Lifestyle Media

Creative Flow | 365 dagen mindfulness

5 maart 2018

creative flow 365 dagen mindfulness boek 1 - Creative Flow | 365 dagen mindfulness
Dat we het allemaal maar druk, druk, druk hebben is helaas geen geheim. Iets wat veel mensen zouden willen doorbreken en het is niet voor niks dat een minimalistische en simpelere levensstijl een hele beweging is geworden met steeds meer aanhangers. Ik begin deze nieuwe week met een leuke boekentip: Creative Flow, 365 dagen mindfulness.

“Hoe versimpel je nu je leven? Hoe ontsnap je aan de drukte en ga je bewuster en in het ‘nu’ leven? Iets waar veel mensen mee worstelen. In Creative Flow, 365 dagen mindfulness vind je oefeningen om die pauzeknop mee in te drukken. Er staat een oefening voor iedere dag in die je zal helpen op kleine dingen te focussen en je creativiteit aan te wakkeren.

Zit je altijd in je hoofd? Ren je van de ene taak naar de andere? Ben je non-stop aan het plannen en heb je geen moment voor jezelf? De eenvoudige, creatieve oefeningen in Creative Flow stimuleren je om mindful te leven en creatiever te zijn, waardoor je bewuster geniet van de schoonheid om je heen.”

Creative Flow, 365 dagen mindfulness is geschreven door Jocelyn de Kwant met illustraties van Sanny van Loon, Uitgeverij Altmira, ISBN 9789401303521, 240 pagina’s en onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €14,99.

creative flow 365 dagen mindfulness boek 4 - Creative Flow | 365 dagen mindfulnesscreative flow 365 dagen mindfulness boek 2 - Creative Flow | 365 dagen mindfulnesscreative flow 365 dagen mindfulness boek 3 - Creative Flow | 365 dagen mindfulness

Ik vind het erg leuk dat er hiermee een meer volwassen vorm is gegeven aan het bekende  ‘wreck this journal’ invulboek en kan niet wachten om er lekker in te gaan werken. Er staan heerlijk veel afwisselende oefeningen in die je uitdagen om beter op te letten, te tekenen, spelen, voelen en te creëren. De ene opdracht is wat sneller klaar, de ander neemt weer wat meer tijd in beslag en de ene zet je net even wat meer aan het denken dan de andere. Juist die afwisseling in de opdrachten maakt het een tof boek om iedere dag even mee aan de slag te gaan.

Ja, het is een invulboek waarin je zal moeten schrijven, tekenen en plakken en dus voor mij als perfectionist ook gelijk een goede oefening om ‘los te laten’ en gewoon te doén. Hoe druk ik ook in mijn hoofd ben, tijdens zo’n opdracht denk ik echt even nergens anders aan en zulke momentjes zijn soms hard nodig!

En om één van de vragen uit het boek erin te houden.. Waar kreeg jij onlangs heerlijk veel energie van?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nina james
  Reply Nina james 25 maart 2018 at 21:34

  Lijkt me super om toe te passen, zelf… en vervolgens om aan te schaffen en cadeau te doen als traject cadeau voor al mijn coachees en cursisten van mindful run en urban mom.

 • Avatar van Marianne Bahlmann-Warring
  Reply Marianne Bahlmann-Warring 11 maart 2018 at 22:12

  Ik doe graag mee aan de winactie!! Een drukke baan, een lief zoontje van 2 en altijd het beste willen zorgen ervoor dat ik mezelf in alle hectiek nogal eens vergeet. Dit boek zou wat me-time mogelijk kunnen maken!

 • Avatar van Esmeralda Groenland
  Reply Esmeralda Groenland 11 maart 2018 at 22:10

  Dit lijkt me echt iets voor mij! Ik maak graag kans

 • Avatar van Jolanda
  Reply Jolanda 11 maart 2018 at 22:05

  Leuk!! Ik doe op de valreep nog graag mee!! Echt iets voor mij zoiets 💗💗 Ik volg je al langer op Facebook ☺️

 • Avatar van Tine
  Reply Tine 11 maart 2018 at 21:12

  Ik doe heel graag mee, heb een mooie boodschap voor jullie:
  “geluk maak je zelf”

 • Avatar van Anna
  Reply Anna 11 maart 2018 at 19:55

  Ik zou wel graag iets nieuws willen uitproberen waar ik positieve energie uit kan halen…

  Facebook: An Na

1 2 3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Lifestyle, Media
cheesecake koekjes recept
The Cookie Bakery | Cheesecake koekjes

Ik ben fan van een goede cheesecake vanwege die heerlijke ietwat zurige smaak van de roomkaas gecombineerd met dat zachte...

Sluiten