Carrière & Geld Lifestyle

Girlboss interview met Juliëtte Moolenbeek

23 april 2018

Juliëtte Moolenbeek interview ondernemen My Lovely Notebook
Ruim een derde van alle ondernemers in Nederland is vrouw en er zijn heel veel vrouwen die eraan denken om een eigen bedrijf te gaan starten. Wellicht heb jij hier ook al eens over nagedacht? Of ben je al onderweg maar heb je nog net dat duwtje in de goede richting nodig om er helemaal voor te kunnen/durven gaan? Deze inspirerende vrouwelijke ondernemers gingen je voor! Vandaag aan de beurt: Juliëtte Moolenbeek van My Lovely Notebook

GIRLBOSS
“A woman in control, taking charge of her own circumstances in work & life. Someone who knowns her worth and won’t accept anything less. She is empowering and inspiring to those around her & kicks ass!” – Urban Dictionary

Juliëtte Moolenbeek interview ondernemen My Lovely Notebook

Girlboss interview met Juliëtte Moolenbeek van My Lovely Notebook

Wie ben je?
Ik ben Juliëtte Moolenbeek, 35 jaar en woon met mijn vriend Sander en dochter Jade Jasmijn in het pittoreske Nuenen.  En we hebben twee hele lieve katten: Fidel en Roza.

Omschrijf je bedrijf, hoe lang het bestaat en wat je doet.
Mijn bedrijf heet My Lovely Notebook, Ik heb een webshop en verkoop daar bijzonder mooie notitieboeken. Notitieboeken waar je blij van wordt, waar je hart sneller van gaat kloppen én waarmee je jouw persoonlijkheid uitstraalt. Ik doe dit nu ruim 4 jaar, elke dag met veel plezier en passie!

Waar komt jouw liefde en passie voor notitieboeken vandaan?
De liefde en passie voor notitieboeken is al jong ontstaan. Ik heb altijd al een crush gehad op alles wat met papier en boekjes te maken had. Ik had zelf veel notitieboekjes en schreef ook veel. En altijd keek ik in alle winkels of ze mooie en bijzondere boekjes hadden. Ik wist altijd al dat ik ondernemer wilde worden, maar wist nooit in wat. En op een gegeven moment, op een zondagochtend was ik creatief bezig met het maken van notitieboeken en toen ging het lichtje aan! Ik dacht: dit is wat ik wil doen. Ik wil een webshop met de allermooiste notitieboeken. Een webshop waar je een goed gevoel van krijgt en dat gevoel nogmaals ervaart als je jouw pakketje openmaakt.

Op welk punt besloot jij om er helemaal voor te gaan en begon je fulltime te ondernemen?
Meteen heb ik actie ondernomen en begon ik My Lovely Notebook naast mijn fulltime baan. Al heel snel had ik door dat mijn eigen bedrijf veel leuker was. Maar om te groeien moet je meer tijd kunnen investeren in je bedrijf. Dus heb ik na een half jaar combineren mijn baan opgezegd. Omdat het altijd al mijn droom was om te gaan ondernemen, had ik gespaard zodat ik mijn droom kon verwezenlijken.

Wat is volgens jou de sleutel van jouw succes?
Ik denk de liefde en passie die ik er elke dag insteek. Het is niet iets wat ik erbij doe, ik leef er ook echt voor! Ik word zelf super blij van al mijn producten, dus het assortiment is een afspiegeling van mijn smaak. Ook richt ik mij in communicatie en assortiment alleen op vrouwen. Ik denk dat dat een deel is van mijn succes. De dames die bij mij kopen vinden bijna alles leuk, vinden het een fijne site en een fijne customer experience. Daarnaast ben ik ook zichtbaar als de persoon achter de webshop. Ik heb een actieve community met klanten en vlog over mijn leven als ondernemende moeder.

Waar zie jij jezelf en je bedrijf over vijf jaar?
Ik zou graag minder in mijn bedrijf willen werken en meer aan mijn bedrijf. Dus nog meer uitbesteden aan anderen. Dat is soms wel een uitdaging, aangezien mijn eigen bedrijf toch wel mijn kindje is. En ideeën bedenken hoe ik nog verder kan groeien. Bijvoorbeeld een online programma waarbij ik mensen help met schrijven in hun dagboek. Of misschien in de toekomst wel een fysieke winkel. Daarnaast zou ik ook graag meer willen werken vanaf een andere locatie. Ergens waar de zon schijnt. Dan ’s ochtends even mijn laptop openklappen, een paar vragen beantwoorden, mooie dingen bedenken en dan de middag vrij op het strand met mijn gezin.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Elke dag is weer anders. Er is altijd wel iets wat moet gebeuren, of wat die dag op eens naar boven komt en aandacht nodig heeft. Maar dat is wel super leuk en veelzijdig aan mijn werk. Ik word heel ongelukkig als ik elke dag hetzelfde zou moeten doen. Nu maak ik de ene dag productfoto’s, ben ik de volgende dag strategisch bezig of koop ik producten van een nieuw merk in, monteer ik een vlog, schrijf ik mijn reflectie van de afgelopen week, bewerk ik foto’s in Photoshop of sta ik onverwachts toch zelf bestellingen in te pakken. Geen gemiddelde dag dus bij mij!

Wat is het grootste leerpunt uit jouw carrière?
Het volgen van mijn intuïtie. Soms word ik wel eens overtuigd door een verkoper of leverancier om een bepaald product toe te voegen aan mijn assortiment. En dan blijkt dat product dan totaal niet te verkopen in de shop. Ik heb hierdoor wel geleerd mijn eigen gevoel te volgen en alleen maar in te kopen waar ik zelf in geloof en waarvan ik verwacht dat mijn klanten het zullen kopen.

Waar kan jij als ondernemer echt niet zonder?
Mijn notitieboek natuurlijk! Ik kan niet zonder. Al mijn ideeën, gedachten, hersenspinsels, strategieën en to do’s schrijf ik op. Daarnaast zijn mijn medewerker, MacBook en iPhone mega belangrijk. Hierdoor kan ik snel schakelen zonder IN mijn bedrijf te zijn.

Wat is het beste advies wat je aan andere (vrouwelijke) ondernemers kan geven?
Zo snel mogelijk dingen uitbesteden aan anderen. Ik heb heel lang tegen het aannemen van personeel aan lopen hikken. Ik wilde wel, maar durfde niet. De baten gaan voor de winsten uit zeggen ze wel eens. Ik was hoogzwanger en met week 39 werkte ik eindelijk mijn eerste medewerker in!

Dat was precies op tijd, want ik ben een week later bevallen van mijn dochter en runde zij tijdens mijn verlof de shop. Sindsdien heb ik een medewerker in dienst voor een paar dagen in de week die mij ondersteund. Ze doet de bestellingen, de klantenservice, sociale media en alle andere zaken die komen kijken bij het webshop ondernemen. Heerlijk! Dat geeft mij meer ruimte om bezig te zijn met het strategische deel van mijn onderneming en het focussen op groei.

–> Bekijk hier de website van My Lovely Notebook.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Homeofdaisies
  Reply Homeofdaisies 25 april 2018 at 21:38

  Super leuk Juliette! Mooi om je door de jaren heen te zien groeien in je bedrijf. En nog altijd blij dat ik je met gastblogs kan helpen :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 april 2018 at 12:01

  Zo leuk ;-)

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 23 april 2018 at 11:09

  Ik heb best wel een hekel aan de term ‘girlboss’. Ten eerste is dit een vrouw, en ten tweede is ze duidelijk gewoon een ondernemer zonder aanhangsel. Het is belachelijk dat we in deze tijd nog steeds moeten doen alsof een vrouwelijke ondernemer bijzonder en apart is. Want verdorie: de helft van de ondernemers zou vrouw moeten zijn en dat zou normaal moeten zijn. We zijn toch allemaal even capabel?
  / end feminist rant. (Maar wel grappig dat veel vrouwelijke ondernemers altijd minder willen werken :P En dat bij mannelijke ondernemers het juist lastig is om ze van het werk af te krijgen… Maar goed. Mannen worden door hun partner beter ondersteunt dan vrouwen. In het algemeen.)
  Ik ben vaak op de website wezen kijken, maar heb er nog niet iets gevonden wat ik direct moest hebben. Maar ik blijf kijken!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.