Eten & drinken

The Cookie Bakery | Reese’s Peanut Butter Cup recept

21 januari 2018

reese's peanut butter cup recept
Komende woensdag 24 januari is het National Peanut Butter Day. Say whut?! Nationale Pindakaasdag dus. Ja, echt. Als liefhebber van dit heerlijke en voedzame smeuïge goedje snap ik het wel! Het leek me leuk om daarom deze keer het koekjesrecept aan te laten sluiten bij deze aankomende ‘feestdag’ en ik heb gekozen voor een no-bake homemade Reese’s Peanut Butter Cup recept. Een bekend Amerikaans koekje van chocolade met daarin een pindakaasvulling. Zo gemaakt, heerlijk van smaak en tijdens het maken kan je ook nog even lekker je frustratie kwijtraken. Win-win! 

reese's peanut butter cup recept
Ingrediënten Reese’s Peanut Butter Cup recept
(12 stuks)
– 500 gram chocolade naar smaak of keuze
– 150 gram pindakaas (smeuïg of crunchy, naar voorkeur)
– papieren cupcakecupjes

Hoe maak je deze Reese’s cups?
1. Zorg dat je ergens in je vriezer voldoende ruimte hebt voor je muffinbakplaat
2. Vul de muffinbakplaat met papieren cupcakecupjes
3. Smelt de helft van de chocolade au bain-marie of in de magnetron en verdeel dit over de bodem van de papieren cupjes. Zet dit in de vriezer voor zo’n 10 minuten
4. Verdeel een laagje pindakaas op het laagje chocolade en zet het geheel weer even in de vriezer
5. Smelt de andere helft van de chocolade au bain-marie of in de magnetron en verdeel dit bovenop het pindakaaslaagje en zet het geheel voor een kwartier in de vriezer. Klaar!

Let op! Na stap 3, 4 èn 5 moet je zo snel mogelijk en met flinke kracht de gehele muffinbakplaat op je aanrecht kloppen. Zo krijg je namelijk een zo glad en plat mogelijk pindakaas- en chocoladelaagje.

reese's peanut butter cup receptreese's peanut butter cup recept

Persoonlijke tips:
– gebruik je een pure pindakaas dan zou je deze eventueel met wat poedersuiker kunnen vermengen voor wat extra zoetheid, gebruik je pindakaas waar al suiker of iets dergelijks aan toegevoegd is dan is dit niet nodig
– pure chocolade maakt een heerlijke combinatie met pindakaas, maar persoonlijk kan ik meer dan 70% pure chocolade afraden omdat de bite dan wel heel erg hard wordt.

Je kan de koekjes van dit Reese’s Peanut Butter Cups recept in de koelkast bewaren om wat meer bite te behouden, of bewaar ze in de vormpjes in een koekblik voor een smeuïge en zachte snack. Ook leuk: maak ze in minivormpjes zodat ze als bonbonnetjes door kunnen gaan. Yum!

Mocht je me trouwens uit willen dagen tot het maken van een recept geïnspireerd op een bestaand koekje of met bepaalde ingrediënten dan sta ik daar zeker voor open :)

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 24 januari 2018 at 12:39

    Oh wat lijkt me dit lekker 😋😋

  • Avatar van Sonja
    Reply Sonja 23 januari 2018 at 19:21

    Oh Jummy… mag ik een doekje om de kwijl langs mijn mond af te doen! Deze ga ik opslaan!

  • Avatar van Marjolein
    Reply Marjolein 21 januari 2018 at 17:13

    Ahh dit lijkt mij zo lekker! En makkelijk ook ja, ook wel fijn haha.

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 21 januari 2018 at 15:17

    het is dat ik pindakaas echt vies vind, maar deze zien er wel echt super lekker uit :D

  • Avatar van Jacoba
    Reply Jacoba 21 januari 2018 at 13:59

    Ziet er super lekker uit!

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 21 januari 2018 at 10:30

    het ziet er echt heel erg lekker uit en dat het ook echt zo makkelijk is :)

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 21 januari 2018 at 07:25

    Fijn en gemakkelijk recept!
    Het ziet er ook zo mooi uit dat ze eigenlijk zonde zijn om op te eten ;-)
    Waar men geen oven voor nodig heeft.
    Heb je nog meer van dit soort recepten maar dan zonder pindakaas want dat lust ik niet?

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Eten & drinken
omas wafeltjes recept 3 - The Cookie Bakery | (o)ma’s wafeltjes
The Cookie Bakery | (o)ma’s wafeltjes

Al vanaf dat ik een klein meisje was weet ik niet anders dan dat we in de winter deze heerlijke...

Sluiten