Huis & interieur Mama & Kind

Interieur | Shae’s kinderkamer make-over

27 februari 2018

kinderkamer make-over inspiratie
Een maandje geleden werd onze dochter Shae 4 jaar (wat vliegt de tijd!) en wij vonden dit een perfecte tijd om haar kamer een make-over te geven. Ze gaat nu naar de basisschool, ze brengt graag tijd door op haar kamer en we waren van plan eerst alleen voor de aanvulling van een bureau te gaan, maar dit veranderde al snel in een complete kinderkamer make-over. En oh, wat is ze er blij mee en trots op! 

Ja, het was wel even slikken toen haar geliefde roze meegroeibed samen met de bijpassende ladekast en kledingkast verkocht werden en weggingen maar ze is nu toch wel echt heel erg blij met haar ‘grote-meiden-bed’ en het opnieuw inrichten van alle lades en de nieuwe kledingkast vond ze toch ook wel heel erg leuk ♥

kinderkamer make-over inspiratie
kinderkamer make-over inspiratie kinderkamer make-over inspiratie kinderkamer make-over inspiratie kinderkamer make-over inspiratie

Nadat we wat inspiratie opgedaan hebben besloten we voor frisse, witte meubels te kiezen als rustige basis zodat we haar zelf een kleur voor op de muur uit konden laten zoeken. We hadden het natuurlijk kunnen verwachten: ze ging voor roze. En nee, niet één kleur maar twee verschillende kleuren roze en die moesten beiden op één muur. Tsja, hadden we haar maar niet moeten zeggen dat ze àlles mocht kiezen haha. Uiteindelijk hebben we dit creatief opgelost en is het zo in het geheel eigenlijk best heel erg tof geworden. Donkerroze onder en lichtroze erboven als soort lambrisering. De andere muren hebben we met opzet in het poedergeel gelaten zodat – wanneer je de kamer vanaf de hal in kijkt – je niet gelijk het roze geweld over je heen krijgt ;)

Alle meubels kochten we bij Ikea (we blijven fan!) en gingen voor de Sundvik kledingkast, Hemnes bedbank omdat deze er 1. gewoonweg heel erg leuk uitziet, 2. drie handige opberglades bevat en 3. ook nog eens heel simpel en snel uit te trekken is tot een tweepersoonsbed en dus zó klaar is voor een logeerpartijtje. Het Alex bureau en de Stuva opbergbank met rolbak eronder hebben we iets aangekleed (en kleuterproof gemaakt) door er een op-maat-gemaakte plank op te leggen met houtprint. Oogt als hout en daardoor net even wat mooier, maar heeft een kunststof laagje en alles is er zo vanaf te poetsen. Kan ze hier lekker in alle rust of samen met een vriendinnetje aan spelen, kleuren en knutselen en over een paar jaartjes huiswerk aan gaan maken.

kinderkamer make-over inspiratie kinderkamer make-over inspiratie

Wel vonden we het heel erg belangrijk dat er een goede stoel aan het bureau zou komen die te verstellen was en mee zou groeien zodat ze met een juiste houding aan het bureau kon zitten en er een tijdje mee vooruit zou kunnen. Omdat ze beneden aan de eettafel zo mooi en fijn zit op de Stokke Tripp Trapp kinderstoel kwam er ook eentje voor op haar slaapkamer in huis. Deze keer in de kleur Heather Pink in combinatie met het nieuwe Junior kussen in de kleur Slate Twill. Lekker gevoerd en zacht aan de bips, maar ook antislip waardoor het kussen op z’n plek blijft en het geheel maakt een stoere combinatie. Ondanks dat Shae geen baby meer is blijven we fan van dit merk en gelukkig kan deze stoel nog wel een hele tijd voor haar mee!

–> Lees ook de eerdere Stokke Tripp Trapp review en de vergelijking tussen de Stokke Steps en Stokke Tripp Trapp kinderstoelen.

kinderkamer make-over inspiratie kinderkamer make-over inspiratie kinderkamer make-over inspiratie kinderkamer make-over inspiratie kinderkamer make-over inspiratie

Wat zie je nog meer op haar nieuwe kamertje?
– een eigen spiegel die je op de wandrail op verschillende hoogtes kan klikken en dus ook mee kan groeien met daaronder een mandje met haar dagelijkse verzorgingsspulletjes
– een poppenbedje wat ik muisjesgrijs verfde en waar elke avond trouw haar babypop ingelegd wordt
– een bos rozen die ze met Valentijnsdag van Paul kreeg (“want je kan niet het ene meisje in huis blij maken met een mooie bos en het andere meisje overslaan” *smelt*)
– een grid-poster met allemaal babyfoto’s boven haar bed
– o.a. een door Shae zelfgemaakt schilderijtje boven haar bureau
– het prachtige en lekker dikke speelkleed van Elodie Details wat we van Babymatters kregen
– de ingelijste Fiep Westendorp Dikkertje Dap poster als herinnering als de eerste bioscoopfilm waar we met Shae naartoe zijn geweest
– de te toffe grote Hello Kitty lamp waar ze supertrots op is en die regelmatig een kusje krijgt ^^
– de geniale Zazu Sam het schaapje slaaptrainer. Werkt als een klok en een wekker in één die kindjes op deze leeftijd ook al begrijpen. In de nacht een rood lichtje dat je dus echt niet uit bed mag komen, om 06.30 uur een oranje lichtje dat je wakker mag worden maar nog even stil moet zijn en om 07.00 uur gaan de oogjes van het schaap open en komt er een groen lichtje: je mag opstaan. Echt een aanrader om er een fijn ritme in te krijgen met iedere dag dezelfde tijd opstaan. En dat is heilig hier, zeker sinds ze naar de basisschool gaat.

Wat was dit een leuk project, zo’n kinderkamer make-over, om aan te pakken. Helemaal omdat Shae nu echt eigen voorkeuren heeft en dingen kan aangeven en ze er zo lekker in mee kon beslissen en mee helpen met verven, meubels in elkaar zetten en inrichten. Net als mama vindt ze dat helemaal geweldig om te doen :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Michelle
    Reply Michelle 27 februari 2018 at 20:07

    Wat een mooie meidenkamer is het geworden! En ikea blijft handig ;) Leuk dat jullie het samen met Shae hebben aangepakt, ik kijk er ook wel naar uit. Om dit soort dingen samen met Eleanor te kunnen doen i.p.v alles voor dr te beslissen..

  • Avatar van Tineke
    Reply Tineke 27 februari 2018 at 13:50

    Wauw, wat een mooie kamer! En die spiegel is zo leuk! Hopelijk vind mijn dochter zoiets later ook leuk.
    Liefs

  • Avatar van Yasmin
    Reply Yasmin 27 februari 2018 at 13:00

    Super mooi geworden! Heerlijke meidenkamer geworden. En ik kan ne voorstellen dat het even slikken was toen haar oude kamertje werd opgehaald. Maar die is vast goed terecht gekomen ;-p

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 27 februari 2018 at 13:34

      Haha, ja volgens mij is daar een ander meisje heel blij mee! ^^

  • Avatar van marleen
    Reply marleen 27 februari 2018 at 12:59

    Dat poppenbedje! Ik smelt, dat is echt té cute. Superlief kamertje! Ik vind die twee kleuren roze eigenlijk best heel tof! Haha!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 27 februari 2018 at 13:34

      Jaaa, zo liefjes he <3 En ja, op deze manier kwam het nog verrassend tof uit in het geheel!

  • Avatar van VWillemse
    Reply VWillemse 27 februari 2018 at 10:30

    Shae is maar een klein bofkontje met z’on mooie kamer, echt super mooi gedaan.
    Ik vind de landkaart ook zo leuk, op deze manier pikken ze toch alweer een hoop mee zonder dat het te leerzaam aanvoelt.
    En die rozen <3 zo lief!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 27 februari 2018 at 13:35

      Zo’n papa willen we allemaal wel he, die dan ook een bosje voor de kleine meid meeneemt. Je had haar snoetje moeten zien *smelt* ♥

  • Avatar van Manon
    Reply Manon 27 februari 2018 at 09:51

    Wauw wat heeft shae een prachtige kamer zeg! Heel leuk om te zien

  • Avatar van Lindsey Beljaars
    Reply Lindsey Beljaars 27 februari 2018 at 09:38

    Aaawh wat een super cute make-over!

  • Avatar van Ingrid
    Reply Ingrid 27 februari 2018 at 09:26

    Heel mooi, een echte meisjeskamer. Met veel gevoel ingericht en de roze trip trap, de eye-catcher.

  • Avatar van Sylvia - alovelyadventure
    Reply Sylvia - alovelyadventure 27 februari 2018 at 08:54

    Wat een leuke kamer en heel slim ingericht. De spiegel met mandje die gaan wij ook kopen. Zo handig dat deze in hoogte herstelbaar is. Goede tip!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 27 februari 2018 at 09:29

      Ja, leuk he?! Echt een handig systeem en uit te breiden met allemaal andere handige dingen die je aan de rail kan hangen. Het is het IKEA Algot systeem :)

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 27 februari 2018 at 08:12

    aaahw het ziet er allemaal zo lief uit :D

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 27 februari 2018 at 06:51

    Prachtig ingerichtte kamer van haar!
    Zulke mooi meubels.
    Wat een duidelijk verschril van jou op de foto van voor de operatie.

    Xoxo

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 27 februari 2018 at 09:29

      Ik moest even zoeken welke foto je bedoelde, maar jaaa.. Bizar he?! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.