Persoonlijk

Terugblik 2017

30 december 2017

terugblik 2017
Het klinkt zo enorm cliché om mee te starten, maar toch doe ik het. Wat is dit jaar voorbij gevlógen. Niet normaal! Het was een jaar waarin zowel privé als zakelijk een heleboel gebeurd is en ik ga in dit artikel even terug blikken op de belangrijkste gebeurtenissen. Lees je mee? 

terugblik 2017
Privé

Afgelopen jaar stond voor mij persoonlijk duidelijk in het teken van de operatie. Ik ben op 29 maart 2017 namelijk geopereerd en kreeg een maagverkleinende ingreep: de gastric sleeve. Inmiddels dus 9 maanden verder ik weeg nu ruim 45 kilo minder dan op de dag van de operatie. Het totaal wat ik daarmee ben afgevallen komt nu dus boven de 70 kilo uit. Ik kan er gewoonweg niet bij hoeveel dat is, wat dat zowel lichamelijk als geestelijk met me doet en wat er veel veranderd is.

Ik plaatste 6 maanden na de operatie deze video en nog steeds krijg ik er tranen van in mijn ogen. Zoals ik in dat filmpje al voorspelde is uitgekomen. Ik ervaar echt met de week meer en meer rust. Rust in mijn lijf, rust omtrent eten, rust in mijn gevoelens.. Met de operatie kwam niet alleen gewichtsverlies maar ook een persoonlijke zoektocht naar wie ik ben en wat ik wil. Er is hierin eigenlijk niet veel veranderd, maar ik ben vooral veel duidelijker geworden en er valt daardoor meer op z’n plek. Ik weet waar ik naartoe wil en wat ik wil gaan doen en wat voelt dat fijn!

terugblik 2017


Zakelijk

Dat ik meer rust in mijn donder heb en een duidelijkere focus begin te krijgen heeft ook op zakelijk vlak een boel veranderd. Achter de schermen ben ik met een verandering bezig en dat zal ergens in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar plaats gaan vinden. Maak je geen zorgen dat de inhoud van de website ineens heel anders gaat worden hoor, want het blijft een feel good blog maar dan met een duidelijkere visie en meer regelmaat in onderwerpen.

–> Mocht je trouwens tips, feedback of ideetjes hebben? Dingen die je minder vaak of juist vaker terug zou willen zien? Laat dit dan gerust achter in een reactie onder dit artikel, dan kan ik dit meenemen in alle nieuwe plannen :)

Naast de veranderingen omtrent Curvacious wil ik komend jaar ook echt mijn adviestrajecten voor vrouwelijke ondernemers verder uit gaan breiden en meer mee gaan doen. Shae gaat vanaf februari naar de basisschool toe wat mij meer tijd geeft om dit lekker op te gaan pakken. Daarnaast staat er nòg een nieuw project op de planning. Kortom: een heleboel nieuws, een frisse wind en een enorme lading energie en inspiratie om hier mee te gaan starten.

Ik blijf enorm dankbaar dat ik ook dit jaar weer heb kunnen genieten èn rondkomen van wat ik het liefste doe: ondernemen, bloggen en inspireren!

terugblik 2017 terugblik 2017 terugblik 2017

Enkele hoogtepunten? Toffe persreisjes met het gezin naar onder andere Portugal, een drie-generatie-tripje met mijn moeder en dochter naar Newcastle, een midweekje weg met mijn broer en onze gezinnen, een mediareis naar de Turkse Rivièra, weekendjes weg, dagjes uit naar pretparken en dierentuinen met ons drietjes, samen met onze beste vrienden of lekker met z’n tweetjes naar Groningen. Ik heb met veel toffe en mooie merken samen mogen werken, mijn bedrijf flink zien groeien (trots!), heb veel leuke mensen ontmoet, mooie vriendschappen gesloten en toffe events mee mogen maken.

Dankbaar. Dat is wat ik ben voor hoe het afgelopen jaar geweest is. Ja, natuurlijk waren er ook slechtere periodes. Zo’n operatie en de nasleep ervan is gewoonweg pittig en ook zakelijk gezien zijn er harde lessen geleerd het afgelopen jaar. Maar niks wat ik niet samen met mijn gezin en doorzettingsvermogen aan kan ♥

Hoe was jouw jaar? Ik hoop dat jij er ook met een goed gevoel op terug kan kijken :)

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 5 januari 2018 at 15:05

  Wat een mooi overzicht en wat ben je al ontzettend veel gewicht kwijt, mijn petje af. Wat fijn dat er dit jaar zoveel voor je op zijn plek is gevallen en dat je je goed voelt dat is te zien! Wat een leuke foto’s allemaal en wat word Shae groot en wat is het een mooi meisje, het zal best even wennen zijn als ze naar school gaat, maar ook dat word een periode met allemaal nieuwe dingen, voor haar en voor jou. Ik wens jou en je gezin heel veel geluk, gezond en liefde in het nieuwe jaar.

 • Avatar van Anne-Marie
  Reply Anne-Marie 31 december 2017 at 10:00

  Je ziet er echt fantastisch uit. Je straalt! Een mooi 2018 ?

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 31 december 2017 at 09:32

  <3
  Zo benieuwd naar de verandering hier. En wat leuk om mezelf in jouw overzicht te zien.
  Fijne oudejaarsavond daling. Ik ben ook dankbaar voor weer een jaar met Dees.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 december 2017 at 13:19

   Thanks voor alles lieverd <3

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 31 december 2017 at 09:07

  Ja je hebt een bewogen jaar gehad! Ik wens je een heel fijn 2018 toe waar je een mooi balans mag krijgen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 december 2017 at 13:20

   Die balans krijgen en behouden, dat is iets waar ik zeker voor ga. Dankjewel!

 • Avatar van Monica
  Reply Monica 30 december 2017 at 19:48

  Mooie terugblik en je ziet er zo gelukkig uit. Op naar een mooi nieuwjaar xx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 december 2017 at 13:21

   Wat een enorm mooi compliment, dankjewel! X

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 30 december 2017 at 19:16

  Wauw wat een goed lopend, heftig en leuk jaar heb je gehad! Mooi om te lezen. Ik lees natuurlijk nog niet zo heel erg lang bij je, maar in 2018 ga ik natuurlijk weer gezellig bij je komen lezen. Ben erg benieuwd wat je allemaal gaat oppakken en veranderen en wat spannend dat Shae naar de basisschool gaat!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 30 december 2017 at 17:56

  Ik vind dat je er mooi uitziet en zo een operatie is niet niks dat is 1 ding zeker!

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 30 december 2017 at 13:17

  Wat gaat een jaar snel als je naar z’on terug blik kijkt.
  Fijne jaarwisseling hoor!

 • Avatar van Liesbeth Geurts
  Reply Liesbeth Geurts 30 december 2017 at 11:30

  Ik kan kort maar krachtig zijn: Ik ben trots op je, mam

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 30 december 2017 at 11:07

  Mooie terugblik dit :) Ben benieuwd wat je plannen zijn en de veranderingen!

 • Avatar van dionne
  Reply dionne 30 december 2017 at 09:21

  Altijd leuk om een terugblik te lezen. Dat tripje naar New Castle lijkt mij inderdaad heel speciaal

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 30 december 2017 at 09:00

  Dit geluk is jullie gegunt!
  Je ziet er zo mooi uit en toppie wat jij allemaal had moeten doorstaan dit jaar….
  Ik kijk er naar uit wat jij allemaal het komend jaar zal gaan doen….

  Fijne jaarwisseling Xoxo

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 30 december 2017 at 08:18

  je ziet er zo ontzettend goed uit :D hele fijne jaarwisseling gewenst <3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.