Lifestyle Media

Creative Flow | 365 dagen mindfulness

5 maart 2018

Creative Flow 365 dagen mindfulness
Dat we het allemaal maar druk, druk, druk hebben is helaas geen geheim. Iets wat veel mensen zouden willen doorbreken en het is niet voor niks dat een minimalistische en simpelere levensstijl een hele beweging is geworden met steeds meer aanhangers. Ik begin deze nieuwe week met een leuke boekentip: Creative Flow, 365 dagen mindfulness.

“Hoe versimpel je nu je leven? Hoe ontsnap je aan de drukte en ga je bewuster en in het ‘nu’ leven? Iets waar veel mensen mee worstelen. In Creative Flow, 365 dagen mindfulness vind je oefeningen om die pauzeknop mee in te drukken. Er staat een oefening voor iedere dag in die je zal helpen op kleine dingen te focussen en je creativiteit aan te wakkeren.

Zit je altijd in je hoofd? Ren je van de ene taak naar de andere? Ben je non-stop aan het plannen en heb je geen moment voor jezelf? De eenvoudige, creatieve oefeningen in Creative Flow stimuleren je om mindful te leven en creatiever te zijn, waardoor je bewuster geniet van de schoonheid om je heen.”

Creative Flow, 365 dagen mindfulness is geschreven door Jocelyn de Kwant met illustraties van Sanny van Loon, Uitgeverij Altmira, ISBN 9789401303521, 240 pagina’s en onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €14,99.

Creative Flow 365 dagen mindfulness Creative Flow 365 dagen mindfulness Creative Flow 365 dagen mindfulness

Ik vind het erg leuk dat er hiermee een meer volwassen vorm is gegeven aan het bekende  ‘wreck this journal’ invulboek en kan niet wachten om er lekker in te gaan werken. Er staan heerlijk veel afwisselende oefeningen in die je uitdagen om beter op te letten, te tekenen, spelen, voelen en te creëren. De ene opdracht is wat sneller klaar, de ander neemt weer wat meer tijd in beslag en de ene zet je net even wat meer aan het denken dan de andere. Juist die afwisseling in de opdrachten maakt het een tof boek om iedere dag even mee aan de slag te gaan.

Ja, het is een invulboek waarin je zal moeten schrijven, tekenen en plakken en dus voor mij als perfectionist ook gelijk een goede oefening om ‘los te laten’ en gewoon te doén. Hoe druk ik ook in mijn hoofd ben, tijdens zo’n opdracht denk ik echt even nergens anders aan en zulke momentjes zijn soms hard nodig!

En om één van de vragen uit het boek erin te houden.. Waar kreeg jij onlangs heerlijk veel energie van?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nina james
  Reply Nina james 25 maart 2018 at 21:34

  Lijkt me super om toe te passen, zelf… en vervolgens om aan te schaffen en cadeau te doen als traject cadeau voor al mijn coachees en cursisten van mindful run en urban mom.

 • Avatar van Marianne Bahlmann-Warring
  Reply Marianne Bahlmann-Warring 11 maart 2018 at 22:12

  Ik doe graag mee aan de winactie!! Een drukke baan, een lief zoontje van 2 en altijd het beste willen zorgen ervoor dat ik mezelf in alle hectiek nogal eens vergeet. Dit boek zou wat me-time mogelijk kunnen maken!

 • Avatar van Esmeralda Groenland
  Reply Esmeralda Groenland 11 maart 2018 at 22:10

  Dit lijkt me echt iets voor mij! Ik maak graag kans

 • Avatar van Jolanda
  Reply Jolanda 11 maart 2018 at 22:05

  Leuk!! Ik doe op de valreep nog graag mee!! Echt iets voor mij zoiets 💗💗 Ik volg je al langer op Facebook ☺️

 • Avatar van Tine
  Reply Tine 11 maart 2018 at 21:12

  Ik doe heel graag mee, heb een mooie boodschap voor jullie:
  “geluk maak je zelf”

 • Avatar van Anna
  Reply Anna 11 maart 2018 at 19:55

  Ik zou wel graag iets nieuws willen uitproberen waar ik positieve energie uit kan halen…

  Facebook: An Na

 • Avatar van Gea
  Reply Gea 11 maart 2018 at 19:46

  Lijkt me weer heerlijk om deze tips weer eigen te maken , meestal dringen de oude gewoontes ,weer in mijn dagelijkse leven ,daar wil ik voor waken. Dus dit boek zou heel welkom zijn 👍

 • Avatar van Juf
  Reply Juf 11 maart 2018 at 19:38

  Ik krijg altijd energie van het sporten. Het boek zou ik graag willen winnen om niet te bezwijken aan de werkdruk in het onderwijs.

 • Avatar van Angela van de Graaf
  Reply Angela van de Graaf 11 maart 2018 at 19:33

  Kort geleden voor het eerst in aanraking gekomen met mindfulness na een periode waarin de stress en spanning zich steeds verder opbouwde. Eerst denk je dan, hoe kan dit mij nu helpen? Zweverig gedoe.. Maar in korte tijd zoveel rust terug gevonden. Ik ben dan ook zeker van plan om het komende jaar hier verder mee te gaan oefenen . Zorgen uit, genieten aan!

 • Avatar van Anita H.
  Reply Anita H. 11 maart 2018 at 19:14

  Op de valreep….. Altijd druk druk druk, vooral in mijn hoofd (ADHD!!). Mindfulness is wellicht wat hoog gegrepen voor een chaoot zoals ik. Maar alle kleine beetjes helpen. Ik wil de uitdaging wel aangaan.

 • Avatar van Marjan Polet
  Reply Marjan Polet 11 maart 2018 at 19:10

  Ik kan dit boek heel goed gebruiken om voor me zelf meer tijd vrij temaken..ik krijg ook veel energie om even alleen naar een kringloopwinkel te gaan. Heerlijk even niks..of even een stuk te fietsen door de natuur..ik moet leren loslaten

 • Avatar van Sil
  Reply Sil 8 maart 2018 at 09:12

  “Druk”, “in je hoofd”, “leren loslaten”, “stresserig” en “chaotisch”… dat is mijn ‘beschrijf-jezelf-in-vijf-woorden’ :-) haha. Boek zou voor mij zeker geen overbodige luxe zijn.

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 7 maart 2018 at 04:06

  Het zonnetje en dat het warmer was!! Lekker gewandeld en dat geeft energie met dit weer! Heerlijk weer en dat mensen dan ook gelijk weer vrolijker zijn! 😃 Leuke dat je deze Creative Flow kan winnen! Geef gelijk inspiratie en moed, want mijn drukke leven wil ik nu wel eens doorbreken! :D

 • Avatar van Lydwien
  Reply Lydwien 6 maart 2018 at 22:25

  Energie hiervan: Vandaag een lange wandeling in de lentezon samen met mijn wandelmaatje! Koffiepauze met goed gesprek over dagopeningsmeditatie met intitiatie… daarna terug door het bos we genieten van de ontluikende natuur en de kwetterende vogels! Over mindfullness gesproken, dit boek is een mooie aanvulling cq. diepgang ik/wij zijn benieuwd !

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 6 maart 2018 at 12:20

  Wat likkt me dit een geweldig boek. Zittend in een hele moeilijke,periode lijkt zo’n boek me het perfecte hulp middel om weer wat meer grip op alles te krijgen en weer meer te leren genieten van alles om me heen. Normaal gesproken ben ik heel creatief maar ook dat ligt door alles stil. Misschien is dit boek voor mij wel het middel om ook dat weer op te kunnen pakken. Ik doe graag mee.

 • Avatar van JoycevdB
  Reply JoycevdB 6 maart 2018 at 09:00

  Dit zijn het soort dingen die ik goed kan gebruiken!
  Uit het dal klimmend van mijn postnatale depressie, merk ik dat mindfulness me veel brengt en daar kan dit boek zeker aan bijdragen. Ik doe graag mee, Desirée! 🍀🍀🍀

 • Avatar van Desiree
  Reply Desiree 6 maart 2018 at 01:08

  Ik ben gek van Alice in Wonderland! Er zijn meerdere quotes waar ik veel positiviteit uit haal en waar voor mij veel kracht in zit, maar een spant wel de kroon. “I’m not strange, weird, off, nor crazy, my reality is just different from yours.” Iedereen heeft een eigen realiteit en dat maakt je niet raar, maar uniek. En het kan allemaal tegelijkertijd bestaan.

 • Avatar van Inge
  Reply Inge 5 maart 2018 at 23:49

  Ik krijg energie van positieve feedback, om de twee vragen die je stelde allebei maar te verwerken. Tijdens mijn studie hoor je zo vaak wat er fout gaat, als er dan iets positiefs wordt gezegd geeft dit echt een boost (al is het inderdaad zo, dat geeft dit boekje ook aan, dat je deze momenten snel weer vergeet…). Lijkt me leuk om hier meer bewust mee om te gaan.

 • Avatar van Bianca foppen
  Reply Bianca foppen 5 maart 2018 at 22:50

  Dit boek lijkt me precies goed voor mij. Met een puppy en kindje van 5 is t soms rennen en vliegen. Heb veel zorgen aan mn hoofd helaas. Dus wie weet kan ik dan leren om even alles op orde te zetten in mijn hoofd zodat ik elke dag opnieuw weer aan kan 💪

 • Avatar van Donja
  Reply Donja 5 maart 2018 at 21:53

  Hoi Desirée!

  Fijn boek om een positieve boost te krijgen en -bezig te zijn/terug te lezen! Zou er graag mee aan de slag gaan; me-time naar een volgend level! ❤️🍀
  Groetjes

 • Avatar van Mich
  Reply Mich 5 maart 2018 at 21:19

  Een mens kan niet posietief genoeg zijn maar kan soms ook een opkikkertje gebruiken. Dit boek is volgens mij de ideale manier 👍😊

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 5 maart 2018 at 21:05

  Ik las net de zin… ‘schrijf een brief aan je jongere ik’… ik kreeg even een flashback naar mijn ggz sessies. Daar werden we veelvuldig geconfronteerd met deze opdrachten. Dat was best pittig.
  Ik mag van geluk spreken dat ik geleerd heb waar mijn grenzen liggen, sterker nog te voelen waar ze liggen. Het is voor sommige mensen zo vanzelfsprekend, echter niet iedereen heeft dat meegekregen om dat vanuit hun eigen gevoel toe te passen. Fijn dat er dit soort boeken zijn om een steun te zijn.

 • Avatar van Monica
  Reply Monica 5 maart 2018 at 19:27

  Door mijn burn-out ben ik heel erg bezig met rust en mindfullness de laatste paar maanden. Het lijkt mij een erg mooi boek wat hierbij kan helpen. Doe daarom graag mee met de winactie.

 • Avatar van Manuela
  Reply Manuela 5 maart 2018 at 19:20

  Ben sinds kort bewust bezig met mindfulness, heb het echt nodig in de wat donkere dagen. Ik merk dat ik erg opvrolijk en energie krijg van wandelen in het park, dat doet mij zoveel goeds! Leuke winactie, vooral omdat het voor veel mensen iets positiefs kan brengen.

 • Avatar van Danilla
  Reply Danilla 5 maart 2018 at 19:07

  Ik zag op je insta-story het boek, dus dacht , Hmm ziet er interessant uit. Laat ik eens kijken. Maar wat een leuk boek! Ik krijg echt heel veel energie van bullet journaling, iets wat ik nu sinds een aantal maanden doe, waar ik energie van krijg, maar ook rust in Mn hoofd. Ik heb vroeger dagboeken volgeschreven, en zet dat nu voort in Mn bulletjournal! Leuke actie! Lets twist my thumbs for winning!

 • Avatar van Lieke van Veen
  Reply Lieke van Veen 5 maart 2018 at 17:25

  Wat een leuk en creatief boek. Ik maak graag kans omdat ik me meer wil focussen op de positieve dingen in het leven. 17 februari waren mijn vriend en ik 5 jaar samen. We zijn toen een dagje naar Utrecht gegaan. Daar hebben we eerst ontbeten toen hebben we lekker in de stad rondgewandeld. Daarna hadden we een fotoshoot. We zijn gaan uit eten en we zijn nog naar Game State gegaan. Deze dag heeft mij heel veel positieve energie gegeven.

  Ik volg je ook op Facebook (lieke van veen) en heb het bericht geliked en gedeeld.

 • Avatar van Cora van der Bijl
  Reply Cora van der Bijl 5 maart 2018 at 17:23

  Super graag wij zijn weer opgeladen naar drie daagjes Barcelona

 • Avatar van Mariëlle
  Reply Mariëlle 5 maart 2018 at 12:54

  Het lijkt me heerlijk om wat vaker te ontsnappen aan de drukte. Even stil staan vind ik vaak zo moeilijk. Terwijl het zoveel meer kwaliteit aan je leven geeft. Ik zou het boek graag eens proberen.

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 5 maart 2018 at 12:14

  Dit lijkt me een leuk boek. Momenteel lees ik het boek ‘Nooit meer te druk en ik denk dat dit boek een mooi vervolg is. Ik ben al een tijdje met mijzelf en mijn (emotionele) ontwikkeling bezig dus dit boek is heel erg welkom. Ik volg je via alle kanalen 💕

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 5 maart 2018 at 11:53

  Ik wil het boek graag winnen! Wij beginnen vanaf Mei aan een nieuw hoofdstuk: nieuw huis en nieuwe baan dus ben enorm positief en heb er zooo een zin in :-) niet meer continue heen en weer rennen maar gewoon genieten van het leven!

 • Avatar van Dana
  Reply Dana 5 maart 2018 at 11:40

  Dat lijkt mij wel een leuk Nederlands boek! Ik vind dit soort boeken altijd leuk om te lezen en opdrachten uit te voeren, momenteel ben ik bezig met een andere. Waar ik vorig week ontzettend veel energie van kreeg is dat ik de week begon met een gesprek voor een mogelijke scriptie plek, maar toch een soort van werd afgeraden. Aan het einde van de week kreeg ik van dezelfde afdeling te horen, het eerste voorstel werd dus idd afgeraden maar dat zij zelf wel kwamen met een ander opdracht. Die ik ga aannemen na goedkeuring van de hogeschool :)

 • Avatar van Nicole Elisabeth
  Reply Nicole Elisabeth 5 maart 2018 at 11:36

  ik begin binnenkort aan een nieuwe baan, super spannend! ik vind het belangrijk om ernaast ook genoeg tijd voor mezelf vrij te maken en tot rust te komen, dit boek zou goed van pas komen!

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 5 maart 2018 at 11:23

  Ik ben vorig weekend verhuist binnen 3 weken tijd. Dat geeft me veel positieve energie voor de toekomst. Nl baan kwijt geraakt en ziek geworden waardoor ik mijn huis niet meer kon betalen. Geldzorgen zorgen voor veel negativiteit in je leven. Nu ik met veel geluk ineens een sociale huurwoning heb zie ik alles positiever in. En wil dus ook meer creatiever zijn ipv lusteloos voor de tv hangen 🤗

 • Avatar van Annika
  Reply Annika 5 maart 2018 at 11:14

  Dit lijkt me een heel leuk boek. Heel toepasselijk ook, omdat ik al sinds november uit een burn out aan het klimmen ben met Mindfulness. Ik doe iedere dag oefeningen, zoals meditatie waardoor ik me steeds een stukje beter voel. Dit boek kan zomaar een volgende stap zijn!

 • Avatar van Bo
  Reply Bo 5 maart 2018 at 10:53

  Ik gun een ander dit leuke boek want ik ben door mijn werk dagelijks bezig met mindfulness en yoga.
  Ik krijg nu energie van mijn werk, mindfulness en yoga geven je energie en hierdoor ga je weer meer vanuit je hart leven en minder vanuit je hoofd.

 • Avatar van Wieteke
  Reply Wieteke 5 maart 2018 at 09:51

  Jaaaa die kan ik zeker wel gebruiken zoals je weet😉😘

 • Avatar van Leone
  Reply Leone 5 maart 2018 at 09:29

  Het lezen van dit stukje sluit zo aan met hoe ik bezig ben na te denken over mijzelf, de keuzes die ik maak, waar ik voor sta. Met dit boek kan ik daar meer richting aan geven. het is geen toeval dat ik dit nu tegen kom, dit is de manier om verder te komen met waar ik nu mee bezig ben. Een teken dat ik goed bezig ben en dat er nog meer mooie momenten komen zoals nu

 • Avatar van Iris snijder
  Reply Iris snijder 5 maart 2018 at 08:39

  Ik werk, ik studeer, we hebben twee jonge kinderen. Het is aanpoten, goed plannen, blijven ademhalen en liefhebben. Maar doordat ik nu studeer doe ik eindelijk wat ik leuk vind, waar ik gelukkig van word. Daardoor heb ik meer energie en ben ik een veel leukere vrouw, moeder en vriendin. Ik doe iig mijn best ;-). Dit boek kan me goed helpen het nog leuker te maken!

 • Avatar van Anna
  Reply Anna 5 maart 2018 at 08:38

  Lijkt me heerlijk om nieuwe inspiratie op te doen..

  Facebook: An Na

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 maart 2018 at 08:33

  Leuk en ik doe heel graag mee want doordat het altijd zo druk is zou het fijn veel meer rust te kunnen creeeren en meer tijd vrij te maken om te genieten van meer vrije tijd dus doe ik heel graag mee aan deze winactie 🍀👌

  Xoxo

 • Avatar van Nadia Lahpor-Hesse
  Reply Nadia Lahpor-Hesse 5 maart 2018 at 08:15

  Ik krijg onwijs veel energie van mijn zoontje. Hij is 2,5 en nog noet gevormd en beïnvloed door de maatschappij. Ik ben druk in mijn hoofd, plan alles tot in de puntjes en leef soms op de automatische piloot. Ik zou meer als mijn zoontje willen zijn 😍 Vrij, onbevangen, leren en genieten van de kleine dingen.

 • Avatar van AnnaB
  Reply AnnaB 5 maart 2018 at 08:04

  Van een dagje weg met mijn zus,zonder de kinderen. Heerlijk winkelen,ergens koffie drinken ,uit eten en naar de bioscoop. Fijn zo’n dag,daar krijg ik energie van.

 • Avatar van Shirley
  Reply Shirley 5 maart 2018 at 07:55

  Te gek … ik kan het heel goed gebruiken 😃👍🏻 Een echte musthave 🌈❤️

 • Avatar van Leo
  Reply Leo 5 maart 2018 at 07:00

  Vind het fijn om af en toe even stil te staan/zitten en even te bezinnen, dat boek zou hierbij supergoed van pas komen ter ondersteuning!

 • Avatar van INge
  Reply INge 5 maart 2018 at 06:46

  Dag Desirée,

  Ben ook al jaren op zoek naar mijn pauze knop.
  Misschien kan het boek mij op weg helpen? :)

  Groetjes
  Inge

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 5 maart 2018 at 06:33

  Super grappig zo’n boek. Niet helemaal mijn ding, maar ik heb wel een vriendin die hier helemaal gek op is. Ik zou het leuk vinden om hem cadeau te mogen doen aan haar :-).

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.