Lifestyle

Boekentip | Smûk (Fries geluk – zelf maken)

19 april 2018

Wimke Tolsma Smûk boek
Soms komen er van die boeken uit waar je oog direct op valt en langer op blijft hangen. En dat was zeker zo bij dit boek! Niet alleen door de prachtige vormgeving, maar vooral ook door de leuke inhoud ervan. De Denen hebben Hygge, de Zweden Lagom, Japanners hebben Ikigai.. en wij hebben Smûk! De titel betekent letterlijk ‘gezellig en mooi’ en Wimke Tolsma laat hierin goed zien dat geluk in de kleine dingen zit. 

Wimke Tolsma Smûk boek Wimke Tolsma Smûk boek Wimke Tolsma Smûk boek
“Je hoeft niet ver te zoeken om geluk te vinden. In Friesland weten ze wel waar je gelukkig van wordt; uitwaaien op de dijk bij Hindeloopen en een Frysk Dúmke bij een kop koffie. Het zijn de kleine geluksomentjes die je leven gezellig, warm en behaaglijk maken. Blogster Wimke Tolsma vertelt je hoe je dat doet in Smûk. Je hebt namelijk niet veel nodig om Fries geluk zelf te maken. Keukenkastjes afspeuren is voor veel zelfmakers in dit boek al voldoende. Wimke bedacht ruim 60 eenvoudige DIY-projectjes en recepten, zoals het maken van warme cranberry-limonade en appelchips tot een geknoopte wandhanger met kastanjes, huisparfum en een plant jar. Heel veel ideeën om jouw leven meer smûk te maken.”

Wát een heerlijk feel good boek is dit! Ik krijg er helemaal zin van om samen met dochter Shae lekker te gaan ‘kneuteren’. Samen de keuken in voor wat lekkers, knutselen en fröbelen aan de keukentafel om wat moois voor in huis of voor op haar kamer te maken.. Love it! Er staan heel erg veel leuke zelfmaakideetjes in voor ieder seizoen, dus ik denk dat we nog wel even bezig zijn ^^

Ook handig: naast de DIY’s staan er ook handige overzichtjes in om je bijvoorbeeld te leren haken, hoe je plantjes kan stekken, leuke stylingtips, mooie (Friese) quotes en krijg ik van alle Kerstige projecten die erin staan nú al zin in de decembermaand.

Wimke Tolsma, Smûk (Fries geluk – zelf maken) is uitgegeven door Kosmos Uitgevers, telt 239 pagina’s, ISBN 9789043920223 en is onder andere verkrijgbaar via de website van Wimke en via Bol.com voor €19,95.

Ben jij graag bezig met DIY-projecten?

Liefs,
Desirée

* Het boek uit dit artikel heb ik toegestuurd gekregen en het artikel bevat een affiliate link.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 20 april 2018 at 12:09

  Wat lijkt dit me ern leuk boek. Diy-en vind ik erg leuk. Ik zet het boek mijn lijstje😊

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 19 april 2018 at 21:43

  Mooie foto’s in het boek!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 april 2018 at 07:24

  Heel mooi en zo handig om zoveel diy’s te maken….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.