Eten & drinken

The Cookie Bakery | Breakfast Cookies

18 februari 2018

breakfast cookies
Ondertussen is dit alweer het zevende koekjesrecept wat dit jaar online komt en voor de afwisseling leek het me leuk om er ook af en toe een ‘gezond’ koekje tussendoor te gooien. Zo deel ik vandaag dit Breakfast Cookies recept met je. Vol met vezels, vitamines en goede vetten, zonder toegevoegde oliën of suikers en toch heerlijk om te eten verkruimeld door de yoghurt of kwark als ontbijt (als een soort granola) of als een verantwoord tussendoortje. 

breakfast cookies
Ingrediënten breakfast cookies
(ongeveer 10 stuks)
– 1 rijpe banaan
– 60 gram havermout
– 60 gram pindakaas
– 50 gram gevriesdroogd of gedroogd fruit (ik gebruikte gedroogde cranberries)
– 30 gram chocolade
– 1 theelepel vanille-extract
– een flinke snuf kaneel (naar smaak)
– een snufje zout

Hoe maak je deze breakfast cookies?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Prak de banaan met een vork en meng met die vork alle ingrediënten door elkaar tot een bal
3. Maak met je handen kleine balletjes, druk deze plat en leg ze op het bakpapier of gebruik er – ik kan niet zonder! – een kleine ijsschep voor om precies dezelfde hoeveelheid ‘deeg’ per koekje te krijgen. Ik heb deze ijsschep met een diameter van 4cm gekocht bij Dille & Kamille
4. Leg de koekjes op bakpapier op een bakplaat en schuif deze in de oven
5. Bak de koekjes gaar in ongeveer 12-14 minuten.

breakfast cookiesbreakfast cookies

Tips
– Je kan de pindakaas vervangen voor elke andere pure notenpasta zoals cashew- of amandelpasta.
– Kies een chocoladevariant die je het lekkerst vindt, maar met een goede pure chocolade worden deze koekjes wel het meest gezond.
– Gebruik echt gevriesdroogd fruit of gedroogd fruit in plaats van vers fruit of fruit uit de vriezer, omdat de breakfast cookies dan te nat kunnen worden. Let alleen wel op dat je gaat voor gevriesdroogde of gedroogd fruit zonder toevoeging van suiker.
– Je kan chocolate drops gebruiken voor duidelijkere chocoladechunks in de koekjes, of chocolade raspen voor een meer verspreidde smaak door het koekje heen.

Ik vind gezondere koekjes als deze echt een perfect tussendoortje voor als ik niet echt trek heb en/of geen zin heb om wat klaar te maken maar weet dat ik toch wat moet eten. Ze zitten vol met vezels, vitaminen, goede vetten en eiwit en zijn vooral ook nog eens zo gemaakt èn heel lekker!

Laat jouw favoriete koekje of favoriete ingrediënt achter, dan ga ik daar graag mee aan de slag om er een eigen variant en recept op te bedenken. Daag jij me uit? ;)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Loes
    Reply Loes 19 februari 2018 at 17:24

    Ooh, die zien er lekker uit! Als onze oven het weer doet ga ik deze proberen hoor.

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 18 februari 2018 at 14:01

    oeh zo lekker met cranberries er in, my fave! :D

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 19 februari 2018 at 09:51

      Lekker he, dat zuurtje erin ^^

  • Avatar van VWillemse
    Reply VWillemse 18 februari 2018 at 13:26

    Hmmmmm zou dit ook lekker met vijgen of kokos rasp zijn…

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 19 februari 2018 at 09:51

      Jep! Je kan er heel makkelijk lekker mee variëren :)

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 18 februari 2018 at 13:15

    Dit sla ik op, het ziet er super lekker uit. Vind dit een leuke rubriek. Ben wel niet zo’n bakster, maar ga zeker nog wat proberen van deze rubriek.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 19 februari 2018 at 09:52

      Tof om te horen dat je het een leuke rubriek vindt! :)

  • Avatar van Edith-Sofia
    Reply Edith-Sofia 18 februari 2018 at 11:19

    Oeeh, deze lijken me super lekker! Ik wil wat gezonder eten, dus dan zijn dit soort receptjes super!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 18 februari 2018 at 11:13

    Dit ziet er zo heerlijk uit!
    Ik bewaar het recept.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Eten & drinken
brosse breekkoek
The Cookie Bakery | Brosse breekkoek

Eigenlijk wilde ik vandaag het recept online plaatsen voor speculaasbrokken, maar bedacht me dat dat zo begin februari toch eigenlijk...

Sluiten