Beauty

Budget Beauty Tip | Kruidvat Skin Science Derma Sensitive

6 februari 2018

kruidvat skin science derma sensitive review
Ik liet deze vier producten al voorbij komen in deze Beauty Talk video en kreeg naar aanleiding daarvan een flink aantal berichtjes met de vraag of ik deze lijn uitgebreid wilde reviewen. Ofcourse! Als skincarejunkie met een gevoelige huid ben ik altijd op zoek naar goede basis producten en als die dan ook nog eens lekker budgetproof zijn word ik helemaal enthousiast. Of ik van deze Kruidvat Skin Science Derma Sensitive lijn enthousiast word lees je in dit artikel. 

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive
Deze verzorgingslijn bestaat uit vier producten voor de gevoelige en reactieve huid en belooft de natuurlijke huidbarrière te herstellen, te kalmeren en te beschermen. Heb je een jeukende huid, last van roodheid, een schilferige huid, ruwe huid, een grauwe en doffe huid en/of een droge en trekkerige huid dan is deze lijn dus zeker iets om uit te proberen.

De werkzame bestanddelen in deze producten zijn:

– Ectoin, een krachtig en natuurlijk aminozuur dat de huid beschermt en hydrateert
– Ecoskin, wat de huid herstelt en de natuurlijke beschermfunctie stimuleert
– Defensil, een complex met een kalmerende, vochtregulerende en ontstekingsremmende werking die de huid tot rust brengt.

kruidvat skin science derma sensitive review kruidvat skin science derma sensitive review kruidvat skin science derma sensitive review

Skin Recovering Day Cream 50ml
Een hygiënische verpakking met een pompje en een fijne wat dunnere substantie die heel snel intrekt en verkoelend aanvoelt op de huid. Er zit onder andere Ectoin, kokosextract, glycerine, betaine, appelwortelextract, probiotica en squalaan in. Geen harde alcoholen, parabenen, siliconen en parfum.

kruidvat skin science derma sensitive review kruidvat skin science derma sensitive review kruidvat skin science derma sensitive review

Skin Rebalancing Night Cream 50ml
Wederom die handige en hygiënische pomptube, alleen deze keer een duidelijk iets dikkere substantie die meer voedend aanvoelt op de huid. Er zit onder andere Ectoin, glycerine, kokosextract, shea boter, betaine, squalaan, appelwortelextract en probiotica in. Wederom geen harde alcoholen, parabenen, siliconen en parfum.

kruidvat skin science derma sensitive review kruidvat skin science derma sensitive review kruidvat skin science derma sensitive review

Instant Calming Serum 30ml
Oh, yes! Weer een hygiënische verpakking. Deze keer een kleine pompflacon die heel fijn doseert. Het serum is wat dikker dan de meeste serums maar voelt alsnog heel luchtig aan en trekt snel in de huid. Er zit onder andere Ectoin, Defensil, glycerine, kokosextract, betaine, squalaan, zonnebloemolie en vitamine E in verwerkt. Wederom geen harde alcoholen, parabenen, siliconen en parfum.

kruidvat skin science derma sensitive review kruidvat skin science derma sensitive review kruidvat skin science derma sensitive review

Skin Soothing Oil 30ml
Een redelijk ‘droge’ huidolie in een verpakking die je heel precies kan doseren met een pipetje. De olie voelt lekker romig aan op de huid maar doordat hij niet te vol is krijg ik er geen plakkerig of vettig gevoel bij, juist goed voedend en gehydrateerd. Er zit onder andere Defensil, kokosextract, squalaan, vitamine E en zonnebloemolie in. Wederom dus geen harde alcoholen, parabenen, siliconen en parfum.

kruidvat skin science derma sensitive review

Vaak is het zo met budgetproof huidverzorgingsproducten voor de gevoelige huid dat ze vooral heel erg basic zijn en wel zacht houden, maar niet echt iets doèn. En ondanks dat ik door de prijs en korte ingrediëntenlijsten een beetje sceptisch en terughoudend was, kan ik niet ontkennen dat mijn huid heel goed reageert op deze producten. Ze zijn fijn en redelijk zuinig in gebruik en mijn huid wordt duidelijk minder droog, trekkerig en opvallend minder rood/vlekkerig. En dat terwijl het de afgelopen tijd wel een stressvolle periode was.

Zulke goede basic producten houd ik dus graag in mijn routine! Perfect als basis om mee aan de slag te gaan en om aan te vullen met bijvoorbeeld een exfoliërend product, oliereiniger en micellaire lotion om er een complete verzorging van te maken.

De Kruidvat Skin Science Derma Sensitive producten zijn verkrijgbaar bij Kruidvat voor €5,49 per stuk.

Spreken deze nieuwe Kruidvat producten jou aan? Of heb je ze zelf al geprobeerd? Ik ben dan heel benieuwd naar jouw ervaringen :)

Liefs,
Desirée

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van E. SCHEFFER-WILLEMSEN
  Reply E. SCHEFFER-WILLEMSEN 28 mei 2020 at 10:47

  IK GEBRUIK DE CREAM & SERUM AL EEN LANGE TIJD…IK HEB EEN GEVOELIGE HUID EN HEB HIER HEEL VEEL BAAD BIJ…MAAR NU WILDE IK ONLINE BESTELLEN EN ZAG DAT HET EEN HELE ANDERE VERPAKKING WAS MET ANDERE BENAMINGEN…HEEL JAMMER.KUNT U MIJ VERTELLEN WAAR IK DEZE WITTE VERPAKKING VAN SKIN SCIENCE KAN BESTELLEN?GRAAG HOOR IK HET VAN U. Vr.GROETJES..(80JR.)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 mei 2020 at 10:52

   Goedemorgen, ik ben bang dat er dan een restyling geweest is en weet niet of de ingrediënten dan nog hetzelfde zijn helaas..

 • Avatar van Patricia Nowee
  Reply Patricia Nowee 4 maart 2020 at 21:58

  Mijn gezicht reageert hier heel goed op. Heb een erg gevoelige huid. Alleen jammer dat de serum niet meer in de winkels licht.

 • Avatar van Margot
  Reply Margot 8 februari 2020 at 15:13

  Jammer dat er geen reiniger van is en lotion ben verrassend tevreden tot nu toe

 • Avatar van Bo
  Reply Bo 10 februari 2018 at 10:48

  Ik gebruik de dag en nacht crême op aanraden van mijn dochter en de producten zijn ook heerlijk voor een gevoelige huid van een ongeveertiger ;-)

 • Avatar van Saskia
  Reply Saskia 7 februari 2018 at 22:30

  Kijk dit zijn nou producten die de moeite waard zijn om uit te proberen. Vaak zie ik producten voorbij komen die ik graag zou willen uitproberen met mijn gevoelige huid maar simpel weg te duur voor mij zijn. Bedankt!

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 7 februari 2018 at 13:37

  Dit ziet er zeer interessant uit. Ik let met mijn gecombineerde, zeer gevoelige huid met lichte rosacea altijd goed op de ingrediëntenlijst van een product en ik zag hierbij een aantal ingrediënten staan die ik niet ken en dus heb opgezocht, waaronder squalaan. Dit ingrediënt kan gewonnen worden uit olijven, maar de meeste squalaan wordt gewonnen uit haaienleverolie. Weet jij toevallig of de skincare van Kruidvat vegan is?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 februari 2018 at 15:08

   Ik heb de vraag doorgestuurd en kom er zo snel mogelijk op terug!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 februari 2018 at 16:31

   Ik had de vraag doorgestuurd en heb inmiddels antwoord: de producten zijn geschikt voor veganisten! :)

   • Avatar van Kim
    Reply Kim 12 februari 2018 at 16:56

    Bedankt voor het navragen! Nu kan ik de producten met een gerust hart uitproberen :)

 • Avatar van Ilona
  Reply Ilona 7 februari 2018 at 10:02

  Wat klinkt dit goed! Ik ben wel heel erg benieuwd geworden en wil deze lijn graag proberen, dankjewel!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 7 februari 2018 at 09:47

  Ik heb deze producten ook geprobeerd, maar tijdens het gebruik kreeg ik erg last van pukkeltjes op mijn gezicht. Dat vond ik wel heel erg jammer. Nu gebruikt mijn zusje ze :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 februari 2018 at 15:08

   Wat jammer dat jouw huid er minder goed op reageerde! Wel fijn dat je je zusje er blij mee hebt kunnen maken :)

 • Avatar van Anne-Marie
  Reply Anne-Marie 7 februari 2018 at 06:49

  Ik ga vanmiddag die olie halen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 februari 2018 at 09:16

   Leuk! Ik hoop dat jouw huid er net zo goed op reageert :)

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 6 februari 2018 at 21:41

  Ik kan me ook helemaal in jouw review vinden. Ik was ook sceptisch maar mijn huid reageert er ook super goed op!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 februari 2018 at 09:17

   Leuk om te horen dat jij er ook zo positief over bent!

 • Avatar van Céline
  Reply Céline 6 februari 2018 at 13:08

  Had al goede verhalen gehoord, maar nu zelf skin care junkie nr1 de lijn goedkeurend ga ik me zeker halen:)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 februari 2018 at 13:11

   Ahwww, dat zie ik wel als een compliment hoor. Dankjewel! Ik ben alvast heel benieuwd naar jouw bevindingen :)

 • Avatar van Edith-Sofia
  Reply Edith-Sofia 6 februari 2018 at 13:03

  Al veel goede verhalen over deze producten gehoord! Binnenkort maar eens uitproberen.

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 6 februari 2018 at 12:43

  Ik ben echt zo enorm blij met deze producten! Ik heb de dagcrème en het serum gekocht laatst en mijn huid reageert er heel goed op. Geen zakken met geld meer uitgeven aan Kiehl’s dus, haha :D.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 februari 2018 at 12:58

   Wat enorm fijn dat jouw huid er ook zo goed op reageert!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 6 februari 2018 at 12:41

  Ik hoor hier alleen maar goeds over! Toch maar eens een aantal items van scoren denk ik :)

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 6 februari 2018 at 11:15

  Hier was ik benieuwd naar, dank je wel.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.