Ik kreeg de uitdaging om de favoriete snack van iemand om te toveren tot een koekje. Dat moest dus deze keer een pizzakoekje worden. Ha! Dat laat ik me geen twee keer zeggen, want ik ben gek op een goede pizza op z’n tijd. Ik ging aan de slag voor dit pizzakoekjes recept waarbij ik de inspiratie voor de smaak haalde uit mijn favoriete pizza.
Webshoptip voor kook- en bakliefhebbers
Ik krijg regelmatig de vraag waar ik mijn producten voor mijn recepten vandaan haal en of ik een leuke webwinkel kan aanraden waar ze een uitgebreid assortiment hebben aan kook- en bakspullen. Nou, dan zit je bij Kookexpert helemaal goed! Dit is een webwinkel waar alle keukenprinsen en –prinsessen vast en zeker blij van zullen worden. Je kan hier terecht voor zo’n beetje alles wat je kan bedenken van merken zoals bijvoorbeeld BergHOFF, Zack, Eva Solo, Fissler, Jamie Oliver en Le Creuset.
De handige Joseph Joseph maatschepjes en de Wesco koekjestrommel die je in dit artikel op de foto’s ziet komen ook bij deze webwinkel vandaan :)
Buffalo Chicken pizzakoekjes recept
Mijn favoriete pizza is de New York Pizza Buffalo Chicken. Deze heeft een heerlijke knoflookolie op de rand, is belegd met mozzarella, kip, ui, rode cheddar, Hollandse Goudse kaas en een scheut pittige Buffalo hot sauce erover. Ik nam de basis van het recept voor kaasvlinders welke ik een tijdje geleden plaatste en ging met een aantal andere ingrediënten erbij aan de slag.
Ingrediënten voor ongeveer 45 pizzakoekjes
– 1 rol vers bladerdeeg (in de koeling bij grotere supermarkten te vinden)
– 50 ml pizzasaus
– 50 gram heel dun en fijn gesneden kipfilet
– 50 gram geraspte rode cheddar kaas
– 50 gram geraspte Goudse kaas
– een heel fijn gesnipperde rode ui (klein formaat)
– een heel fijn gesnipperde teen knoflook
– peper, zout en gedroogde peterselie naar smaak
– buffalo of sriracha saus naar smaak
Hoe maak je deze Buffalo Chicken pizzakoekjes?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Rol het bladerdeeg uit en prik er met een vork gaatjes in
3. Meng de pizzasaus met het heel fijn gesnipperde uitje en knoflook en smeer dit uit over het bladerdeeg
4. Verdeel de kaas en de kipfilet over het deeg
5. Breng peper, zout en peterselie naar smaak erover heen
6. Rol het deeg op, snijd met een scherp mes dunne plakjes en leg deze op hun kant op een bakplaat met bakpapier
7. Verdeel buffalo of sriracha saus over de rondjes naar smaak
8. Bak de pizzakoekjes in ongeveer 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn.
Het is wel echt de kunst om niet teveel ‘natte’ of ‘kleffe’ ingrediënten te gebruiken als je de pizzakoekjes knapperig wil hebben. Normaal gesproken kan een recept niet snel teveel kaas bevatten, maar hierbij even iets spaarzamer zijn. Dat is dan ook de reden dat ik de mozzarella achterwege heb gelaten.
Ohhhh, wat een heerlijke snack is dit toch. Om je vingers bij af te likken en erg leuk om met een verjaardag op tafel te zetten als borrelhapje. En natuurlijk kan je met de inhoud ook wat variëren om verschillende soorten ‘pizza’ te kunnen serveren.
Heb jij een koekjes-uitdaging voor me? Kom maar op!
Liefs,
Desirée
* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Reacties op dit artikel
ik ben zelf geen enorme pizza fan, maar deze klinken wel echt heerlijk :D
Ah ziet er mega lekker uit zeg, wat heerlijk
Dit ziet er super lekker uit :-)
Wat leuk dat jij deze uitdaging aangegaan was!
Het ziet er zo heerlijk uit 👌
Xoxo