Media

Persoonlijke tip | Gratis digitale agenda app

4 juni 2018

gratis digitale agenda app
Ik gebruik nu alweer een aantal maanden een heel erg handige digitale agenda app op mijn telefoon. Ik ben er zo enthousiast over dat ik hem graag met je wil delen. Of je nu een ondernemer bent en iets zoekt om heel overzichtelijk al je afspraken in te kunnen zetten of op zoek bent naar een app die je samen met je gezinsleden kan gebruiken. Of een combinatie van die twee, zoals ik deze app gebruik! 

gratis digitale agenda app
Gratis digitale agenda app

De app waar ik het over heb is TimeTree. Ik was al een hele tijd op zoek naar een goede agenda app voor op mijn smartphone en het liefst eentje die ik samen met Paul kon gebruiken. De app moest wel aan een aantal eisen voldoen en daarom installeerde ik er meerdere om even te kunnen bekijken en uit te proberen. TimeTree stak er al snel met kop en schouders boven uit!

Waarom ik fan ben?

Sinds ik deze app gebruik maak ik geen gebruik meer van de agenda in de keuken en hebben we ook het planbord niet meer gebruikt. Het is écht een vervanger geworden en maakt niet alleen voor mij, maar ook voor ons complete gezinsleven alles heel duidelijk en overzichtelijk. Hierbij mijn redenen waarom ik zo’n fan ben:

– de app is gratis. Natuurlijk zou ik voor zo’n goede en uitgebreide app als deze ook wel eenmalig willen betalen, maar er zijn er ook genoeg waarbij je een maandelijks abonnement moet afnemen en ook dat heb je niet bij deze app. Scheelt weer!
– je kan met meerdere mensen in één agenda werken zodat je het kan gebruiken als familie/gezinsplanner
– doordat je iedere collega en/of gezinslid een eigen kleurtje kan geven blijft de agenda heel overzichtelijk
– zodra je een melding, afspraak of opmerking toevoegt krijgt de ander die in dezelfde agenda zit hier automatisch een berichtje van zodat hij of zij ook op de hoogte is
– je kan meerdere agenda’s in de app beheren. Een zakelijke, eentje voor de familie, eentje voor je eigen bedrijf.. Al moet ik zeggen dat ik het juist heel erg fijn vind dat ik alles in dezelfde agenda doe. Zo weet Paul bijvoorbeeld ook wanneer ik een zakelijke afspraak heb waardoor ik misschien later thuis ben en hij voor het eten moet zorgen of iets dergelijks
– als je op een dag één of meerdere afspraken hebt staan dan krijg je hier ’s ochtends een melding van als reminder. Superhandig!
– je kan onder een afspraak in de agenda ook nog opmerkingen of foto’s toevoegen of berichtjes hierover naar elkaar sturen.

Wat ik er allemaal in zet?

Afspraken voor mijn bedrijf, privé afspraken, doktersafspraken en dergelijke voor zowel Paul als mijzelf, speelafspraakjes, schoolvakanties en studiedagen van Shae, wanneer de glazenwasser weer komt, geplande gezinsuitjes, dagjes en/of weekendjes weg en geboekte vakanties.. Zoals je merkt staat er dus een heleboel in en tóch blijft het met deze digitale agenda app heel overzichtelijk.

De TimeTree app is gratis te downloaden voor Android via de Google Play Store en voor iOS via de AppStore en er is ook een versie voor op de PC zodat je overal inzage kan hebben :)

Zonder welke app kan jij niet meer?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Peter Bok
  Reply Peter Bok 23 februari 2021 at 12:03

  Hallo Desirée, Ik zie dat je erg enthousiast bent over deze agenda. Zelf heb ik jaren gebruik gemaakt van de Google, maar wat ik daar eigenlijk aan mis is de geschiedenis van de activiteiten en dat vind ik wel belangrijk vandaar dat ik op zoek ben naar een agenda die dat weel heeft. Kun jij, of weet jij dat de agenda TimeFree dat wel heeft?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 februari 2021 at 14:01

   Hi Peter, bedoel je of je terug kan scrollen door de afgelopen jaren/maanden of specifiek kan zoeken naar bepaalde activiteiten/gebeurtenissen uit het verleden? Als je dat bedoelt: ja, dat kan met deze app.

 • Avatar van Jana
  Reply Jana 21 september 2020 at 20:38

  Leuke tip! ik heb het net gedownload en wil deze samen met mijn vriend gebruiken. Ik was al lang op zoek naar een app zoals deze en dankzij jou heb ik deze gevonden :) Dankjewel! Ik moet het nog uittesten, maar het ziet er in ieder geval al heel handig uit! Ook de extra functies die niet elke agenda heeft vind ik zeer handig :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 september 2020 at 14:34

   Heel erg leuk om te horen! Wij gebruiken deze app nog steeds hier in huis :)

 • Avatar van Nina
  Reply Nina 6 oktober 2019 at 14:20

  Erg handig! KUN je ook verjaardagen plaatsen die jaarlijks terugkomen?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 oktober 2019 at 09:33

   Yes! Je kan bepaalde afspraken wekelijks, maandelijks of jaarlijks terug laten komen!

 • Avatar van Deno
  Reply Deno 4 juni 2018 at 20:45

  Toffe app! Mocht je meer van zulke tips hebben hoor ik het graag! Gebruik nu gewoon de Google agenda en synchroniseer Wieteke haar account met die van mij i.v.m. mijn zakelijke mail. P.s. ben ik de enige kerel hiero?

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 4 juni 2018 at 15:44

  Misschienw moet ik mezelf hier toch eens aan gaan wagen. Ik heb nog steeds een papieren agenda. Als straks ons kindje geboren is, dan is het misschien toch wel handig voor van alles en nog wat om zo’n gedeelde agenda te hebben met mijn man.

 • Avatar van Bouwina
  Reply Bouwina 4 juni 2018 at 13:24

  Ga hem ook downloaden, ik ben om😉bedankt voor deze tip!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 juni 2018 at 13:57

   Wat leuk om te horen dat je het een goede tip vindt!

 • Avatar van Patricia | TwijfelMoeder
  Reply Patricia | TwijfelMoeder 4 juni 2018 at 12:23

  Ik ben juist weer op papier over gegaan. Maar nu ik lees dat je hier ook een weekoverzicht bij hebt, ga ik ‘m ook eens testen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 juni 2018 at 13:58

   Ja, echt heel handig dat je hem op verschillende weergaves kan zetten :)

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 4 juni 2018 at 12:14

  Heeft deze ook een handig week overzicht wat lijkt op zo’n oude vertrouwde papieren agenda? Ik heb de gratis app a calendar en die heeft zo’n weekoverzicht. Super handig. De Google agenda heeft dat niet en dat miste ik heel erg.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 juni 2018 at 12:17

   Ja, je kan hem op maandelijks, wekelijks of op ‘lijst’ zetten :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 juni 2018 at 12:14

  Dit klinkt erg handig!
  Ik ga meteen even kijken….
  Goede tip 👌

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.