Beauty

Mijn haar make-over @ Koffijberg

25 april 2018

Koffijberg | Nieuw kapsel
Oh, wat ben ik blij met m’n nieuwe coupe en haarkleur! Geen enórme veranderingen, maar wel die helemaal bij mij passen en op weg gaan helpen naar mijn droomkapsel toe. Vorige week ging ik op uitnodiging naar Koffijberg Hairdressers in Amsterdam voor een nieuw kapsel. Natuurlijk had ik van tevoren al wel het één en ander uitgezocht wat ik mooi zou vinden en waar ik qua kapsel heen zou willen als het langer gegroeid is, maar toch was het even afwachten wat mogelijk zou zijn met mijn haren en mijn wensen. Ik laat je de foto’s zien en vertel je wat meer over hoe we naar mijn droomkapsel gaan komen. 

Koffijberg Hairdressers

Een prachtig pand, een warm welkom en professionaliteit. Dat was het eerste wat er in mij op kwam toen ik de salon binnen kwam en alles in mij opnam terwijl ik eventjes moest wachten. Dit familiebedrijf begon in 1976 in een brugwachtershuisje aan de Amstelkade en groeide uit tot één van de topsalons in Nederland wat nu in een prachtig ruim pand te vinden is. Opgestart door Richard Koffijberg en inmiddels sinds 2009 overgenomen door dochter Kimm en haar partner Robert. Dat je hier in goede handen bent is duidelijk; ze wonnen eerder al de Global Salon Business Award, werden uitgeroepen tot ‘Entrepeneur of the Year’ en wonnen in 2013 ook de Coiffure Award.

Bij Koffijberg wordt er gewerkt met de merken Keune en Kerastase en je kan er ook terecht voor complete metamorfoses, make-up, bruidskapsels, extensions of gebruik maken van de blow-dry-area.

Koffijberg | Nieuw kapsel

Mijn droomkapsel

Dat ik een type ben voor wat korter haar, daar ben ik inmiddels wel achter. Maar toch mis ik een bepaalde zachtheid in mijn haar als ik het zo kort heb als nu en daarom heb ik besloten het toch wat te laten groeien. Hierboven zie je een afbeelding van het kapsel waar ik naartoe zou willen. Heel wat anders dan wat ik nu heb! Het is een heel stuk lichter in verschillende tinten bruin en blond, met een donkere aanzet en qua lengte ergens tussen de kaaklijn en schouders in.

Koffijberg | Nieuw kapsel

Het plan van aanpak!

Omdat ik nu al een hele tijd mijn haren verf heb ik een kleuropstapeling waardoor in één keer licht gaan niet aan te raden is. Zeker omdat ik mijn haren wil laten groeien is de kwaliteit behouden heel belangrijk. Na een intake qua wensen en nadat Kimm mijn haar goed had bekeken zijn we op het volgende plan uit gekomen:

– de zijkanten en achterkant knippen we voor nu nog even korter, om zo tijdens het groeiproces er wel model in te houden. De bovenkant moet nu eerst lengte krijgen, de zijkant en achterkant groeit wel weer mee. Zo kom ik (als het goed is) ook nog enigszins charmant door de verschillende tussenlengtes heen
– in één keer blonderen zou niet goed zijn voor de kwaliteit van mijn haar, daarom is de basis nu aangezet met een mattere asbruine kleur (5.81) zodat grijze haren weggewerkt pakken en de basis zacht en natuurlijk is. In de lengtes bovenop is vervolgens een heel subtiele highlight ingezet met daarna afwisselend in de opgelichte delen een paarse kleur (7.77 met een tikje violetblond) afgewisseld met diep-paars-bruin (4.7) voor een mooie overgang
– we hebben gezamenlijk besloten nu voor een koele paarstint in de opgelichte delen te gaan zodat ik niet teveel warmte in mijn haar krijg vanwege het blonderen én omdat ik dit ook gewoonweg heel erg mooie tinten vind. Dit zal in de loop van de komende tijd nog wat lichter worden/vervagen waardoor stap twee naar mijn droomkapsel goed mogelijk is
– de paarstinten zijn zo ingezet dat ze duidelijk zichtbaar zijn als ik mijn scheiding aan de rechterkant draag, maar amper tot heel subtiel doorkomen als ik de scheiding links draag. Ook is het zo geknipt dat ik het geheel naar voren met een volle pony kan dragen. Zo heb ik tijdens de groeifase toch nog een heel veelzijdig kapsel!

Koffijberg | Nieuw kapsel

Mijn ervaring

De persoonlijke benadering, het echt samen opstellen van een plan van aanpak, het warme welkom, de mooie salon, de heerlijke massagestoelen als je haar uitgespoeld en gewassen wordt, dat er echt gekeken wordt naar de kwaliteit van de haren en mijn persoonlijkheid.. Mijn eerste ervaring bij Koffijberg is duidelijk heel positief verlopen. Ik ben zo ontiegelijk blij met mijn haar nu én het stappenplan om naar mijn droomkapsel toe te kunnen werken :) Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte als we weer een stapje verder zijn, maar het wordt natuurlijk wel een beetje een kwestie van geduld aangezien haren laten groeien gewoonweg wat tijd nodig heeft.

I will keep you posted!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 27 april 2018 at 18:31

  Wat zie je er prachtig uit zeg. Je straalt helemaal! Ik vind het nieuwe kapsel je enorm goed staan.

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 25 april 2018 at 14:37

  Wauw! Staat je echt goed!
  Je droomkapsel is ook erg mooi en zal je ook super staan.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 april 2018 at 14:56

   Dankjewel, leuk om te horen!

 • Avatar van marleen
  Reply marleen 25 april 2018 at 13:12

  Wauw Desiree je ziet er echt fantastisch uit!!! Deed je al hoor, maar ik herkende je écht bijna niet op deze foto. Die coupe is ook echt te gek! :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 april 2018 at 14:56

   Superlief van je, dankjewel!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 25 april 2018 at 12:26

  Wat staat dit je ontzettend goed, je ziet er zo goed uit! Wat fijn dat je samen zo’n goed plan hebt kunnen maken. Ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn over een paar maanden. Dit staat je in ieder geval super goed

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 25 april 2018 at 11:42

  Wat fijn dat ze ook naar je haar kijken op de langere termijn, wel zo belangrijk.
  Het staat je echt heel mooi , deze kleur past zo goed bij je gezicht.
  Het kapsel waar je uiteindelijk naar toe wilt vind ik grandioos haha, nog even wachten tot het wat langer is dus, maar tot die tijd staat je dit sws ook super.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 april 2018 at 11:21

  Dit staat je prachtig een zo een fijne tussen oplossing!
  Je ziet er zo goed uit ;-)

  Xoxo

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 25 april 2018 at 11:09

  Wat een tof kapsel! Heel fijn hoe ze hebben meegedacht, dat je ervoor kunt kiezen om je paarse lokken te showen of juist niet. En jemig, in deze foto’s valt het pas goed op hoe slank je gezicht is geworden, wauw! Staat je prachtig.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 april 2018 at 11:34

   Bizar he, moet soms zelf ook nog even twee keer kijken.. Dankjewel voor je complimenten!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 25 april 2018 at 11:01

  Mooi gedaan! Goede tussenstap opweg naar je droomkapsel :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 april 2018 at 11:34

   En nu maar geduld hebben tot het groeit haha ^^

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 25 april 2018 at 10:58

  Perfect! Het maakt je inderdaad zachter! Wat heerlijk dat er aandacht is besteed aan jouw wensen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 april 2018 at 11:35

   Tof gedaan he?! Echt zo fijn als er echt wordt meegedacht :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.