Beauty

Pixi Beauty Nourishing Cleansing Balm & Glow Tonic

28 februari 2018

pixi beauty glow tonic review
Als je mij een beetje kent of al wat langer volgt dan weet je dat ik een skincarejunkie ben en op het gebied van huidverzorging niet zonder een goede reinigingsolie en een exfoliant kan. Ik was dan ook al een tijdje erg benieuwd naar de producten van Pixi Beauty (er zijn online veel lovende reviews over te vinden die mijn nieuwsgierigheid wekten) en sinds een tijdje heb ik de Nourishing Cleansing Balm en de Glow Tonic in gebruik. Lees verder voor meer informatie en de reviews! 

pixi beauty glow tonic review pixi beauty glow tonic review
Pixi Beauty Nourishing Cleansing Balm
90ml, €23,50
Deze balsem werkt eigenlijk hetzelfde als een reinigingsolie. Zodra het product in contact komt met lichaamswarmte wordt deze namelijk vloeibaar, kan je hem makkelijk over je gezicht verdelen en smelt als het ware zo al je make-up eraf. Een product als deze kan je ook gerust – zachtjes – over je oogleden gebruiken en zelfs waterproof mascara wordt er zonder moeite mee verwijderd. Gewoon een kleine (!) hoeveelheid  zachtjes inmasseren en vervolgens met een washandje en lauwwarm water afnemen.

Er zit onder andere amandelolie, cacaoboter, kokosextract, shea boter en vitamine E in en dat maakt het niet alleen een reinigend maar tegelijkertijd ook een verzorgend product. Na gebruik voelt mijn huid dan ook totaal niet droog of trekkerig aan en de licht kruidige geur brengt me tijdens het gebruik ook nog eens tot rust.

pixi beauty glow tonic review

Pixi Beauty Glow Tonic 250ml, €23,50
Eén van de meest gehypte producten van dit merk is toch wel de Glow Tonic. Dit is een exfoliërende lotion die je na de reiniging en voor het aanbrengen van een serum, huidolie of nachtcrème aanbrengt. Je brengt een beetje aan op een watje, haalt deze zachtjes over je gezicht  – vermijd daarbij je oogcontouren – , hals en decolleté en hoeft dit verder niet af te nemen. De ingrediënten zullen vervolgens tijdens de nacht hun werk doen en zo dode huidcellen verwijderen, de huid opfrissen en hydrateren, (pigment)vlekjes en onzuiverheden tegen gaan, poriën verkleinen en de huid zachter en gladder maken.

In deze lotion zit onder andere glycolzuur, aloë vera, glycerine, hamameliswater, urea, ginsengextract en panthenol. Er zit geen alcohol in en is hierdoor geschikt voor alle huidtypes. Hij tintelt heel subtiel op de huid en is oprecht één van de betere exfoliating lotions die ik gebruikt heb (en dat zijn er veel!). Ik denk dat het komt omdat het niet enkel een exfoliant is, maar er ook verzachtende en hydraterende ingrediënten aan toegevoegd zijn en daar is mijn drogere huidje heel erg blij mee!

pixi beauty glow tonic review

Pixi Beauty
Dit merk werd in 1999 opgericht door make-upartist, productontwikkelaar en moeder van 4 kinderen Petra Strand omdat ze het tijd vond voor een eigen, puurdere beautylijn. Wat begon in een boetiekje in Shoho, Londen, is nu een geliefd merk wat over de hele wereld verkrijgbaar is. Good to know: de producten bevatten geen parabenen en zijn niet op dieren getest.

De producten van Pixi Beauty zijn in Nederland onder andere te koop bij The Make Up Spot.

Mijn eerste ervaring met dit merk is in ieder geval positief en ik ben hierdoor zeker benieuwd geworden naar meer huidverzorgingsproducten, maar ook de make-upproducten spreken me heel erg aan qua verpakking en kleuren.. Oh, wat is er toch heerlijk veel verkrijgbaar in beautyland! ♥

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Johanna
  Reply Johanna 20 december 2018 at 17:47

  Vond je hem toevallig beter dan die van Paula’s choice?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 december 2018 at 22:08

   De Glow Tonic als exfoliant bedoel je? Ja! Het sluit heel goed aan bij mijn huidtype en wensen :)

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 1 maart 2018 at 19:55

  De Glow tonic werkte bij mij averechts. Had er zoveel goede verhalen over gehoord dat ik deze natuurlijk ook zelf wilde proberen. Helaas kreeg ik er veel pijnlijke puistjes van. Erg jammer. Ik denk dat het net too much was voor mijn huid.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 maart 2018 at 09:21

   Ai, wat jammer! Wellicht is een andere soort exfoliant dan inderdaad meer geschikt voor jouw huid. Mocht je eventueel advies willen daarover dan mag je me altijd een berichtje sturen :)

 • Avatar van jonna@burgertrutjes
  Reply jonna@burgertrutjes 1 maart 2018 at 09:04

  En ook ik heb al vaak wat aan je tips gehad, dus ik sluit mij bij Natascha aan! Ook dit product spreekt mij erg aan vanwege de ingredienten en de werking.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 maart 2018 at 09:29

   Dat vind ik wel echt heel erg tof om te horen, leuk!

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 1 maart 2018 at 08:06

  De Glow Tonic is geweldig! Ik heb er een reisverpakking van opgemaakt en ik ben om! Wat een topper! De Nourishing Cleansing Balm kende ik nog niet, maar hij klinkt exact zoals mijn geliefde Ultrabland van Lush. :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 maart 2018 at 09:30

   Klopt helemaal, echt een vergelijkbaar product inderdaad qua werking en gevoel op de huid :)

 • Avatar van Annika
  Reply Annika 28 februari 2018 at 14:31

  Ik heb een paar producten van Pixi en ik vind ze allemaal heel fijn, dus dat zal bij deze wel niet anders zijn. Ik ben vooral fan van dit soort Cleansing Balms. Lekker handig te gebruiken, zonder te knoeien.

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 28 februari 2018 at 12:36

  Ik heb mijn fles Glow Tonic net opgemaakt deze maand. Heb ervan genoten de geur is ook lekker. Ik ben ook fan van de double Cleanse van dit merk

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 februari 2018 at 11:34

  Klinkt heel goed!
  Ik ga meteen kijken in de webshop die dit verkoopt.
  Dank je voor de shoptip.

  Xoxo

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 28 februari 2018 at 10:15

  Wowie, ben heel benieuwd naar de glow tonic!

 • Avatar van Liset - Beautydagboek
  Reply Liset - Beautydagboek 28 februari 2018 at 08:48

  Wauw, vooral de glow tonic lijkt me fijn. Ik heb een droge, gevoelige huid en ik denk dat deze daar ideaal voor is. Bedankt voor je review!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 februari 2018 at 11:32

   Dan zijn beide producten ook zeker fijn voor jouw huidje denk ik zo! Mocht je ze eens gaan proberen, dan ben ik heel benieuwd naar jouw ervaringen :) Tipje: de Glow Tonic is ook in kleinere flesjes (vanaf 15ml) verkrijgbaar, handig om zo eens uit te kunnen proberen!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 28 februari 2018 at 08:12

  ik hoor zoveel goeds over dit merk :D

 • Avatar van Natascha
  Reply Natascha 28 februari 2018 at 08:07

  Wauw, dit klinkt wel heel tof! Ik ben altijd gek op dit soort tips van je want ik merk dat mijn huid er vaak ook vrolijk van wordt. Dit ga ik even ergens opslaan :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 februari 2018 at 11:33

   Wat enorm leuk om te horen dat je dus wel vaker iets aan mijn tips hebt gehad! ^^

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.