Fashion

Sneakerliefde | Nike Air Max 1 (+ hoe te combineren)

15 juni 2018

nike air max combineren
Een sneakermodel wat voor het eerst werd uitgebracht in 1987 is vandaag de dag nog steeds heel erg populair. Ik heb het over de Nike Air Max 1! Het bekende model met zichtbare Air Cushioning Technology die zorgt voor een heerlijke demping op de grond. Het is misschien ook wel één van de bekendste modellen die voor flink wat invloed in de sneakercultuur heeft gezorgd. Maar, hoe combineer je deze sneaker nu op een leuke en vrouwelijke manier? Hierbij enkele tips! En.. help je mij mee uitzoeken voor welk paar ik zal gaan? 

Nike Air Max 1

Als dit model ook helemaal ‘jouw ding’ is, dan moet je zeker bovenstaand filmpje eens bekijken. Mooi om te zien hoe ze na al die jaren nog steeds bezig blijven een model te optimaliseren zonder die originele look & feel kwijt te raken. Leuk weetje: er is zelfs een heuse Nike Air Max Day in het leven geroepen. Dit wordt jaarlijks op 26 maart gevierd :)

Sportshowroom

Mocht je trouwens zelf ook een sneaker-/sportliefhebber zijn en nog op zoek zijn naar inspiratie, dan kan ik je zeker aanraden om eens rond te kijken op Sportshowroom. Dit is een online zoekmachine voor sportartikelen gecombineerd met een inspiratieblog. Zo handig om op deze site alle modellen en kleuren van dit (of een ander) sneakermodel in één overzicht bij elkaar te zien. Dat maakt het zoeken naar een bepaalde kleur of print toch net even makkelijker!

nike air max combineren

Drie manieren om de Nike Air Max 1 te combineren

Je kan er niet omheen: dit model sneaker is duidelijk aanwezig als je hem draagt. Het is geen minimalistisch design en hij is ook niet al te fijntjes. Maar je geeft er wel een tof statement mee, ze zijn in ontiegelijk veel kleuren en prints verkrijgbaar en je kan er – ondanks de duidelijke sportieve look – veel kanten mee op.

1. Draag ze casual en sportief met een jeans, t-shirtje en eventueel een bomberjack. Zeker als je kiest voor een wat losser shirtje, strakkere jeans en een luchtiger jack met een frisse print maakt het een mooi streetwear geheel.

2. Maak een statement door de sneakers te dragen onder een pak! Een goed aansluitend donkerblauw pak met een krijtstreepje bijvoorbeeld, met een clean shirt eronder en dan all white Nike Air Max 1 sneakers eronder. Sexy ook nog eens!

3. De midi skirt is weer helemaal terug en leent zich perfect om ook met dit type sneakers te combineren. Het hangt een beetje af van de kleur en de print van de schoen, maar hiermee is ontiegelijk veel en makkelijk te combineren. Met een shirtje of blouse ín de rok gedragen, met of zonder spijkerjack of lederen jasje eroverheen. Helemaal festivalproof ook, want deze sneakers zitten als pantoffeltjes.

nike air max combineren

Help jij me kiezen?

Ik heb door de jaren heen al heel wat sneakermerken door mijn kast zien gaan, maar het is echt veel en veel te lang geleden dat ik een paar Nike Air Max 1 in mijn kast had. Zeker nu ik de inspiratie had voor dit artikel en zoveel leukerds heb gezien blijf ik twijfelen. Voor welke van de drie hierboven zou jij gaan?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van douwe
  Reply douwe 2 februari 2021 at 12:13

  Welk model is die blauwe met bruine sneaker vind die erg mooi !!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 februari 2021 at 14:05

   Hi Douwe, volgens mij is dat de ‘Thea’ :)

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 18 juni 2018 at 12:31

  Ik vind het tweede en derde paar tof! Sowieso liefde voor sneakers <3

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 16 juni 2018 at 16:55

  Nr. 3 vind ik het leukst.

 • Avatar van Carlijn
  Reply Carlijn 16 juni 2018 at 14:33

  Love de Air Max 1! Ik heb vier of vijf paar, zijn tijdloos en zitten superlekker. Ik zou voor de middelste gaan, maar is natuurlijk heel persoonlijk. Denk dat ze je alle drie heel tof zullen staan.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 juni 2018 at 16:25

  Prachtig en thanks voor de tips!
  Ik ga binnenkort ook even mijn slag slaan ;-)
  Ik heb er nu al lange tijd een paar….
  Ben op zoek naar een of 2 paren van de laatste nieuwste collectie…..

  Xoxo

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 15 juni 2018 at 11:58

  Hihi ik vind ze eigenlijk alle drie heel leuk!!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 15 juni 2018 at 10:50

  de derde is echt mijn ding :D

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 15 juni 2018 at 08:58

  Hoe zitten ze en kan je er een beetje in hardlopen? … Oh nee, dat zijn mijn criteria. Ik snap die ‘waterpas’ dingen in de zool niet zo XD Ik heb gewoon lekkere zwarte hardloopschoenen. Als ik chique sneakers koop, dan ga ik niet voor deze, maar voor een ander model.
  Ze zijn alledrie leuk en een beetje in jouw stijl ook nog. Welke je ook kiest, ik weet zeker dat je er blij mee bent.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 juni 2018 at 09:27

   Voor hardloopschoenen zou ik inderdaad voor een ander model gaan en me in een hardloopwinkel laten adviseren :)

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 15 juni 2018 at 08:42

  Ik zou ze alle drie kopen haha, maar omdat ik nog geen roze heb zou ik voor de rechtse gaan :-).

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 15 juni 2018 at 07:03

  De derde, laatste vind ik het mooist!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.