Reizen & vrije tijd

Travel report | Cruise langs de Griekse eilanden

29 mei 2018

cruise langs de griekse eilanden ervaring
Ik ben alweer eventjes terug, maar ik blijf door mijn foto’s heen gaan van deze trip naar Griekenland die ik onlangs maakte. Wat was het een toffe ervaring! Voor mij was het de eerste keer dat ik naar dit land ging én de eerste keer dat ik een meerdaagse cruise ging maken dus ik vond het best spannend. Wat kon ik verwachten? Ik liet het maar over me heen komen en deel mijn ervaring graag met je in dit dag-tot-dag reisverslag over de 4-daagse cruise langs de Griekse eilanden die ik met Cruise Travel maakte. 

cruise langs de griekse eilanden ervaring
Mijn ervaring met een cruise langs de Griekse eilanden met Cruise Travel

Donderdag | Vliegen naar Athene!

Het blijft toch altijd even spannend hoe de reisgroep eruit zal zien als je op persreis gaat en deze keer bleek ik alleen Judith te kennen. Maar gelukkig kwam het ook nu weer goed en hadden we een erg leuke groep met veel gedeelde interesses. Al snel waren we allemaal lekker in gesprek met elkaar.

We vlogen de avond van tevoren al naar Athene toe, waardoor we een fijn nachtje in het prachtige Hotel Atheneum Grand Athene door konden brengen voor we de volgende dag aan boord van het schip zouden gaan. Dit hotel ligt al redelijk op de route tussen het vliegveld en de haven waardoor het een ideale tussenstop is. De kamers zijn ruim en mooi ingericht, de lounge is er prachtig (!) en het ontbijt in de ochtend was heerlijk. Zeker een aanrader dus!

cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring

Vrijdag | Aan boord & Mykonos

Na een kort nachtje en een goed ontbijtje vertrokken we in een taxibusje naar de haven van Piraeus om in te checken op het schip. We zagen haar, de Celestyal Olympia, al vanaf de kade liggen en – ondanks dat het een kleiner cruiseschip is –  was ik toch best onder de indruk van de grootte ervan.

We gingen aan boord, checkten onze spullen in in onze hutten en hadden een korte meeting met een warm welkom door onder andere de kapitein. Er werd ons gelijk van alles aan lekkers voorgeschoteld en we kwamen zo al snel in vakantiesferen. Leuk ook om op dit moment om me heen te kijken naar de andere gasten en verrast te worden door de verscheidenheid. Er waren mensen van veel verschillende leeftijden, in verschillende samenstellingen (groepen, gezinnen, stelletjes..) en vooral ook veel verschillende afkomsten. Heel gezellig!

Na een verplichte deelname van iedereen aan boord aan een reddings-oefening kon de cruise langs de Griekse eilanden dan echt beginnen. Onze eerste stop zou Mykonos zijn en dat was zo’n 6 uur varen. Na een heerlijke lunch had ik zo gelijk de tijd om het schip te gaan verkennen. Van twee buitenzwembaden die dagelijks schoon gevuld worden met zeewater met buitenbarretjes, ligbedden en een soort ‘strandtent’ tot aan een spa, een sportschool, een kinderhoek, een game-hoek, verschillende zitjes, winkeltjes, een casino, meerdere barren en restaurants.. Als je je hier verveelt dan gaat er iets niet goed denk ik ;)

We kwamen aan in Mykonos en Judith en ik besloten er samen op uit te gaan. Lekker aan de wandel, nog zoveel mogelijk foto’s proberen te maken voor de zon onder zou gaan en op zoek naar een restaurantje om wat te gaan eten! We hadden ook gewoon aan boord kunnen eten trouwens, maar vanwege de tijd van het bezoekje aan Mykonos én omdat we graag wat lokaals wilden proberen kozen we toch voor een etentje ‘buiten de deur’. We kwamen uit bij Nice ’n Easy, een organic restaurant aan het eind van de bekende boulevard die Little Venice wordt genoemd. We waren lekker aan het kletsen, dronken wat, aten een heerlijk stukje zalm en genoten van de ondergaande zon. Als je trouwens fan bent van Ibiza-stijl kleding, sieraden en slippertjes dan kan je hier heel erg goed voor slagen in de vele winkeltjes in de prachtige witte straatjes.

Na nog wat verder rondgewandeld te hebben en nog een kopje koffie was het toch echt tijd om weer aan boord te gaan. Na een verrassend leuke show met zang en acrobatiek was het tijd om naar bed te gaan. Het was wel even wennen aan de deining van de zee, maar na wat ademhalingsoefeningen en ‘meedeinen’ kwam ik helemaal tot rust. Lekker douchen en het bed in!

cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring

Zaterdag | Kusadasi & Patmos

Hoppa, vroeg uit de veren want we hadden al om 07.00u afgesproken om te gaan ontbijten. We zouden namelijk al vroeg aankomen in Kusadasi (Turkije) waar we een excursie naar het oude Efeze zouden maken. Zo indrukwekkend! Deze handelsstad en haven van 1100 voor Christus lag ooit aan zee en is één van de belangrijkste Griekse opgravingen in Turkije. Het is bizar hoe goed veel dingen bewaard zijn gebleven en door de vele verhalen aan te horen en de borden met tekeningen te bekijken kon je je erg goed bedenken hoe het er ooit uit gezien moet hebben. Na de excursie doken we nog even Kusadasi in om door de straatjes te wandelen, ergens een goede kop koffie te drinken en vervolgens weer naar het schip te gaan.

We hadden een heerlijke gezamenlijke lunch aan boord, wat vrije tijd en hadden om een uurtje of vier weer afgesproken om weer van boord te gaan. Onze volgende stop? Patmos!

Eenmaal aangekomen op Patmos werden we met een taxibusje opgehaald en naar het St. John’s klooster en de Apocalypsgrot voor een excursie. Het is verder een heel klein eiland, maar echt een pareltje om te bezoeken. Patmos wordt ook wel een Heilig Eiland genoemd en er zijn ontiegelijk veel kapelletjes en kloosters te vinden die nog steeds in gebruik zijn. Ondanks dat we duidelijk nog in het voorseizoen zaten kon ik me goed voorstellen hoe het eruit moet zien als alles open is, de terrasjes gevuld zijn en er meer leven op straat is. Maar eerlijk? De rust die we tijdens de wandeling door de doolhof-achtige straatjes hadden vond ik toch ook best fijn en gaf het geheel zo’n sereen gevoel ♥

Op de terugweg met de tender (een kleinere boot waarmee we naar het cruiseschip werden gebracht) bleek ik door de kapitein uitgedaagd te worden. Of ik de boot naar het schip wilde varen. Whaaa! Ja, dan kan ik geen nee zeggen natuurlijk! Hij hield de snelheid in de gaten en gaf af en toe aanwijzingen en ik leidde ons zo naar het schip toe. Een luid applaus volgde toen ik ons ‘geparkeerd’ had zodat we uit konden stappen. Te leuk om mee te maken :)

Aan boord was het tijd voor een Griekse BBQ op het bovenste dek. Wat een feest! Er werd muziek gemaakt, gezongen, er hing feestelijke verlichting, er werd gegrilld en gebakken en het eten smaakte ons geweldig goed. Er is hier echt meer dan voldoende keuze voor iedereen, zelfs de vegetarische dame in ons gezelschap was helemaal in haar nopjes. Na een gezellig etentje namen we nog even tijd bij de show van deze avond, maar het folkloristische thema van deze avond sprak me iets minder aan. Daarnaast was ik van alle indrukken van de dag toch ook best weer moe, dus dook ik weer lekker m’n bedje in.

cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring

Zondag | Heraklion & Santorini

Ook deze ochtend waren we weer lekker vroeg uit de veren. Lekker douchen, een heerlijk ontbijtje in het zonnetje en ons klaar maken voor een bezoekje aan Heraklion, Kreta. We gingen op excursie naar het Minoan Paleis van Knossos waar we door een heel erg leuke gids die echt goed kon vertellen werden rondgeleid. Het 4000-jaar oude paleis is zeker mooi om te zien, maar eerlijk is eerlijk: ik vond het ook best jammer dat veel ‘aangebouwd’ is in modern hout en beton. Heel fijn om zo wellicht een beter beeld te krijgen bij bepaalde groottes en vormen van gebouwen ‘hoe het ooit geweest zou moeten zijn’ maar het haalde wel het authentieke weg. Al met al alsnog een indrukwekkend geheel om te hebben gezien! Naderhand dronken we nog een lekker koffietje in de stad en was het weer tijd om aan boord te gaan.

Na een snelle lunch hadden we met de groep een afspraak staan, we mochten namelijk een kijkje gaan nemen op de brug. Dé plek waar de kapitein en zijn team werkt. Toch best wel indrukwekkend om te zien hoe zo’n schip onder controle wordt gehouden, welke technologie (van een kompas en een kaart met passer, liniaal en gum waarop elk half uur alles wordt bijgehouden tot aan sonar, telegram, gps en alle modernste technieken aan toe). Heel interessant om dit gezien te mogen hebben!

Tijd om weer van boord te gaan! Onze volgende bestemming was Santorini. Voor mij een item op de bucketlist en ik was dan ook enorm enthousiast om hiernaartoe te gaan. We wandelden door Oia en Fira met hun prachtige witte huisjes en blauwe koepeldaken, er werd ons door de gids van alles over het eiland verteld en we gingen met de bekende kabelbaan (steil!) naar beneden om wederom met een tender terug naar het schip te varen. Maar niet voordat we in het haventje met z’n allen een drankje hebben gedaan bij de ondergaande zon.

Santorini was prachtig. Echt minstens zo mooi als je ziet op de foto’s uit de boekjes en op het internet. Maar, wat was het druk! En dan zaten we nog in het voorseizoen.. Wel even iets om echt doorheen te moeten kijken om de pracht van de straatjes, vele winkeltjes en dergelijke goed in je op te kunnen nemen.

Aan boord was het tijd voor een Grieks feest, wederom op het dek bij de zwembaden. Heerlijk vers eten, lekkere drankjes, live muziek en dans en heel veel gezelligheid. En ja, ook deze avond weer een show. Deze keer eentje die ons weer wat meer aansprak en we bleven gezellig plakken met een drankje om de dag af te sluiten.

cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring

cruise langs de griekse eilanden ervaring
Maandag | In vogelvlucht door Athene

De allerlaatste dag van de Middellandse Zee cruise langs de Griekse eilanden. Tijd om terug te komen in Piraeus, uit te checken en naar het taxibusje te gaan. We kregen een privétour door Athene heen langs enkele bekende hotspots en hadden wat vrije tijd. Vooral de wijk Plaka maakte indruk op me. Wat een prachtige straatjes vol met leuke winkels en cafeetjes en er hing een prettige sfeer. We zagen onder andere het indrukwekkende Parthenon op de Akropolis, het wisselen van de wacht op het Syntagmaplein, het Olympisch Stadion Panathinaiko en in onze vrije tijd aten Judith en ik heerlijke salades bij Tzitzikas & Mermigas en was het toch echt tijd om weer naar het vliegveld te gaan. Terug naar huis!

cruise langs de griekse eilanden ervaring cruise langs de griekse eilanden ervaring

Nog wat praktische informatie, ervaringen en tips op een rij

– er is over het algemeen best redelijke wifi aan boord, dit kost €25,- voor 6 uur. Let er goed op dat je elke keer uitlogt en opnieuw inlogt om zo het meeste uit je gekochte tijd te halen
– bijna alles is bij deze cruise inclusief. Je hoeft dus niet de hele tijd je portemonnee bij je te hebben en dat is heel erg prettig! De excursies, fooien, havengelden, entertainment, aangeboden workshops aan boord, heel veel drankjes (ook alcoholische), eten en snacks tussendoor is allemaal prima verzorgd en all inclusive
– aan het begin van de cruise moet je je paspoort inleveren. Dit is vanwege veiligheidsregels, maar voelde toch even bijzonder. Ik maakte voor de zekerheid nog even een foto van mijn paspoort voor als er ergens om identificatie gevraagd zou worden, leek me toch wel handig
– je ziet ontiegelijk veel in een paar dagen tijd en het voelt alsof je veel langer weg bent! Ik maakte de 4-daagse Oost-Midellandse Zee cruise, maar hetzelfde programma heb je ook met de cruise van 7 dagen. Dan heb je dus alleen meer tijd op de bestemmingen en meer vrije tijd tussendoor. Wellicht iets om rekening mee te houden
– heel fijn: ondanks dat je zoveel bestemmingen aan doet en er veel te doen, zien en te beleven is tijdens zo’n cruise langs de Griekse eilanden heb je wel de hele tijd je ‘eigen stekkie’ om je even in terug te kunnen trekken
– ik vond het enorm leuk dat de Griekse sfeer zo duidelijk doorgevoerd was aan boord. Van het eten en drinken tot aan de workshops, de inrichting en de shows
– alle informatie en prijzen vind je op de website van Cruise Travel. En geloof me: voor alles wat je erbij krijgt, vind ik de prijzen echt heel erg meevallen :)

Mocht je nog een leuk verslagje willen zien met foto’s, filmpjes, een roomtour en dergelijke dan kan je dit via mijn Instagram vinden onder Hoogtepunten en dan het kopje Cruisin’ ♥

–> Lees ook zeker het verslag en de ervaring van Judith over eilandhoppen in Griekenland.

Spreekt een cruise langs de Griekse eilanden jou aan om eens te gaan beleven?

Liefs,
Desirée

* Deze reis werd aangeboden door Cruise Travel.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jessie
  Reply Jessie 23 april 2024 at 11:38

  Hoi, ook wij zijn geïnteresseerd in een cruise Athene naar Turkeije en de Griekse eilanden. Had je voor een All-inclusief gekozen? Ik neem aan dat de excersies in de All-inclusive variant zaten. We hebben weinig reiservaring maar deze cruise sprak ons enorm aan, vandaar dat ik om wat informatie vraag. Groetjes Jessie

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 april 2024 at 12:02

   Hi Jessie, mijn ervaring is natuurlijk al van enkele jaren geleden (2018) dus weet niet hoe het nu is, maar het staat in het artikel: “bijna alles is bij deze cruise inclusief. Je hoeft dus niet de hele tijd je portemonnee bij je te hebben en dat is heel erg prettig! De excursies, fooien, havengelden, entertainment, aangeboden workshops aan boord, heel veel drankjes (ook alcoholische), eten en snacks tussendoor is allemaal prima verzorgd en all inclusive”. Was echt een onvergetelijke ervaring! :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 mei 2018 at 20:22

  Prachtige foto’s!
  Fijn en goed verslag.
  Mooie blouse had je geshopt 👌
  Er zijn een aantal landen die al op mijn bucketlist staan.
  Ik zal zeker na gaan denken over een cruise.
  Met welke vliegtuigmaatschappij vlogen jullie?

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 mei 2018 at 20:24

   Leuk dat je erdoor geïnspireerd bent geraakt en ook aan een cruise denkt. Wij vlogen met KLM heen en terug :)

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 29 mei 2018 at 13:10

  Heerlijk weg dromen bij de foto’s haha…. ahhhhwww wat is Griekenland toch mooi :-)

 • Avatar van Bouwien
  Reply Bouwien 29 mei 2018 at 13:01

  Door jou ben ik helemaal enthousiast geworden voor een cruise langs de Griekse eilanden😀 ik ga komende maand naar Kreta maar de volgende keer wil ik samen met mijn lief wel een cruise proberen. Wat gaaf dat jezelf even kapitein mocht zijn en fijn hè dat je door ademhalingsoefeningen niet zeeziek hoeft te zijn.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.