Eten & drinken

The Cookie Bakery | Pistachekoekjes met een twist

29 april 2018

pistachekoekjes recept
Ik ben echt een groot liefhebber van nootjes, op walnoten na want daar krijg ik een kriebelende keel van. Vooral cashewnootjes, amandelen en pistachenootjes zijn mijn favorieten dus er moést wel een keer een koekjesrecept met één van deze nootjes voorbij komen. Ik dook de keuken in en hier het resultaat: pistachekoekjes met een twist! 

pistachekoekjes recept
Recept voor pistachekoekjes

Ingrediënten (voor ongeveer 30 koekjes)

– 280 gram bloem
– 225 gram ongezouten roomboter
– 140 gram witte basterdsuiker
– 1 kleine peer
– 50 gram pistachenoten (het liefst ongezouten en geroosterd)
– 1 ei
– 1 theelepel vanille-extract
– een snuf zout (achterwege laten als je gezouten nootjes gebruikt).

Hoe maak je de pistachekoekjes?

1. Verwarm de oven voor op 190 graden
2. Hak de pistachenootjes in grove stukjes, of leg ze tussen een theedoek en sla er enkele keren met een deegroller op
3. Schil de peer en snijd er kleine stukjes van, ongeveer 100 gram
4. Meng de boter, suiker, vanille-extract en het ei met elkaar
5. Meng hier de overige ingrediënten door tot één geheel
6. Gebruik twee lepels om steeds dezelfde hoeveelheid deeg in een hoopje op een bakplaat met bakpapier te leggen of gebruik hier een kleine ijsschep voor (ik gebruik er eentje met een diameter van 4cm)
7. Bak de koekjes af in ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

pistachekoekjes recept

Oh, wat vind ik deze koekjes lekker! Ze zijn heerlijk bros en krokant aan de buitenkant en een tikkeltje chewy aan de binnenkant. De lekkere bite en notige smaak gecombineerd met het frisse van de stukjes peer maakt het echt een genietmomentje bij de koffie of thee ♥

Toen ik met de start van het nieuwe jaar met deze rubriek begon om elke zondag een koekjesrecept te gaan delen, had ik geen idee hoelang ik het vol kon houden. Maar wat vind ik het toch leuk om steeds iets anders neer te kunnen zetten :) Ondertussen zijn we alweer 4 volle maanden verder en ik ben nog lang niet door mijn inspiratie en ideetjes heen!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 30 april 2018 at 09:27

  Yummie 👌

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 29 april 2018 at 09:03

  Op een paar recepten na heb ik ze ook allemaal gemaakt ….

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 april 2018 at 09:09

   Wow! Wat enorm leuk om te horen ook, dat vind ik een groot compliment <3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.