weerbaar gemaakt en gestimuleerd om zelf hun eigen toekomst ter hand te nemen.

Brabantia steunt dit project door informatie te verspreiden voor awareness rondom voedselverspilling èn doet een donatie voor elke verkochte voorraadbus. 100 verkochte voorraadbussen maken samen 1 trainer en 1 trainer zorgt weer voor 100 opgeleide personen. Kortom: met de aanschaf van één Brabantia voorraadbus help je één persoon aan een opleiding.

brabantia bo touch bin brabantia bo touch bin brabantia bo touch bin
Onze ervaring met de Brabantia Bo Touch Bin
Ik vind het echt prachtig hoe de crèmekleur weg lijkt te vallen bij onze keuken en zo een mooie en stijlvolle toevoeging is. Alsof hij bij de keuken hóórt! Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee en hij zal zeker helpen met de bewuste voornemens voor het nieuwe jaar. Wij hebben trouwens gekozen voor de indeling met 3 emmers qua verdeling; eentje met een ecozakje voor al het kleine GFT-afval, eentje voor PMD afval en eentje voor al het overige afval wat gewoon in de container kan. Ik heb boven de GFT en PMD emmers een briefje geplakt als reminder wat hier allemaal in mag :)

brabantia bo touch bin
Winactie
Wil jij zo’n prachtige Brabantia Bo Touch Bin in een kleur & indeling naar keuze winnen? Laat dan onder dit artikel in een reactie een handige bespaartip achter om hopelijk elkaar te inspireren komend jaar allemaal bewuster te gaan leven ♥

Meedoen met deze actie kan tot en met vrijdag 29 december 2017, 23.59 uur. De winnaar krijgt na afloop persoonlijk bericht.

Wat zijn jouw goede voornemens voor komend jaar?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Amy Munske
  Reply Amy Munske 29 december 2017 at 23:56

  meer sporten en meer reizen, meer tijd voor de familie, kleur wit vindt ik erg leuk

 • Avatar van arno hogendoorn
  Reply arno hogendoorn 29 december 2017 at 22:45

  **Wassen op 30 of 40 °C kost minder energie dan op 50, 60 en 90 °C. Ben je klaar met wassen? Hang de was op en laat het drogen, dit is goedkoper dan de droger te gebruiken.

  **Maak de ventilatieopeningen van de koelkast en de vriezer regelmatig schoon. Hierdoor wordt de restwarmte beter afgevoerd. Ook vermindert dit de koelende werking niet.

 • Avatar van truus roza
  Reply truus roza 29 december 2017 at 22:42

  MAAK EEN BOODSCHAPPENLIJSTJE VOORDAT JE DE DEUR UIT GAAT EN HOU JE ERAAN.
  Ga nooit naar een winkel zonder dat je precies weet wat je wilt gaan kopen. Maak een plan en hou je precies aan wat je van tevoren bedacht had. Stop niks in je winkelwagentje dat niet op je lijst staat, hoe verleidelijk het ook is, en je zult merken dat je een stuk minder uitgeeft dan voorheen.

  DRINK MEER WATER.
  Los van dat water ontzettend gezond is heeft het ook financiële voordelen. Als je een glas water voor elke maaltijd drinkt is dit beter voor je vertering, zal je minder eten en bespaar je dus ook nog eens op de maaltijdkosten (naast alle pakken sap en flessen cola). En waarschijnlijk drink je te weinig dus het houdt je gehydrateerd.

  KOOP GROOTVERPAKKINGEN VAN VLEES.
  Deze stukken kun je weer los invriezen en als je de volgende keer een stuk vlees nodig hebt kun je het ontdooien en klaarmaken. Grootverpakkingen zijn (meestal) goedkoper en zo heb je altijd iets liggen.

  INTRODUCEER EEN RESTJESDAG!
  Eet op deze dag alle restjes die je verzameld hebt gedurende de week en maak hier een mooie maaltijd van. Het leukste is om alles in een quiche te gooien: verrassend lekker!

 • Avatar van Geer Jonker
  Reply Geer Jonker 29 december 2017 at 22:32

  Niet te lang douchen,scheelt zoveel water. Lampen niet onnodig aan zetten en knallend het nieuwe jaar in met voornemen,lief en behulpzaam zijn voor de medemens!

 • Avatar van JS Gajadhar
  Reply JS Gajadhar 29 december 2017 at 22:31

  Heeeel goed afval scheiden, en de kachel niet onnodig aan laten staan.
  Voornemens heb ik niet,carpe diem.

 • Avatar van Johannes Hillebrands
  Reply Johannes Hillebrands 29 december 2017 at 22:30

  Abonnementen opzeggen en online gaan lezen!

  Voornemens: lekker veel met mijn kleinkindjes spelen,leren en vooral genieten!

 • Avatar van Sien van Biessum
  Reply Sien van Biessum 29 december 2017 at 22:28

  Iets minder aanwezig op Facebook zijn en de kachel op tijd uitzetten en een lekkere dikke trui aan!

 • Avatar van Sien van Biessum
  Reply Sien van Biessum 29 december 2017 at 22:27

  Iets minder op Facebook aanwezig zijn :P

 • Avatar van Josien Hillebrands
  Reply Josien Hillebrands 29 december 2017 at 22:27

  Ervoor zorgen dat minder ouderen eenzaam zijn!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 29 december 2017 at 22:16

  Prachtige prullenbak! Mijn bespaartip is kijk in de winkel naar alternatieven zonder plastic. Zo zijn veel groente’s en fruit voorverpakt met bakjes en plastic eromheen. Vaak is er een vers alternatief zonder plastic. Beter voor het milieu en nog verser ook!

 • Avatar van paula
  Reply paula 29 december 2017 at 22:01

  Mijn bespaar tip… doe s avonds op tijd de gordijnen goed dicht.., en 1 uur voor het slapen gaan je verwarming al lager. En nu een tip voor buiten, als je buitentegels groen zijn geworden. Dan moet het eerst goed sneeuwen. Maar als het dan gesneeuwd heeft. Pak dan snel een een bezem, en veeg de sneeuw over de groene straat… en je zult zien,, zonder enige moeite is je straat schoon. Zo bespaar je schoonmaak middelen, en veel werk. Dit is een fluitje van een cent. en succes verzekerd!

 • Avatar van brants harry
  Reply brants harry 29 december 2017 at 21:13

  een compostbak gebruiken moet die wel aankopen maar dat bespaart U op een jaar wel wat betalende vuilzakken
  en dat haal je er zo uit
  auto in de garage zetten indien je kunt dat bespaart je in de winter dat hij minuten moet draaien als het heeft gevroren
  was in de zomer buitenhangen ipv alles in de droogkast te steken

 • Avatar van kempenaers anita
  Reply kempenaers anita 29 december 2017 at 21:03

  de bloemen en groenten in de serre gieten met regenwater ipv kraantjeswater
  een maaltijd maken van de kliekjes van de week ipv ze weg te gooien
  in de winter gezellig onder een plaid zitten en de verwarming een graadje lager zetten
  de fiets nemen om kleine boodschappen te doen ipv met de auto

  mooie vuilbak van brabantia

 • Avatar van Anne-Marie
  Reply Anne-Marie 29 december 2017 at 20:34

  Deze is zo mooi!!! Mijn bespaartip is dat je meer kunt invriezen dan je denkt. Wanneer ik bv spaghetti carbonara maak en alleen de eierdooiers nodig heb dan vries ik de eiwitten in. Om er op een later moment bv pavlova mee te maken.

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 29 december 2017 at 19:12

  Houd bij waar je geld aan uit geeft, en schrijf dat op.Streep alles weg dat je niet echt nodig hadKoop dat soort dingen niet meer, wees kritischBekijk waar je direct op kan bezuinigen.Doe tijdschriften en abonnementen weg.Zeg alles op wat je niet echt nodig hebt.Stop je niet noodzakelijke verzekeringenCancel je creditkaart of neem een pre-paid kaart

  Neem geen extraatjes zo als chips . Als alleen 1 x in het week een zak chips ook geld dat voor frisdrank

  Pak vaker de fiets Ipv de auto met boodschappen doen.

 • Avatar van Myrthe Hoogendam
  Reply Myrthe Hoogendam 29 december 2017 at 18:51

  Super vet ding! Mijn tip: ik bewaar altijd de zakjes waar je het losse fruit in doet bij de supermarkt. Die gebruik ik weer als afvalzak in de vuilnisbakjes in de toilet en badkamer. Dan hoef ik dan geen normale gekochte zakken meer in te doen. Bespaard plastic en geld.

 • Avatar van Nurse
  Reply Nurse 29 december 2017 at 15:10

  Mijn bespaartip:
  Kijk op gratisoptehalen.nl of breng je spullen naar de kringloopwinkel

 • Avatar van Chantal meex
  Reply Chantal meex 29 december 2017 at 13:21

  Cool deze brabantia bo touch bin,

  Onze bespaar tip.
  Zorg voor een goed gevulde koelkast.
  Zo hoeft de koelkast minder hard te werken om alles koel te krijgen. Werkt echt.
  Als de koelkast ver leeg is kost het meer energie om de ruimte koel te houden.

  En plaats van al die pakken drinken gewoon kan water met wat ranja of thee.
  Scheelt een.hoop pakken.

  Deze coole Brabantia bo touch bin is echt geweldig.
  Op zijn pootjes dat scheelt mij bukken met mijn slechte bekken.
  En ook schoonmaken is stukken makkelijker.
  En ideaal dat je makkelijk het afval kan. Splitsen ook fijn om de kinderen aan te leren.
  Top.
  En ook nog geweldige kleuren.
  Wauwwwwww
  Dit zou echt fantastisch zijn in onze keuken.
  Gewoon ideaal.

 • Avatar van Jannie
  Reply Jannie 29 december 2017 at 09:12

  Geen droger gebruiken, niet alleen is de droger zelf een energievreter, maar alle pluis die je eruit haalt was eerst onderdeel van je wasgoed, kun je voorstellen wat een slijtage de droger veroorzaakt.

  Trui en beenwarmers aan en de verwarming een graad lager (of twee)

  In de winter de koelkast niet gebruiken, maar je bederfelijke waar buiten bewaren.

  Maar mijn toptip is: koop niets. Ik wil zelf weer meer naar dit credo leven. In 2012 kocht ik een jaar lang niets. Alles geruild, geleend, zelf gemaakt, een creatieve oplossing op gezocht of gemerkt dat het eigenlijk niet zo nodig was.

 • Avatar van Liesbeth
  Reply Liesbeth 29 december 2017 at 09:11

  Die is mooi! Ik doe graag mee!
  Beste bespaartips?
  Brood in de vriezer en er uit halen wat je nodig hebt. Geraspte kaas in de vriezer en er uit halen wat je nodig hebt. Babyhapjes en sausjes in grotere hoeveelheden koken, invriezen eruit halen wat je nodig hebt.
  Verwarming een graadje lager en met een dekentje op de bank. Huis en slaapkamers elke dag luchten, dus blijft het fris en warmt het beter op.
  Groente en fruit op de markt kopen of in de winkel geen zakjes meenemen en weinig verpakkingen. Dan heb je ook weinig afval

 • Avatar van Nadine
  Reply Nadine 29 december 2017 at 06:51

  Heel cliché, maar ik ga kliekjes dag weer introduceren in ons gezin. Met vier jonge meisjes aan tafel is inschatten van porties heel moeilijk. De dag dat je er voor kiest om niet te veel te koken, lijken ze een lintworm te hebben en staat er te weinig op tafel en de dag dat je denkt “dit lusten ze echt allemaal” staat er na afloop nog een volle pan op tafel….

  Ik dacht altijd kliekjes gaat niet met kleine kinderen, maar het is maar net waar ze aan gewend zijn. Ik ga het gewoon proberen en dan zien we weer verder.

  Als tweede tip probeer ik zoveel mogelijk verse ingrediënten te gebruiken bij voor onze maaltijden waardoor we minder verpakkingen hebben. Voor ons nieuwe huis heb ik een ‘pantry’ kast gekocht (zwart stalen kast met draadmanden) waar al onze groente, fruit, aardappels etc in gaat zodat je ook goed kunt zien wat je in huis hebt en wat je dus het beste kunt eten zodat je het voorkomt dat je eten moet weggooien

 • Avatar van Emile
  Reply Emile 29 december 2017 at 00:44

  Mooie prullenbakken, met name de rode. Handig dat je afval kunt scheiden, wij gebruiken nu meerdere verschillende zakken wat soms beetje armoedig eruit ziet.
  – Minder lichten gebruiken. gezellig kaarsen aandoen
  – Niet onnodig de kraan aan laten staan
  – Eten invriezen wat over blijft
  Groetjes Emile

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 29 december 2017 at 00:40

  Hele mooie prullenbak. toevallig heb ik nog een nieuwe nodig!
  Mijn bespaar tips:
  – haal de stekkers uit stopcontact
  – voor meerdere dagen koken, aangezien wij vaak veel restjes weggooien
  – trommeltjes gebruiken in plaats van boterham zakjes
  Ik wens u alvast een gelukkig nieuw jaar!
  Liefs, Iris

 • Avatar van nicky van loon
  Reply nicky van loon 29 december 2017 at 00:05

  Je hoeft de krant maar open te slaan of een actualiteitenprogramma aan te zetten en je hoort bijna niets anders dan: kredietkrisis, springende banken, stijgende ziektekostenpremie en dreigende ontslagen. Niet ieder huishouden is in staat met al deze verhogingen mee te gaan, eens is de bodem van je portemonnee in zicht.
  Maar eerlijk gezegd, of het nou wel of niet nodig is, het kan eigenlijk nooit kwaad je uitgavenpatroon eens grondig onder het licht te houden, je kunt soms tot (on)aangename verrassingen komen. Hier wat bespaartips wat beter is voor je eigen portemonnee en voor het milieu:

  -Gebruik oplaadbare batterijen
  -Doe de was op 30°
  -Diepvries instellen op -18° C
  -Poetsen met azijn: Poetsen met azijn is goedkoop en milieuvriendelijk. Veel dure chemische schoonmaakmiddelen kan je -perfect vervangen door azijn.
  -Trek de adapter uit het stopcontact
  -Maak een vaste wekelijkse boodschappenlijst en probeer je hier aan te houden.
  -Restjes over? Verzin – samen met je kinderen – welke maaltijd je van deze restjes kunt maken.
  -Ga eens wat vaker naar de markt! Groente en fruit is een stuk voordeliger en vaak ook nog eens van betere kwaliteit.
  -Een inkoppertje, maar we noemen hem toch: Ga niet met een lege maag boodschappen doen
  -Pas recepten een beetje aan. Er kan vaak best wat minder vlees of vis in een gerecht waarbij de kwaliteit en smaak van een gerecht nagenoeg niet minder wordt, maar alles wel net een beetje goedkoper.
  -Een huismerk is vaak een anders verpakt A-merk artikel. Evenveel kwaliteit, maar voor net een beetje minder. Probeer het gewoon eens. Misschien is het jouw dure A-merk wel in een ander jasje!

  -Neem een boodschappentas mee als je boodschappen gaat doen, zodat je niet steeds nieuwe – dure – plastic tasjes hoeft te kopen.

 • Avatar van Sietske Zuiderbaan
  Reply Sietske Zuiderbaan 28 december 2017 at 21:40

  Plastic zakjes waar ik groente in fruit in koop bewaar ik en doe ze later in de prullenbakjes, zijn ze vol dan gooi ik ze pas weg.

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 28 december 2017 at 20:53

  Tip bedoel ik haha?

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 28 december 2017 at 20:52

  Mijn bespaar top is?
  Deksel op de pan tijdens koken,hierdoor kookt alles sneller en bespaart u 10% op uw energiekosten voor koken?

 • Avatar van Marleen van Dieren
  Reply Marleen van Dieren 28 december 2017 at 20:50

  Ik ben zelf arbeidsongeschikt en het wordt daardoor steeds lastiger rond te komen. Dus ik moet wel besparen. Ik heb bij voorbeeld per 1 januari mijn televisieabonnement opgezegd. Ik heb een Chromecast gekocht en stream nu alles naar mijn tv. Binnen 2 maanden heb dat er al uit. Verder vooral de meest voor de hand liggende dingen gedaa. Mijn uitgaven gescand. Overgestapt naar voordeligere energieleverancier. Daarbij niet gekeken naar teruggaveacties, want meestal betaal je dat weer terug door hogere tarieven. Ikheb gekeken naar de levernacier met de laagste gasprijs.

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 28 december 2017 at 20:48

  Ik recycl altijd alles! En deze prullenbak zou idiaal zijn! En zou helemaal bij onze Scandinavische keuken passen die wij volgend jaar april laten plaatsen ?

  Mijn goeie voornemen zijn weer lekker sporten En een baan vinden ! Na 9 maanden zwangerschap wil ik volgend jaar weer lekker sporten,en door mijn zwangerschap ben ik mijn baan kwijt geraakt dus volgend jaar weer opzoek naar leuk werk???

 • Avatar van Chantal van Tuijl
  Reply Chantal van Tuijl 28 december 2017 at 20:14

  Wauw, wat een prachtige prullenbak! Een echte eyecatcher! Mijn bespaartip heeft direct met afval te maken. Ik koop mijn producten (fruit, groente, vlees, aardappelen) vaak rechtstreeks bij de boer, en neem zelf mijn eigen tas of kistje mee. Dit doe ik ook als ik ga winkelen, er is al genoeg plastic op de wereld! En ook als ik boodschappen doe in de supermarkt, let ik op verpakkingen. Een pak koekjes waar elk koekje nog apart verpakt is, is echt klinkklare onzin! Dat is echt verspilling! Glazen potjes bewaar ik vaak, die komen altijd nog van pas als ik jam of appelmoes wil maken.
  Ondanks deze tips blijft er altijd nog restafval over en het zou natuurlijk top zijn om dat op deze manier te kunnen scheiden!

  Liefs!

 • Avatar van m chen
  Reply m chen 28 december 2017 at 15:22

  Mijn handige bespaartips zijn recyclen (glas, blik, plastic) en verpakkingen zoals van oa melk en sap de hoekjes uittrekken (komt vak nog een slokje uit) deze kan dan heel plat aan de zijkant (mits afvalbak vierkant/rechthoekig) worden geschoven!

  • Avatar van m chen
   Reply m chen 28 december 2017 at 15:23

   Ik doe mee!

 • Avatar van Isabel
  Reply Isabel 28 december 2017 at 14:48

  Na de feestdagen, in januari, houden veel winkels uitverkoop. Interessant als je toch al van plan was wat te kopen. Maar een uitverkoop is er ook altijd op gericht om je meer te laten kopen dan eigenlijk je idee was. Dus als je op pad gaat, bedenk dan van tevoren wat je nodig hebt en maak een lijstje

 • Avatar van Jesse
  Reply Jesse 28 december 2017 at 14:47

  kijken of je zorgverzekering niet goedkoper kan en een boodschappen lijstje + contant geld mee naar de winkel. Dan heb je een budget en kan je niet meer uitgeven dan dat, plus dat je geen onnodige dingen koopt.

 • Avatar van Ron
  Reply Ron 28 december 2017 at 14:44

  Bierkratten zijn overal goed voor. Komt de vereniging langs, dan heb je met bierkratten nooit stoelen tekort. Oh, en bierkratten zijn ook super tof als kerstboom, stapelen maar en wat lichtjes en balen er in et voila! Ik doe net zoals alexander mee voor ons studentenhuis, we kunnen nog wel een prullenbakje gebruiken. Want misschien denkt hij op bier dieet te gaan, maar ik doe daar niet aan mee. je moet kunnen genieten in het leven

 • Avatar van piet
  Reply piet 28 december 2017 at 14:42

  De vrouw des huizes op dieet zetten. Scheelt heel wat geld voor chocola, en ook nog eens minder afval door geen lege chocolade reep verpakkingen meer

 • Avatar van alexander
  Reply alexander 28 december 2017 at 14:41

  Als student zijn dit mijj tips:
  – Met stappen drinken in de happy hours
  – Houdbare producten kopen in de aanbieding en dan gelijk goed hamsteren
  – Boodschappen bij de Netto Rama doen (altijd 10% korting bij afname van 3 of meer stuks)
  – Brood in de vriezer doen, word het niet oud en heb je altijd vers brood zodat het niet vies en oud word (en je het dus niet hoeft weg te gooien)
  – Ga gewoon een keertje extra bij je ouders eten
  – Aan het einde van de dag naar de markt, dan kan je wat van de prijs afkrijgen omdat ze alles kwijt willen
  – op (bier) dieet. Indruk op de vrouwen + goed excuus om geen chips koek en bier in huis te halen + scheelt een hoop poen

  Oh, en die brabantia helpt natuurlijk nog meer besparen in ons studentenhuis. Want afval scheiden is goed voor het milieu!

 • Avatar van Karin Noordzij
  Reply Karin Noordzij 28 december 2017 at 11:54

  Ik gebruik het water uit de tank van mijn wasdroger om mijn plantjes water te geven , wat ik over heb gaat in de gieter.

 • Avatar van cindy pater
  Reply cindy pater 28 december 2017 at 11:18

  Wat een prachtige Prullenbak. Heb hem gisteren in de winkel nog staan te bewonderen maar ons budget is er niet na helaas. Dus ik waag een poging. Mijn tip: Trek snachts alle stekkers uit het stopcontact. Want alle apparaten staan tegenwoordig standaard op standby en dat scheelt enorm veel stroom. Zelfs de diepvries trekken wij er uit zolang de deur dicht blijft, blijft de diepvries ook gewoon goed bevroren. Scheelt enorm veel stroom en is ook brandveilig enne de was… Zolang de stoep buiten droog is, hangen wij de was ook nog steeds buiten op. Scheelt enorm veel stroom, de wasdroger gebruiken wij zelden tot nooit.

 • Avatar van Martine
  Reply Martine 28 december 2017 at 10:17

  Oh wat is ie mooi! T zou een uitkomst zijn we verzamelen nu overal wat en dit is veel netter. Mijn tip: op tijd beginnen met zindelijkheid, nu onze zoon geen luiers meer gebruikt hebben we de container maar half vol. Dus hoeft ie minder vaak aan de weg, goed voor het milieu en goed voor de portomonnee!

 • Avatar van Corinne
  Reply Corinne 28 december 2017 at 09:25

  Hij is wel echt stylish zeg! De cremekleurig zou ook mooi wegvallen tegen onze keuken, straks in ons nieuwe huis, prachtig! Ik maak altijd weekmenu’s, zodat er weinig tot geen eten weggegooid hoeft te worden. Fruit en groenten worden altijd thuis goed gewassen, ik gebruik dan ook nooit zakjes in de supermarkt om het af te rekenen/te vervoeren en ik neem sowieso altijd een eigen tas mee als ik ga shoppen. Een aantal prima tips, althans ze werken voor mij goed :-)

 • Avatar van Jen
  Reply Jen 28 december 2017 at 00:00

  Ik ben moeder en wij moeders zijn zeer inventief! Als gezinsmanager ben je eigenlijk een soort manager ‘Recycle & energy Saving’. Als moeders in hun dagelijks leven niet zo efficiënt bezig zouden zijn met het gezin, werk, huishouden, koken, scholen, sport, vervoer en het organiseren van dit alles. Dan zou het gezin met 1 mama de dag niet doorkomen maar zouden er per gezin veel meer mama’s nodig zijn. Vanzelfsprekend betekend meer mama’s, meer mensen, meer afval, meer uitstoot, meer vervuiling en meer energieverbruik meer van alles. Dus alle mama’s zijn heel energiezuinig bezig en mijn tip voor het komende jaar… Keep up the good work lieve moeders! Pak de fiets, ga gezellig gezamelijk in bad, maak van kliekjesdag een feest, zorg goed voor elkaar, familie, vrienden, buren, het milieu en als iedereen wat extra’s doet voor een ander scheelt dat weer op ons verbruik. ?

 • Avatar van Liesbeth
  Reply Liesbeth 27 december 2017 at 22:52

  Een handige bespaartip? Oei er zijn er al zoveel gegeven hierboven dat ik niet weet of ik nog iets nieuws toevoeg (ik ga ze niet allemaal lezen namelijk). Als je iets nieuws wilt aanschaffen is het handig om via internet de prijsvergelijker te laten uitzoeken waar het artikel het goedkoopst is. Je kunt beter 1x per week de grote boodschappen doen, zoveel mogelijk van de aanbiedingen en er een voorraadje van aan te leggen. Ga op de fiets of te voet naar de winkel dan heb je meteen beweging gehad en hoef je niet naar de sportschool. Ook handig als je zoals ikzelf een hond hebt die uitgelaten wil worden. Verder scheid ik alle afval netjes en breng het naar de diverse containers.

 • Avatar van Arij Kieviet
  Reply Arij Kieviet 27 december 2017 at 22:45

  Doe de wasmachine op een graadje lager.
  Dat bespaard energie.
  Voor de rest vind ik het een geweldig idee.
  Mij vorige vuilnisbak heeft zijn nezte tijd gehad.
  Graag. Zou ik voor mijn vrouw een zwarte willen winnen.
  Fijne feeatdagen.

 • Avatar van Katja Hendriksen
  Reply Katja Hendriksen 27 december 2017 at 22:32

  Bespaartip: geen ongeadresseerd reclamewerk accepteren en verpakkingen als mini-afvalemmertje gebruiken op de aanrecht. Scheelt best wat afval en ruimte!
  Onze emmer is aan vervanging toe, dus ik loot graag mee voor deze prijs!

  Groetjes!

 • Avatar van Lieke van Veen
  Reply Lieke van Veen 27 december 2017 at 22:28

  Als bespaar tip denk ik dat plastic zakken tijdens het winkelen beter zijn dan papieren zakken, omdat deze veel langer meegaan.

  Ik maak graag kans op zo’n prachtige Touch Bin omdat ik aan het sparen ben voor de uitzet en deze prullenbak een mooie toevoeging aan ons huis zal zijn.

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 27 december 2017 at 22:28

  Wauw graag! Super handig dat je hier meerdere bakken in één hebt! Ideaal! En het design is heel gaaf! Het is een eye-catcher in de keuken hihi!

  Mijn bespaar tips:
  – Probeer recepten bij elkaar te zoeken met dezelfde ingrediënten. Dit zorgt ervoor dat je aan het eind niet onnodig een paprika of iets dergelijks weg moet gooien.
  – Doe de gesneden sla in een zipzakje met een keukenpapiertje, zo blijft je sla langer knapperig en kun je het de volgende dag ook nog gebruiken!
  – KOOP EEN DOUCHE WEKKER! Dit werkt voor mij echt super! Ik heb er één gekocht bij de action voor nog geen 2 euro. En zorgt er echt voor dat ik korter douche (en op tijd ben voor mijn werk haha). Het is bijna een wedstrijd om steeds sneller klaar te zijn.

  Iedereen heel veel succes met deze leuke winactie!

 • Avatar van Jade
  Reply Jade 27 december 2017 at 22:02

  Mijn goede voornemens voor 2018? Meer afvallen, en scheiden.
  Of nee, ik bedoel meer afval scheiden!

 • Avatar van Gioia Huizenga
  Reply Gioia Huizenga 27 december 2017 at 21:39

  Super mooie prullenbak!! Ik scheid dus al m’n afval dus ik kan dit zo goed gebruiken! Nu heb ik 3 verschillende zakken door het huis staan haha. Mijn bespaar tip is toch wel gas en elektriciteit besparen. Gas besparen door een elektrische kookplaat te nemen en elektriciteit te besparen door elke avond alles uit te zetten en s’ochtends zet ik alles pas aan als ik het nodig heb.

 • Avatar van Marian van Trigt
  Reply Marian van Trigt 27 december 2017 at 20:57

  Doe er al aan, maar met deze mooie emmer alles scheiden veel makkelijker

 • Avatar van Arjen
  Reply Arjen 27 december 2017 at 20:32

  Mijn goede voornemen voor komend jaar is beter te gaan recyclen met de Brabantia Bo Touch Bin :)

 • Avatar van Rianne
  Reply Rianne 27 december 2017 at 19:13

  Mijn goede voornemens dit jaar? Ze eens niet te hebben! 2018 word het jaar wat begint zonder goede voornemens en we zien wel! Mag ook best wel eens. Gewoon leven en we zien wel wat er allemaal op ons pad komt ;-)

 • Avatar van Myrthe
  Reply Myrthe 27 december 2017 at 19:00

  Mijn bespaartip is: maak soep van alle restjes groente in de koelkast waar je geen hele maaltijd meer mee kunt maken.
  Met name in de winter vind ik het erg lekker om tussen de middag wat soep te eten :) En zo ontdek je nog eens wat nieuwe recepten ook!
  Ik doe graag mee met je Brabantia actie. Ik denk dat ik met zo’n bak ook nog wel wat beter kan scheiden en besparen.

 • Avatar van Nicolle
  Reply Nicolle 27 december 2017 at 15:26

  Parkeer de auto niet in de binnenstad als dat mogelijk is. Liefst op een plekje waar je geen parkeergeld hoeft te betalen. Goed voor de luchtkwaliteit in de stad en goed voor je eigen beurs. Als je het bespaarde geld een tijdje opspaart koop je er zo’n prachtige Brabantia Bo Touch Bin van. Weer goed voor het milieu. Mocht je de Brabantia Bo Touch Bin hier winnen, dan geef je hem gewoon aan iemand die met het openbaar vervoer de stad in kan gaan. Dan is echt iedereen blij. Degene die hem krijgt, jijzelf en de wereld is een klein beetje schoner!!!

  • Avatar van Jill
   Reply Jill 27 december 2017 at 15:28

   Haha, ja, dat is reuze slim.

 • Avatar van Lutske
  Reply Lutske 27 december 2017 at 11:15

  Wat een ontzettend mooie afvalemmer! Onze huidige is toe aan vervanging, dus dat is twee vliegen in 1 klap!
  Mijn bespaartips zijn:
  – Zelf eigen groente en fruit telen als dat kan. En eigenlijk kan dat al met een klein balkon. Wij hebben ieder jaar heerlijk vers fruit en groente uit onze eigen achtertuin en dat scheelt niet alleen in de portemonnee maar is ook nog eens veel beter voor het milieu.
  – Zeep, shampoo, tandpasta niet verpakt in plastic gebruiken. Ik gebruik alleen solids waardoor hier minder plastic het huis in komt en lege verpakking ook verminderen. Ook gebruik ik geen scrubs met microplastic er in. Dit spoel je direct door de afvoer en komt uiteindelijk in de zee terecht waar vissen het aanzien voor voedsel. Over plastic vis op je bord gesproken…
  – Afval scheiden, dat doen we natuurlijk al, maar er zijn veel producten waarvan onduidelijk is of het nu wel of niet bij het plastic hoort, in de grijze bak of toch bij het glas. Zo mogen chipszakjes niet bij het plastic en horen theeglazen in de grijze bak terwijl parfumflesjes weer in de glasbak thuishoren.
  – Schoonmaken met veilige producten. Het huis wordt net zo schoon als je sop wat minder schuimt omdat je natuurlijke schoonmaakmiddelen gebruikt :)
  – Zelf koken zonder pakjes. Het is niet alleen goedkoper maar uiteindelijk ook milieubewuster want je hebt minder afval.
  – Over koken gesproken: de restjes niet weggooien maar gebruiken voor een nieuwe maaltijd of de volgende dag weer eten.
  – Minder producten kopen die verpakt zijn. Neem een stoffen tas mee en doe daar je groentes, fruit ed in. Koop producten die niet geplastificeerd zijn, ik blijf het vreemd vinden om een komkommer te kopen die in plastic is verpakt.
  – Apparaten en lampen niet onnodig aan laten staan.
  – Als je het koud hebt je warmer aankleden in plaats van de verwarming hoger te zetten.
  Ik heb nog veel meer bespaartips, maar het wordt zo’n enorme waslijst dat ik er voor nu mee stop :)
  Ik denkt heel veel andere ook echt hele goede tips hebben gegeven die ik zeker mee kan nemen. Dus niet alleen een kans wagen maar ook nog eens nieuwe dingen bijgeleerd. Door dit artikel heb ik sowieso al gewonnen!

 • Avatar van Mendy
  Reply Mendy 27 december 2017 at 11:03

  Er zijn genoeg manieren om te besparen en minder afval te creëren.
  Ga naar de streekmarkt en neem je eigen tas mee zodat daar je groente in mee kan nemen. Door groente en fruit los te kopen voorkom je plastic verpakkingen.
  Neem je eigen water bidon overal mee naar toe.
  En recycle zoveel als je kan
  Oh ja en neem een nee nee sticker op de brievenbus
  Op het internet zijn alle folders toch wel te vinden
  Scheelt weer papier weggooien

 • Avatar van kristel wijers
  Reply kristel wijers 27 december 2017 at 10:57

  besparing zit hem in bewustwording. belangrijkste tip die ik kan geven maak mensen meer bewust !!
  men denkt nog te vaak 1 zal het verschil niet maken maar daar ben ik het zo niet mee eens! juist wel. geen twijfel en wordt bewust van de consequenties

  we moeten het als mens
  nog beter doen
  al zien we niet zo goed vooruit
  als ik en jij, wij allemaal
  ons kleine steentje metselen
  met in gedachten die kathedraal

  dan wordt ook leiderschap
  persoonlijk en niet zoals het was
  dat één het voor het zeggen heeft
  maar leiderschap van jou en mij
  wij allen in verantwoordelijkheid
  en samen aan het groot geheel

  dat vraagt geloof van binnenuit
  dit groot gebouw te bouwen
  wellicht nog generaties lang
  en langzaamaan te zien
  waar duurzaamheid ontstaat
  groeit ook het weten dat het kan

 • Avatar van Barbara Heezen
  Reply Barbara Heezen 27 december 2017 at 10:20

  Hier een paar handige tips van ons:
  – neem je eierdoosjes mee naar de boer/zorgboerderij
  – maak je een mooie wandeling? Neem dan een tas mee om het zwervend vuil in te doen. Zo ruim je tegelijk de natuur op!
  – wil je een nieuwe telefoon? Koop dan een redurbished telefoon.
  – gebruik biologisch afbreekbare vuilniszakken
  – gebruik een herbruikbare waterfles/ bidon , zo hoef je geen flesjes/blikjes te gebruiken.
  – ga eens naar de rommelmarkt na een grondige opruim beurt. Zo worden spullen hergebruikt, maak je een ander blij en verdien je een zakcentje. Doe dat in een spaarpot en ga eens een leuk weekendje weg, of doneer het aan een goed doel.

 • Avatar van Marja Legius
  Reply Marja Legius 27 december 2017 at 10:17

  Mijn Brabantia emmer is inmiddels alweer bijna 30 jaar oud en is echt aan pensioen toe. Maar met deze mooie, jeugdige opvolger zal mijn keuken weer stralen

 • Avatar van Femmeke van den Berg
  Reply Femmeke van den Berg 27 december 2017 at 08:10

  Wat een ideale afvalemmer! Ziet er een stuk handiger uit dan vijf kleine afvalbakken op elkaar omdat je klein behuisd bent, in de stad woont en alleen je restafval wordt opgehaald waardoor je wekelijks met de een of andere afvalbak de hort op moet om die ergens te legen. Gelukkig heb ik nog wat tips om zowel te besparen op energie, water als afval
  – wist je dat aardbeien het goed doen op koffiedik? Leeg dagelijks je gebruikte koffiefilter tussen de plantjes. Heb je geen plantjes? Schaf er 2 of 3 aan ( past ook op je balkon), dat scheelt weer aardbeien van de markt halen en een hoop plastic!
  – plak een zandloper op je badkamer muur en maak er een sport van zoveel mogelijk zand over te houden onder het douchen
  – leg twee bakstenen in je waterreservoir van het toilet; hij spoelt nog prima door en het bespaart veel water!
  – neem je gebruikte papieren groentezakken mee terug naar de markt om ze opnieuw te vullen
  – zeg je reclamefolders af; het scheelt een hoop oud papier en tweedehandswinkels gebruiken toch geen folders ;-)

  Mijn goede voornemen: de gemeente net zo lang bestoken tot je ook in de stad een groencontainer krijgt

 • Avatar van Sascha_W
  Reply Sascha_W 27 december 2017 at 04:30

  Afval scheiden is belangrijk voor het milieu, we willen de aarde wel leefbaar doorgeven aan onze kleinkinderen.. Met mijn bespaartip doe je ook gelijk wat extra aan beweging, want ga eens in de supermarkt door de knieën. Vaak staan de goedkopere varianten onderin in het schap.

 • Avatar van Elsbeth Johanne
  Reply Elsbeth Johanne 27 december 2017 at 00:30

  Mijn bespaartips zijn maar klein, gelukkig helpen alle kleine beetjes..
  – verwarming op 17 graden & een lekkere dikke trui en fleecedekentjes in huis
  – Led lampen (ik heb de philips hue), kan precies instellen wanneer ze wel en niet branden (dus geen onnodig brandende lampen meer) en ze zijn nog zuinig ook
  – kort douchen, was opsparen, geen vaatwasser, etc
  – zo min mogelijk afval produceren en het afval dat je hebt proberen goed te scheiden (daar zou die afvalkbak toch wel verrekte handig voor zijn… zeker in een appartement met kleine keuken en weinig tot geen buiten ;-))

 • Avatar van Maaike Manheim
  Reply Maaike Manheim 26 december 2017 at 23:32

  Dat lijkt me een handig ding én natuurlijk zoals we gewend zijn van Brabantia ook weer chique uitgevoerd.

  Ik bespaar door een voorraad te hebben én deze bij te houden. Ik gebruik de Android App Expiry wizz. Ik koop dingen in als ik de aanbieding écht interessant vind. Bij voorkeur bij meer dan 50% korting en natuurlijk bij dingen die we ook echt gebruiken. Door ze in de app in te voeren krijg ik een seintje als ze aan de datum beginnen te raken en kan ik voorkomen dat ik dingen alsnog weg kan gooien omdat ze te ver over de datum gegaan zijn. Zo min mogelijk weggooien dus! Voor wat er dan alsnog weggegooid moet worden lijkt deze Brabantia bo touch bin mij echt ideáál.

 • Avatar van Barbera
  Reply Barbera 26 december 2017 at 23:10

  Ja,, deze afvalbak (een kunstwerk op zich) zou prachtig staan in onze keuken. Mijn bespaartip is heel simpel (net als de meeste bespaartips hierboven): voor een ritje in onze woonplaats pak ik niet meer de auto, maar gewoon de fiets. Goed voor het milieu, voor de portemonnee en voor je lijf!

 • Avatar van Nancy van Heck
  Reply Nancy van Heck 26 december 2017 at 22:12

  Ik wil graag zo een prullenbak winnen vanwege dat ik een honden huishouden heb en mijn honden niet makkelijk in de prullenbak kan komen.

 • Avatar van Mirjam Hellingman
  Reply Mirjam Hellingman 26 december 2017 at 21:51

  Mijn bespaartip. Vries de restjes van de maaltijd in en organiseer een keer in de zoveel tijd een kliekjesdag.

 • Avatar van Silvia Kuiper
  Reply Silvia Kuiper 26 december 2017 at 21:29

  Mijn bespaartip is tijdens het autorijden als je de auto uit laat vieren de koppeling in de vrije zetten, dat bespaart benzine of diesel en is beter voor het milieu. Ook lever ik graag lege batterijen in bij een inleverpunt, daarmee heb ik al een Pluim verdiend van 25 euro.

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 26 december 2017 at 21:28

  Ik koop groot in en kook altijd minimaal 2 maaltijden tegelijk, waarvan er eentje de vriezer ingaat. Dat scheelt weer een dag kooktijd en stress en het is goedkoper!

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 26 december 2017 at 21:26

  Mijn bespaartip: zet de verwarming een uurtje vroeger uit S avonds! Nergens voor nodig om m heek de avond aan te laten. Hier gaat ie om 20 uur uit!

 • Avatar van Marina Vink
  Reply Marina Vink 26 december 2017 at 21:06

  Wij hebben gekozen voor zonnepanelen! in een app kun je zien, hoeveel bomen er al bespaard zijn! dat doet je goed.

 • Avatar van Lesley Schlepers
  Reply Lesley Schlepers 26 december 2017 at 20:45

  Filter op de kraan!

 • Avatar van erika panjer
  Reply erika panjer 26 december 2017 at 20:37

  Prachtig zeg

  ik heb geen goede voornemens want ze komen toch niet uit.

 • Avatar van Ingrid
  Reply Ingrid 26 december 2017 at 19:05

  Mijn absolute bespaartip is de Scoupy App. Leuk om nieuwe producten te ontdekken en af en toe een product gratis te kopen.

 • Avatar van An
  Reply An 26 december 2017 at 17:13

  Minder lang douchen: zet een kookwekker!

 • Avatar van Paula
  Reply Paula 26 december 2017 at 16:51

  Je creditcard wegdoen en contant betalen. Dan ben je je veel bewuster van je uitgaven.

 • Avatar van Jolanda Baan
  Reply Jolanda Baan 26 december 2017 at 16:49

  De verwarming een graadje lager en eventueel een plaid pakken.

 • Avatar van Margo Dekkers
  Reply Margo Dekkers 26 december 2017 at 16:48

  Tijdschrift opzeggen of delen met buren.

 • Avatar van Renée Kers
  Reply Renée Kers 26 december 2017 at 16:47

  Met kliekjes en nog wat andere ingredienten volwaardige maaltijden maken.

 • Avatar van Jeanne van der Heijden
  Reply Jeanne van der Heijden 26 december 2017 at 16:46

  Jezelf een weekbudget opleggen.

 • Avatar van XXX
  Reply XXX 26 december 2017 at 15:46

  Vegetarisch eten is o.a. goed voor de natuur en gebruikte boterhamzakjes worden hergebruikt voor, eh, tja, hoe zal ik het netjes zeggen, opruimen van uitwerpselen van de honden. Sorry, mooier kan ik dit praatje poep niet maken. Leuker ook niet!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 26 december 2017 at 15:09

  Wij doen geen boodschappen meer, als er nog bruikbare spullen in huis zijn. Vaak kun je met wat dingen bij elkaar, toch iets heerlijks maken.

 • Avatar van Bea Krielen
  Reply Bea Krielen 26 december 2017 at 15:09

  Houd bij waar je geld aan uit geeft, en schrijf dat op.

 • Avatar van Margo
  Reply Margo 26 december 2017 at 15:08

  Koop niets nieuws, maar tweedehands :-)

 • Avatar van Tamara M
  Reply Tamara M 26 december 2017 at 14:52

  Na het eten boodschappen doen, met een boodschappenlijstje. Dit voorkomt impulsaankopen en onnodig te veel eten in huis hebben waardoor er geen eten weg gegooid wordt.
  Kook voor meerdere dagen tegelijk, en koop verse groente die je zelf nog moet (voor)bereiden en vries dit in. Dit zorgt dat het eten vaak goedkoper is en dat je minder energiekosten hebt voor het klaarmaken van het eten.
  Bespaar op de energie door 2 uur voor het slapen gaan de verwarming laag te zetten.
  Bespaar op water door een waterbespaarder op de douche en wc. zet de kraan uit bij het tandenpoetsen of inzepen.

 • Avatar van Elise Rutten
  Reply Elise Rutten 26 december 2017 at 14:28

  Wat een mooie prullenbak. Ik wil heel graag mijn afval beter scheiden. Mijn tip is elke dag op de fiets naar je werk, gezond en goed voor het milieu

 • Avatar van Saskia
  Reply Saskia 26 december 2017 at 14:25

  Ik ben juist niet zo goed in besparen, vandaar dat ik dit echt een super toffe touch bin vind. Ik doe dus graag mee :-)
  Besparen wat ik wel doe? Kosteloos materiaal gebruiken we op mijn werk om mee te knutselen met de kinderen.

 • Avatar van Nadine Vandegaer
  Reply Nadine Vandegaer 26 december 2017 at 14:20

  Mijn goede voornemen (voor de rest van mijn leven – en da’s hopelijk nog heeeeeel lang) is gezonder koken.

 • Avatar van Lidia de Lange
  Reply Lidia de Lange 26 december 2017 at 13:30

  Zonnepanelen, het is een duurzame investering! Met de nadruk op duurzaam.
  Handige afvalscheider, past goed bij mijn milieuvriendelijke leventje!

 • Avatar van Marian Zw
  Reply Marian Zw 26 december 2017 at 12:43

  Wat een mooi systeem zeg! Ik loot heel graag mee. Wat wij doe is een dag per week eten van wat we in huis hebben. Dat zijn vaak restjes groenten waar ik dan een soep, curry, wraps of pastagerecht mee maak. Eten weggooien vind ik namelijk een van de dingen die echt niet kunnen, het is behoorlijk belastend voor het milieu om voedsel te produceren en te vervoeren, daar moeten we niet laks mee omgaan

 • Avatar van Sanne Christine
  Reply Sanne Christine 26 december 2017 at 11:58

  Tip…..overleg met de leerkracht van je kind wat je voor hen kan bewaren. Ik ben kleuterjuf en ik maak graag gebruik van een lege flesjes wasverzachter, pet flesjes, doppen ect. Ik maak hier lampionnen van voor Sint Maarten, de leukste cadeautjes voor vader-, moederdag en nu ook de Kerstlichtjes. Ik zou ontzettend graag zo’n bak thuis hebben staan, een weergaloos mooi model! Maar ook in mijn klas, hoewel veel kinderen een beker mee hebben zijn er nog veel kinderen met pakjes en zakjes. Het bewustzijn vanaf de basis creëren lijkt me dan ook een must! De Bo Touch Bin zou ook goed in mijn klas tot zijn recht komen !

 • Avatar van lottie
  Reply lottie 26 december 2017 at 11:25

  Bespaartip: plaats een potje in huis. Wanneer iemand vergeet het licht uit te doen, of een stekker onnodig in het stopcontact laat zitten moet 50 cent in dit potje gooien! Succes gegarandeerd!

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 26 december 2017 at 10:45

  Mijn goede voornemen is afval scheiden! Nou eigenlijk meer sporten maar dat komt er toch niet van haha, dus is afval scheiden wel een mooi alternatief

 • Avatar van Marion Poeste thomas
  Reply Marion Poeste thomas 26 december 2017 at 09:41

  goedemorgen. ik waag graag een kansje voor dit pracht exemplaar. mijn bespaartip(die voor mijzelf het beste werkt) is voor het weekend inventariseren wat ik nog aan producten in huis heb& wat ik daarvan 1st op kan maken voor een gerecht, dan de bonus aanbiedingen in de supermarktfolders uitpluizen en n.a.v de aanbiedingen vaak het week menu plannen en dan met het vaste boodschappenlijstje de deur uitgaan. vooral het boodschappenlijstje niet vergeten, want als ik die bij me heb haal ik ook (bijna)altijd alleen wat op het lijstje staat en niks extras.

  mijn goede voornemen is genieten van het laatste trimester van mijn zwangerschap dat rond nieuwjaarsdag begint en daarna genieten van ons 1e kleintje. kortom #genietenmomentjes is opnieuw mijn ‘goede voornemen’.

 • Avatar van Nelly
  Reply Nelly 26 december 2017 at 08:53

  Alle apparaten ook daadwerkelijk uitzetten. Niet op stand by

 • Avatar van Brenda
  Reply Brenda 26 december 2017 at 07:56

  Ik gebruik altijd regen water om mijn planten te voorzien van water, zowel binnen als buiten( kost wat meer tijd maar voor een goed doel). Daarnaast gebruiken we heel veel lege verpakkingen op de schoolnaam mijn zoon om mee te knutselen. Ook zetten wij de kachel s avond s een uur voor het slapen gaan al zachter, er blijft dan nog genoeg warmte hangen omdat uur mee door te komen.
  Ik doe graag mee met de winactie, prachtig vuilbak

 • Avatar van Alice Oostveen
  Reply Alice Oostveen 26 december 2017 at 07:25

  Kook voor meerdere dagen en bewaar het in de vriezer, gebruik je het dan weer laat het dan ontdooien in de koelkast hoeft de koelkast ook weer minder te koelen

 • Avatar van Sabrina Hanenberg
  Reply Sabrina Hanenberg 26 december 2017 at 00:14

  Ik zet zelf de kachel altijd een (halve) graad lager dan ik hem eigenlijk wil zetten. Of ik zet hem naderhand nog een half graadje lager. Dat bespaart toch iets en je merkt bijna geen verschil. Vanwege mijn hond zet ik hem sowieso niet te hoog. En ’s avonds wat eerder uit en onder een dekentje op de bank.

 • Avatar van Zjojes
  Reply Zjojes 25 december 2017 at 23:18

  Van restjes groenten kun je prima een pasta saus of soep van maken. Heel simpel, snel klaar en vaak kunnen wij nog een beetje invriezen voor een volgende keer of de dag erna opeten als lunch.
  Goede voornemens heb ik wel. Of eigenlijk 1. Meer tijd samen met de man doorbrengen. onder kids dus :)
  Fijne feestdagen!
  X

 • Avatar van Lilian Pelzers
  Reply Lilian Pelzers 25 december 2017 at 23:02

  Bespaartip:

  1. Niet gaan shoppen met trek/honger ?

  2. Na het shoppen, vlees en gesneden groenten direct verdelen in bakjes zodat je minder hoeft weg te gooien omdat je proporties beter zijn.

  3. Artikelen weggeven of ruilen of Facebook groepen. Minder nieuwkoop, dus bespaart flink in de portemonnee, en je kunt anderen ook weer heel gelukkig maken.

  ———————————————————-

  Ik zou dit prachtige afvalscheidingsstationnetje graag winnen voor mijn lieve vriend Jochem, die trouw altijd zijn afval scheidt, en zo’n mooi ding verdiend omdat hij altijd trouw voor mij, zijn twee kinderen, en mijn twee kinderen zorgt. ??

 • Avatar van Monique weber
  Reply Monique weber 25 december 2017 at 22:40

  mijn goede voornemen is al jaren hetzelfde…ik doe niet aan goede voornemens als ik iets bedenk of vind dat het moet dan doe ik het direct als ik er klaar voor ben net als stoppen met roken nu 6 maanden vandaag …

 • Avatar van Manon Toemen
  Reply Manon Toemen 25 december 2017 at 20:42

  Wij hebben een zandlopertje in de douche zodat we kort douchen en dus minder water gebruiken.
  Met deze prachtige bin word scheiden van afval nog leuker!

 • Avatar van M.Zwanenburg
  Reply M.Zwanenburg 25 december 2017 at 20:41

  Bijna 40 procent van je energierekening gaat naar stroomverbruik. Door energiezuinig met apparaten en verlichting om te gaan en bewuste keuzes te maken bij de aanschaf van nieuwe apparaten en verlichting, kun je veel op je energierekening besparen.

 • Avatar van Betty
  Reply Betty 25 december 2017 at 19:15

  Mijn goede voornemen is ,meer te fietsen en de auto te laten staan
  en ontspullen wil ik graag mee gaan beginnen. een opgeruimd huis lijkt mij heerlijk

 • Avatar van Dini van Heumen
  Reply Dini van Heumen 25 december 2017 at 18:21

  Ik loot graag mee, mijn goede voornemen is wat minder op Fb te blijven hangen savonds. En eerder te gaan slapen.

  • Avatar van Dini van Heumen
   Reply Dini van Heumen 25 december 2017 at 18:22

   Bespaartips was het. Bewuster kopen zodat er minder weggegooid hoeft te worden,

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 25 december 2017 at 17:40

  Op maat kopen en koken; dan hoeft er niks weggegooid te worden.
  Mooie bak hoor!

 • Avatar van Chantal Caljouw
  Reply Chantal Caljouw 25 december 2017 at 15:30

  Zet apparatuur niet op stand-by. Beter voor het milieu en gunstig voor de portemonnee! :)

 • Avatar van Lynn
  Reply Lynn 25 december 2017 at 15:24

  Wauw geweldig mooi, daar zou ik echt heel blij mee zijn <3
  Mijn bespaartip is: gooi de restjes uit de koelkast niet weg, maar maak er lekkere gerechten van!

 • Avatar van Rick van Breda
  Reply Rick van Breda 25 december 2017 at 14:56

  Bespaartip: Schaf een houtkachel aan, als je buurt/woonomstandigheden dit toelaat. Of beter nog, een pelletkachel. Dit bespaart enorm op je gasverbruik!

 • Avatar van anja
  Reply anja 25 december 2017 at 13:40

  mooi en zeker handig voor in huis en het afval. dus ik doe graag mee

  fijne feestdagen

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 25 december 2017 at 13:29

  Heel erg mooi voor in de keuken, ik waag graag een kans :)
  Een bespaartip, is veel aanbiedingen uit folders te kopen, bespaart erg veel geld, en het plastic verzamelen in een oude groen bak, deze kan je bij de gemeente kopen voor Euro 10,00.

 • Avatar van S V
  Reply S V 25 december 2017 at 12:55

  – Laat was die je strijkt niet te droog worden. Het is namelijk makkelijker om te strijken als de was nog een beetje vochtig is.
  Kleding strijken die nog licht vochtig is gaat veel makkelijker dan kleding strijken die volledig droog is. En het mes snijdt aan twee kanten: je hoeft de droger én het strijkijzer minder lang te gebruiken.
  – Combineer verschillende wassen door ‘kleurdoekjes’ te gebruiken. Er zijn tegenwoordig speciale doekjes op de markt die je in de was erbij stopt en het verkleuren van kleding tegengaan. Hierdoor kan je meer soorten was samen wassen en is het makkelijker om te wassen met een volle trommel.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 25 december 2017 at 12:53

  Pak die fiets of het OV wanneer dit mogelijk is, en let eens op je water gebruik!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 25 december 2017 at 12:53

  Pak die fiets of het OV wanneer dit mogelijk is! :D

 • Avatar van S
  Reply S 25 december 2017 at 12:52

  Minder lang douchen, apparaten uit ipv op stand-by, electronica bij volle status uit het stopcontact halen ipv hele nacht aan de stekker, tocht strips gebruiken, gordijnen dicht ter isolatie, temperatuur van de vriezer niet te koud (-18 is goed, bij alles hier onder gebruikt hij meer energie), koelkast uit wanneer je op vakantie bent.

  Ieder fijne dagen gewenst.

 • Avatar van De Vries
  Reply De Vries 25 december 2017 at 12:48

  Wat een fantastisch mooie prulllenbak, en wat handig ook! heel gaaf!

  De bespaartip voor 2018 die ik jullie kan geven is: als je niet thuis bent verwarming een graadje lager, pak ’s avonds een dekentje ipv verwarming omhoog en let op je afvalen scheid dit goed!

 • Avatar van Loes vd Berg
  Reply Loes vd Berg 25 december 2017 at 12:46

  Goed artikel, leuke blog ook!

  Mijn bespaar tip is vegetariër worden, geloof mij.. het scheelt veel in milieu uitstoot en je hebt het niet meer op je geweten arme diertjes te eten ;)

 • Avatar van Hans
  Reply Hans 25 december 2017 at 12:45

  Met een rode of grijze brabantia maak ik mijn vrouw vast heel erg blij, leuke actie!

  Wij letten veel op het besparen van water, door bijvoorbeeld een kookwekkertje bij het douchen te gebruiken. Ook gebruiken wij een handdoek 2 keer, we hebben hier een handdoek rek voor in de badkamer. Onze zoons stimuleren we om op school of in de sportschool te douchen wanneer mogelijk, dit scheelt met 2 pubers in huis al snel wat liters water! Wij houden van een zuinig huishouden, uiteindelijk scheelt het een leuk bedrag aan het eind van het jaar.

  Hans

 • Avatar van J.
  Reply J. 25 december 2017 at 12:44

  Family first

  In een tijd waarin je meegesleurd wordt in de hektiek van de dag is het belangijrk je naasten niet te vergeten. Dus ook dit jaar family first

 • Avatar van Mathilde
  Reply Mathilde 25 december 2017 at 12:42

  Gebruik spaarlampen of ledlampen in plaats van gloeilampen, vooral voor verlichting die vaak lang aan staat. En doe de lichten uit in ruimtes waar je niet aanwezig bent.

  Groetjes en fijne dagen,
  Mathilde

 • Avatar van M B
  Reply M B 25 december 2017 at 12:40

  Hoi! Aller eerst een fijne kerst gewenst! :)

  Ik heb meerdere tips die mij helpen te besparen:
  – een minuutje korter douchen
  – een boodschappenlijstje maken
  – douche bij de sportschool in plaats van na het sporten thuis

 • Avatar van maureen
  Reply maureen 25 december 2017 at 12:37

  Huren, lenen en ruilen!
  Je hoeft niet alles wat je nodig hebt te kopen. Spullen zoals gereedschap, machines (bijvoorbeeld een stoomreiniger of hogedrukreiniger) en verhuisartikelen (steekwagen en verhuisdozen) kun je ook huren. Op sites zoals huren.nl of boels.nl en bijvoorbeeld bij bouwmarkten zijn allerlei spullen te huur.
  Daarnaast heb je ook veel websites waar je spullen kan ruilen, delen of lenen. Een voorbeeld daarvan is Peerby. Ideaal, goedkoop en het scheelt je veel kosten!

 • Avatar van maaike
  Reply maaike 25 december 2017 at 12:35

  Ik doe graag mee voor deze prachtige brabantia!

  Mijn ultieme bespaartip is om voor 2 dagen te koken, en dan de helft in te vriezen. zo heb je altijd wat achter de hand in de vriezer maar heb je ook nog eens minder gas, wat etc nodig omdat je het in 1 keer maakt!

  Fijne dagen en een gelukkig 2018!

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 25 december 2017 at 10:47

  Mooi en handig!! Zo’n afvalbak is op zich al een bespaartip want je gaat automatisch meer afval scheiden!
  Mijn bespaartip: minder vlees eten, gezonder, voordeliger en ook nog eens goed voor het milieu!

 • Avatar van elletjee
  Reply elletjee 25 december 2017 at 10:03

  ziet er prachtig uit, deze hoef je niet weg te moffelen in een hoekje maar mag gezien worden in je keuken. pluspunt is dat ze zich inzetten voor the hunger project, mooi doel.

  MIjn goed voornemen is ten eerste voor het milieu wat minder vlees te eten, daarbij staat afvallen ook altijd in mijn lijst :( en wil ik me meer in gaan zetten als mantelzorger .

 • Avatar van Bianca Schonewille
  Reply Bianca Schonewille 25 december 2017 at 08:59

  Ik ga mijn afvalprogramma afmaken.
  Afgelopen april begonnen met een afvalprogramma via de sportschool. Ik ben nu 19 kilo afgevallen(zal inmiddels wel een beetje weer bijgekomen zijn) maar in januari wil ik het avontuur verder voortzetten.
  Wanneer ik op mijn streefgewicht ben dan krijg ik sowieso een nieuwe fiets van mijn vriend (ik werk in een fietsfabriek en wil dolgraag een fiets van mijn werk). Omdat ik al een poosje niet meer zo gemotiveerd was merk je al snel dat het dan ook erg moeizaam is en gaat. Ik merk dat ik nu alweer gemotiveerder raak en ga de dag na kerst ook meteen weer heerlijk sporten!
  We gaan gewoon door,ik moet het halen!!!

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 25 december 2017 at 08:30

  Wat een goed artikel! Bewuster leven is iets waar ik zelf ook enorm mee bezig ben.
  Voor deze mooie afvalemmer zou ik een mooi plaatsje hebben in mijn keuken, leuk dat bewust leven en design zo goed samen gaan. Bewust leven is hip en dat vind ik een heel positieve ontwikkeling. :)
  Mijn ultieme bespaartip voor het milieu en ook voor de portemonnee is:
  Minder vlees eten.
  Twee flinke entrecotes leiden tot evenveel broeikasgassen als een autorit van Amsterdam naar Barneveld.
  En het leuke is: iedereen kan hier gemakkelijk z’n bijdrage aan leveren dus misschien een mooi goed voornemen?
  Hele fijne dagen gewenst en een prachtig 2018!

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 25 december 2017 at 00:34

  Wat een mooie aanwinst in de keuken! Die zou hier heel goed van pas komen.
  Ik ken heel veel bespaartips, maar wat mij heel erg helpt is een zin, die ik ook veelvuldig tegen mijn kinderen zeg:
  ‘Organiseren kost tijd, maar niet organiseren kost nog veel meer tijd.’ Dat betekent dat als je je zaken plant, je geld en milieu spaart. Als je bijvoorbeeld weet dat je dochter een verjaardagsfeestje heeft en je bent net in een winkel waar een leuk cadeautje is afgeprijsd, neem daar dan direct 2 van mee. Want er komt vast weer een feestje waar het cadeautje van pas komt. Verzamel recepten zodat je ‘ met de seizoenen mee’ kunt eten. Kijk op 2 januari wat je nodig hebt voor kerst volgend jaar, en schaf dat juist dan (en met korting) aan. Loop al je uitgaven 1x per jaar na en schrap de overbodige zaken. Kijk of je op uitgaven kunt bezuinigen. Probeer een kookclubje met buren te organiseren. Durf ook te vragen: heb je iets eenmalig nodig en is het daardoor zonde om het te kopen? Probeer of je het kunt lenen. Stel jezelf ook dienstbaar daarin op: heb je iets van een ander juist van pas zou kunnen komen, probeer mee te denken met diegene. Wie goed doet, goed ontmoet.

  Ik denk dat dat de basis zou moeten vormen van een besparend leven.

 • Avatar van Bettine Charissa Bleeker
  Reply Bettine Charissa Bleeker 24 december 2017 at 23:39

  Ik doe mee!

  Hang je was buiten(voorjaar,zomer,najaar) gebruik geen droger. Het ruikt ook nog eens heerlijk fris.

  Wij gaan van 1 dag in de week geen vlees naar 2 dagen in de week geen vlees.

 • Avatar van Vivian
  Reply Vivian 24 december 2017 at 22:36

  Zonde om mijn afval in deze prachtige Touch bin te gooien natuurlijk! Maar ja, je moet wat!
  Dus wat ik doe om te besparen:
  – broodzakken gebruiken voor mijn lunch, en daarna ook nog om in mijn afvalbakje voor koffieprut op het aanrecht te doen.
  Dus die zak heeft 3 functies! daarna gaat het in de PMDbak.
  – koffieprut in de tuin, zo gaan de katten niet in mijn tuin, slakken ook niet trouwens. En dit is goede voeding voor de grond.
  – Ben lid bij diverse facebook groepen. Daar heb ik zoveel speelgoed – soms nieuw- , ledikantje, kinderstoel, badje, maxi-cosi, kleding, etenswaren enzzzz gekregen… voor NIETS! Daarna geef ik weer door wat hier niet meer gebruikt wordt.
  Huis leeg, en een ander is er ook weer blij mee :)

 • Avatar van G. Kooger
  Reply G. Kooger 24 december 2017 at 21:24

  Het douchewater opvangen en dat gebruiken om de wc door te spoelen.
  Bespaart een heleboel water.

 • Avatar van Jan
  Reply Jan 24 december 2017 at 21:07

  Let op wat je koopt en neem zelf een box mee om alles in te vervoeren.

 • Avatar van Angela ten Ham
  Reply Angela ten Ham 24 december 2017 at 20:07

  Bij ons in het dorp hebben we een ruilwinkel. Je brengt spullen die je niet meer nodig hebt en kan weer andere spullen meenemen. Zo haal je toch nieuwe decoratie in huis met de portemonnee dicht.

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 24 december 2017 at 19:47

  Ik ben trots op mijn pubers. Zo mooi hoe zij automatisch recycle en tweede kansen benutten in spullen. Jong geleerd is oud gedaan. Zo namen de meiden altijd het gft afval van hun fruit op school braaf in het bakje mee naar huis voor bij de kippen of in de groene bak. Ik verbaas mij er over dat het helaas nog niet op scholen kan. Veel scholen willen maar helaas hebben ze de mogelijkheden niet.
  Maar de dames zijn wel kritisch want het oog wilt ook iets….daarom zou jullie prijs de aanvulling zijn.

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 24 december 2017 at 19:21

  Wat een mooie prulenbak. Een bespaartip is dat ik de meeste zaken gescheiden inlever. Een van de goede voornemens voor het nieuwe jaar is om kleding een tweede kans te geven. Een naaimachine in huis halen en aan de slag.

 • Avatar van Will
  Reply Will 24 december 2017 at 19:20

  Graag doe ik mee met deze winactie van deze mooie praktische afvalemmer/prullenbak.
  Zou mooi staan in mijn keuken en zo handig met 3 verschillende bakken om afval te scheiden.
  Ik heb een hele simpele bespaartip.
  Ik bewaar alle plastic doosjes waar koekjes of kleine ijsjes enz hebben in gezeten , die was ik goed af en daar doe ik in de zomer de patatjes, frietsaus, snoepjes enz in voor de kleinkinderen .
  Nooit de kraan laten lopen tijdens het tandenpoetsen.
  Kort douchen, kan ook in vier minuten of minder.
  Als je je inzeept, hoeft de kraan niet te lopen, toch.
  Afspoelen duurt niet zo lang.
  Eten gooi ik nooit weg, dat vind ik zonde.
  Wij zijn met z’n tweeën en maken dan ook net genoeg.
  Ik heb de kinderen ook geleerd, licht achter je uit doen.
  Als het blijft branden, heeft niemand er iets aan.
  Zo weet ik nog wel een heleboel, maar dan blijf ik aan het tikken.

  Een hele fijne Kerst en een gelukkig en vooral gezond 2018 gewenst.

 • Avatar van Maisy
  Reply Maisy 24 december 2017 at 19:13

  geen plastic zakjes meer kopen
  zoveel mogelijk recyclen
  minder energie verbruiken door meer kaarsen te gebruiken in de avond

 • Avatar van l tromp
  Reply l tromp 24 december 2017 at 19:09

  tanden poetsen geen kraan laten lopen, geen onnodige lampen aan , een waterton aanschaffen als het regent scheelt dit je veel kraan water, compost ton gebruiken voor het maken van eigen compost voor je tuin.

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 24 december 2017 at 18:57

  Ooh wat mooi en handig zeg. Mijn tip, een timer in de douche, help bewust worden vooral voor mijn puberdochters

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 24 december 2017 at 18:51

  Ze zijn mooi ja, de Bo-bins! Ik vind de kleuren van deze lijnen ook bijna allemaal prachtig. Of het echt telt als bespaartip, weet ik niet, maar wat wij eens per maand doen is de koelkast ‘leeg koken’. We halen dan geen complete avondmaaltijd in huis, maar moeten het doen met wat we al in de koelkast hadden liggen. Dat is soms nog best verrassend (of confronterend ;-) maar we redden ons daar goed mee en het geeft een goed inzicht in je manier van inkopen en ook… je manier van niet meer naar omkijken en weggooien. Dat laatste proberen wij op die manier dus te voorkomen. Happy holidays!

 • Avatar van Monique van Zutphen
  Reply Monique van Zutphen 24 december 2017 at 17:46

  Mijn bespaartip? Bekijk de aanbiedingenfolders en maak een boodschappenlijstje als je boodschappen gaat doen, en houd je daaraan! Dan ben je niet geneigd veel meer mee te nemen dan je echt nodig hebt, geef je minder geld uit en gooi je ook minder eten uiteindelijk weg. En mocht ik winnen dan is deze Brabantia Bo Touch Bin een supermooie vervanging voor mijn 2 losse bakken en 1 hangende zak voor het scheiden van ons afval!

 • Avatar van Petra Blom
  Reply Petra Blom 24 december 2017 at 17:37

  Mijn goede voornemen is om minder vaker nieuwe kleding te kopen. Ik heb genoeg, de kast is vol. Eens kijken of dat gaat lukken! Prachtige afvalbak om nog makkelijker het afval in de juiste bak te kunnen doen.

 • Avatar van Samantha Hartmann
  Reply Samantha Hartmann 24 december 2017 at 16:57

  Prachtig design en onzw prullenbak is echt aan vervanging toe.
  Bespaartip? Niet onnodig alle lampen in huis aanhouden. Minder licht zorgt voor sfeer en het scheelt voor de portemonnee

 • Avatar van Annemarieke Bos
  Reply Annemarieke Bos 24 december 2017 at 16:52

  Ben al een tijdje opzoek naar een prullenbak waarin wij ook het afval goed kunnen scheiden. Deze zou schitterend staan voor onze witte muur. Nu lopen wij iedere keer voor het plastic en oud papier via de buitendeur naar de schuur. Steeds de deur open en dicht is niet bepaald besparen. Laat geen onnodig het licht branden, schaf geen dingen aan die niet noodzakelijk zijn. Ga niet met de auto als je ook op de fiets of lopend kunt gaan. Dit is gelijk veel gezonder. De kachel staat bij ons op 18 garden. Een trui extra kan geen kwaad. Draag je kleding 2 dagen. Dit kan makkelijk in veel situaties. Zo zijn er nog heel veel tips. Alle kleine beetjes bij elkaar, scheelt heel veel.

 • Avatar van Voorwinden
  Reply Voorwinden 24 december 2017 at 16:37

  HEEEELE toffe actie! <3

  De tip voor besparing van was en dus ook van kosten:
  Een handdoek een dag langer gebruiken voor het afdrogen na het douchen scheelt in wasbeurten en je wast dus ook dan minder. uiteindelijk bespaar je per persoon al snel 20 euro!

  Ik duim mee voor deze toffe prijs!

 • Avatar van Bram de jong
  Reply Bram de jong 24 december 2017 at 16:35

  tweedehands toch niet je ding? Ga dan eens naar grote outlets of kijk eens op zalando lounge, dat scheelt je al snel veel geld!

 • Avatar van Niels
  Reply Niels 24 december 2017 at 16:34

  De tip van 2018 voor alle ANWB leden:

  Leden van de ANWB kunnen via hun ANWB ledenpas zonder verdere kosten korting krijgen bij 600 tankstations in Nederland. Het enige wat je hoeft te doen is je te registeren op http://www.anwbtankkorting.nl en de ledenpas te laten zien bij deelnemende tankstation

 • Avatar van Runner
  Reply Runner 24 december 2017 at 16:30

  fantastische brabantia! heel gaaf!

  Zorg ervoor dat je banden op spanning zijn en schakel zo snel mogelijk over naar een hogere versnelling. Gebruik de airco zo min mogelijk. Wanneer je op deze manier 1 procent zuiniger rijdt, kan je dit gemiddeld per jaar 18 euro opleveren. Alle kleine beetjes vormen vanzelf weer een grote!

 • Avatar van Teddybeer
  Reply Teddybeer 24 december 2017 at 16:28

  Carpoolen! Met collega of buurman/vrouw! Je kunt het ook afwisselen dat de ene week jij rijdt en de andere week de ander. Scheelt zomaar 50% reisgeld! En het is bovendien ook nog gezelliger.

  Ken je niemand waar mee je kan carpoolen? Zet eens een berichtje in bijvoorbeeld een verkoophoek op Facebook, je zult zo een carpool maatje vinden

 • Avatar van mylene van willigen
  Reply mylene van willigen 24 december 2017 at 16:26

  wat een plaatje, eindelijk eens een stijlvolle prullenbak! Die heb ik nog niet voor mijn nieuwe huisje!

  Mij tip:
  Zet al je abonnementen eens op een rij. Welke heb je nou écht nodig? Een TV-gids heb je bijvoorbeeld ook online en helemaal gratis. Een krant? Maak gebruik van Google Nieuws of de app van het AD. Alle online nieuwsberichten verzamelen zich hier en je kunt ook nog eens makkelijk op onderwerp zoeken. En bovendien helemaal gratis en voor niets.
  Wil je bepaalde magazines of kranten toch graag blijven lezen, kijk dan eens in je naaste omgeving of er wellicht buren zijn die dezelfde abonnementen hebben. Misschien kan één van de twee het abonnement opzeggen, zodat je de kosten kunt delen.

 • Avatar van anne van leeuwen
  Reply anne van leeuwen 24 december 2017 at 16:24

  De bespaartip die voor mij goed helpt is:
  Restjes over? Verzin – samen met je kinderen – welke maaltijd je van deze restjes kunt maken. Door je kinderen hierbij te betrekken is de kans groot dat ze het na bereiding ook lekker opsmikkelen!

 • Avatar van Paula Voorwinden
  Reply Paula Voorwinden 24 december 2017 at 16:23

  Wat een super toffe actie!

  Mijn bespaar tip is: met een boodschappenlijstje naar de winkel gaan. Zo weet je precies wat je nodig hebt, koop je niet te veel, hoef je niet de volgende dag weer de auto te pakken omdat je wat vergeten bent en houd je niets over wat je dan weg moet gooien!

 • Avatar van Hannah Kagenaar
  Reply Hannah Kagenaar 24 december 2017 at 16:19

  Mijn bespaartip is om de deuren goed te sluiten, wij warmen de woonkamer op, maar als de gangdeur openstaat gaat veel warme lucht verloren.
  gr hannah

  ik doe mee

 • Avatar van erika panjer
  Reply erika panjer 24 december 2017 at 15:50

  Ik heb geen goede voornemens want weet nu al dat ik me er toch niet aan hou

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 24 december 2017 at 15:38

  Ik heb hier al vaker naar gekeken, de prijs houd me een beetje tegen.
  Het is ideaal,de 11 & 23 liter indeling zou ik het fijnst vinden.
  De bespaartips die ik zelf toepas zijn hier al genoemd maar wat ik nog wel wil meegeven:
  Neem een tas mee als je boodschappen doet, een plastic tasje kopen mag wat mij betreft anno 2018 (echt) niet meer.

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 24 december 2017 at 14:45

  Dit is een erg mooie prullenbak. Goed dat er drie aparte bakken in zitten, zodat je meteen al kunt scheiden. Mijn bespaartips begint al bij een weekmenu maken zodat je niet te veel boodschappen in huis haalt en dus voedsel hoeft weg te gooien. Daarnaast let ik op lichten uit, deuren dicht waar de verwarming aan staat en stekkers uit het stopcontact halen van apparaten die je niet gebruikt. Alle kleine beetjes helpen en ik probeer dat zo goed mogelijk te doen.

 • Avatar van Gea Jager
  Reply Gea Jager 24 december 2017 at 14:09

  Ik bespaar door de verwarming een graadje lager te zetten en dan lekker onder mijn teddykleed op de bank te liggen.
  Ik doe graag mee aan deze winactie

 • Avatar van co
  Reply co 24 december 2017 at 14:08

  Gebruik ovreal in huis verlengsnoeren met een schakelaar die je ook helemaal uit kan zetten, zodat apparatuur (zoals bv pc, tv etc) niet standby hoeven te staan, maar helemaal uit gaan. Ook dit scheelt best nog veel op jaarbasis.
  Tevens doe ik graag mee aan deze wedstrijd. Deze prachtige afvalbak zou heeeeel mooi staan in mijn nieuwe keuken en met de 3 afvalbakken kan ik alles goed scheiden.

 • Avatar van Dante Van den Abeele
  Reply Dante Van den Abeele 24 december 2017 at 14:06

  Wel mijn tip is misshien wat iedereen direct vermeldde, maar toch is het de echte waarheid. Mijn mama zei vroeger altijd tegen mij ‘laat die lichtjes niet te lang branden en haa je stekkers uit het stopcontact als je ze niet meer gebruikt’, ‘denk aan de ijsbeertjes’… nu recent is een video openbaar verspreid van een ijsbeer die zijn laatste uren beleefde door gebrek aan voedsel en een veranderende temperatuur door klimaatopwarming. Dit brak mijn hart in duizend stukken… voortaan let ik 100 keer harder op elektriciteitsverspilling en ik hoop met deze hartbrekende video dat mensen zich ook bewuster zijn geworden van verspilling en klimaatopwarming. Ook de afvalberg heeft daar alles mee te maken, koop verse producten zonder al te veel verpakking? Denk aan het milieu!

 • Avatar van Fenny
  Reply Fenny 24 december 2017 at 14:02

  Moooie prullenbak ik doe graag meehee!

 • Avatar van jacqueline de Waal
  Reply jacqueline de Waal 24 december 2017 at 14:01

  Schitterende afval bak heel erg mooi!
  Fijne feestdagen!

 • Avatar van geke
  Reply geke 24 december 2017 at 13:52

  maar bord en kaartspellen spelen met de kleinkinderen, is een goede invulling van hun tijd en de mijne

 • Avatar van c.boeren
  Reply c.boeren 24 december 2017 at 13:42

  Dit is een mooie en praktische afvalvak. Donkerrood en de indeling 11+23 liter zou voor ons ideaal zijn.

 • Avatar van Vera Limpens
  Reply Vera Limpens 24 december 2017 at 12:57

  Jaaaaaa ik doe mee :)
  Mijn tip: tijdens het tandenpoetsen de kraan uitzetten, niet te lang douchen… bedenk je dat er mensen zijn die geen schoon water hebben en wat voor voorrecht het is dat wij wel kunnen genieten van schoon water.
  Nog een tip: vervang alle lampen in huis voor led lampen. Scheelt echt enorm in energiekosten. Led lampen produceren namelijk nauwelijks warmte.
  Laatste tip: trek een trui aan en zet de verwarming alleen hoger wanneer nodig :) heel eenvoudig maar effectief!
  Fijne feestdagen!

 • Avatar van Willemijn
  Reply Willemijn 24 december 2017 at 12:16

  Mijn tip is om in de winkel te zoeken naar producten die goedkoper zijn omdat ze op datum zijn of uit het assortiment gaan. Zo bespaar je zelf geld en voorkom je dat de winkel het product weggooit!
  Mijn goede voornemen is dan ook bewuster omgaan met wat ik koop, zodat ik minder hoef weg te gooien.

 • Avatar van wilmsen anita
  Reply wilmsen anita 24 december 2017 at 12:11

  me minder druk maken in aales

 • Avatar van Nanda
  Reply Nanda 24 december 2017 at 11:51

  In m’n keukenkast, onder het aanrecht, staat m’n 2 delige prullenmand. Kost veel ruimte maar voor plastic heb ik nog geen aparte prullenbak. Deze Brabantia Bo Touch Bin zou daar een hele mooie oplossing voor geven. En bovendien staat het prachtig. Elk emmer heeft een inhoud van 11 liter. Het lijkt op een kast maar schijn bedriegt . Graag ga ik voor de kleur rood, want onze keuken is rood met wit.
  Witte kastjes met rode handgrepen.
  Mijn bespaar tip is: maak alles zo klein mogelijk. Dat scheelt ruimte in de prullenmand en later in de container. Ik druk ook altijd het lucht er uit. Je gooit het dan vacuüm weg. Je kunt zo 2 x zo lang mee doen met je container.
  Doe je voordeel er mee, zal ik zo zeggen.

  Gordijnen dicht, deuren dicht, licht uit doen , daar waar je niet meer hoeft te zijn , thermostaat een uur eerder lager zetten voor dat je naar bed gaat en een abonnement op krant /tijdschrift delen met je buren zijn wel de bekendste bezuinigingen.

  Voor iedereen een fijne kerst en een opgeruimd 2018. Wie weet dankzij Brabantia Bo Touch Bin

  Succes !!

 • Avatar van Sharona
  Reply Sharona 24 december 2017 at 11:39

  Mijn bespaartip is kijken in de folders welk groente en vlees er in de aanbieding is, en met die ingrediënten online lekkere recepten zoeken. Zo kook je eens wat nieuws én voordelig. Doe graag mee met de winactie, deze zou heel mooi in onze keuken staan.

 • Avatar van marij brand
  Reply marij brand 24 december 2017 at 11:31

  Weer wat minder eten… ben momenteel 40 weken zwanger en heb vaak voor 2 gegeten… dus mijn nieuwe voornemens wordt toch minder eten :)

 • Avatar van Anne Dierselhuis
  Reply Anne Dierselhuis 24 december 2017 at 11:30

  in mijn keukenkasjes heb ik te weinig ruitme, ik zou deze prullenbak wel willen inruilen voor extra kastruimte. Een prullenbak die qua design echt super gaaf is. Vanaf volgende week (2018) gaat onze gemeente over op diftar en gaat het goed scheiden van afval nog beter lonen, maar hiervoor is de prullenbak in mijn keuken te klein!
  Ik maak graag kans op deze beauty!!!

  Alvast fijne feestdagen en een goed uiteinde!

 • Avatar van A.
  Reply A. 24 december 2017 at 11:29

  Beginnen bij plastic papier en groente afval te scheiden, dat scheelt al heel veel ???????

 • Avatar van Brigitta Peek
  Reply Brigitta Peek 24 december 2017 at 10:35

  Prachtig! Ik doe heel graag mee. Heb nu een afvalemmer staan die 20 jaar oud en verroest is voor het overig afval, daarnaast een oude stoel waar we het oud papier op verzamelen en daarnaast een spuuglelijke oranje afvalbak voor het plastic. Alles is heel aanwezig in onze keuken en het vormt een lelijk hoekje, dit mooie design van Brabantia zou perfect zijn ter vervanging van…

 • Avatar van Jacqueline Roose
  Reply Jacqueline Roose 24 december 2017 at 10:33

  Gebruik plastic tasjes die je in de winkel krijgt of koopt als pedaalemmerzak! Minder vlees eten, beter voor je gezondheid en het milieu. Er zijn tegenwoordig zoveel lekkere vleesvervangers, zoals bv. bonenburgers. Houd kliekjesdag, zonde om al die lekkere restjes weg te gooien. Deze prachtige Brabantia Bo Touch Bin zal een mooie aanwinst zijn in de de keuken. Nu gaat mijn afval nog in een ouderwets ini-mini Brabantia pedaalemmertje, die na 30 jaar zijn beste tijd wel heeft gehad! Tijd voor dit design exemplaar met sorteermogelijkheden!

 • Avatar van Simone
  Reply Simone 24 december 2017 at 09:44

  Ik woon in een klein flatje en wij hebben in het trappenhuis een plek waar iedereen spullen kan leggen die ze over hebben en nog goed bruikbaar zijn. Dit kan etenswaar zijn (als het in de koeling moet liggen leggen we een briefje neer in wiens koelkast het ligt), meubeltjes, kleding, waardebonnen of andere spulletjes. Als het er langer dan een week ligt gaat het naar de kringloop of via een website naar andere mensen. Het werkt echt perfect!

 • Avatar van Maartje Bloesem
  Reply Maartje Bloesem 24 december 2017 at 09:04

  Mijn bespaartip is: koop minder! Minder in huis hebben betekent minder afval, minder geld kwijt (en minder eten, altijd prima na de kerst). Bespaart je geld, afval en kilootjes!

 • Avatar van Janneke
  Reply Janneke 24 december 2017 at 08:59

  Een automatische thermostaat ’s ochtends op 18 ipv 20 graden in te stellen en dan handmatig wat hoger als je bent opgestaan.

 • Avatar van Brit Weijers
  Reply Brit Weijers 24 december 2017 at 08:36

  Geweldig ik wist niet dat een bak met drie compartimenten voor het scheiden van afval bestond, ideaal, doe mij ook maar in de hoge hoed, op hoop van zegen dan maar.

 • Avatar van annemarie snijders
  Reply annemarie snijders 24 december 2017 at 08:17

  Lijkt me super handig in huis Super mooi & super praktische Zou zeer welkom zijn eindelijk van die losse plullebak zonder deksel af

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 24 december 2017 at 07:46

  Ohhh deze wil ik graag winnen, want dat maakt het scheiden van afval….. a lot easier!!!
  Mijn bespaar tip: zet je verwarming savonds uit en douch niet te lang (timer) scheelt liters water! Gr Joyce

 • Avatar van Nienke Beer Salimans
  Reply Nienke Beer Salimans 24 december 2017 at 07:04

  Wat een mooie prullenbak! In mijn hoofd roept een stemmetje: “HEBBEN!!!!”
  Bespaartip: doe ik de avond na het eten je boodschappen online. Dan kom je niet fysiek langs alle verleidingen van de supermarkt gelopen, je kunt in je keuken en voorraad kijken waar je echt nodig hebt en je buik is al vol dus je loopt waar je echt nodig hebt ipv nog 3 pakken koek want het rook zo lekker etc. Bespaard je ook nog eens een extra Troje naar de supermarkt omdat je dacht dat je iets nog wel in huis had waar toch op bleek te zijn.

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 24 december 2017 at 05:55

  Wat een prachtige afvalbak. Ik doe graag mee. Brabantia is goed bezig, qua design, maar dan ook duurzaam geproduceerd en een prachtig project dat ze ondersteunen. Ik doe graag mee. Mijn tips, pak vaker de fiets, goed voor milieu en je lijf. Gebruik wasbare luiers! Koop een metalen waterflesje zodat je nooit meer plastic flesjes hoeft te kopen.

 • Avatar van Patricia Liebregts
  Reply Patricia Liebregts 24 december 2017 at 05:20

  Mooie prullenbak waardoor stijlvol afval scheiden mogelijk wordt! Mijn bespaartip is om maandelijks jouw inkomsten en uitgaven op een rij te zetten kan zowel digitaal als op papier. Het hebben van overzicht biedt ruimte om mogelijke besparingen of mogelijke inkomstenbronnen duidelijk in beeld te brengen.

 • Avatar van Marjon
  Reply Marjon 24 december 2017 at 05:12

  Wat een super mooie prullenbak! En daarnaast zeer praktisch!
  Mijn bespaartip is om etenswaren uit de vriezer in de koelkast te ontdooien. Niet alleen soms beter voor de smaak van bijvoorbeeld het vlees, maar daarnaast hoeft de koelkast minder hard te werken om te koelen. Scheelt zeker energie!

 • Avatar van Rajni
  Reply Rajni 24 december 2017 at 02:27

  Wat een eyecatcher! ik doe graag mee. Afgelopen jaar hebben wij met een minder budget en een goede planning heel wat kunnen besparen. Kleine boodschapjes, verse groente en fruit gekocht op de markt, zodat we van niets veel over hadden dus niet hoefden weg te gooien. Mooie 2018 allemaal ❤

 • Avatar van Manuela
  Reply Manuela 24 december 2017 at 00:48

  Omg wat een prachtige prullenbak, ik had nooit verwacht dat ik ooit zoiets zou zeggen haha. Ben er verliefd op en het kunnen scheiden van afval, ideaal!
  Mijn bespaartip(s), maak zelf cadeautjes, wees creatief en het hoeft niet altijd groot.. een leuk gevulde jar die je nog hebt met zelf gemaakt fudge of koekjes of een homemade suikerscrub en het is ook nog eens persoonlijk, je hebt er aandacht aan besteed!

  Gooi je kleding niet weg, maak het (of maak er iets anders leuks van) of doneer het.
  Veel succes iedereen!

 • Avatar van Lies
  Reply Lies 23 december 2017 at 23:18

  Onwijs leuk en mooi! Ik doe graag mee!!
  mijn bespaartip is: investeer in het eenmalig vervangen van al je lampen voor LED lampen, het verschil in verbruik is een stuk beter dan de vervangingskosten. Hetzelfde geldt voor witgoed ouder dan 15 jaar ;-)

 • Avatar van Annemieke GW
  Reply Annemieke GW 23 december 2017 at 22:37

  Wat n stijlvolle prullenbak! Die pootjes en dan ook nog n leuke kleur uitkiezen :-)
  Mijn bespaartip: gebruik radiatorfolie en tochtstrips! Dat scheelt in de stookkosten en geeft comfort…
  Maar het helpt wrs alleen als je, net als wij, in een ouder huis woont…

 • Avatar van Annemieke GW
  Reply Annemieke GW 23 december 2017 at 22:35

  Wat n stijlvolle prullenbak!
  Vooral dat je zelf een kleur kan kiezen :-)
  Mijn bespaartip zal vooral gelden voor oudere huizen: gebruik radiatorfolie en tochtstrips! Scheelt een hoop in comfort en stookkosten…

 • Avatar van Aïde
  Reply Aïde 23 december 2017 at 22:20

  Prachtig deze afvalscheidingsstationnetjes. Mijn bespaartip is toch het vermijden van dierlijke voeding en geen groente/bonen/linzen meer uit blik of pot. Gewoon zelf koken en evt invriezen in een herbruikbaar bakje zodat je altijd een portie bij de hand hebt. Dat bespaart een hoop blik en glas op de afvalhoop.

 • Avatar van Willianne
  Reply Willianne 23 december 2017 at 22:09

  In besparen ben ik eigenlijk niet zo goed:/ Maar wat ik wel doe is spullen scheiden. Voor wat er naar de kringloop kan, wil verkopen en ik heb een tijfelbox voor als ik het na een paar maandjes misschien toch nog wil houden. Als de boxen vol zitten dan breng ik het weg. De prullenbak vind ik super mooi en zou ik wel in mijn keuken willen neerzetten hoor! Doe heel graag mee:D Afval scheiden ben ik dan wel weer beetje lui in maar met deze moet ik wel! Zocht nog een goed voornemen;)

 • Avatar van Mirte Bokma
  Reply Mirte Bokma 23 december 2017 at 22:05

  Wat zou deze prachtig staan in onze keuken.geen lossen bakken ofzakken meer.
  Mijn Tip:
  Zet pas de verwarming aan als je stil gaat zitten en trek in huis je sloffen aan,vest of trui en maak gebruik van dat heerlijke dekentje op de bank.
  Vaak zet je de verwarming aan uit gewoonte maar is het echt nodig als je in beweging bent?

 • Avatar van Beatrice
  Reply Beatrice 23 december 2017 at 21:53

  Mooi exemplaar! Die zou ik aan Joost en Manon cadeau doen omdat onze dochters botsinkje speelde tegen hun huidige brabantia prullenbank. Bespaartip voor zowel je eigen portemonnee als het milieu: zelf koken voor de kleine baby’s en peuters. Dan hoef je niet aan de olvarit?.

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 23 december 2017 at 21:29

  Klinkt een beetje gek maar ik vind hem echt mooi om te zien :’) Had nooit gedacht dat ik dat over een prullenbak zou zeggen. Super handig ook. En een goede tip.. hmmm.. alles in kleine zakjes doen die afbreekbaar zijn! Krijg je geen stank maar ook geen extra plastic.

  • Avatar van Iris
   Reply Iris 23 december 2017 at 21:31

   En een bespaartip, schrijf alles op wat je koopt. Als je het op papier zet wordt het veel duidelijker waar alles naartoe gaat dan een afschrijving. Minimaal een week nadenken over een grote aankoop is ook goed voor je eigen besef of je iets echt nodig hebt. Werkt top voor mij!

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 23 december 2017 at 21:21

  Jeetje wat een mooi concept, op deze wijze wordt een prullenbak echt haast een woonaccessoire in plaats van een noodzakelijk iets! Scheelt ook meerdere prullenbakken naast elkaar of het werken met een aparte zak voor plastic zoals hier in huis het geval is.

  Mijn bespaartip is wat vaker een kaarsje aansteken ipv een lamp en wat meer met elkaar praten, borrelen en ouderwets spellen spelen. Bespaart een hoop energie!
  Alvast fijne feestdagen & een goed 2 0 1 8 !

 • Avatar van Bodil
  Reply Bodil 23 december 2017 at 21:14

  Wat veel bespaartips! Het meeste doe ik zelf al, maar ik ben ook weer op nieuwe ideeën gekomen! :D
  De bespaartip die ik (volgens mij) nog niet voorbij heb zien komen is: niet de hele nacht je telefoon aan de lader laten liggen.
  Het vreet onnodig veel energie en verhoogt het risico op brand door oververhitting.
  Deze prullenbak vind ik trouwens echt prachtig! En zou ik héél blij mee zijn, aangezien een maand nadat ik een nieuwe prullenbak had aangeschaft onze gemeente het nieuwe afvalbeleid aankondigde. Ik ben helemaal voor afvalscheiden, maar het mag in mijn geval best iets chiquer worden dan een plastic zak in de schuur om het PMD afval te scheiden ;)
  Ik ga duimen voor een Bo voor Bo ;)
  Fijne feestdagen iedereen!

 • Avatar van Veronique
  Reply Veronique 23 december 2017 at 21:10

  Wow wat een mooie prullenbak. Al is prullenbak eigenlijk een te negatief woord voor zo’n mooi design. We gaan in het nieuwe jaar verhuizen en dan mogen we eindelijk ook gaan scheiden. Nu wonen we in een appartement waar we helaas nog steeds geen gft-afval kwijt kunnen. Dus zo’n mooie touch bin zou dan wel van pas komen.

  Mijn bespaartip. Wij hebben alleen verwarming en licht aan in de ruimte waar we ook aanwezig zijn. Daarnaast hebben we de verwarming nooit te hoog staan. Liever een trui aan en eventueel een deken erbij dan dat we extra moeten stoken.

 • Avatar van Anita H.
  Reply Anita H. 23 december 2017 at 20:54

  Neem eens wat vaker de fiets. Beter voor het milieu, de beurs en de gezondheid. En soms gaat het ook nog sneller. Bijvoorbeeld met boodschappen doen in de buurt: geen gedoe met parkeerplaats zoeken. En met fietstassen kun je heel wat spullen vervoeren.

 • Avatar van Marianne S.
  Reply Marianne S. 23 december 2017 at 20:43

  Ik heb de Bo Touch Bin al een paar keer bekeken. Het is eigenlijk geen prullenbak, maar een design-meubelstuk.
  Ik ben ook naarstig op zoek naar afval-bespaartips. We proberen er alles aan te doen om onze afvalberg te verminderen, maar het valt niet mee. Dagelijks ben ik weer verbaasd wat een hoeveelheid afval we weer verzameld hebben.
  Ik probeer er deels al op te letten met winkelen. Wat voor verpakking zit ergens om. Soms kan je beter een grootverpakking nemen, zodat je minder plastic hebt. We gooien weinig eten weg. Restjes gaan in de vriezer of worden gegeten door een gezinslid dat onder etenstijd moet sporten. We gooien weinig . Regelmatig koken we met wat er nog in de koelkast of fruitschaal ligt. Wegwerpflesjes drinken zijn verboden binnen ons gezin. We hebben een sticker op onze brievenbus, zodat we geen folders en nutteloze krantjes krijgen.
  Spullen die we niet meer nodig hebebn geven we nog weg als het bruikbaar is.
  En nog hebben we best wel wat afval. We scheiden het wel. En dat zou geweldig kunnen in de Bo Touch Bin!

 • Avatar van Miriam Sijm
  Reply Miriam Sijm 23 december 2017 at 20:43

  Wij zijn onlangs verhuisd en hebben direct onze verzekeringen laten doorlichten, en uiteindelijk besparen we nu veel. En op advies van de verzekeraar ons aangemeld bij een winkelcollectief waardoor wij nog eens extra korting per verzekering kregen. Daarnaast besparen op boodschappen (toch folders checken (online)). Daarnaast veel lopend /fietsend doen, scheelt weer qua brandstof. Het voornemen voor volgend jaar is alle onnodige abonnementen stopzetten en dat geld opsparen voor iets leuks

 • Avatar van Marian B
  Reply Marian B 23 december 2017 at 20:22

  Mooie prullenbak, die kunnen we wel gebruiken! Mijn bespaartip, zet de verwarming een graadje lager en trek een warme trui aan! En maak een boodschappenlijstje als je boodschappen gaat doen, dan neem je minder snel onnodige dingen mee en gooi je minder weg.

 • Avatar van Carla
  Reply Carla 23 december 2017 at 20:02

  Ik heb een paar simpele ‘laag hangend fruit’ bespaartips: alleen licht aan doen/hebben/houden in de kamer waar je bent en 2) de deur achter je dicht doen zodat er geen warmte de kamer uit gaat.
  Een kind kan de was doen :) Maar het sceelt!

 • Avatar van Lynne
  Reply Lynne 23 december 2017 at 20:01

  Wat een prachtige afvalbak, al een tijdje op zoek naar eentje waarmee je afval kunt scheiden. Helaas zijn ze zo prijzig in aanschaf. Mijn bespaartips is check weer even je zorgverzekering, andere verzekeringen. Zelf net er achter gekomen dat ik bijna 70 euro per jaar kan besparen door via mijn autoverzekering pechhulp te doen ipv anwb!

 • Avatar van Macha
  Reply Macha 23 december 2017 at 19:45

  Mijn bespaartip koop wat je nodig hebt. Niet te veel. Koop mooie potten om te bewaren en maak je afval klein voordat ke het weggooit.

  Ik zou deze aan mijn zusje geven. Die kan dit zeker in haar drukke huishouden goed gebruiken..

  Mijn goede voornemens zijn blijven doen wat ik nu doen en gezond blijven

 • Avatar van Chantal Hensens
  Reply Chantal Hensens 23 december 2017 at 19:10

  Ik doe graag mee!

  Mijn bespaartip is was je was zo laag mogelijk, het liefst op 30 graden. En als je kleding niet vies is, hang het dan alleen buiten in de wind en gooi het niet gelijk in de was.

  Bewaar je brood in de vriezer, zo heb je iedere ochtend vers brood en hoeft er geen (oud) brood te worden weggegooid.

 • Avatar van Heidie
  Reply Heidie 23 december 2017 at 18:08

  Mijn bespaartip: bewuster met eten omgaan. Ik denk nu vaker vooruit wat ik ga klaarmaken aan avondeten in de week. Voor een pasta gebruik ik bv. niet de hele bak champignons (de kinderen lusten die niet graag). Als ik dan die week verse pizza’s maak heb ik 1 doosje champignons die ik voor beide kan gebruiken. En als ik bv. wat broccoli over heb en de volgende dag pasta of pizza maak kan die broccoli daar dan mooi ook nog bij. Zo probeer ik minder voedsel te verspillen.

  Ik denk dat deze mooie Brabantia afvalbak in onze keuken erg mooi staat. Vanuit de stoep kijk je bij ons de keuken in en kijk je tegen de huidige vuilnisbak aan. Die is lang niet zo mooi als deze dus ik ruil die graag in.

 • Avatar van sabine ganga
  Reply sabine ganga 23 december 2017 at 17:44

  Mijn tips zijn, ik knip met een schaar alle tubes open om echt alles eruit te halen.verder heb ik een pottenlikker om alle vla en joghurt ..verpakkingen helemaal leeg te maken.ook zet ik alle flesjes van shampoo en afwasmiddel op zijn kop en gebruik zo echt alles. restjes van eten worden bewaard.van gekookte aardappelen die over zijn, maak ik de volgende dag gebakken aardappelen met spek,ui en een ei.eigenlijk letten wij bij alles wel op. fijne kerst voor iedereen.

 • Avatar van Patricia Bouthisma
  Reply Patricia Bouthisma 23 december 2017 at 15:55

  Bespaartips. Tja, wij hebben zelf in alle kranen en douche een filtertje zodat er minder water uit komt. We wassen met de hand af en wassen onze kleding zo veel mogelijk op 30 graden (30 min.). We drogen onze kleding op een wasrek. Kleding word van het ene kind doorgegeven aan het andere. Vaak kopen we kleding en apparaten in een 2e handswinkel.
  We maken een lijstje aan het begin van de week war we gaan eten en houden ons aan het boodschappenlijstje. Zo gooien wel bijna niets weg. Fruit en groente van de markt scheelt ook een hoop, zowel geld als afval, weet nemen ons eigen tasjes mee namelijk.
  We dragen een trui in huis en zitten met een dekentje op de bank. Ons thermostaat staat nooit hoger dan 18.5 graden. In de slaapkamers staat de verwarming alleen op de stand om bevriezing te voorkomen.
  We veranderen ieder jaar van gas en elektra aanbieder, zo krijgen wel steeds extra korting.
  We scheiden al ons afval en hebben hooguit 1 vuilniszak per 6 weken voor de ondergrondse container.
  Voor al onze ramen zit een speciaal folie dat voor extra isolatie zorgt. (Totale kosten waren €2 hiervoor) We halen de stekkers uit de stopcontacten van apparaten die wel niet gebruiken.
  Al deze maatregelen zijn voor ons (helaas) noodzakelijk, maar wel vinden het niet erg. We besparen geld en weer denken aan het milieu

 • Avatar van Ingrid Olijslagers
  Reply Ingrid Olijslagers 23 december 2017 at 15:29

  O die staat vast heel mooi in onze nieuwe keuken. Mijn bespaartip: alleen verlichting in ruimtes waar ik ben. Geen brievenbus in nieuwe voordeur, heb je alles goed geïsoleerd maak je er een tochtgat in.

 • Avatar van Kristel
  Reply Kristel 23 december 2017 at 15:27

  De bespaartip op het einde van het jaar is kijk naar je zorgverzekering en abonnementen. Welke abonnementen heb je niet meer nodig en kan je overstappen naar een goedkopere zorgverzekering. Of moet je je aanvullende verzekeringen aanpassen. Hier kun je makkelijk een paar tientjes mee besparen.

  Wat een supergave prullenbak de rode is zo gaaf en we maken er heel graag kans op. ? wat fijn dat je zo makkelijk alles kan scheiden. Nog beter is het dat ze zo’n goed project steunen ❤

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 23 december 2017 at 13:56

  Mijn (be)spaartip is de koopzegels van de supermarkt. Op deze manier spaar je ongemerkt een leuk bedrag bij elkaar en je krijgt een aanzienlijk betere rente dan tegenwoordig op de bank. Op deze manier heb je snel extra geld voor een leuk uitje, etentje of als je wat langer spaart een vakantie. Ik vind het ideaal.

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 23 december 2017 at 13:45

  Prachtig! Echt heel mooi om in stijl je afval te scheiden.
  Ik gebruik voor AGF papieren zakken, die afbreekbaar zijn. Scheelt ook in de stank.

 • Avatar van Dragana
  Reply Dragana 23 december 2017 at 13:29

  Ik ben al een tijdje aan het kijken naar een alles in één prullenbak. Wij scheiden al ons afval, is wel het minste wat we kunnen doen. Het neemt wel behoorlijk wat plek in beslag. Ik had voorheen een ikea kast met van die bakken, waar in elke bak apart soort afval ging. Mijn man vond het zoveel gedoe, maar hij is nu wel om! ;-) sinds kort hebben wij een neiuwe keuken en mijn ikea oplossing past niet meer. De Bo Touch Bin zou een oplossing kunnen zijn.
  Onze tip om te besparen is een e-thermostaat. Wij vergeten nogal wel eens de verwarming lager te zetten als we uit huis gaan of als we naar bed gaan. Op de e-thermostaat hebben we nu programma’s ingesteld die dat voor ons regelen. We hoeven er niet naar om te kijken. Op de app kunnen we de verwarming lager zetten op afstand, mocht dat nog nodig zijn Ideaal als we een keer in het weekend onverwachts de hele dag weg zijn.

 • Avatar van Fallon
  Reply Fallon 23 december 2017 at 12:41

  Hey,ik heb vnl rond eten tips… mijn zoontje eet sinds kort mee aan tafel, de boterhammen die blijven steeds over in stukjes… hier maak ik dan broodpudding mee of geef ze sinds kort aan onze kipjes… zo heb je al zoveel minder afval…

  Andere tip: met de kerstsfeer doen we ’s avonds enkel de lichtjes in onze boom branden alle andere lichten gaan uit :-)! Gezelligheidstroef!

  Onze kachel die brandt dan alle enveloppen die we samen met de kerstkaartjes krijgen :-)!

  Byebye extra afval!

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 23 december 2017 at 12:41

  Wat een mooie prullenbak. Ik doe graag mee. Mijn tip, wasbare luiers. Beter voor het milieu, voor de babybilletjes en de meeste kinderen zijn eerder zindelijk. Onze zoon was met 20 maanden overdag zo goed als zindelijk.

 • Avatar van Nadia Lahpor-Hesse
  Reply Nadia Lahpor-Hesse 23 december 2017 at 12:08

  Jeetje wat zijn er al veel tips gegeven! Wij zelf hebben de verwarming een graadje lager (18) en doen gewoon een dikke trui aan. Daarnaast scheiden we het afval in: glas, papier, plastic, gft en rest afval. Ook met eten meet ik alles goed af en als er toch een keer iets over is gaat het in de vriezer voor kliekjesdag! Misschien een leuke tip als je kinderen hebt, hier doen lege verpakkingen het goed in het keukentje van mijn zoon en ook in bad spelen we met lege flessen ?

 • Avatar van Irina
  Reply Irina 23 december 2017 at 12:08

  Wauw deze staat al een tijdje hoog op mijn must have lijstje!! Bewust en besparen begint bij jezelf! Koop een goede waterfles en stop met plastic flesjes kopen. Spaar regen water op voor de plantjes in huis. Koop een verwarming die je zelf kan instellen op de tijden dat je het ook echt nodig hebt. Koop in de aanbieding je eten en vries dit in zodat je ook voordeliger kan eten en leven!

 • Avatar van Lindi
  Reply Lindi 23 december 2017 at 12:00

  Mijn tip: bewust afval scheiden, restjes bewaren voor later en daarmee geld en milieu besparen :)

 • Avatar van Claudia Diependaal
  Reply Claudia Diependaal 23 december 2017 at 11:59

  Ik heb het allemaal van huis uit meegekregen.. op de slaapkamers nooit de verwarming aan. Alleen in de woonkamer! Deuren dus achter je dicht doen ok ik al hoef je maar even snel iets op de gang of buiten te pakken als de verwarming aanstaat. Over tochtstrips. Bij ons thuis staat se verwarming maar op 15 als er niemand thuis is want hij gaat vanzelf uit. De hebben n papier container GFT container en een voor overig afval die ik maar 1 keer per maand buiten probeer te zetten. Plastic afval hebbeb we nu een camping afval bak voor zo’n inklapbare geen gezicht. Met water kraan uit als je je inzeept mijn vader deed vroeger als we er te lang ondestonden de geiser uit dat was koud zo gemeen ben ik niet haha. Beneden water pakken is genoeg om de douche even koud te laten worden. Onder xe douche tanden poetsen en anders onder t poetsen de kraan uit. We gaan in de keuken een geizertje zetten omdat het vanaf de zolder naar beneden veel telang duurt voordat er in de keuken warm water is. Ook dat zal weer schelen. Ik zal nog een hoop vergeten haha. Maar jong geleerd ?

 • Avatar van van erum maria louisa
  Reply van erum maria louisa 23 december 2017 at 11:43

  ik kook altijd zelf maar dan heb je ook afval dat zou ik graag sorteren in dat mooie moderne
  sorteer meubel
  en iedereen fijne feestdagen

 • Avatar van Corry de vos
  Reply Corry de vos 23 december 2017 at 11:35

  Goede voornemens

  AFVAL SCHEIDEN

  AFVALLEN

  MEER BEWEGEN

  JIPPIE JE ZAL DIE BOFKONT MAAR ZIJN
  OM ZO.N super handige prijs te winnen
  GOOI míj maar in de hoge hoed

 • Avatar van Z. Kumru
  Reply Z. Kumru 23 december 2017 at 11:34

  Ik koop vaak veel verse groente in de aanbieding. wassen, snijden in blokjes/ stukjes en doe ze in gewenste porties in de vriezer. Het kan bij consumeren direct in de pan. Het bespaart geld en tijd!!

 • Avatar van Miriam Sluimer
  Reply Miriam Sluimer 23 december 2017 at 11:17

  Mijn bespaartips:

  1. Ga met een volle maag naar de supermarkt en maak een boodschappenlijstje.
  2. Zorg voor een goede isolatie in huis. Hier afgelopen week dubbel glas laten zetten.
  3. Zet de verwarming overdag niet hoger dan 20 graden en ’s nachts op 15 graden.
  4. Plak een nee nee sticker op je brievenbus. Door al die reclame koop je niet alleen goedkopere dingen, maar je koopt veel meer!

 • Avatar van Jonna@burgertrutjes
  Reply Jonna@burgertrutjes 23 december 2017 at 11:00

  Oh deze staat hoog op onze wensenlijst. Wij zijn fanatiek thuis met het scheiden van afval. Resultaat is wel dat we 3 prullenbakken hebben staan. Super rommelig en het oogt niet heel netjes in onze open keuken.

  In 2018 willen wij ook weer gaan besparen. Met het geld dat we besparen willen we een droomvakantie boeken aan het einde van het jaar.

  Mijn beste tips?
  1. Inzicht is het allerbelangrijkste. Weet wat je vaste lasten zijn en waar je geld aan uitgeeft .maandelijks. Ga er een avondje voor zitten en maak een Excel overzicht.
  2. Bespaar 20% op de boodschappen per week. Dit is een mooie doelstelling om mee te beginnen. Het helpt mij om de boodschappen online te bestellen.
  3. Check alle contracten die je hebt lopen. Voor nieuwe klanten geldt vaak een interessante kortingsactie. Probeer deze uit te onderhandelen en als het niet lukt kun je overstappen van provider.
  4. Stort aan het begin van de maand een vast bedrag naar je spaarrekening. Achteraf spaar je altijd minder.
  5. Verkoop spullen die je niet meer gebruikt en spaar het geld in een aparte spaarpot.
  6. Vermijd impuls aankopen en koop alleen nog dingen die je echt nodig hebt. Probeer ook eens je oude kleding te dragen en het te doen met de schoenen die je hebt een seizoen. Dat moet vast wel lukken

  Hopelijk kunnen we elkaar helpen in het nieuwe jaar om geld te besparen. Tips delen met elkaar is alleen maar handig. Succes!

 • Avatar van Anja van Zundert
  Reply Anja van Zundert 23 december 2017 at 10:52

  Mijn bespaartip: doe eens een weekje geen boodschappen en eet je keukenkastjes, koelkast en diepvries leeg. Misschien moet je een beetje creatief doen om een volwaardige maaltijd in elkaar te draaien, maar vaak kom je tot hele lekkere resultaten.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 23 december 2017 at 10:48

  Wat is dit een fantastische bin zeg! Ik doe heel erg graag mee aan deze winactie omdat ik wel een wat stijlvollere prullenbak in onze keuken kan gebruiken en omdat het scheiden van afval zo wel heel makkelijk wordt. Wij doen hier al fanatiek aan mee, maar hiervoor moet ik constant naar buiten (kliko) of naar de bijkeuken (plastic). Als het zo in één bak kan, in de keuken, is het echt ideaal! Daarnaast vind ik de Bo Touch Bin ontzettend stijlvol en super leuk zo op die pootjes. Ja, dit zou echt fantastisch zijn!

  Mijn beste bespaartip: doe één keer in de week boodschappen. Dit bespaart je zowel tijd als geld!

 • Avatar van Agneta
  Reply Agneta 23 december 2017 at 10:46

  Die gele ? afval scheiden is iets waar ik graag mee wil beginnen. Ben sowieso al van de temperatuur in huis beetje lager zetten en dikkere trui aan doen. Ik eet bijna geen vlees meer. Ik probeer minder water te verspillen. Koop geen groente in plastic verpakkingen. Ik denk als je van alles een beetje minder zou doen je onbewust het meeste bespaart en het minste moeite er mee hebt. Heb net alle tips gelezen en die neem ik weer mee. Voor mij is afval scheiden dus echt nog iets wat ik totaal niet deed.

 • Avatar van Jolanda
  Reply Jolanda 23 december 2017 at 10:36

  Jeetje wat een stylisch ding! Die is hier van harte welkom :) mijn bespaartip is het aanschaffen van een slimme thermostaat, goed ingesteld scheelt het zoveel onnodig warm houden van je huis!

 • Avatar van Liesbeth Vollebergh
  Reply Liesbeth Vollebergh 23 december 2017 at 10:28

  Koop geen voorverpakte groenten en fruit. Ga naar de groenteboer of naar de markt met je eigen stoffen boodschappentas om je aankopen in te doen. Zelfs aardappelen kun je hier los kopen. Dit scheelt enorm veel plastic en papier. Want eigenlijk alles wordt apart verpakt. Daarnaast goed afval scheiden, dit levert ook nog eens ’n besparing op voor de afvalstoffenheffing.

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 23 december 2017 at 10:26

  Ohh, mooi! Ik heb zo’n stomme Ikea prullenbak die net niet goed sluit en ik ben er klaar mee, dus ik doe wel mee haha. Mijn bespaartip is bewuster de lampen uit doen. Of eigenlijk is het gewoon een goed voornemen voor mezelf, want ik laat echt veel te vaak lampen aan staan terwijl ik niet meer in die ruimte kom. En dat is echt zonde!

 • Avatar van Maaike
  Reply Maaike 23 december 2017 at 10:26

  Voor mij is mijn ultieme bespaartip (en veel beter voor milieu) wasbare luiers gebruiken! Het scheelt zo veel. Ik weet dat jij er niets meer aan hebt, maar toch wil ik hem noemen.

  Mooie prullenbak, lijkt me erg handig straks in ons nieuwe huis!

 • Avatar van Yessica leidner
  Reply Yessica leidner 23 december 2017 at 10:24

  Een hele goedemorgen wauw wat is dit mega gaaf echt een prachtige DESIGN voor bij ons in de keuken
  Ik liet het net aan mijn man zien en ook hij is er heel enthousiast over wij zouden heel graag chroom kleur willen.
  Past precies bij onze keuken wij hebben alles van chroom keukenkast en koelkast en vaatwasmachine magnetron
  Zou echt geweldig zijn ik doe ook mee via Facebook als Jessica Jill John leidner gedeeld en geliked En mijn vriendinnen getagd

  En ik volg je op alle page?
  Facebook? Jessica Jill John leidner ?
  Twitter ?yessicakoot1?
  Instagram? yessicaleidner ?
  Bloglovin? yessica leidner?
  Pinterest? yessica leidner?
  Youtube? yessica leidner ?

  Wens jullie allemaal hele fijne feestdagen en gelukkig nieuwjaar??????????

  • Avatar van Yessica leidner
   Reply Yessica leidner 26 december 2017 at 08:17

   En een goeie tip is.
   Verwarming uitzetten als je weggaat op 16 graden
   En wij hebben rolluiken S’avonds doen wij dat altijd dicht dat schild ontzettend met de stookkosten
   En als je tandenpoets laat het water niet lopen pak een bekertje
   En wij hebben door heel het huis led verlichting
   Tv uitzetten als je toch niet kijkt zonde van de stroom(want T,V zijn echte stroomvreters) dat kunnen wij zien wij hebben zo kastje. Van TOON ENECO
   En wat nog meer oplader eruit halen als je naar bed gaat dat doen volgens mijn heel veel mensen
   Is trouwens ook echt heel gevaarlijk ivm brandgevaar dus opletten

   Wens iedereen heel veel succes

   En alvast iedereen de beste wensen

   Fijne feestdagen

 • Avatar van Heleen van der Velde
  Reply Heleen van der Velde 23 december 2017 at 10:19

  De beste tip komt van jou omdat je met deze bin (prachtig, stijlvol, handig) zeker je afval blijft scheiden!
  En bovenstaande tips zijn ook heel goed, want elk klein beetje moeten we doen omdat alle kleine beetjes helpen!

  En doe in de winter dikke kleding aan (sokken en truien), de verwarming hoeft niet zo hoog te staan…
  (liked & shared)

 • Avatar van Sabrina
  Reply Sabrina 23 december 2017 at 10:18

  Stoppen met vlees eten en als dat echt niet lukt op maar twee dagen inde week vlees eten. Dat is e grootste besparing die je kan doen, voor jezelf en zeker voor het milieu… Een stukje biefstuk staat qua besparing gelijk aan drie maanden niet douchen… Ik heb het ook gedaan en ik was echt een carnivoor, dus als ik het kan dan kan jij het zeker ook! Fijne dagen allemaal!

 • Avatar van Grete Karina
  Reply Grete Karina 23 december 2017 at 10:18

  Wat een prachtig ontwerp en handige uitvoering, ik loot graag mee!
  Mijn bespaartip: Organiseer een kledingruilmiddag met vriendinnen in plaats van een middagje shoppen. Dat is echt heel leuk en zo bespaar je geld en grondstoffen.
  En zet de verwarming flink lager als je er niet bent, ik zet hem dan op 13 graden in plaats van de 15 graden die de meeste mensen aanhouden.
  Mijn goede voornemen voor 2018 is het om bewuster te eten en minder te verspillen.
  Fijne feestdagen en groeten, Grete Karina

 • Avatar van Marianne
  Reply Marianne 23 december 2017 at 10:03

  Ik vind ‘m prachtig! Mijn bespaartip is, gebruik de plastic zakjes die je nog krijgt op de markt of bij afhaaleten bijvoorbeeld als pedaalemmerzakje in de wc of badkamer. Dit scheelt weer extra plastic gebruik!

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 23 december 2017 at 10:02

  Super mooi, ivm vloerverwarming zou deze super zijn, afval gaat nu snel stinken ivm hitte vd vloer…en daardoor doe ik soms minder aan gescheiden sorteren..
  Koop wat je nodig hebt, bedenk wat je gaat eten en doe zo je aankopen, scheelt heel erg in verspilling..

 • Avatar van Dineke Wiersema
  Reply Dineke Wiersema 23 december 2017 at 10:01

  Zet een half uur voordat je gaat slapen de thermostaat alvast lager. Dat scheelt weer met de energie rekening!

 • Avatar van Liline Erdmann-van Steenbeek
  Reply Liline Erdmann-van Steenbeek 23 december 2017 at 09:54

  Wauw, wat een plaatje!
  Mijn bespaartip: stel een weekprogramma in op de thermostaat, stel hem zo in dat hij een uur voordat je naar bed gaat al afslaat, de warmte blijft toch wel even hangen en als je het koud krijgt is het tijd om naar bed te gaan ;-) Vergeet niet je programma aan te passen als je een dagje of langer weggaat, zonde als de verwarming dan voor niks staat te loeien!

 • Avatar van Evelyne
  Reply Evelyne 23 december 2017 at 09:54

  Jaaaaaa! Doe je groente en fruit niet in een plastic zak van de supermarkt maar doe ze in je meegebrachte boodschappentas, kan prima! En maak van al je restjes groenten een heerlijke pastasaus. Echt, alles kan erin. Zo zorg je dat je niets verspild. Kleine acties zorgen voor grootse resultaten :-)

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 23 december 2017 at 09:51

  Ah, is dat ff balen! Ik heb er net eentje gekocht! Topding!

 • Avatar van Rilana van Oostenbrugge
  Reply Rilana van Oostenbrugge 23 december 2017 at 09:41

  Mijn bespaartip aan jullie allemaal voor het komend jaar is zet je thermostaat anderhalf uur voor het slapen gaan al laag. Als het tijd is om te slapen heb je weer al lekker wat gas bespaard. Voor nu allemaal fijne feestdagen gewenst en op naar een mooi nieuw jaar!

 • Avatar van Ling
  Reply Ling 23 december 2017 at 09:35

  Deze is mooi en wil ik graag in mijn keuken hebben! Ik scheid alle afvallen.
  Ga aan het eind van de dag naar de markt. Groenten en fruit worden dan bijna gratis weggegeven.
  Laat je haar knippen op een kapperschool.

 • Avatar van Inge
  Reply Inge 23 december 2017 at 09:32

  Wat een leukerd! Die zou perfect staan in mijn huisje dat ik deze kerstvakantie eigenhandig ga opknappen. Mijn bespaartip: zet de verwarming ’s avonds eerder uit en kruip met een dekentje op de bank (of tegen elkaar aan ?)

 • Avatar van Anna
  Reply Anna 23 december 2017 at 09:32

  Ik doe heel graag mee, wat een prachtige prullenbak..

  Een handige bespaartip die in principe ook met deze prullenbak te maken heeft is:

  Het afval heel goed scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar zo kan men ook de containers minder vaak buiten zetten en kan men kosten besparen..

  Facebook: An Na

 • Avatar van Claudia Wouters
  Reply Claudia Wouters 23 december 2017 at 09:32

  Ten eerste iets meer tijd besteden aan de dieren en de kinderen.. te vaak net het huishouden bezig als ze een.spelletje ofzo willen doen…dus beter plannen of wat efficiënter indelen.

 • Avatar van elisabeth maria martina
  Reply elisabeth maria martina 23 december 2017 at 09:30

  met zo’n mooie blikvanger in je keuken word scheiden van afval een fluitje van een cent

 • Avatar van Grace
  Reply Grace 23 december 2017 at 09:00

  Wow! Wat een prachtige prullenbak. Die zou heel mooi staan in mijn huisje, dus ik doe graag mee aan de winactie. Mijn bespaartip: draai even de kraan dicht wanneer je je haar staat in te zepen. Scheelt enorm veel water! En als je bedenkt dat sommige mensen met maar een paar liter per dag moeten doen, kunnen wij best wat zuiniger zijn met ons schoon water.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 december 2017 at 06:36

  Prachtig design!
  Deze winactie sla ik over.
  Ik wens iedereen die meedoet heel veel succes!

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.