Mama & Kind Persoonlijk

Twee weken.

5 februari 2018

personal twee weken - Twee weken.
Een positieve zwangerschapstest. Daar sta je dan beide met tranen in de ogen vol ongeloof. En eigenlijk wist ik het zonder die test ook al wel; mijn borsten waren gevoelig, koffie begon me direct weer tegen te staan net zoals tijdens mijn zwangerschap bij Shae en ik kon niet meer om de misselijkheid heen. Zwanger. 

Twee weken lang hebben we genoten van ‘ons geheimpje’. Nadat we er bij Shae jaren over hebben gedaan om haar te mogen krijgen, waren we nu zomaar ineens in de tweede ronde zwanger. Niet te geloven dat het ons deze keer zo snel gegund mocht zijn. Wat voelden we ons rijk!

We begonnen al helemaal aan het idee te wennen. De veranderingen in mijn lijf koesterde ik, we hadden het over het moment dat we het Shae konden gaan vertellen en hoe enthousiast ze zou gaan reageren (want Shae & baby’s, dat is liefde samen), hoe blij verrast de familie zou gaan zijn omdat niemand een tweede kindje aan had zien komen bij ons en ook de mogelijke namen gingen door ons heen. Hoe zouden we de kamer in gaan richten, hoe zou ons leven eruit gaan zien met twee kindjes.. Het is bizar hoe snel je emoties een loopje met je nemen en hoe we al uit begonnen te kijken naar het cocoonen tijdens de zwangerschap en de periode erna met ons verse babytje in september en een nieuwe gezinssamenstelling.

Totdat met 6 weken zwangerschap de bloedingen begonnen. Ik voelde gelijk dat er iets mis was maar probeerde niet teveel te stressen omdat er zoveel redenen kunnen zijn voor een bloeding en dat dat niet gelijk het ergste hoeft te betekenen. Maar helaas stopten de bloedingen en krampen niet en werden we via de huisarts doorverwezen naar de gynaecoloog voor een inwendige echo. Na een korte intake was het tijd om plaats te nemen en het was al snel duidelijk. Geen hartje. Geen teken van leven meer. Na afloop liep ik met bibberende en loodzware benen en Paul’s hand fijnknijpend langs de wachtkamer vol zwangere buiken naar buiten naar de auto waar ik brak.

Vooral de onzekerheid maakt me gek. Onzekerheid over mijn lijf, of het überhaupt nog mogelijk gaat zijn, waarom dit is gebeurd, of het wellicht weer jarenlang zal gaan duren net zoals met Shae.. Nu we een paar weekjes verder zijn, de hormonen weer uit mijn lijf zijn, koffie me weer smaakt en we het een plekje aan het geven zijn merk ik pas wat het voor taboe is om over een miskraam te praten. En dat terwijl het zo’n impact heeft op je lijf en je relatie. Ik weet het. We waren pas net twee maandjes bezig, veel zwangerschappen eindigen in een miskraam en het was nog maar pril, maar man wat was dit kindje gewild en gewenst en wat is dit verlies lichamelijk en geestelijk een klap om te verwerken. Er niet over praten maakt het er niet beter op en daarom hoop ik met het delen van mijn verhaal dit onderwerp meer bespreekbaar te maken zodat we herkenning en troost bij elkaar kunnen vinden.

Voor nu houden we goede moed, we geven zeker niet op en we hopen dat het ons in de nabije toekomst gegund mag zijn om alsnog een tweede kindje te mogen gaan krijgen ♥

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Chaya
  Reply Chaya 13 maart 2018 at 22:07

  Wat goed dat je dit deelt. Er lijkt inderdaad een soort van taboe op te zitten. Heb zelf vorig jaar met 32 weken mijn baby verloren. Mocht je er meer over willen lezen, kijk dan even op miin blog. Heel veel sterkte!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 maart 2018 at 09:42

   Wat gigantisch heftig dat je dit hebt meegemaakt.. Verschrikkelijk! Ook voor jou heel veel sterkte <3

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 13 februari 2018 at 15:56

  Wat verdrietig..! Veel sterkte. <3

 • Avatar van Bo
  Reply Bo 8 februari 2018 at 16:40

  Veel sterkte🌹

 • Avatar van Annika
  Reply Annika 6 februari 2018 at 22:09

  De pijn en het verdriet van een miskraam is mij gelukkig bespaard gebleven, maar ik weet exact hoe het voelt om een sterke kinderwens te hebben die lang onvervuld blijft. Ik hoop dat jullie wens snel in vervulling mag gaan en dat het verdriet waar je nu doorheen gaat, snel naar de achtergrond verdwijnt. Heel veel sterkte in deze periode.

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 6 februari 2018 at 20:09

  Wat een verdrietig nieuws! Iedere (aanstaande) moeder haar grootste nachtmerrie. Ik wens jouw, Paul en natuurlijk ook Shae heel veel sterkte en kracht om dit verlies te verwerken. Ik hoop zo voor jullie dat het jullie binnenkort weer gegund mag worden!

 • Avatar van Britt
  Reply Britt 6 februari 2018 at 19:08

  Jeetje wat een verhaal, heel veel liefde en knuffels voor jullie!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 6 februari 2018 at 15:23

  Wat vind ik het verdrietig voor jullie dat deze zwangerschap is mis gegaan, ik had het jullie zo gegund. Vind het dapper en heel goed dat je dit vertelt, hoe moeilijk het ook zal zijn, het helpt je hopelijk ook. Ik wens jullie heel veel sterkte.

 • Avatar van Lindsey
  Reply Lindsey 6 februari 2018 at 15:23

  ♥️

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 6 februari 2018 at 08:55

  Enigste wat ik kan doen is je dikke knuffel geven en sterkte wensen en daarbij hopen dat jullie nog een mooi tweede kindje krijgen. Veel sterkte in deze moeilijke tijd

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 5 februari 2018 at 23:33

  Oh wat erg! Veel sterkte allebei!
  Ik gun jullie van harte een tweede kindje en hoop mee dat het jullie lukt 😘

 • Avatar van julia van empel-stamate
  Reply julia van empel-stamate 5 februari 2018 at 21:52

  Veel sterkte!

 • Avatar van Lianne
  Reply Lianne 5 februari 2018 at 20:20

  Veel sterkte! ♥

 • Avatar van Anne-Marie
  Reply Anne-Marie 5 februari 2018 at 19:39

  Sterkte, knuffel….

 • Avatar van Sarina
  Reply Sarina 5 februari 2018 at 19:01

  Heel veel sterkte meis.
  Ik hoop dat het jullie nog een keer gegund is. ❤

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 5 februari 2018 at 17:09

  Wat ontzettend verdrietig nieuws. Uit eigen ervaring weet ik hoe naar het is. Dit kindje wat er helaas niet mocht komen zal voor altijd bij jullie zijn. Hopelijk komt er nog een ander lief kindje jullie gezin versterken. Dikke knuffel!

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 5 februari 2018 at 16:18

  Heel veel sterkte!

1 2 3 4

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Mama & Kind, Persoonlijk
routine voor het slapen gaan
Mijn huidige routine voor het slapen gaan

Ik heb in het verleden al vaker geschreven over tips hoe je beter kan slapen of wat goed werkt om...

Close