Reizen & vrije tijd

Travel | Antibes #1

24 april 2018

Antibes tips (Zuid-Frankrijk)
Of ik mee wilde op een persreis naar de Franse Rivièra om Antibes te gaan ontdekken. Dat liet ik me geen twee keer vragen! Sowieso was het echt te lang geleden dat ik in Zuid-Frankrijk geweest ben en de herinneringen aan de kampeervakanties als kind en die met Paul in de beginperiode van onze relatie bezorgden me gelijk weer een warm gevoel. Antibes had ik nog niet bezocht en ik was direct benieuwd wat deze badplaats aan de Côte d’Azur te bieden zou hebben. 

Reisverslag Antibes Zuid-Frankrijk dag 1

En zo begon de eerste dag al om 05.00 uur op Schiphol. We zouden namelijk om zeven uur vliegen zodat we ook uit die eerste dag al het maximale konden halen. En dat hebben we zeker gedaan!

Nadat de groep compleet was en we even kennis gemaakt hebben met elkaar, gingen we door de douane, dronken we een kop koffie en gingen we aan boord. Op nog geen twee uurtjes vliegen kwamen we aan in Nice. We werden met een taxibusje opgehaald en reden in een half uurtje naar het Royal Antibes hotel om alvast onze koffers af te geven. We wandelden naar een koffietentje aan de boulevard voor wat lekkers en om de planning van de dag door te gaan nemen.

Antibes tips (Zuid-Frankrijk) Antibes tips (Zuid-Frankrijk) Antibes tips (Zuid-Frankrijk)

Antibes

De stad Antibes heeft vele gezichten; van een jachthaven vol luxe – en waar op het moment dat wij er waren zelfs het grootste jacht ter wereld, de Dilbar, aangelegd lag – tot aan het oude stadsdeel waar ik toch wel echt heel erg dol op ben geworden. Wat een prachtige straatjes! Ja, echt heel ‘Instagrammable’ en je zag er dan ook veel toeristen foto’s maken van elkaar, de luikjes en de straatpoezen. Vooral de wijk Commune Libre du Safranier zit vol verrassende straatjes (Rue des Paveurs en het pleintje met de B&B aan Place du Revely ♥) waar je eenvoudig zou kunnen verdwalen maar ook de leukste winkeltjes en terrasjes tegenkomt.

Antibes tips (Zuid-Frankrijk)

Lunch @ La Closerie

Na een heerlijke wandeling door het oude deel van de stad was het tijd voor lunch. We werden hiervoor verwacht bij Christian Cottard, die de titel ‘meilleur ouvrier de France’ in ontvangst mocht nemen en in 2014 samen met zijn vrouw hun restaurant en taartenwinkel opende. Ik nam hier een heerlijke gerookte zalm met daarbij een soort aardappelpoffertjes en aioli. En met een heerlijke cappuccino en een prachtig kunstwerk van een gebakje na, kregen we een rondleiding door het gebouw. Je kan hier namelijk ook chocolade- en taartworkshops volgen.

Antibes tips (Zuid-Frankrijk) Antibes tips (Zuid-Frankrijk)

Picasso

Vele kunstenaars wisten hun weg te vinden naar Antibes en zo is er een prachtige wandelroute aangelegd die je langs reproducties over de boulevard en een stukje door de oude stad meeneemt. Leuk om te zien en zo de stad alvast wat beter te leren kennen. Bonaparte, Jules Verne, Monet, Boudin.. slechts een greep uit de vele bekende namen die de prachtige stad wisten te waarderen. Maar vooral Picasso verloor er zijn hart. Hij kwam in 1946 naar de stad en kreeg een deel van het Grimaldi kasteel aangeboden om als studio te gaan gebruiken. Alles wat hij in die periode heeft geschilderd, getekend en geboetseerd doneerde hij aan de stad. Het is dan ook niet gek dat dit kasteel later omgedoopt werd tot het Picasso Museum, wat gratis te bezoeken is. Zijn bekendste werk uit deze periode is Night fishing in Antibes.

Antibes tips (Zuid-Frankrijk) Antibes tips (Zuid-Frankrijk) Antibes tips (Zuid-Frankrijk)

Na alle indrukken was dit het moment voor een paar uurtjes vrije tijd. Even naar de hotelkamer om op te frissen en voor mijzelf uit te werken wat ik sowieso nog wilde zien en doen tijdens de overige vrije momenten tijdens de trip ging ik naar het terras voor een drankje. Samen met collega-blogger Bonnie werd dit al snel heel erg gezellig! We bleken namelijk best een leuke klik te hebben en voor we het wisten zaten we te brainstormen over van alles en nog wat wat met ons vakgebied te maken heeft. Je zou denken dat je na zo’n korte nacht en een lange dag vol indrukken nogal moe zou zijn, maar van dit soort leuke ontmoetingen en toffe gesprekken krijg ik dus juist heerlijk veel energie!

Diner @ Royal Antibes

Ons hotel heeft een fraai eigen restaurant ‘Café Royal’ op de begane grond waar we met de complete groep bij elkaar komen om samen te dineren. We werden verrast met een menu met vooraf allerlei antipasto, een risotto met groene asperges en burrata als hoofdgerecht en een heerlijke tiramisu met een laagje crème de menthe tussendoor en friszure framboosjes on top.

Antibes tips (Zuid-Frankrijk)

Na een aantal uurtjes eten, praten en vooral veel lachen was het toch echt tijd om de kamer op te zoeken. Ik ging nog even heerlijk uitgebreid in bad, dook het bed in en was in no time vertrokken. Wat een leuke groep, prachtige omgeving, heerlijk eten en veel mooie indrukken. Hoe vermoeiend het soms ook is.. wat hou ik toch van reizen!

Ken jij deze omgeving in Zuid-Frankrijk? Ben je al eens in Antibes geweest of spreekt het je aan er eens naartoe te gaan?

Liefs,
Desirée

* Deze reis werd aangeboden door Zoover. Heb je nog geen idee waar je volgende reis naartoe gaat, laat je dan ook zeker inspireren door de Zoover blog, vol leuke en praktische artikelen en reistips.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 27 april 2018 at 18:28

  Wauw wat een prachtige locatie is dat zeg! Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog nooit van gehoord had, maar ik krijg er spontaan zin om op vakantie te gaan van! Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt!

 • Avatar van Rachel Kromdijk
  Reply Rachel Kromdijk 24 april 2018 at 22:10

  Wat gaaf dat je op een persreis mocht zeg, wauw! zucht, droom droom!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 april 2018 at 11:36

   Maar echt, dat blijft één van de leukste dingen om te mogen doen <3

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 24 april 2018 at 19:22

  Echt,… ik keek je foto’s en was gelijk in vakantie vibe! Wat een mooie streek zeg!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 april 2018 at 11:36

   Wat leuk om te horen dat je er gelijk van in vakantiestemming komt! Echt zo prachtig daar <3

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 24 april 2018 at 11:46

  Wat zie je er toch kneiter goed en gelukkig uit haha
  Prachtige sfeer volle foto’s, ik zag al het een en ander op instagram voorbij komen en zat stiekem op dit artikeltje te wachten, ik was zo benieuwd naar Antibes geworden .
  Het zuiden van Europa is altijd zo mooi, en Frankrijk heeft voor mij toch altijd wel iets speciaals met famillie die daar woont en alle mooie herinneringen.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 april 2018 at 11:24

  Prachtige foto’s!
  Ik ben er nooit geweest en zal er iets over opzoeken op het web….
  Lijkt me fijn om eens naar toe te gaan.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.