Carrière & Geld

Behind the scenes | Waar ik als ondernemer niet zonder kan

12 april 2018

onmisbaar als ondernemer tips
Advertisement Het is bijna niet te bevatten en ik voel me stiekem wel eventjes ‘oud’ als ik erbij stil sta , maar dit jaar ben ik alweer 16 jaar zelfstandig ondernemer. Na een administratiekantoor en een webwinkel gerund te hebben ben ik nu alweer enkele jaren fulltime blogger (deze maand bestaat Curvacious.nl ook alweer 8 jaar!) en daarnaast help ik vrouwelijke zpp’ers om hun bedrijf te laten groeien. Té leuk om te doen allemaal ♥ Er zijn een aantal dingen die voor mij onmisbaar als ondernemer zijn en ik deel deze vandaag graag als tips met je. 

Wat is voor mij onmisbaar als ondernemer zijnde?


onmisbaar als ondernemer tips onmisbaar als ondernemer tips
Microsoft Surface laptop

Laat ik maar gelijk met het belangrijkste beginnen: een goede PC en/of laptop. Als ik in mijn kantoor aan huis aan het werken ben zit ik het liefst achter mijn vaste computer. Eentje met een lekker groot scherm, afgesteld op een goede hoogte en afstand en een los toetsenbord en muis zodat ik er uren door kan werken. Maar, als ik beneden aan het werken ben of onderweg ben dan is een goede laptop natuurlijk onmisbaar als ondernemer zijnde.

De afgelopen weken heb ik deze prachtige bordeauxrode Microsoft Surface laptop mogen uitproberen en.. wat een beauty! Niet alleen een plaatje om te zien, maar vooral ook voorzien van wel heel erg fijne specificaties:

– Intel Core i5 Processor
– 256 GB SSD | Go, 8GB | Go RAM
– schermgrootte van 13,5” mét touchscreen
– weegt slechts 1,25 kilo, is erg plat en heeft fijne anti-slipnopjes zodat hij goed op tafel blijft staan
– een supersnelle opstartsnelheid
– ingebouwde bluetooth, goede speakers, HD Ready webcam en aansluiting voor een koptelefoon
– een verlicht toetsenbord waardoor het ook bij wat minder goed verlichte ruimtes prettig werkt
– Windows 10S besturingssysteem wat uit te breiden is met apps en Microsoft Office kan natuurlijk altijd erop gezet worden
– een Lithium-ion accu die met gemak een werkdag meegaat!

Nee, dit is geen laptop om op te gamen maar verder is hij echt perfect voor dagelijks gebruik, als je veel onderweg bent en overal wil kunnen werken, kan hij foto’s en filmpjes bewerken zonder moeite aan en kan je er ook nog eens heel prettig (HD) films en Netflix op afkijken.

Ik werkte tot voor kort op de laptop van Paul en zag nog niet echt de noodzaak in van het hebben van een eigen laptop, maar nu ik deze een aantal weken heb mogen testen ben ik toch wel om hoor. Wat een krachtige en fijne laptop is dit! Of ik nu thuis of onderweg aan de slag ben, op een zakelijke afspraak hem er even bij pak: telkens weer ben ik verbluft over de prestaties, snelheid, lange accuduur, het gemak van de combinatie met het touchscreen én het prachtige uiterlijk ervan.

Let wel op: Windows 10 S werkt alleen met programma’s en apps die in de Windows Store verkrijgbaar zijn waardoor je enkel met Microsoft Edge als browser kan werken. Je kan hem wel upgraden naar Windows 10 pro voor meer mogelijkheden.

Deze Microsoft Surface laptop is onder andere verkrijgbaar bij Coolblue. Er zijn verschillende varianten en de prijs is afhankelijk van de specificaties.

onmisbaar als ondernemer tipsOverige ‘girlboss’ musthaves

– Mijn smartphone (Huawei P10 Plus) die een erg goede camerafunctie heeft wat voor mijn werk als blogger zeker een vereiste is, daarnaast een goede accu die lang meegaat en verder lekker snel werkt
– een goede camera voor fotografie en/of filmpjes in HD kwaliteit. Ik heb zelf de Sony A5100 systeemcamera met een handig kantelbaar schermpje
– een externe harde schijf om regelmatig een back-up te maken
– agenda (ik blijf fan van een papieren variant voor werk, maar heb ook een digitale variant samen met Paul voor privé-afspraken en om elkaar op de hoogte te houden van afspraken waarvoor oppas geregeld moet worden etc.)
– notitieboekjes en pennen (want er is altijd veel te brainstormen, te onthouden en te bedenken)
– mijn bril. Ik kan niet lang computerwerk verrichten zonder mijn bril, anders krijg ik in no time last van mijn ogen en hoofdpijn.

onmisbaar als ondernemer tips

Computerprogramma’s waar ik niet zonder kan

– PhotoScape (een gratis en heel uitgebreid fotobewerkingsprogramma)
– WordPress (daar draait mijn website op)
– Google Analytics (om de statistieken bij te houden)
– Canva (voor het maken van mooie collages, tekstbanners over foto’s en dergelijke)
– Shutterstock account (voor de beste vrij te gebruiken stockfoto’s)

onmisbaar als ondernemer tips

Apps op de telefoon waar ik niet zonder kan

– Google Maps om op locaties voor afspraken en events te kunnen komen
– Social Media apps (Facebook, Facebook Paginabeheer, Pinterest, Twitter, LinkedIn en Instagram)
– WordPress
– Google Analytics en Google AdSense
– Fotobewerkingsapps Snapseed, Facetune en Pic Collage
– TimeTree (een megahandige agenda-app die je met meerdere personen kan gebruiken).

En verder kan ik ook een goede boekhouder aanraden die de BTW- en jaaraangiftes voor je doet zodat je zeker weet dat je cijfertjes in orde zijn. Dit kan je heel wat geld opleveren trouwens ook, omdat een goede boekhouder precies weet van welke regeltjes gebruik gemaakt kan worden.

Wat is voor jou onmisbaar als ondernemer om je werk goed uit te kunnen voeren?

Liefs,
Desirée

Lees ook:
Mijn compacte home office
Roomtour kantoor op zolder
Tips voor een goede werkplek thuis
Overige ‘behind the scenes’ artikelen

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Coolblue.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Chaya
  Reply Chaya 13 april 2018 at 00:14

  Mijn iPad is mijn favoriet. Makkelijk mee te nemen en snel in gebruik als je iets moet opzoeken.

 • Avatar van Carolien
  Reply Carolien 12 april 2018 at 21:47

  Wauw die laptop is echt prachtig! Zelf gebruik ik ook graag Microsoft office Word voor als ik concepten wil uitwerken of om concepten in op te slaan. En de wordpress plugin edit flow om heel makkelijk en snel te zien op welke dagen in nog een artikel moet inplannen.

 • Avatar van Bo
  Reply Bo 12 april 2018 at 18:54

  Ik heb onlangs een Mac book air aangeschaft voor mijn werk om mijn online progamma’s op te maken, bedankt voor je handige tips ;)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 april 2018 at 06:56

  Handige tips!
  Prachtige laptop.
  Ik ga het even opzoeken van de apps die je noemt.
  Je hebt een mooie fotocamera met kantelbaarscherm wat zo handig is.
  Jij bent een harde werker en goede eigen baas.
  Fijn dat jij zo ondernemend bent…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.