Fashion

Fashion tip | Comfortabel linnen voor de zomer

11 mei 2018

linnen blazer Didi
Afgelopen week ontving ik een heel erg leuk pakketje van Didi om de nieuwe Zomers Linnen collectie te vieren. Ik laat deze items graag aan je zien en vertel je waarom linnen zo’n fijne stof voor de zomerse maanden is. Natuurlijk laat ik ook zien hoe ik de linnen blazer het liefst combineer!

linnen blazer Didi
Voordelen van linnen

Linnen is echt een heerlijke luchtige en anti-statische stof om met warme temperaturen te dragen omdat het zachte materiaal heerlijk koel blijft. Daarnaast heeft de stof een unieke textuur die het aan de ene kant een casual look geeft maar ook duidelijk wat chics over zich heeft.

Linnen heeft als nadeel dat het kreukgevoelig is waardoor je het na het wassen wel even moet strijken. Linnen kan je trouwens het beste zo koud mogelijk bij een lager toerental wassen om de hoeveelheid kreukels te beperken en strijken gaat het meest gemakkelijk als de stof nog light vochtig is.

linnen blazer Didi

Didi Zomers Linnen collectie

Om de heerlijke buitentemperaturen en de aankomende zomer te vieren heeft Didi de Zomers Linnen collectie uitgebracht. Deze bestaat uit tunieks, losse broeken, rechte broeken, verschillende tops, shorts, jurken, kaftans en de linnen blazer die ik je op de foto’s in dit artikel laat zien. De meeste items zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren of prints waardoor er heel eenvoudig te combineren is. Draag bijvoorbeeld een linnen broek met een katoenen hemdje en espadrilles voor een dagje naar de stad, een linnen pantalon en blazer naar werk als summer-suit of een linnen jurkje met sleehak-sandaaltjes voor een zomers etentje.

linnen blazer Didi

Liefde voor de linnen blazer

Ik heb zo’n beetje het hele jaar door wel zakelijke afspraken en draag dan graag een blazertje, omdat het gewoonweg goed aansluit bij mijn persoonlijke stijl. Maar de gemiddelde blazer is gevoerd en niet heel erg luchtig om te dragen waardoor dit, zeker in de zomer, veel te warm is. Voor zulke gelegenheden is een linnen blazer dan heerlijk! Heel gemakkelijk te combineren, het geeft toch een zakelijke uitstraling en draagt superlekker. De driekwart-mouwen maakt het model net even wat jonger en de tailleknoop en tailleriem geven ook nog eens optisch een smallere taille. Ja, ik ben fan!

–> De complete Didi Zomers Linnen collectie is via de Didi webwinkel te bekijken. De producten zijn verkrijgbaar tot en met kledingmaat XXL wat gelijk staat aan maat 44/46.

Ben jij ook zo’n fan van linnen voor de zomer?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Frederieke
  Reply Frederieke 11 mei 2018 at 23:22

  Misschien zie ik het verkeerd, maar hij zou gerust een maatje kleiner kunnen ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 mei 2018 at 10:06

   Dat zou inderdaad wel kunnen, of wellicht zelfs twee? Maar toch vind ik dat oversized ook wel heel erg lekker zitten en door de tailleriem laat je dan toch nog je figuur zien :)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 11 mei 2018 at 14:32

  Ik vind het echt een mooie stof maar haat strijken! 😖

 • Avatar van Liset - Beautydagboek
  Reply Liset - Beautydagboek 11 mei 2018 at 10:52

  Ik ben dus zo’n type die nooit linnen draagt omdat het zou gauw kreukt, haha. Maar het is zo heerlijk luchtig en echt perfect voor wat hetere dagen en je toch op netjes wilt gaan :). De jasjes staan je super!

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 11 mei 2018 at 08:28

  Ik hou altijd wel van linnen in de zomer.
  Deze jasjes zijn echt super leuk, vooral die blauwe kleur vind ik super.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 mei 2018 at 06:54

  Prachtige foto’s!
  Mooie blazers.
  Lekker luchtig voor een warme zomer.
  Ik draag nooit linnen jasjes.
  Maar denk wel dat ik er 1 zal gaan kopen….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.