Eten & drinken

The Cookie Bakery | Brosse breekkoek

11 februari 2018

brosse breekkoek
Eigenlijk wilde ik vandaag het recept online plaatsen voor speculaasbrokken, maar bedacht me dat dat zo begin februari toch eigenlijk niet meer ‘kon’. Daar moest toch ook gewoon een lichte en neutralere variant van te maken zijn waar je het hele jaar door van kan genieten? Het was een beetje uitvogelen qua verhoudingen, maar dit brosse breekkoek recept is er eentje geworden om van te smullen! 

https://curvacious.nl/blog/2018/02/brosse-breekkoek-recept/
Ingrediënten brosse breekkoek

– 300 gram bloem
– 150 gram koude ongezouten roomboter
– 150 gram suiker
– een mespuntje zout
– een theelepel vanille-extract
– 2 eetlepels ijskoud water.

Hoe maak je deze brosse breekkoek?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Zeef de bloem in een kom, roer hier de suiker en het zout door met een vork
3. Voeg de roomboter in kleine klontjes, het vanille-extract en het water aan toe
4. Een recept als deze vind ik persoonlijk het fijnst gaan als je met de hand werkt, dus handjes wassen en kneden tot het een gladde bol deeg is
5. Leg de bol deeg op het stuk bakpapier en rol deze uit tot hij overal ongeveer 1 centimeter dik is
6. Leg het deeg op het bakpapier op de bakplaat
7. Bak het geheel in de oven af in 30 tot 35 minuten.

https://curvacious.nl/blog/2018/02/brosse-breekkoek-recept/

– Na afloop goed laten afkoelen voordat je er stukken van gaat breken.
– Mocht je liever voor losse koekjes gaan dan kan je van het deeg ook een grote rol maken, deze in plakjes snijden en deze op een bakplaat met bakpapier voor zo’n 8-10 minuten in de oven afbakken.
– Vervang de witte suiker door bruine basterdsuiker en voeg 25 gram extra boter en 4 eetlepels speculaaskruiden toe aan dit recept en je hebt het recept voor speculaasbrokken.

Wederom een recept waarvoor je zeker geen keukenprinses hoeft te zijn en toch maakt het een heerlijke lekkernij voor jong en oud. Smullen maar!

Ideetje! Laat jouw favoriete koekje of favoriete ingrediënt achter, dan ga ik graag de uitdaging aan om daar een eigen variant en recept op te bedenken :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Lianne
    Reply Lianne 12 februari 2018 at 23:26

    Het lijkt een beetje op eierkoek als je zo naar de kleur kijkt, maar het is dus bros, klinkt goed! Ik ben dol op chocolade. Heb nu voor Valentijn (morgen komt het online) hartjes koekjes gemaakt. Ronde koeken met een hart in het midden, met twee kleuren koekdeeg. Lekker joh! :D

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 13 februari 2018 at 10:24

      Oohlala, dat klinkt wel te lekker ook!

  • Avatar van Michelle
    Reply Michelle 11 februari 2018 at 20:42

    Klinkt erg lekker! Bedankt voor het delen van dit recept.

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 11 februari 2018 at 11:45

    Woahh dit lijkt me zo lekker!

  • Avatar van VWillemse
    Reply VWillemse 11 februari 2018 at 11:31

    Het zijn niet echt koekjes, maar rijstevlaai brokken vinden we hier zoooo lekker.
    Alleen de vulling van rijstevlaai en dan in vierkantjes gesneden, super makkelijk en snel gemaakt en weer eens wat anders dan een plakje cake.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Eten & drinken
nutella koekjes recept
The Cookie Bakery | Nutella koekjes recept

Let’s be honest. Ik ben vast niet de enige die zo nu en dan een lepel in de Nutella pot...

Sluiten