Reizen & vrije tijd

Travel | Antibes #2

1 mei 2018

Antibes, Frankrijk, reisverslag
Na een eerste lange dag in Antibes viel ik als een blok in slaap, maar toen ik nét voor mijn wekker wakker werd was ik gelijk echt wakker. Tijd om mijn rugzakje voor de dag even opnieuw in te delen, onder de douche te springen en mijzelf klaar te maken voor wederom een dag met een vol programma. Ik vertel je in dit reisverslag meer over wat we zo allemaal hebben gedaan en gezien deze tweede dag, natuurlijk inclusief de nodige foto’s! 

Antibes, Frankrijk, reisverslag Antibes, Frankrijk, reisverslag
Het ontbijt in ons hotel was prima geregeld. Ik koos voor een paar crackers met kaas, een gekookt eitje, kop koffie en nam wat fruit mee voor onderweg. Tijdens het ontbijt werden de plannen voor de dag doorgesproken en het was tijd om op pad te gaan.

Antibes, Frankrijk, reisverslag Antibes, Frankrijk, reisverslag Antibes, Frankrijk, reisverslag Antibes, Frankrijk, reisverslag

Provençaalse markthal

We werden door onze gids Lucy nog een stuk langs de Painter’s Trail ku(n)stwandeling meegenomen naar een luxe en modern stukje van de stad: de haven. Vol met vissersbootjes, plezierjachten, de imposante Dilbar (grootste jacht ter wereld) en een kraam met verse vis zo uit de zee.

Maar waar ik voor deze ochtend vooral naar uitkeek was toch wel het bezoeken van de Provençaalse markt in een markthal. Niet heel erg groot, maar zeker wel heel erg sfeervol en geweldig om doorheen te lopen, rond te kijken en de vele geuren, kleuren en smaken in me op te nemen. Deze markt ligt aan de Place Masséna en is er – behalve op maandag – iedere ochtend van de week te vinden. Na een wandeling over de markt ging ik samen met Bonnie even een kopje koffie drinken op het terras van Le Fills dus Micocoulier, die te vinden is aan het eind van de markt. Vanaf hier heb je een heel leuk overzicht over de markthal met het geroezemoes en voel je je echt ‘op vakantie’.

Antibes, Frankrijk, reisverslag Antibes, Frankrijk, reisverslag

Tijd voor absint

Okee, qua timing lag het misschien een beetje gek in het programma zo aan het eind van de ochtend en vóór de lunch maar we gingen naar een underground absint bar waar ze wel meer dan 50 soorten serveerden. Er werd ons geleerd hoe je dit drankje eigenlijk hoort te drinken: een shotje in een glas, daaroverheen een lepel leggen met een suikerklontje erop, deze onder één van de kraantjes van de karaf met ijskoud water die midden op tafel staat en vervolgens het water eroverheen laten druppelen totdat het suikerklontje gesmolten was en je glas ongeveer halfvol. Ik nam een paar slokjes en was verrast hoe het drankje zo helemaal niet meer zo sterk smaakte en me deed denken aan een combinatie tussen Pastis en Ouzo.

Antibes, Frankrijk, reisverslag Antibes, Frankrijk, reisverslag

Lunch @ La Cour de Thés

Na de wandeling, de markthal en absintbar waren we best wel toe aan wat te eten en gelukkig was het lunchtijd. We werden verwacht bij La Cour de Thés waar we heerlijk in het zonnetje konden zitten in de binnentuin. Ik koos voor een gepocheerd eitje met truffelroom en een groene salade met zalm en werd enorm verrast. Het ei werd namelijk in een ‘Green Cooker’ nog rauw aan tafel geserveerd, waarna dit met olie en een aansteker ter plekke aangestoken werd. In dit speciale houdertje krijg je zo in 4,5 minuten een perfect ‘dipklaar’ gepocheerd ei. Verrukkelijk!

Antibes, Frankrijk, reisverslag

Kunst in Antibes

Naast de kunstenaarsroute die je kan wandelen en het Picasso museum waar ik in het vorige verslag al over vertelde is er nog veel meer kunst te bezichtigen in de prachtige stad Antibes.  Zo heb je in de stadsmuur tussen de haven en het centrum allemaal lokale kunstenaars zitten die hier hun werk maken en verkopen. We kregen een spoedworkshop glasblazen van Didier Saba (een echte Fransman die er wel van hield om er een showtje van te maken en ‘toeristen te imponeren’) en het was leuk dat enkele van ons ook een eigen vaasje mochten maken.

We hadden wederom een beetje vrije tijd, dus ik wandelde samen met Bonnie langs de kust terug naar het hotel, we maakten wat foto’s van elkaar en vervolgens ging ik naar mijn hotelkamer om me even op te frissen en klaar te maken voor het diner.

Antibes, Frankrijk, reisverslag Antibes, Frankrijk, reisverslag Antibes, Frankrijk, reisverslag Antibes, Frankrijk, reisverslag

Vis!

Het is je vast al opgevallen: ik ben gek op vis. De eerste dag lunchte ik met een gerechtje met gerookte zalm, deze middag weer en nu werden we verwacht in Albert 1er, een lokaal en luxe visrestaurant aan de boulevard. Ik had er dus al helemaal zin in! Na een voorgerecht van heerlijke tijgergarnalen wilde ik eigenlijk ook voor een hoofdgerecht met vis kiezen, maar toen ik de eendenborstfilet zag staan was ik gelijk om. En hij was gelukkig perfect rosé gebakken met een knapperig korstje. Als nagerecht koos ik voor een crème brûlée die ook heel erg lekker was. Als je een visliefhebber bent en op zoek naar een goed restaurant in Antibes, dan kan ik je Albert 1er dus zeker aanraden eens uit te gaan proberen.

Antibes, Frankrijk, reisverslag Antibes, Frankrijk, reisverslag

Het blijft bijzonder hoe je vaak op persreizen in zo’n korte tijd zo’n leuke band kan opbouwen met mensen die je tot de dag ervoor nog nooit had ontmoet. We hebben heerlijk veel gelachen tijdens het diner, tot de tranen over de wangen rolden en ik even later met een grote lach op m’n gezicht m’n bed indook. Wat was het weer een lange, indrukwekkende en leuke dag!

Ken jij deze omgeving in Zuid-Frankrijk? Ben je al eens in Antibes geweest of spreekt het je aan er eens naartoe te gaan?
Liefs,
Desirée

–> Lees ook het verslag van de eerste dag in Antibes

* Deze reis werd aangeboden door Zoover. Heb je nog geen idee waar je volgende reis naartoe gaat, laat je dan ook zeker inspireren door de Zoover blog, vol leuke en praktische artikelen en reistips.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Rachel
  Reply Rachel 1 mei 2018 at 23:40

  Wauw ik heb zin om nu direct mijn auto te pakken en te gaan rijden naar een mooie bestemming.. VAKANTIE!!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 1 mei 2018 at 19:20

  Oh,… wat gaaf om te kijken bij een glasblazer! En die markt, die vis… wat een heerlijke plek!

 • Avatar van marleen
  Reply marleen 1 mei 2018 at 12:01

  Ziet er uit als een heel fijn plekje! Maar met ‘visrestaurant aan de boulevard’ heb je mij al overtuigd hahaha!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 mei 2018 at 14:37

   Haha, echt he?! Zo heerlijk ^^

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 1 mei 2018 at 08:02

  Het ziet er prachtig uit daar, en super gaaf die markten!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 1 mei 2018 at 06:40

  Prachtige foto’s bij dit reisverslag!
  Alles is mooi….
  Fijn dat je zo genoten had van deze fijne reis en een leuke blogger voor het eerst reallife
  had ontmoet.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.