Beauty

Beauty Talk #6 | Beautytips voor de winter

3 februari 2018

beautytips winter
We zitten midden in de winter en dat betekent dat onze huid redelijk wat moet doorstaan. Van de droogte door de verwarming en het minder goed ventileren in huis tot aan het gure weer waardoor er nogal wat wind, regen, hagel en sneeuw over onze huid gaat. Je merkt dit vast wel aan een huid die sneller last heeft van rode vlekken, irritatie, droge en schrale plekjes.. Tijd om je routine een update te geven om je huid weer zacht en soepel te maken en de huidbarrière te versterken! 

beautytips winter
Haarverzorging

Niet alleen je huid wordt droger in de winter, ook je haren hebben er duidelijk last van en uiten dit door statisch en droger te worden. Heb je heel erg last van droog haar dan kan je een haarolie aan je routine toevoegen, maar voor veel mensen is een haarolie net even aan de te rijke kant waardoor je juist slap, futloos en sneller vet haar krijgt. Een haarlotion is hiervoor een hele mooie tussenoplossing!

Deze O’Right Smoothing Hair Lotion (180ml, €25,00) is een conditionerende hair mist die het haar verzorgt, voedt en beschermt. Er zit onder andere antioxidanten, aminozuren, gojibesextract en panthenol in verwerkt, ruikt heerlijk, vernevelt heel fijn en is op zowel vochtig als droog haar te gebruiken en maakt het haar lekker doorkambaar, glanzend en zacht zonder het te verzwaren.

beautytips winter beautytips winter

Gezichtsverzorging
Een huid die sneller rood wordt, trekkerig en strak aanvoelt, droger is en dit uit in lijntjes, schrale plekjes en velletjes is een veelvoorkomend probleem in deze tijd van het jaar. Eén van de producten die ik persoonlijk heel erg aan kan raden om toe te voegen aan je routine is een gezichtsolie. Zo kan je bijna altijd gewoon je normale producten blijven gebruiken, maar voeg je simpelweg enkele druppels olie toe aan je nachtcrème of breng je hem onder je nachtcrème op je huid aan.

Deze Dermalogica barrier defense booster (30ml, €89,90) kwam onlangs binnen en is nieuw in het assortiment. Het voedt de huid, vermindert droogte en versterkt de huid om toekomstige irritatie te voorkomen. Er zitten verschillende verzachtende, voedende en verzorgende oliën en onder andere squalaan, rijstextract en vitamine E in verwerkt. Een paar druppels per keer zijn voldoende om de huid in no time weer lekker zacht en soepel te maken.

Mocht je huid direct een verkoelende en verzachtende quick fix nodig hebben dan is de philosophy renewed hope in a jar re-energizing moisture mask (120ml, €40,00) een aanrader. Hij voelt gelijk heel verzachtend aan op de huid en na 10 minuten voel je dat de huid gladder, zachter, meer ontspannen en lekker gehydrateerd aanvoelt. Echt perfect na een Winterse wandeling, wintersport of gewoon voor een fijn me-time momentje.

beautytips winter

Lichaamsverzorging
In zo’n guur seizoen is het aan te raden om je lijf extra te verzorgen door middel van verwarmende scrubbeurten, een lekkere lichaamsolie, rijkere bodylotion en door dagelijks te smeren met een goede handcrème. En voor deze laatste categorie wil ik dit artikel afsluiten met een heel fijne en vooral ook heel betaalbare tip: de Natura Siberica taiga daily protection hand cream (75ml, €5,99). Er zitten heerlijk veel verzorgende, voedende en verzachtende ingrediënten in waar zowel je handen als je nagelriemen heel blij van worden en dat zonder dat je er plakhandjes aan over houdt. Perfect dus om ook gedurende de dag een keertje extra mee te kunnen smeren.

Sowieso is dit merk echt eentje om eens te gaan bekijken en te proberen. Het is namelijk niet alleen heel betaalbaar en gewoon bij grotere drogisterijen en zelfs bij Albert Heijn verkrijgbaar, maar is natuurzuiver, bevat mooie en werkzame ingrediënten zonder parabenen, synthetische conserveringsmiddelen, minerale oliën, siliconen, SLS, SLES èn zijn dierproefvrij ♥

Merk jij het ook zo aan je huid dat het winter is? Naar welk product ben jij het meest benieuwd?

Liefs,
Desirée

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 4 februari 2018 at 08:24

  Naturica Siberica spreekt mij aan. Zeker omdat het een betaalbaar merk is.

 • Avatar van Heidi De Winter
  Reply Heidi De Winter 4 februari 2018 at 00:14

  Ik ben wel nieuwsgiering naar de O’Right Smoothing Hair Lotion. Ik heb ook regelmatig last van statisch haar. Waar kan je die kopen? Zijn weer leuke tips!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 3 februari 2018 at 10:13

  ja ik merk het zelf vooral aan mijn haar wat super droog en statisch wordt :o

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 februari 2018 at 07:59

  Fijne tips voor goede huidverzorgingsproducten om een droge huid een goede boost
  te geven!

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.