Carrière & Geld

Girlboss interview met Paulien van Eerdenburg

27 juni 2018

Paulien van Eerdenburg
Ruim een derde van alle ondernemers in Nederland is vrouw en er zijn heel veel vrouwen die eraan denken om een eigen bedrijf te gaan starten. Wellicht heb jij hier ook al eens over nagedacht? Of ben je al onderweg maar heb je nog net dat duwtje in de goede richting nodig om er helemaal voor te kunnen/durven gaan? Deze inspirerende vrouwelijke ondernemers gingen je voor! Vandaag aan de beurt: Paulien van Eerdenburg van Dutch Girlboss Academy

GIRLBOSS
“A woman in control, taking charge of her own circumstances in work & life. Someone who knowns her worth and won’t accept anything less. She is empowering and inspiring to those around her & kicks ass!” – Urban Dictionary

Paulien van Eerdenburg

Wie ben je?
Ik ben Paulien, 32 jaar en Happy Founder van de Dutch Girlboss Academy. Mijn thuisbasis is Haarlem maar ik ben een echte Travel Junkie. Afgelopen jaar heb ik drie maanden gereisd, ik kom net terug uit Amerika waar ik 3,5 week heb rondgereisd samen met mijn vriend. We houden ervan om reizen en leren te combineren en hebben vier dagen toffe seminars gevolgd in Los Angeles en Phoenix.

Omschrijf je bedrijf, hoe lang het bestaat en wat je doet.
Sinds mijn 25ste ben ik ondernemer. Samen met mijn partner lieten we vanuit niets een wijnhandel groeien tot een bloeiend bedrijf. We kwamen er echter in vijf jaar tijd achter dat we niet alleen gelukkig werden van een groot en succesvol bedrijf. We konden nooit op vakantie en werkten non-stop. In 2016 gooide we het roer om en creëerden twee bedrijven rondom onze ideale levensstijl heen. Sindsdien begeleid ik ambitieuze girls die een droom business willen creëren in de Dutch Girlboss Academy. Een business die je vrijheid geeft en waar je gelukkig van wordt. Je leeft immers maar één keer.

Waar komt jouw liefde en passie voor ondernemen en voornamelijk voor vrouwelijke ondernemers vandaan?
Ik wist van jongs af aan dat ik ondernemer wilde worden. Ik had alleen geen idee waarin en hoe. Na een jarenlange zoektocht en mijn ervaring als ondernemer in onze wijnhandel kwam ik erachter hoe je een bedrijf creëert wat voor jou werkt i.p.v. andersom. En daarnaast is mijn oma een inspiratie voor mij. Zij startte haar eigen balletstudio tijdens de oorlog. Toen vrij bewegen not done was en vrouwelijk ondernemerschap ongeveer nog niet bestond. Wanneer het even tegen zit dan denk ik; Als zij dat in die tijd kon, dan kan ik het nu zeker!

Op welk punt besloot jij om er helemaal voor te gaan en begon je fulltime te ondernemen?
In het begin combineerde ik het ondernemen met een loondienst baan. Op een gegeven moment hield ik dat niet meer vol. Ik deed van alles tegelijk en had geen focus. Ik wist dat wanneer ik mijn bedrijf tot een succes wilde maken ik keuzes moest maken en mij vol moest richten op mijn eigen bedrijf. Toen is het hard gegaan.

Wat is volgens jou de sleutel van jouw succes?
Een systeem wat voor jou werkt. Dit is ook precies waar we de girls bij begeleiden. Het is lastig om dit voor jezelf te zien. Het is namelijk een persoonlijk systeem en daardoor voor iedereen anders. Het fijne ervan is dat het volledig past bij wie je bent. Dat is echter ook het lastigste, aangezien voor jou dingen die je doet en hebt meegemaakt super normaal zijn. Dit zijn echter unieke talenten en kwaliteiten die je kunt inzetten in je business. Het is zo makkelijk dat dat het juist lastig maakt. Volg je mij nog? Haha!

Waar zie jij jezelf en je bedrijf over vijf jaar?
Over een paar jaar inspireren en helpen we duizenden girls in Nederland. Werk ik een aantal uur per week en reis ik met mijn vriend de wereld over. We zijn al een eind op weg. Het mooie van ondernemen vind ik dat er altijd een nieuwe uitdaging is, een next level. Ik hou ervan, om mezelf continu uit te dagen naar het volgende level te groeien.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Rond 6.30 uur gaan mijn wekker. Ik vind het heerlijk om met mijn ochtendroutine op te staan wat bestaat uit een visualisatie en ademhalingsoefeningen van Tony Robbins, een lekkere douche en een wandeling. Dan ontbijt ik samen met mijn vriend en bekijk ik de belangrijkste acties die ik die dag wil bereiken. In de ochtend kijk ik niet naar mijn telefoon, geen social media en geen e-mail.

Wanneer ik een Masterclass geef dan is dat vaak in de ochtend. Ik zet alles klaar en rond 9.30 uur start de online Masterclass voor honderden girls die meer willen weten bijvoorbeeld over hoe ze meer klanten via Instagram krijgen.

Dan is het lunchtijd en meestal maakt mijn vriend een lekkere salade of iets met ei. Ja, ik ben echt een lucky-basterd met zo’n man die heerlijk kan koken en het nog leuk vind ook. In de middag check ik mijn e-mail en help ik onze members in de Academy. Ik heb contact met mijn team en we sparren over lopen dingen. We zijn continu bezig om dingen te verbeteren en aan te passen. Ik eindig mijn dag wanneer ik geen zin meer heb en ga dan meestal richting de sportschool voor een work-out. In de avond spreek ik af met vrienden of ben ik lekker thuis een boek aan het lezen.

Wat is het grootste leerpunt uit jouw carrière?
Toen we binnen vijf jaar een big business hadden gebouwd en beseften dat we onze droom qua omzet hadden gerealiseerd maar er niet gelukkig van werden. Toen hebben we alles op zijn kop gegooid en zijn we overnieuw begonnen met ons geluk op nummer 1.

Waar kan jij als ondernemer echt niet zonder?
Mijn team! Zonder twijfel. Ik ben zo blij dat ik nu met een team van meiden kan werken die super getalenteerd zijn. Zonder hen kon ik lang niet bereiken wat ik nu doe. Ze nemen zo veel werk uit handen. Ze voelen zich ook allemaal zo betrokken. Soms gaan er om 23 uur s’ avonds nog appjes over en weer wanneer er iemand een nieuw idee heeft bedacht. Het geeft zo veel energie om het samen te doen.

Wat is het beste advies wat je aan andere (vrouwelijke) ondernemers kan geven?
Investeer in jezelf. In het begin van het ondernemen was ik zo eigenwijs dat ik dacht dat ik het allemaal zelf wel kon en moest uitvinden. Tot ik besefte dat het samen sneller ging. Wanneer ik mensen liet meedenken en meehelpen groeiden we sneller, zelf hoefde ik hierdoor minder te werken. Alsjeblieft, gun jezelf die groei.

–> Bekijk hier de website van Paulien van Eerdenburg: Dutch Girlboss Academy.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Macblogster
  Reply Macblogster 3 juli 2018 at 07:56

  Ik probeer mijn netwerk meer uit te breiden en mij meer te ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap. Heb mij de afgelopen jaren voornamelijk gericht op mijn baan waar ik voor een baas werkte. Ik heb nu het roer omgegooid. Dit is dus een fijn artikel om tegen te komen in mijn zoektocht naar meer info en inspiratie om mijn onderneming tot een succes te maken. Dank je.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 juni 2018 at 06:00

  Interessant en leuk!
  Fijn dat er zoveel tijd vrij is om te kunnen reizen…..
  Mooie goedverzorgde website heeft ze.
  Waar ik een bekende blogger zie….

  Xoxo

  • Avatar van Paulien van Eerdenburg
   Reply Paulien van Eerdenburg 4 juli 2018 at 08:18

   Super leuk om je reactie te zien, thanks!

 • Avatar van Bouwina
  Reply Bouwina 27 juni 2018 at 18:03

  Fijn om te lezen, ik ben zelf als laatbloeier eindelijk mijn droom aan het verwezenlijken.
  De artikelen in deze rubriek geven mij altijd weer de motivatie om door te gaan, ook als het even tegenzit.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 juli 2018 at 11:15

   Wat enorm leuk om te horen dat je er inspiratie en motivatie uit haalt!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.