Mama & Kind

Mama & Kind | Wat zit er allemaal in Shae’s rugzak voor de basisschool?

12 februari 2018

rugzak basisschool tips
Daar ging ze dan. Voor het eerst helemaal echt naar de basisschool. Na een maandje met 2 wendagen per week gaat ze nu sinds een paar weekjes iedere doordeweekse dag naar de basisschool. Hiermee is voor ons als gezinnetje een heel nieuwe fase aangebroken en er kwamen voor mij ineens een heleboel vragen bij. Zoals: wat hoort er allemaal in de rugzak van je kind te zitten? Ik laat je zien wat er in die van Shae zit aan handigheidjes, benodigdheden èn wat ik zoal meegeef voor een gezonde pauzesnack, lunch en drinken. 

rugzak basisschool tips
De rugzak

Er zullen geheid vragen over komen en hij is daarnaast te leuk om er niks over te delen. Laat ik beginnen met de rugzak zelf! Ik spotte hem tijdens ons weekendje naar Groningen in de Little Lovely Living winkel van A Little Lovely Company en eenmaal thuis aangekomen had ik er spijt van hem niet gekocht te hebben. Dus ik bestelde hem online samen met de te leuke pandabakjes verderop in dit artikel. Leuk als cadeautje voor haar verjaardag: haar eerste echte schoolrugzak!

De rugzak hoefde voor mij maar aan enkele dingen te voldoen: een verstevigd rugpand zodat hij lekker te dragen is, dat er meer dan één vak in zou zitten en dat hij niet te groot zou zijn. Helemaal geslaagd dus en dan ook nog met zo’n lieve vormgeving. Ze was er op slag verliefd op en liet hem trots zien aan iedereen die maar wilde.

rugzak basisschool tips rugzak basisschool tips

Eten & drinken
Qua eten en drinken ben ik echt een ‘ouderwetse’ mama, maar volgens mij is daar helemaal niks mis mee. Geen bento-boxjes voor Shae dus, maar gewoon een paar boterhammen, een stuk fruit en een zo gezond mogelijk drankje waarvan ik wéét dat ze het op zal gaan drinken. Liever geen pakjes sap of iets als fruitmelk omdat daar per pakje soms wel 3/4 suikerklontjes of méér in kunnen zitten.. Ik weet heel goed dat water het beste is om mee te geven, maar helaas is ze een slechte drinker en raakt ze haar drinken dan de hele dag niet aan. Ik geef haar dus liever iets anders mee zoals een heel slap aangelengd puur sapje of nog liever de Sourcy water met een fruitsmaakje.

Deze laatstgenoemde bevat namelijk enkel water en een klein beetje fruitsmaak. Geen toegevoegde suikers en zoetstoffen of zuren die de tanden aantasten. Er is sinds kort trouwens een nieuwe smaak aan het assortiment toegevoegd: appel. Wat ons betreft hier in huis de favoriete smaak van deze pakjes. Duidelijk heel anders dan appelsap; de geur is zoet maar de smaak is lekker fris en subtiel. Een fijne smaak om lastige waterdrinkers aan wat verantwoords te laten wennen en aan de andere kant een traktatie en afwisseling voor de kindjes die wel makkelijk water drinken.

Interessant om te weten: de Sourcy water met een fruitsmaakje kwam recent nog als énige goed uit de Kassa test als het om suikers en zuren aankomt.

Voor het eten en drinken gebruik ik een panda-broodtrommeltje van A Little Lovely Company waar twee bruine boterhammen in passen (eentje met hartig beleg en eentje met zoet beleg), een Rosti Mepal fruitbox met vorkje waar stukjes fruit in gaan (appel, peer, mandarijnpartjes etc. of een losse banaan zonder bakje) en als drinken krijgt ze dus een pakje mee of een navulbare drinkbeker (wisselende merken). Tipje: de Sourcy water met een fruitsmaakje is ook in grootverpakking verkrijgbaar en dus ook in navulbare drinkbekers mee te geven in plaats van in een pakje.

rugzak basisschool tips

Wat zit er nog meer in de schoolrugzak?
– een setje sportkleding (H&M) en gymschoentjes (Decathlon) voor de wekelijkse gymles en een schoon onderbroekje voor bij eventuele ongelukjes
– een haarborsteltje (Tangle Teezer met mopshondjes erop ^^) en een extra haarelastiekje voor als de ander knapt bijvoorbeeld
– een adreslabeltje in het achtervakje van de tas met alle belangrijke gegevens en mijn telefoonnummer erop.

rugzak basisschool tips

Ik vond het trouwens heel erg leuk om deze nieuwe fase voor Shae èn voor ons heel bewust en vooral echt samen in te gaan. Ik betrok haar bij de aanschaf van nieuwe spulletjes, heb haar proberen uit te leggen wat ze zoal zal gaan doen op de basisschool, haar rustig een tijdje laten wennen voordat ze gelijk met 5 schooldagen per week zou beginnen en probeer duidelijk een regelmaat en bepaalde volgorde op de ochtenden voor school aan te houden.

Oh, en hoe haar eerste weken basisschool verliepen? Ze doet het ontiegelijk goed en is elke dag zo enorm enthousiast en blij als ik haar kom ophalen. Zo lief ook hoe ze tijdens het wandelen naar school toe heel druk aan het kletsen is, maar ze een beetje dicht slaat, een spannend snoetje trekt en in mijn hand knijpt als we naar binnen lopen. Maar zodra ze de juf en haar klasgenootjes ziet ontspant ze weer helemaal en er is nog geen dag met tranen tijdens ons afscheid geweest. Ik ben zo trots op haar! Ja, onze kleine meid wordt nu toch wel echt een hele dame ♥

Wat stop jij in de rugzak van je kind? En ben jij een ‘ouderwetse’ mama qua eten & drinken of ga jij wel helemaal los met salades, bento-boxes etc.? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 15 februari 2018 at 20:36

  Wat een leuke rugzak en leuke spulletjes heb je voor haar. Wat goed dat je zo nadenkt over wat je haar meegeeft. Ik heb geen kinderen maar vind het altijd zo leuk om te zien, ik geef vaak weer tips van jou door aan mijn vriendinnen met kinderen en die vinden dat dan weer zo leuk. Ze word echt groot, zo leuk om te zien.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2018 at 09:02

   Zo leuk om te horen dat je de tips dan alsnog doorgeeft! :)

 • Avatar van marleen
  Reply marleen 13 februari 2018 at 15:34

  Ik heb geen kind, maar ik vind die rugzak en die spullen van Little Lovely Living zooo cute <3

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 12 februari 2018 at 21:02

  Wat een toffe spulletjes hebben ze tegenwoordig! Ik zat nog in de tijd dat ze gewoon thuis aten. Alleen een stuk fruit mee hoefde.

 • Avatar van Bo
  Reply Bo 12 februari 2018 at 20:06

  Wat leuk om te lezen, ook al heb ik zelf geen kleine kinderen meer. En vooral fijn om te lezen dat je je dochter goede voeding en drinken meegeeft naar school! Jong geleerd oud gedaan ;-)

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 12 februari 2018 at 19:13

  Wat zoet! Ik ben soms te gemakkelijk denk ik. Oudste heeft soms wat concentratie problemen dus soms krijgt hij brood mee met pindakaas of chocopasta. En soms met salami of kipfilet. Drinkflesje met limonade en een bakje met of een appel, een peer of ander fruit. Of een stuk komkommer. En als hij een lange dag naar de bso moet dan stop ik een Liga of koekje of stukje chocola in zn tas.

 • Avatar van Annika
  Reply Annika 12 februari 2018 at 14:13

  Zoonlief krijgt een Dopper met water mee, twee boterhammen als lunch en een stuk fruit voor de pauze. Hij is een slechte eter, en ik ga hem echt geen plezier doen met een Bentobox. Hij drinkt gelukkig wel het liefst water, dus dat is makkelijk.

  Hij zit in groep 3, dus er gaat nu twee keer per week een aparte tas mee voor gym met kleren en schoenen.

  Heel af en toe verras ik hem met een koek of zo in plaats van fruit.

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 12 februari 2018 at 11:25

  Ik ben helemaal nog niet toe aan kinderen, maar ik vind het wel onwijs leuk om zo jullie updates mee te krijgen. Wat goed dat ze ook gelijk al op school blijft lunchen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 februari 2018 at 11:26

   Leuk om te horen! En ja, er is continuerooster hier dus dan eet de hele klas samen :)

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 12 februari 2018 at 10:03

  Dat rugzakje op zich is al ontzettend cute! En oh, die Tangle Teezer! Ik zie hem zo voor me en wil hem ook! :-D

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 februari 2018 at 09:02

  Zo een schattige rugzak en goed om te zien wat jij haar meegeeft naar school.
  Goed en gezond eten en drinken is zo belangrijk.

  Xoxo

 • Avatar van lois71
  Reply lois71 12 februari 2018 at 08:27

  Zo Shae al naar school, wat een mijlpaal.
  Fijn dat ze het leuk vind.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 12 februari 2018 at 08:04

  hoe cute is dat rugzakje :D fijn om te lezen dat er ook nog moeders van de “oude stempel” zijn die hun kinderen wel verantwoord eten en drinken meegeven, maar die er niet in overboard gaan!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 februari 2018 at 09:33

   Maar echt, de twijfels over wat ik mee moet gaan geven die kwamen toen ik sommige berichten op Instagram of iets voorbij zie komen.. En toen bedacht ik me dus dat er helemaal niks mis is met gewone bammetjes! ^^

 • Avatar van Tineke
  Reply Tineke 12 februari 2018 at 07:19

  Wat een mooie rugzak! Zulk soort artikelen vind ik erg leuk. Mijn zoontje gaat nog lang niet naar school, maar ik zou hem ook alleen maar brood en fruit meegeven naar school.
  Liefs

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.