Beauty

Beauty Talk #20 | Mijn huidige make-up routine

12 mei 2018

make-up routine lente 2018
Vorige week vertelde ik meer over mijn skincare routine en liet daarin zien welke producten ik gebruik. Ook deelde ik wat over mijn onzekerheden als het om mijn huid aankomt en beloofde ik dat ik deze week mijn make-up routine met voor- en nafoto’s zou laten zien. Best een beetje spannend, helemaal omdat mijn huid door stress wat meer onzuiverheden laat zien, maar het geeft wel een realistisch beeld. Daarnaast laat het ook goed de kracht van de juiste make-up zien! 

Mijn make-up routine voor de lente van 2018

De basis

Na mijn gezichtsreiniging begin ik in mijn make-up routine met de basis voor mijn huid die op dit moment bestaat uit een primer, daarna een BB Cream en als laatste een concealer om nog eventuele precieze plekjes en donkere kringen te camoufleren. Ik was door al m’n BB Creams heen en besloot toch maar weer voor de Guerlain variant te gaan. Hoe prijzig deze misschien ook is: hij is gewoonweg echt heel erg fijn voor de zomer! Dus toen ik zag dat hij nu met 20% korting bij ICI Paris XL te koop is besloot ik hem weer in huis te halen. Waarom ik in de zomer liever een BB Cream draag? Omdat het een foundation, huidverzorgingsproduct en zonbescherming in één is. Zo heeft deze van Guerlain zelfs een SPF30!

Tot mijn schrik was wel de verpakking iets veranderd waardoor ik bang was dat de inhoud ook veranderd zou zijn.. De textuur lijkt iets dunner en heel iets minder te dekken, maar alsnog is hij echt heel erg fijn. De lichtste kleur verkrijgbaar zou ik in de herfst en winter niet goed kunnen hebben maar voor de lente en zomer is hij perfect.

Becca First Light primer (<– link naar review)
– Guerlain Lingerie de Peau BB Beauty Booster in de kleur 02 Light
– Colourpop Cosmetics no filter concealer in Light 12

make-up routine lente 2018

Overige make-up

Voor de rest ben ik in mijn make-up routine eigenlijk heel trouw in welke producten en kleuren ik gebruik, ik wissel alleen de oogschaduw regelmatig af van kleur. In dit artikel laat ik mijn standaard look zien die ik in echt maar vijf minuutjes tijd aan kan brengen en overal bij kan. Ik gebruik hiervoor de volgende producten:

– KIKO matte fusion pressed powder in de kleur 04
– Bobbi Brown bronzing powder in Golden Light 1
– Milani blush in 05 Luminoso
– Delilah Cosmetics Pure Light highlighter in Aura
– Colourpop Cosmetics oogschaduw in Take he Lead over het gehele ooglid en als wenkbrauwpoeder
– nog een Colourpop Cosmetics oogschaduw in Liar, Liar onder de wenkbrauw en in de binnenste ooghoek
– en nog een Colourpop Cosmetics oogschaduw in Cloud Line als subtiele winged eyeliner
– Too Faced better than seks mascara

make-up routine lente 2018 make-up routine lente 2018

Mijn onzekerheden? De grijze waas vanwege de overbeharing rondom mijn kin, de pigmentvlekken op mijn jukbeenderen, roodheid en de onzuiverheden door wat stress van de afgelopen tijd.. Ik blijf het bijzonder vinden wat de kracht van de juiste make-up voor jouw huidtype kan doen want ik ’tover’ het er zo mee ‘weg’. De eerste drie producten maken de basis egaal, de overige producten zorgen voor kleur, expressie en een mooie glow. Ondanks dat het toch echt wel een redelijk aantal producten zijn is het geheel alsnog heel natuurlijk en niet al ‘te opgemaakt’, al zeg ik het persoonlijk. En ja, ik ben dus echt gek op make-up, voel me er zelfverzekerder door en ga niet snel naar buiten zonder ♥

Ga jij gemakkelijk zonder make-up de deur uit?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Marijke
    Reply Marijke 13 mei 2018 at 22:16

    Ik ga ondanks mijn onzekerheden vaker zonder als met make-up de deur uit, best jammer! Ik zou daar wat vaker de tijd voor willen nemen. Ooglooks kan ik best goed maar foundation blijft lastig. Ik krijg en uitslag van de meeste foundations en accenturen de meeste foundations velletjes. Al 101 varianten geprobeerd, evenals verschillende aanbrengtechnieken en verschillende huidverzorging. Maar mijn holy grail nog niet gevonden!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 15 mei 2018 at 10:05

      Dat is vervelend, dat je hem maar niet gevonden krijgt. Anders eens bij een goede parfumerie je probleem en wensen uitleggen en om een aantal proefjes vragen? Zo kan je er toch een aantal 1 of meerdere dagen zelf uitproberen.. Hoop dat je jouw match ook mag vinden!

  • Avatar van Rachel
    Reply Rachel 13 mei 2018 at 14:13

    ah wat een mooie items heb je gebruikt zeg, het eind resultaat ziet er goed uit :)

  • Avatar van Lindsey Beljaars
    Reply Lindsey Beljaars 13 mei 2018 at 09:34

    Wat leuk om te zien!! Duidelijk en informatief!

  • Avatar van Marijke
    Reply Marijke 12 mei 2018 at 21:22

    Heel mooi dat je dit laat zien. Met onzuiverheden zie je er goed uit en met make up maak je het zo dat je er nog steeds als jezelf uit ziet maar dan wat frisser. Ik heb ongeveer dezelfde onzekerheden en ben vooral benieuwd naar de bb cream. Thanks voor je artikel, ik hoop dat veel meiden en vrouwen dit zien want je bent echt een inspiratie.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 15 mei 2018 at 10:05

      Wow, wat een mooie woorden.. Dankjewel! ♥

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 12 mei 2018 at 13:44

    je ziet er echt stralend uit :D prachtvrouw!

  • Avatar van Eline
    Reply Eline 12 mei 2018 at 12:03

    Wat een prachtige look! Ik maak vaak niet genoeg tijd om uitgebreid mijn make up te doen, concealer en foundation ben ik vaak heel snel ook alweer “kwijt” op mijn huid en dan vind ik dat een beetje zonde van de moeite. Van blush en een mooie oogschaduw word ik wel heel blij, maar op een niet-egale basis (hallo rode wangetjes!) komt blush toch niet zo mooi uit. Ik ben dus nog steeds een beetje zoekende naar wat voor mij nu de beste daily look is.

  • Avatar van Louise Ladybug
    Reply Louise Ladybug 12 mei 2018 at 12:00

    Ik maak me wel licht op om te werken, maar thuis loop ik vaak make-uploos.
    Ik ben een jonge 50-tiger en kan dat zeker nog hebben.
    Wel gebruik ik dagelijks een dagcrème en goed mijn huid reinigen is belangrijk.
    Als ik uit ga gebruik ik de artikelen van Jane Iredale, die héél licht op de huid liggen en ook een beschermingsfactor bevatten, maar ook al eens een BB crème van Yves Rocher (Als het snel moet gaan)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 15 mei 2018 at 10:06

      Jane Iredale heeft zeker prachtige producten inderdaad!

  • Avatar van Daenelia
    Reply Daenelia 12 mei 2018 at 11:11

    Ik loop eigenlijk altijd zonder make up de deur uit. Ik heb geen gave huid of zo, maar ik heb daar blijkbaar minder moeite mee. Eén keer ben ik zelfs een lang weekend weg geweest met en giga-bloederige kattenkrab op mijn gezicht XD Van mijn wenkbrauw over mijn wang, naar de bovenkant van mijn lip. Mijn kat trapte met zijn achterpoot op mijn slapende gezicht toen hij van bed wilde springen.
    Ik heb niet gemerkt dat mensen er erg van opkeken. En het was ook niet iets wat ik met pleisters of een verbandje kon verbergen.
    Als ik make up draag, dan sla ik vaak foundations en concealers over. Ik voel me er erg door ‘gevangen’. Het voelt niet lekker op mijn huid. Komt waarschijnlijk omdat ik het niet gewend ben.

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 12 mei 2018 at 06:55

    Prachtige beautyproducten 😍👌

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.