Eten & drinken

The Cookie Bakery | Hét recept voor boterkoek

20 mei 2018

recept voor boterkoek
Boterkoek, ik heb er een zwak voor. Die lekkere romige hap.. Mmm! En mocht je mij een beetje kennen dan snap je dat dat best opmerkelijk is, aangezien ik al zo’n beetje mijn hele leven geen boter lust. Voor boterkoek maak ik dus graag een uitzondering. Wist je trouwens dat het ook verrassend eenvoudig is om te maken? En je hebt er wellicht ook al alles voor in huis. Hierbij hét recept voor boterkoek! 

recept voor boterkoek
Recept voor boterkoek

Ingrediënten voor een flinke boterkoek

– 250 gram bloem
– 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
– 175 gram witte basterdsuiker
– 1 ei
– 2 theelepels vanille-extract
– een flinke snuf zout

Hoe maak je boterkoek?

1. Verwarm de oven voor op 190 graden
2. Vet een bakblik (ongeveer 25cm diameter) in of gebruik er eentje van siliconen waarbij invetten niet nodig is
3. Kluts het eitje en gebruik ongeveer 2/3e in het deeg, de rest bewaar je tot het eind
4. Meng 2/3e van het ei met basterdsuiker, vanille-extract, zout en boter tot één gladde massa
5. Meng hier het bloem door (het deeg blijft redelijk plakkerig!)
6. Strijk de bovenkant zo glad mogelijk, trek hier streepjes over met een vork en bestrijk dit met het overgebleven 1/3e deel van het geklutste ei
7. Bak de boterkoek in ongeveer 20-25 minuten af tot de bovenkant mooi goudbruin is.

recept voor boterkoek

Oh, oh, ohhhh wat heb ik hier toch een zwak voor. Dat knapperige bovenste laagje en daaronder zo’n kleffige koek met subtiele smaak.. Yum! Het doet me altijd denken aan mijn kindertijd toen ik op de vrijdagse markt een stukje mocht halen bij Bakkerij ’t Stoepje *jeugdsentiment*

Vind jij boterkoek ook zo lekker?

Vraagje :) Komende week wil ik graag weer eens een gezonder koekje op de website zetten. Mocht je er een bepaald gezond ingrediënt in terug willen zien (bepaalde noten of bessen bijvoorbeeld), laat het me dan weten dan ga ik ermee aan de slag!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 21 mei 2018 at 14:08

  Jaaaa boterkoek!!! Die ene keer in de 3 jaar dat ik het in huis heb kan ik het niet bij 1 stukje laten. Ik vreet zo’n ding tot misselijkheid in 1x op. Zo lekker!!! Vandaar dat ik het eigenlijk nooit maak of koop 🙈

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 21 mei 2018 at 07:10

  Boterkoek is zo super lekker. Snel maar weer eens maken 😋

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 20 mei 2018 at 20:42

  Amai dat is inderdaad niet moeilijk! Dit zou mij wel smaken!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 20 mei 2018 at 12:40

  oehh je kan me echt elke nacht wakker maken voor een stukje boterkoek, zo lekker :D

 • Avatar van Myrthe
  Reply Myrthe 20 mei 2018 at 12:01

  Toevallig heb ik eergisteren boterkoek gebakken :)

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 20 mei 2018 at 11:47

  Oh wat toevallig, ik had vanmorgen vroeg alvast een pakje roomboter uit de koelkast gehaald omdat ik alvast voor morgen een boterkoek wilde maken.
  Het is de lievelings koek van mijn dochter en ik vind het altijd leuk om wat lekkers voor haar mee te nemen van thuis.
  Deze keer heel flauw van Koopmans hahaha
  Eigenlijk is het onzin z’on kant en klaar pakje omdat het zo gefixt is en je hebt alles vaak toch al in huis.
  Nu ga ik twijfelen hoor, zal ik dit recept maken of dat pakje maar even opmaken?

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 mei 2018 at 08:21

  Op deze vroege ochtend ziet dit weer heerlijk uit.
  Vroeger likte ik het overgebleven beslag ervan van de haken van de mixer af.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.