Beauty

Beauty Talk #19 | Mijn huidige verzorgingsroutine

5 mei 2018

huidverzorging droge en gevoelige huid
Ik krijg de laatste tijd redelijk wat complimenten over mijn huid, vaak gevolgd door de vraag welke producten ik allemaal gebruik. Het is een tijdje geleden dat ik hier iets over schreef, dus deze keer in Beauty Talk deel ik mijn huidige verzorgingsroutine met jullie. Let wel op: de producten die ik gebruik zijn geschikt voor een drogere en gevoeligere huid met beginnende rimpeltjes en pigmentvlekken. Heb je een zelfde soort huidtype, dan kan je hier vast en zeker fijne tips uit halen! 

huidverzorging droge en gevoelige huid

Avondroutine huidverzorging

Ik vind het heel erg belangrijk om mijn huid goed te verzorgen en twee keer per dag reinigen is wat mij betreft het beste begin voor jouw mooiste huid. In de avond reinig ik mijn gezicht dubbelop: eerst met een product om mijn make-up te verwijderen, daarna met een micellaire lotion om alle laatste restjes make-up en vuil te verwijderen. Als tweede stap gebruik ik iedere avond een exfoliërend product. Wat mij betreft echt hét product om mijn huid fris, zacht en vrij van onzuiverheden te houden. En als laatste natuurlijk een goede crème, het liefst een wat vollere of eentje vermengd met een paar druppels huidolie.

– Reinigen: philosophy purity made simple 3-in-1 cleanser (te koop bij ICI Paris XL), een klein beetje met wat lauwwarm water vermengen in mijn handen, dit zachtjes inmasseren over mijn gezicht en ogen en daarna afnemen met een washandje en lauwwarm water. Het haalt op een zachte manier zonder moeite alle make-up weg en laat mijn huid niet rood, droog of trekkerig achter.

– Reinigen stap 2: Simple skincare micellar cleansing water, een klein beetje op een watje en dit vervolgens over de ogen, het gezicht en mijn hals halen. Zo veeg ik alle laatste restjes make-up en vuiltjes weg en verfris en hydrateer ik mijn huid.

– Exfoliëren: Pixi glow tonic (<– link naar uitgebreide review) is er eentje die ik trouw iedere avond gebruik. Een hele tijd geleden gekregen voor een review en vanaf het eerste gebruik ben ik heel enthousiast. Nu net begonnen aan een tweede fles. Je brengt wat aan op een watje, haalt het over de huid (niet over je ogen!) en laat dit gewoon zitten zodat het zijn werk kan doen. Als afwisseling gebruik ik de Alpha-H Beauty Sleep 2 keer in de week als exfoliant en nachtcrème in één.

– Crème: Salcura Bioskin Zeoderm kwam nog niet heel erg lang geleden binnen, maar na het lezen van de informatie was ik er gelijk nieuwsgierig naar en ik nam hem direct in gebruik. Sindsdien smeer ik er trouw iedere avond mee, want wat is deze crème fijn! Hij is wel echt even wat voller en heeft wat inmasseertijd nodig, maar het is een 99% natuurlijk, heel betaalbaar en fijn product wat zelfs geschikt is voor de meest gevoelige huidjes (tot aan eczeem en psoriasis aan toe). Mijn huid voelt in de ochtend telkens zo lekker gevoed, zacht en soepel aan en ook rode vlekjes worden duidelijk minder opvallend.

huidverzorging droge en gevoelige huid

Ochtendroutine huidverzorging

In de ochtend wil ik altijd lekker snel klaar zijn en kies ik daarom voor een snelle reiniging en een all-in-one product. Daarmee bedoel ik een crème die bij mijn huidtype past, een hogere SPF bescherming tegen de zon biedt én ook nog eens huidprobleempjes aanpakt en voorkomt. Mijn huidige ochtendroutine bestaat dus uit twee stappen. Hoppa!

– Reinigen: Simple skincare micellar cleansing water om ‘de slaap’ en eventuele onzuiverheden en vuiltjes te verwijderen en tegelijkertijd mijn gezicht op te frissen en te hydrateren.

– Verzorgen: BioNike Defence B-Lucent crème. Deze crème heeft een SPF 50 maar laat je gezicht niet wit uitslaan en doet het ook nog goed ónder make-up. Daarnaast zitten er peptiden en aminozuren in die pigmentvlekjes aanpakt en voorkomt. Hij voelt direct na het aanbrengen misschien iets ‘vettig’ aan, maar na een paar minuutjes verandert dit naar een silky huidgevoel en kan ik vervolgens zonder moeite mijn primer en/of foundation of BB cream aanbrengen. Een heel positieve eerste kennismaking met dit Italiaanse merk en ik ben hierdoor zeker benieuwd geworden naar andere producten van dit merk.

Onzeker..

Eerlijk is eerlijk: ik heb dan misschien wel een huid zonder echt opvallende onzuiverheden en met bovenstaande producten houd ik de huid zo soepel, zacht, velletjesvrij en glad mogelijk, toch ben ik er wel redelijk onzeker over en zal ik niet snel zonder make-up buiten de deur komen. Ik heb snel last van roodheid, heb grijze waasjes en stoppeltjes van de overbeharing rondom mijn kin en heb best aanwezige pigmentvlekken die ik helaas nog niet onder controle krijg die me er ouder en vermoeider uit laten zien.

Voor mij is make-up dus ook duidelijk onmisbaar in mijn dagelijkse verzorging. Ik zal de volgende keer laten zien welke producten ik hiervoor qua basis gebruik inclusief voor- en nafoto’s om mijn ‘kale’ huid en de kracht van make-up goed te kunnen laten zien :)

Wat is qua huidverzorging op dit moment jouw favoriete product?

Liefs,
Desirée

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd en een affiliate link.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Michelle
    Reply Michelle 8 mei 2018 at 20:12

    Mooie producten! ik ben momenteel erg zoekende. Zeker naar betaalbare en dierproefvrije gezichtsverzorging die ook fijn en goed werken. Momenteel is mijn huid erg onrustig, waar dit alleen maar een weekje of twee tijdens de maand was, is dit nu continue. Daarom laat ik de foundation en poedertjes even liggen en ik moet zeggen, na twee weken merk ik al wat verschil. Maar dit kan natuurlijk ook komen door de warmte..

  • Avatar van Femke
    Reply Femke 5 mei 2018 at 10:10

    Hoi Desiree, ik gebruik sinds een aantal maanden een product tegen pigmentvlekjes wat me heel goed bevalt. Het gaat om de kiehls clearly corrective serum. Mijn toon is er egaler van geworden!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 5 mei 2018 at 09:10

    Mooie producten 👌
    Ben benieuwd naar de tonic en die van de grote parfumerie shop.

    Xoxo

  • Avatar van Jonna@Burgertrutjes
    Reply Jonna@Burgertrutjes 5 mei 2018 at 08:54

    De Pixi glow tonic ben ik erg benieuwd naar, snel maar eens een flesje bestellen en uitproberen

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.