Persoonlijk

Personal | Een jaar later..

29 maart 2018

een jaar na gastric sleeve operatie
Het is vandaag precies één jaar geleden dat ik de gastric sleeve operatie heb ondergaan en man, wat is dit een jaar geweest. Ik kan me nog heel erg goed herinneren hoe ik me precies een jaar geleden voelde. De spanning en de zenuwen, maar op de één of andere manier ook de stilte voor de storm. De rust voor ik de operatiekamer in ging terwijl ik werd voorbereid op de operatie. En nu zijn we alweer een jaar verder. Ik vertel je hoe het nu gaat, wat het resultaat tot nu toe is en waar ik het meest blij mee ben!

Ik ga deze 1-jaar-na-de-operatie-update schrijven in de vorm van het beantwoorden van een aantal vragen die ik de afgelopen tijd heb gekregen :)

Hoe gaat het nu?
Ik kan eigenlijk niks anders zeggen dan dat het heel erg goed gaat. Het eerste half jaar was wel even pittig met het wennen aan anders eten, kijken wat goed valt en wat niet, hoeveel ik ergens van kan eten, het haarverlies en minder energie door het snelle afvallen.. Ja, dat hakte er lichamelijk èn geestelijk wel even in. Maar nu we weer een half jaar verder zijn merk ik dat mijn energieniveau weer helemaal terug is (en zelfs meer dan dat!), ik weet nu goed wat ik wel en niet kan eten, ik merk dat mijn haren en nagels weer sterker worden, minder snel afbreken en ook dat het haarverlies duidelijk minder wordt en het resultaat wat ik in de spiegel zie geeft ook zeker een flinke schouderklop!

een jaar na gastric sleeve operatie

Hoeveel ben je nu kwijt?
Ik kan het gewoon niet bevatten dat ik nu in één jaar sinds de operatie een kleine 55 kilo ben afgevallen. En tel daar de 25 kilo die ik in de jaren voor de operatie was afgevallen bij op en het maakt samen bijna 80 kilo. Bi-zar!

Val je nog steeds af?
Ja, ik val nog steeds af. Natuurlijk gaat het minder snel dan het eerste half jaar maar het gewicht gaat nog steeds naar beneden. Als ik mijn maandelijkse periode heb dan sta ik even stil, soms gaat er maar een paar ons per week af en soms ineens weer een kilo in een week. Er lijkt nog steeds geen stabilisatie aan te komen en stiekem vind ik dat best wel spannend. Waar eindigt het en heb ik dat enigszins wel zelf in de hand? Maar goed: realistisch gezien val ik nu nog in de categorie ‘licht overgewicht’ dus ik mag nog heel even doorgaan voor een gezond BMI.

Hoeveel wil je nog kwijt?
Als het afvallen vandaag zou stoppen dan ben ik helemaal gelukkig. Ik deed de operatie omdat ik een gezonder en fitter lijf wilde en dat is meer dan gelukt. Ik kan overal terecht om kleding te kopen, ik zit lekker in mijn vel, kan mezelf heerlijk vrij en zonder na te denken bewegen en merk dat ik nu ook echt fitter aan het worden ben. Er is een knop om qua mindset (misschien iets voor een afzonderlijk artikel?) en die hoop ik vast te kunnen houden. Dus hoeveel ik nog kwijt wil? Van mij is het helemaal prima zo, maar ik heb dit gewoon (nog) niet helemaal zelf in de hand.

Heb je (nog) ergens last van?
Waar ik tot nog niet eens zo heel erg lang geleden nog geen brood, pasta of aardappels kon eten, gaat dat sinds een paar weken eindelijk een klein beetje. Dat ik nu naast crackers en havermout ook echt kan afwisselen met een beetje brood, een paar hapjes aardappels of pasta is heel erg fijn! Heel erg van harte gaat het nog niet, rijst gaat bijvoorbeeld écht niet, maar het begin is er en dat is toch wel heel erg prettig. Om ook in het weekend een (half) vers broodje mee te kunnen eten bijvoorbeeld. Zooooo lekker!

Vlees gaat ook nog steeds wat lastiger, maar ik eet sowieso al amper vlees dus dat vind ik niet zo erg. Vleesvervangers, een gekookt eitje, bonen, peulvruchten, kip en vis gaan wel goed dus daar wissel ik lekker mee af.

Verder heb ik best wel wat last van losse huid. Nog niet zo erg dat ik er smetplekken of iets dergelijks van zou krijgen, maar zeker mijn onderbuik, bovenarmen, binnenkant van mijn bovenbenen en mijn borsten hebben last van de zwaartekracht en de missende vulling. Ik vind dit oprecht best lastig, maar gelukkig is er shapewear, zijn er goede beha’s, zie je er met kleding aan zo goed als niks van en zijn er voor de toekomst wellicht mogelijkheden om dit aan te kunnen pakken. Eerst maar eens naar een stabiel gezond gewicht toe en dan zie ik wel verder hoe of wat.

Gelukkig ben ik lichamelijk helemaal in orde, heb ik amper spiermassa verloren en zijn de bloedtesten tot nu toe ook helemaal okee: dus geen tekorten aan vitamines en mineralen. Allemaal resultaten waar ik best wel blij mee ben want ik realiseer me maar al te goed dat dit niet zo hoeft te zijn na een operatie als deze..

Wat eet je nu zo allemaal op een dag?
Mijn eetschema bestaat nog steeds uit gemiddeld zo’n 6 kleinere maaltijden per dag en ik slik trouw dagelijks mijn hooggedosseerde multivitamines. Ik focus me vooral heel erg op eiwitten, vezels, groente en fruit. Kwark, noten, peulvruchten, een eiwitreep of eiwitshake hier en daar, kip/vis/vleesvervanger en groente.. en natuurlijk af en toe ook gewoon wat lekkers! Op een verjaardag smikkel ik een stukje taart mee, pak ik wat kaas, nootjes of chips en een koekje en/of stukje chocolade hier en daar gaat ook prima.

– ik begin de dag met een bordje havermout of pap
– neem tussendoor een stuk fruit
– lunch met 2 crackers met beleg
– neem een handje noten, een paar blokjes kaas en/of wat kwark
– eet een kleine normale avondmaaltijd mee met het gezin
– neem een koekje of een stukje chocolade bij de koffie
– eet nog wat nootjes, fruit, een cracker of een bakje kwark.

Qua drinken kies ik voor verse groente- en fruitsmoothies, koffie, thee, water of een sapje aangelengd met water. Ik drink geen alcohol of frisdranken.

Hoe groot een portie havermout/pap of mijn avondeten nu is? Denk aan een bordje van zo’n 100 tot 150 gram en dan ben je er wel. Dat is ook de reden dat ik er echt voor moet zorgen toch echt wel 6 keer per dag wat te eten. Want ‘inhalen’ van vergeten maaltijden kan bijvoorbeeld niet en dan kom je nooit aan je benodigde voeding en energie voor die dag. Goed opletten dus! Dat was wel even wat lastig, maar het zit er nu toch redelijk goed in gelukkig.

een jaar na gastric sleeve operatie

Waar ben je het meest blij mee?
Natuurlijk ben ik er heel erg blij mee dat ik nu overal terecht kan voor mijn kleding en natuurlijk is het heel erg fijn dat ik me makkelijker kan bewegen en merk ik – sad but true – dat ik met minder vooroordelen wordt aangekeken wat toch ook wel prettig is. Maar waar ik het allermeeste blij mee ben is de rust die het me gegeven heeft. Dat ik niet meer van mijzelf meer mee hoef te doen met de nieuwste afvalrage of dieettrend omdat dat misschien wél de uitkomst zal zijn, het enorm vermoeiende lijngerichte denken met compensatiedrang, het alsmaar bezig zijn met eten, het veel te veel nadenken bij dingen die voor de meeste mensen normaal zijn en waarvan ik tijdens dit jaar pas achter kwam dat ik er zoveel mee bezig was (we gaan naar dat restaurant/terrasje/pretpark en pas ik wel in een stoel, wat kan ik dragen zodat het leuk is maar toch alles wat verhult, kan ik bepaalde dingen wel doen of kan mijn lijf dat niet aan).. Zoals je begrijpt kostte me dat heel erg veel energie. Maar die rust jongens, die is zo fijn en die gun ik iedereen.

Het was een jaar met persoonlijke en zakelijke ups & downs, een pittige operatie, veel gewichtsverlies en alles wat erbij komt kijken, het opnieuw zwanger mogen zijn wat helaas eindigde in een miskraam, persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke groei, mijn ‘nieuwe lijf’ leren kennen.. Ja, misschien wel één van de meest bewogen jaren uit mijn leven wat me ontiegelijk veel gebracht heeft en ik voel – nee, ik wéét – dat er nog veel meer moois aan gaat zitten komen ♥

Als je nog meer vragen hebt omtrent de operatie dan mag je ze gerust achterlaten in de reacties onder dit artikel. Ik zal ze dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Liefs,
Desirée

Lees ook mijn eerdere artikelen over deze ingreep:
–> De stap naar een maagverkleining (artikel 1)
–> Welk type operatie en de pre-operatieve screening (artikel 2)
–> De groepssessies en de operatiedatum (artikel 3)
–> Nog maar twee weken tot de operatie.. (artikel 4)
–> Een gastric sleeve, de operatie en de eerste dagen erna (artikel 5)
–> Ups & Downs (artikel 6)
–> Eerste officiële resultaten & eetschema (artikel 7)
–> Gastric Sleeve Q&A (artikel 8)
–> 6 maanden na de operatie video (update 9)
–> De nadelen van een gastric sleeve operatie (update 10)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Monique
  Reply Monique 15 september 2023 at 16:12

  Dankje Desirée, het was en is vrij heftig. Nu zit ik op dag 3 na de gastric sleeve.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 september 2023 at 16:52

   Dat is een pittige fase, wees niet te hard voor jezelf! Af en toe een stukje wandelen, voldoende drinken en voldoende eiwitten, goed rusten en voor je het weet voel je je met de dag aansterken.

 • Avatar van monique arling
  Reply monique arling 11 september 2023 at 11:09

  nou, morgen is het dan zo ver, dan onderga ik een gastric sleeve operatie……..erg spannend allemaal. Ben best rustig, maar ook wel weer nerveus…..maar dat is normaal lijkt me. De mijne gaat ook via de buikwand, dus ik moet sowieso één nachtje blijven en ik hoop dat ik dan de volgende dag gewoon naar huis mag…….gewoon lekker in mijn eigen omgeving en bed. Heb spuugzakjes gekocht, voor het geval ik op de terugweg moet spugen in de auto. Grote drinkfles waar een liter water in kan, comfortabele kleding en slippers…….
  ben echt heel benieuwd hoe ik me de dagen na de operatie voel………

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 september 2023 at 09:35

   Hi Monique, ik hoop dat de operatie en je eerste nacht meegevallen zijn? Ik wens je in ieder geval een goed herstel toe, je kan dit!

 • Avatar van monique
  Reply monique 1 september 2023 at 13:25

  Hoi Desirée,
  ik onderga 12 sept een gastric sleeve, ik laat deze in een privékliniek doen in Duitsland. Heb vorige week een maagonderzoek en biopt gehad en helaas was de uitslag niet goed, heb de heliobacterbacterie, dus nu zware antibioticakuur en dan 12 sept de gastric sleeve…….
  ben al wat aan het afvallen omdat ik al begonnen ben met kleinere porties en max. 1200 kcal per dag. Geen probleem voor me, vooral nu met de antibioticakuur, die hakt er best in.
  Mijn gewichtstoename is vooral veroorzaakt door waarschijnlijk deze bacterie en alle verliezen ( geliefden ) die overleden zijn en de zelfdoding van mijn moeder. Ik functioneerde helemaal niet meer en ben daardoor de afgelopen jaren steeds meer aangekomen. Maar ben er klaar mee en neem het heft in eigen handen, pak de stier bij de horens zeg maar………het moet anders, vandaar mijn besluit om een gastric sleeve te ondergaan, ik ben nu wat ouder ( 48 ) en kan niet meer zoveel afvallen zonder hulp, diëten werken altijd maar kort en dat jojo-effect wil ik ook niet meer, nu moet er definitief iets veranderen. Dus ik hoop met heel mijn hart dat de OP zonder complicaties verloopt en dat ik snel weer dingen kan ondernemen, ik ga een aantal weken na de OP op vakantie, dus ik kan daar dan lekker bijkomen. Is in een land met veel lekkere groentes/fruit en vis, dus ik hoop dat dat goed komt qua binnenhouden van het voedsel.
  Jouw verhaal inspireert me enorm en nu weet ik ook zeker dat ik de goede beslissing heb genomen.
  dank voor jouw verhaal en openheid en de bevestiging die ik zocht dit echt te gaan doen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 september 2023 at 15:18

   Hi Monique, dankjewel voor je uitgebreide en openhartige verhaal. Het doet me goed om te horen dat mijn verhaal je inspiratie heeft kunnen geven en ik wens je heel veel sterkte en kracht toe voor de komende tijd. Nog even aftellen en dan ben je met een kleine twee weekjes aan de beurt. It’s going to be a rollercoaster, maar – als je hopelijk dezelfde ervaring als ik mag krijgen – zal het het allemaal waard zijn. Liefs!

 • Avatar van Carine
  Reply Carine 5 mei 2023 at 19:53

  Hoi Desirée! Had jij een endoscopische gastrosleeve langs de slokdarm?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 mei 2023 at 10:26

   Hi Carine, nee ik had een laparoscopische gastric sleeve via de buikwand.

 • Avatar van Margot
  Reply Margot 21 oktober 2022 at 12:27

  Hallo, ik overweeg een gastric sleeve te laten uitvoeren maar ben heel erg bang. Ik ben bang voor de pijn, angst, overgeven, gezondheidsproblemen die kunnen komen door de maagverkleining.
  Ik heb het gevoel dat ik nu gezond ben (ook al weeg ik 110 kg) en dat als ik dit laat doen dat ik wel mager zal zijn maar niet meer een gezond mens. Uw verhaal is zeer positief en u ziet er goed uit. Maar ik weet niet of ik het durf en of dit een goede beslissing zal zijn… Hoop nog steeds dat ik op een gewone manier gewicht zal kunnen verliezen, maar dit is al jaren en er komt alleen gewicht bij :(.
  Welke tips kan u mij geven? Is uw gezondheid erop achteruit gegaan zoveel jaar later? Dank u voor een reactie.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 november 2022 at 12:14

   Hi Margot, dankjewel voor je reactie. Ik kan natuurlijk alleen voor mijzelf spreken maar ben nu ruim 5 jaar later nog steeds heel erg blij met de keuze die ik toen heb gemaakt. De operatie viel achteraf echt wel mee, het aanwennen van het ‘opnieuw eten en drinken’ erna was even een rollercoaster maar inmiddels kan ik alles eten en drinken (alleen in kleinere porties waardoor je al snel betere keuzes maakt). Een paar coronakilo’s ;) erbovenop, maar nog steeds echt bizar veel kilo’s kwijt en daar heel blij mee en verder geen gezondheidsklachten eraan overgehouden!

 • Avatar van karel
  Reply karel 21 september 2022 at 20:45

  als partner heel moeilijk alles valt weg en de pijn pff ze heeft zelfs pijn bij water drinken

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 september 2022 at 09:57

   Hi Karel, dankjewel voor je reactie. Ik denk dat de partner-kant vaak onderbelicht wordt in verhalen en voorlichting, want ook hierbij komt meer kijken dan vooraf gedacht. Probeer er vertrouwen in te hebben want het gaat allemaal écht beter worden! Heel veel steun gewenst.

 • Avatar van Jolanda Harks
  Reply Jolanda Harks 2 maart 2022 at 19:40

  Hoi desiree ik heb ook nu 5 weken geleden een maagverkleining gehad een sleeve maar ik val niet zo veel af zou jij mijn kunnen helpen wat ik het beste kan eten hoor graag van je gr jolanda harks
  Je kunt mijn begrichten op facebook onder jolanda harks of via email jmw.harks @ kpnmail.nl

 • Avatar van Aart Hopman
  Reply Aart Hopman 4 december 2020 at 10:58

  Hallo Desiree, ik overweeg ook een dergelijke operatie, maar hoe gaat het nu met jou?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 december 2020 at 14:43

   Hallo Aart, dankjewel voor je berichtje. Hier gaat het nog steeds heel erg goed, het is echt één van de beste beslissingen in mijn leven geweest. Zoveel gezondheidswinst en daardoor ook duidelijk lekkerder in mijn vel. Het was het ruimschoots waard! Als je specifiek iets wil weten, vraag gerust :)

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 1 november 2020 at 20:26

  Hoi desire,
  Ik overweeg een operatie en heb over 2 weken een beoordelingsgesprek. Hoe erg was het haaruitval? Ik vind het het allemaal waard maar heb al dun haar wat na de bevalling niet is gestopt met uitvallen en ben graag voorbereid op het ergste.
  Super leuk verhaal, mooi geschreven! Geeft moed!

  Groetjes michelle

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 november 2020 at 11:00

   Hi Michelle, wat ga je een spannende periode tegemoet. Bedankt voor je complimenten en fijn dat je er wat moed uit kan halen :) Qua haaruitval kan ik natuurlijk alleen voor mijzelf spreken en ik vond dat best wel ‘een dingetje’ (iets met ijdelheid..). Ik liet het niet voor niks op een gegeven moment echt kort knippen. Maar na ongeveer een jaar/anderhalf jaar begon het weer te stabiliseren en ging het weer echt groeien en mooi voller worden. Het hoort er helaas een beetje bij ben ik bang.. Succes in ieder geval!

 • Avatar van Otje
  Reply Otje 30 september 2020 at 14:28

  Hoi Desiree,
  Prachtig, ik ga deze operatie ook ondergaan. Mag ik vragen waar je bent geweest?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 september 2020 at 14:33

   Hi Otje, ik ben geopereerd in Rijnstate in Arnhem. Succes met de spannende tijd die je tegemoet gaat!

 • Avatar van marjan meeboer
  Reply marjan meeboer 23 mei 2020 at 20:39

  Hoi Desiree ,

  zo fijn om te lezen hoe jij het ervaren hebt. Mijn vriend is in Januari geopereerd aan een gastric sleeve hij is nu 41 kg kwijt (erg veel in 3 mnd )en van zijn hoge bloeddruk medicijnen af zo blij mee .
  Helaas heeft hij zeker 3x per week een slechte dag en vooral het avond eten lukt gewoon niet.
  Van de week gesprek met het ziekenhuis gehad omdat hij regelmatig ineens heeeel moe is en dat vreet energie . Nu blijkt dat hij een te hoog vitamine B 12 gehalte had en teveel ijzer in zijn bloed …moet nu naar 3x per week de vitamine tabletten nemen en kijken of at werkt. Dat slecht eten schijnt per persoon te verschillen, heb je misschien tips ?
  Ben zo blij met jou verhaal want merk wel dat mensen die een gastric sleeve hebben ondergaan het veel pittiger hebben dan met een gastic bypase .
  Ik blijf je volgen .

  gr Marjan

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 mei 2020 at 10:43

   Hi Marjan,

   Dankjewel voor je uitgebreide reactie. Je vriend gaat zeker door een spannende tijd in zijn leven door nu. Wat een vliegende start ook! Ik hoop dat het niet zo snel door zal gaan, in verband met wellicht teveel verlies aan spiermassa dan ook naast een disbalans in de vitaminewaardes. Ik heb zelf na ruim drie jaar ook nog regelmatig een avond waarop het eten ‘niet gaat’, alsof mijn maag op slot staat ofzo.. Heel raar! Zeker in tijden van iets teveel stress heb ik daar last van. Ik probeer dit dan wel in de avond nog ‘in te halen’ door een eiwitproduct met extra vezels en dit helpt dan om die dag alsnog voldoende binnen te krijgen. Ik slik zelf trouwens iedere dag een hooggedosseerde multivitamine, omega capsules en een calcium+vitamineD capsule. Ik hou mijn waardes hiermee nog steeds mooi op peil en het is inmiddels echt routine geworden.

   Het klopt wel dat mensen met een sleeve langer last hebben van dit soort ongemakken dan mensen na een bypass, die ervaring deel ik niet alleen zelf maar ook uit lotgenotengroepen waar ik in het verleden op Facebook en dergelijke bij zat. Inmiddels heb ik in één en ander zo erg mijn weg weten te vinden dat het ‘gewoon’ is en ik eigenlijk nooit meer echt na hoef te denken over mijn kleine maag. Geloof me: dat punt is heerlijk rustgevend en gaat er ook voor jouw vriend zeker komen.

   Fijne dag!

 • Avatar van Wilhelmina
  Reply Wilhelmina 30 maart 2020 at 13:32

  Goededag, ik heb tips nodig. Ik ben 2 jaar geleden geopreerd heb ook een maag sleeve gehad. Het is allemaal heel erg goed gegaan. Ben nu ruim 50 kilo kwijt. Maar nu zit er toch weer een kleine 5 kilo aan. Hoe krijg ik die er zo snel mogelijk weer vanaf. Zelf lukt het niet. Ik hoop op goede tips.
  Groet Wilhelmina

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 maart 2020 at 14:17

   Hallo Wilhelmina, dankjewel voor je berichtje. In het voortraject en na de operatie wordt heel duidelijk gemaakt dan zo’n 10-15% aankomen na verloop van tijd heel normaal is. Maar, ik kan begrijpen dat je toch liever op gewicht wil blijven of in ieder geval niet aan wil komen. Probeer weer echt even terug naar de basis van 6 eetmomenten op een dag, goed je vezels en eiwitten innemen, voldoende drinken en vooral wat extra te bewegen. Succes!

 • Avatar van Martijn
  Reply Martijn 15 augustus 2019 at 11:21

  Hallo Desiree, leuk om je ervaring te lezen. Ik word binnenkort geopereerd, alleen twijfel ik nog steeds tussen de sleeve of de bypass. Is er een specifieke reden geweest waarom jij voor de sleeve hebt gekozen. Iets in mij zegt dat dit toch wellicht de beste optie is omdat er toch meer in tact blijft tov de bypass.

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 1 juli 2019 at 10:48

  Hoi Desiree

  Wat een mooi verhaal ik ben 8 mei 2019 geopereerd aan een mini gastric bypass.
  Ik heb zelf geen pijn gehad maar ik kan niet veel eten.
  En ja vooral vlees dat hou ik gewoon niet binnen nu nog veel misselijk en overgeven.
  Mijn energie is ook niet optimaal en erbij nog last met mijn schildklier.
  Maar na jou verhaal zie ik het heel positief allemaal en dat het ook goed komt.
  Ik ben zelf nu al 18 kilo kwijt gaat wel hard.

  Groet Loes

 • Avatar van Saskia
  Reply Saskia 24 mei 2018 at 23:44

  Hee Desiree, wat een ontzettend knappe prestatie!! Ik kwam je blog tegen nadat ik op Google wat aan het rondzoeken was. Wat ontzettend fijn dat je jou ervaring zo wil delen. Ik zelf ben erg aan het twijfelen over een dergelijke operatie. Ik ben nu 22 jaar en wil ongeveer 40 kilo afvallen. Door een lichamelijke aandoening is het voor mij moeilijk om te sporten en ben hiervoor ook al 3x geopereerd. Ik heb al geprobeerd om met dieeten, diëtisten en het sporten wat wél gaat af te vallen. Mijn vraag was of het voor jou moeilijk was om je eet patroon zo drastisch aan te passen? Ik ben namelijk bang dat het niet meer normaal kunnen eten (aardappels, pasta, vlees, brood enz) voor mij een te groot nadeel is.

  Groetjes Saskia

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 mei 2018 at 09:46

   Hi Saskia, dankjewel voor je zeer uitgebreide reactie. Fijn dat je wat aan mijn ervaringen hebt! Ik had vóór de operatie mijn levensstijl al redelijk goed aangepast waardoor ik zo’n 25 kilo op voorhand afgevallen was in de jaren voor de operatie. Omdat ik op een gegeven moment helaas niet meer verder kwam op eigen houtje, had ik besloten voor de operatie te gaan. Er was nog zo’n lange weg te gaan namelijk! Maar door die voorweg had ik al wel een gezondere levensstijl aangenomen waardoor ik na de operatie helemaal niet het idee had dat er zoveel veranderde. Ik kan inmiddels weer wat brood eten en ook vlees gaat langzaam aan wat beter. Dat is trouwens ook heel persoonlijk en met ieder lijf verschillend, want anderen met een sleeve konden dat bijvoorbeeld al bijna direct weer gewoon eten. Maar ik had/heb er wel geen enkele moeite mee om bepaalde dingen te moeten laten staan, zeker als ik kijk wat ik er voor terug heb gekregen :) Het is het waard!

 • Avatar van Hannekr
  Reply Hannekr 28 april 2018 at 12:10

  Hoi Desiree, heb net een gastric sleeve ondergaan en vind het fijn jouw ervaringen hierover te lezen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 april 2018 at 08:59

   Hi Hanneke, leuk om te horen dat je er wat aan hebt! Succes met jouw traject :)

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 3 april 2018 at 13:08

  Wauw, is het alweer een jaar geleden? Ontzettend fijn om te lezen dat het eigenlijk heel goed gaat, dat is toch waar je het allemaal voor hebt gedaan. Je ziet er prachtig uit (en dat deed je eigenlijk ook al wel hoor), maar je straalt nu nog meer.

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 2 april 2018 at 14:16

  Je ziet er prachtig uit, Desirée! Lijkt me ontzettend moeilijk om alles helemaal om te gooien, maar het resultaat mag er zeker zijn! Fijn te lezen dat het goed met je gaat. :-)

 • Avatar van Carrie Kok
  Reply Carrie Kok 31 maart 2018 at 13:29

  Mooiiverwoord Desiree, ik volg jouw blogs hierover met veel plezier. Ben zelf ruim 2 maanden postop Gastric Sleeve en md 2 weken preop Modifast erbij in totaal 14 Kg. afgevallen nog 11 Kg en ik zit op mijn streefgewicht, hoeft v mij niet zo snel, dan kan mijn lichaam zich aanpassen. Ik volg ong. hetzelfde eetschema als jij alleen v mij nog geen brood, pasta, rijst en aardappelen. Maar dat mis ik -nog- niet. En ik probeer zoveel mogelijk de suiker te verwijden. Mijn Havermout zet ik s avonds in de week met water, lijnzaad en kaneel, s ochtends wat (suikervrije) sojamelk erbij, evene in de magnetron, beetje stevia, ekker makkelijk én gezond. Keep up the good work!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 april 2018 at 17:32

   Wat geweldig dat het met jou ook zo goed gaat! En dankjewel voor je havermout-tip :)

 • Avatar van Bianca Ronday
  Reply Bianca Ronday 29 maart 2018 at 20:26

  Wat ongelooflijk knap! Zelf moet ik ook hoognodig afvallen, maar ik schuif het steeds vooruit. Je ziet er echt ongelooflijk goed uit. 80 kg in totaal is echt bijzonder veel. Dat is gewoon 1 persoon wat je kwijt bent. Echt heel speciaal!

 • Avatar van Bo
  Reply Bo 29 maart 2018 at 20:10

  Mooi dat je dit hebt gedeeld met ons en ik kan alleen maar zeggen dat je heel goed bezig bent x

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 29 maart 2018 at 20:06

  Wauw wat mooi om te lezen! Een heftige tijd dat zeker, maar je hebt er echt iets moois voor terug gekregen. En op foto’s straal je ook echt! ;)

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 29 maart 2018 at 18:56

  Prachtig resultaat!

 • Avatar van Myrthe
  Reply Myrthe 29 maart 2018 at 15:09

  Goed gedaan hoor!

 • Avatar van Evelyne
  Reply Evelyne 29 maart 2018 at 09:38

  Wat een mooi en eerlijk artikel! Wat ik echt top vind is dat in je dagelijkse voeding ook een koekje of een snoepje zit. Dat hou je vol en zo blijft het leuk!

  Topper!!

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 29 maart 2018 at 09:22

  Zo’n inspirerend verhaal! Het lijkt me best heftig om je zo te moeten aanpassen en wennen aan wat je wel/niet kan eten. Echt knap dat je zoveel afgevallen bent al, maar ik kan me voorstellen dat het ook ingrijpend is geweest. Maar je ziet er in ieder geval prachtig uit, je straalt echt!

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 29 maart 2018 at 08:45

  Super!! Hier mag je trots op zijn. Wat heerlijk dat steeds meer voeding gewoon kan. Ik wilde dit ook maar ben net te licht….dus mijn arts geeft aan 1000 calorieën per dag je leven lang. Daar was ik 10 kilo mee kwijt maar verder gaat t niet. Maar moet echt nog zeker 40 af….

 • Avatar van Chaya
  Reply Chaya 29 maart 2018 at 08:31

  Echt een prestatie! Mag je trots op zijn. Succes nog met het laatste stuk!! Het is nu al top. Dus alles wat er nu nog afgaat is bonus.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 29 maart 2018 at 08:30

  Knap hoor wat je hebt bereikt en in zo’n korte tijd. Ik vond dat je het heel verstandig aanpakt je nieuwe levensstijl! Ik ben rust aan ook bezig met afvallen. Was iets meer dan 10 kilo aangekomen binnen een jaar. Nu zijn er 4 kilo’s af in een half jaar zonder er echt iets voor te doen behalve kleine gezondere keuzes. De rest moet me denk ik ook wel lukken in nog een half jaar tijd. Ik vroeg me trouwens af, nu je niet meet plussize bent, blijf je daar wel nog over schrijven of je meer schrijven over maat 38-42? Daar was ik nieuwsgierig naar.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2018 at 09:05

   Dankjewel voor je lieve woorden en wat ga je zelf ook goed, met een mooie instelling ook! Ik ben nog plussize en zal ook zeker aandacht blijven geven aan dit onderwerp, gewoon omdat het bij mij past en omdat ik het zo tof vind dat er steeds meer leuks verkrijgbaar is voor deze doelgroep. Alleen de outfits zullen veranderen ja, want ik kan nu ‘in beide werelden’ winkelen dus er komen steeds meer ‘normale’ merken op de site inderdaad :)

 • Avatar van Anne-Marie
  Reply Anne-Marie 29 maart 2018 at 08:24

  Petje af, wat heb je een resultaat bereikt!! Dat van die rust herken ijzige erg, kreeg er een brok in mijn keel van. Het is moeilijk aan mensen uit te leggen wat dat voor je doet, die zien alleen het zichtbare resultaat. Fijn dat je nu ook meer kunt eten!

  • Avatar van Anne-Marie
   Reply Anne-Marie 29 maart 2018 at 08:26

   Van ik maakt autocorrect ijzige….ik heb het vaak koud sinds de operatie maar je kunt ook overdrijven 😄

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 29 maart 2018 at 09:05

    Haha, ja dat koud hebben herken ik wel trouwens. Kan niet wachten tot de temperatuur buiten wat omhoog gaat :P

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2018 at 09:06

   Fijn dat er sommige mensen zijn die het ook écht begrijpen omdat ze het meegemaakt hebben en voèlen wat ik bedoel <3

 • Avatar van Regina
  Reply Regina 29 maart 2018 at 08:07

  Ik ben nu 5 jaar later na mijn Gastric bypass.
  Ik zou het nooit meer doen. Heb erg last van mijn darmen. Nagels breken nog steeds af. Ik slik iedere dag de vitaminen. Ik ben 43 kilo kwijt.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 29 maart 2018 at 08:02

  Jeeetje, wat mag jij ontzettend trots op jezelf zijn zeg!!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 maart 2018 at 07:53

  Wat knap van jou hoe jij er nu uitziet en wat je ervoor hebt moeten doen……
  Jij straalt en het is je van harte gegunt.
  Het is geweldig om en petje af.
  Ik volg je blog al lang en vindt dit het beste artikel vanaf het begin dat jij hierover begon te schrijven…..
  Fijn dat je nu iets meer vast voedsel kunt eten.

  Xoxo

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 29 maart 2018 at 07:23

  Jeetje, wat een enorme prestatie en wat zie je er geweldig uit! Je hebt volgens mij een enorme weg afgelegd, waarvan ik me kan voorstellen dat het niet bepaald makkelijk was. Maar je mag onwijs trots zijn op waar je nu staat! En wat ben je mooi (dat was je al, maar nu stráál je echt!)! ♥

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2018 at 09:07

   Heel erg bedankt voor je enorm lieve woorden <3

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.