Ik ben fan van een goede cheesecake vanwege die heerlijke ietwat zurige smaak van de roomkaas gecombineerd met dat zachte mondgevoel. Dat moet toch ook in de vorm van een koekje kunnen zodat je niet gelijk met een hele punt zit? Het was even uitvogelen qua verhoudingen, maar als je het mij – en de medetestpersonen om me heen – vraagt zijn deze cheesecake koekjes pretty perfect. Lekker luchtig, iets ‘klef’ (op een positieve manier) en duidelijk die cheesecake smaak. Yumm!
Ingrediënten cheesecake koekjes (20-24 stuks)
– 250 gram bloem
– 180 gram roomkaas
– 150 gram suiker
– 80 gram ongezouten boter
– 2 eieren
– 1 theelepel vanille-extract
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel baking soda
– een snuf zout
– poedersuiker ter decoratie
Hoe maak je deze cheesecake koekjes?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Meng met een handmixer of keukenmachine de suiker, roomkaas, eieren, het vanille-extract, de snuf zout en de boter met elkaar tot het een klontjesvrij mengsel is
3. Meng met een spatel de bloem, bakpoeder en baking soda erdoor heen tot het een glad deeg is
4. Gebruik 2 lepels of een kleine ijsschep (ik gebruik er eentje met een diameter van 4 centimeter) om ronde bolletjes op een bakplaat te leggen en houd wat ruimte ertussen vrij omdat ze nog groter zullen worden. Wil je ze mooi rond hebben zoals op de foto’s? Gebruik dan een mini-muffin-tray om de bolletjes in te leggen
5. Bak de cheesecake koekjes in ongeveer 8 minuutjes af tot ze heel licht goudbruin van kleur worden aan de randjes. Korter bakken maakt ze nog wat kleffer en langer bakken meer knapperig
6. Laat ze afkoelen op een rek en bestrooi ze na 5 tot 10 minuutjes met poedersuiker.
Vind je het lekker als je cheesecake wat meer zurig is? Vervang dan het vanille-extract door 1 tot 2 eetlepels citroensap. Ook lekker: smelt wat chocolade en dip deze cheesecake koekjes met de bodem erin en laat ze vervolgens ondersteboven liggen tot de chocolade gestold is.
Enjoy!
Liefs,
Desirée
Reacties op dit artikel
Hoelang kan je de koekjes bewaren?
Hi Saskia, in een afgesloten trommel kan je ze zo wel twee weken goed houden. Maar.. ik weet niet of ze dat overleven want ze zijn echt heel lekker ;)
oohhh deze klinken té lekker!
Jep ik heb dit nodig haha. Ik denk dat ik je receptje van het weekend eens ga uit proberen ziet er super lekker uit.
Ik ben alvast heel benieuwd wat je ervan gaat vinden ^^
Hi Desirée,
Heerlijk lijkt me, maar ik heb net als jij een sleeve en dan concentreer jeje toch meer op de eiwitten, heb je daar ook lekkere recepten voor?
Alvast dank, Carrie
Klinkt heerlijk en het ziet er ook zo uit! *Noteert op verlof to do list*
Ik ben alvast benieuwd hoe je ze gaat vinden, houd je me op de hoogte? :)
okay dit klinkt veel te lekker weer ;D
thanks voor het recept, ga ook deze zeker eens proberen!
Leuk om te horen! Hou je me op de hoogte als je ze gemaakt hebt?
Het is zo fijn al die recepten van lekkernijen!
Dit ziet er zo lekker uit 👌
Ik bewaar het recept.
Xoxo
Leuk! En laat het me weten hoe ze je bevielen als je ze gemaakt hebt :)