Fashion

Plussize Sportswear

6 april 2018

plussize sportswear
Hoe leuk ik Zumba en krachttraining ook vind, ik sport toch echt het liefste buiten. Lekker in alle vroegte opstaan om een rondje te lopen voordat iedereen wakker is, de frisse wind langs m’n hoofd en het ochtendzonnetje in mijn gezicht. Love it! Zeker nu het zonnetje zich meer en meer laat zien en de temperatuur wat omhoog gaat. Helaas is écht leuke plussize sportswear vinden helemaal niet zo gemakkelijk en daarom deel ik vandaag graag enkele tips met je. 

Plussize sportswear tips

plussize sportswear
MS Mode

Ik kreeg een mailtje binnen met de nieuwste MS Mode Active Wear collectie erin en was gelijk heel enthousiast. We zien lekker veel frisse kleuren, de neontrend die weer helemaal terug is en er is eigenlijk voor iedere sport wel iets terug te vinden. Of je nu liever een strakkere legging of een lossere broek draagt of een hemdje of shirt met mouwen. De sportvestjes zijn mijn persoonlijke favoriet en aangezien die van vorige lente écht niet meer past, ga ik er daar zeker weer eentje van in huis halen voor het wandelen en het hardlopen weer op te gaan pakken. Het stofje zit namelijk heerlijk en is ook nog eens ademend en sneldrogend.

MS Mode Active Wear is verkrijgbaar van kledingmaat M (40) tot en met maat 3XL (54) in geselecteerde winkels en via de webwinkel.

plussize sportswear
Miss Etam

Ik was aardig verrast toen ik op mijn zoektocht ook bij Miss Etam een Only Play Curvy Sportkleding collectie tegen kwam. En wat ziet het er leuk uit! Ook hier zie ik weer van alles aan modellen en pasvormen zodat je er voor zo’n beetje elke sport wel terecht kan en ook hier weer keuze uit meer aansluitende of juist meer lossere kleding. De kleuren zijn hier wat neutraler maar door het koraal en legergroen erbij gelukkig niet alleen maar zwart en grijs, zoals bij veel plussize sportswear het geval is.

Miss Etam Only Play curvy sportcollectie is vanaf kledingmaat 40 tot en met kledingmaat 54 verkrijgbaar via de webwinkel. Let op: de maten vallen wat kleiner, dus bij twijfel net even groter aanschaffen.

plussize sportswear
Nike Playful Motion Curve

Volgens mij nog redelijk nieuw, maar ook Nike heeft een plussize sportkleding collectie. Lekkere joggingbroeken en sweatbroeken, toffe sportleggings, shirts, hoodies, tops, vestjes.. en dat allemaal verkrijgbaar tot en met kledingmaat 50/52. Ik spotte de collectie via de Nike webwinkel en bij Zalando. Bij deze laatste webwinkel hebben ze trouwens ook van andere plussize merken sportkleding. Lekker rondsnuffelen dus :)

Nog meer leuke (web)winkels met plussize sportkleding
Bagoes, een Nederlandse webwinkel met sportkleding van Junarose, restanten X-Two Active en Zhenzi
H&M Plus Sizes, de collectie is helaas best wel klein maar er zitten zeker leuke items tussen zoals hele toffe sportleggings
Ulla Popken, misschien niet de meest flitsende winkel maar je kan er voor outdoor- en sportkleding tot in de grotere maten zeker goed slagen
Unlimited Sportswear, natuurlijk kan ik deze webwinkel niet overslaan! Ze hebben hier een heel groot aanbod aan grote maten sportkleding vanaf kledingmaat 42 tot en met maat 60
Wehkamp, natuurlijk heeft ook de zo’n beetje meest-bekende-postorder-winkel ook een grote collectie sportkleding in grotere maten tot en met kledingmaat 56

Ik hoop dat ik met bovenstaande tips jouw zoektocht naar een toffe sportoutfit iets makkelijker heb kunnen maken. Enjoy!

Liefs,
Desirée

Lees ook
–> Alle toffe plussize (web)winkels op een rij!

* Eerste foto via Shutterstock. Dit artikel bevat affiliate links.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van jonna@burgertrutjes
    Reply jonna@burgertrutjes 6 april 2018 at 10:55

    MS Mode is een van mijn favoriete winkels! Fijne kleding, goede kwaliteit en een mooie pasvorm.

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 6 april 2018 at 10:52

    Fijne shoptips om sportkleding te shoppen.
    Ik heb een setje maar binnenkort als ik flink ben afgevallen heb ik nieuwe nodig…..
    Nu sport ik rustig aan.
    Wat fietsen en op de loopband.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.