Komende woensdag 24 januari is het National Peanut Butter Day. Say whut?! Nationale Pindakaasdag dus. Ja, echt. Als liefhebber van dit heerlijke en voedzame smeuïge goedje snap ik het wel! Het leek me leuk om daarom deze keer het koekjesrecept aan te laten sluiten bij deze aankomende ‘feestdag’ en ik heb gekozen voor een no-bake homemade Reese’s Peanut Butter Cup recept. Een bekend Amerikaans koekje van chocolade met daarin een pindakaasvulling. Zo gemaakt, heerlijk van smaak en tijdens het maken kan je ook nog even lekker je frustratie kwijtraken. Win-win!
Ingrediënten Reese’s Peanut Butter Cup recept (12 stuks)
– 500 gram chocolade naar smaak of keuze
– 150 gram pindakaas (smeuïg of crunchy, naar voorkeur)
– papieren cupcakecupjes
Hoe maak je deze Reese’s cups?
1. Zorg dat je ergens in je vriezer voldoende ruimte hebt voor je muffinbakplaat
2. Vul de muffinbakplaat met papieren cupcakecupjes
3. Smelt de helft van de chocolade au bain-marie of in de magnetron en verdeel dit over de bodem van de papieren cupjes. Zet dit in de vriezer voor zo’n 10 minuten
4. Verdeel een laagje pindakaas op het laagje chocolade en zet het geheel weer even in de vriezer
5. Smelt de andere helft van de chocolade au bain-marie of in de magnetron en verdeel dit bovenop het pindakaaslaagje en zet het geheel voor een kwartier in de vriezer. Klaar!
Let op! Na stap 3, 4 èn 5 moet je zo snel mogelijk en met flinke kracht de gehele muffinbakplaat op je aanrecht kloppen. Zo krijg je namelijk een zo glad en plat mogelijk pindakaas- en chocoladelaagje.
Persoonlijke tips:
– gebruik je een pure pindakaas dan zou je deze eventueel met wat poedersuiker kunnen vermengen voor wat extra zoetheid, gebruik je pindakaas waar al suiker of iets dergelijks aan toegevoegd is dan is dit niet nodig
– pure chocolade maakt een heerlijke combinatie met pindakaas, maar persoonlijk kan ik meer dan 70% pure chocolade afraden omdat de bite dan wel heel erg hard wordt.
Je kan de koekjes van dit Reese’s Peanut Butter Cups recept in de koelkast bewaren om wat meer bite te behouden, of bewaar ze in de vormpjes in een koekblik voor een smeuïge en zachte snack. Ook leuk: maak ze in minivormpjes zodat ze als bonbonnetjes door kunnen gaan. Yum!
Mocht je me trouwens uit willen dagen tot het maken van een recept geïnspireerd op een bestaand koekje of met bepaalde ingrediënten dan sta ik daar zeker voor open :)
Liefs,
Desirée
Reacties op dit artikel
Zo eenvoudig. Zo lekker. Waar ik woon kun je bijna alleen maar puur chocolade chips krijgen, maar die vermeng ik met witte chocolade om toch een zachtere textuur te krijgen. Pindakaas maak ik zelf, dus komt er nog poedersuiker bij voor de zoetigheid. Maar waarom diepvries? Ik doe de plaat met vormpjes in de ijskast en ze zijn al na een kwartier hard….
Ik heb ze net gemaakt en omggg ze zijn echt zo lekker, kleine tip is doe flink wat poedersuiker door de pindakaas, maar t nog lekkerder😉😉
Oehhh, lekkere aanvulling! En te tof om te horen dat het recept zo goed bevallen is :D
Oh wat lijkt me dit lekker 😋😋
Oh Jummy… mag ik een doekje om de kwijl langs mijn mond af te doen! Deze ga ik opslaan!
Ahh dit lijkt mij zo lekker! En makkelijk ook ja, ook wel fijn haha.
het is dat ik pindakaas echt vies vind, maar deze zien er wel echt super lekker uit :D
Ziet er super lekker uit!
het ziet er echt heel erg lekker uit en dat het ook echt zo makkelijk is :)
Fijn en gemakkelijk recept!
Het ziet er ook zo mooi uit dat ze eigenlijk zonde zijn om op te eten ;-)
Waar men geen oven voor nodig heeft.
Heb je nog meer van dit soort recepten maar dan zonder pindakaas want dat lust ik niet?
Xoxo