Persoonlijk

Personal | Even een stapje terug

13 juni 2018

een stapje terug
Toen ik afgelopen vrijdagochtend opstond had ik het eigenlijk al aan voelen komen. Ik voelde me niet helemaal okee. Maarja, je moet toch de dag opstarten; dochterlief en jezelf opfrissen, aankleden en klaar maken, de rugzak inpakken met alles wat ze nodig heeft voor die dag, ontbijten, een make-upje opgooien, kind naar school brengen.. Tot ik in de klas tijdens het omkleden van Shae voor het gymmen ineens wat licht in mijn hoofd werd en klam aanvoelde. 

Het begin
Ik gaf haar een dikke kus, wenste haar een fijne dag op school en liep naar buiten. Het is vanaf de basisschool van onze dochter naar huis maar een paar minuten wandelen, maar het leek een eeuwigheid te duren. Ik trilde op mijn benen, voelde klam aan en raakte er lichtjes van in paniek.

Toen ik eenmaal binnen was en wat water gedronken had leek het wel weer te gaan, dus ik besloot m’n eerste kopje koffie van de dag te zetten en mee naar m’n werkkamer te nemen om lekker aan de bak te kunnen gaan. Ik hield het hooguit een uurtje vol.

Zweten, koorts, spugen, rillen, een stekende pijn in mijn bovenbuik die doortrok naar mijn rug en schouderbladen en ik werd er kortademig van. Inmiddels lag ik op de bank met omhooggetrokken benen te neuriën (call me crazy, maar dat kalmeert me vaak) en bedacht ik me dat ik Shae zo nooit van school kon halen. Gelukkig kon de moeder van een schoolvriendinnetje haar ophalen en ze bood zelfs aan haar mee naar huis te nemen zodat de meisjes samen konden spelen en ik wellicht wat kon slapen.

Het was serieus mis
Shae werd eind van de middag thuis gebracht en niet veel later kwam Paul thuis. Hij schrok zich rot van hoe ik erbij lag. Tegen dit moment kon ik niet eens meer rechtop staan of omhoog komen en hij besloot de dokter te bellen. Deze kwam direct langs, deed enkele onderzoekjes en wilde de ambulance bellen. Ik moest direct naar de eerste hulp. Gelukkig kon mijn moeder komen om op onze dochter te passen. Eigenwijs als ik ben – en geen zin in de heisa van een ambulance in de straat – min of meer naar de auto gestrompeld en we vertrokken naar het ziekenhuis. Elke hobbel en bobbel deed me verschieten van de pijn en ik besefte dat dit echt niet goed was.

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen werd ik bijna gelijk onder handen genomen; waardes werden opgenomen, vitale functies werden meermaals nagelopen, bloed afgetapt en voor ik het wist was het half één ’s nachts en lag ik aan een infuus en met een katheter (brrr) ingecheckt op een kamer.

De diagnose
Mocht je je afvragen waarom het zo stil was vanaf mijn kant op de site en social media: ik heb in totaal 4 nachten in het ziekenhuis gelegen en ben nu sinds gisteren eind van de middag weer thuis. De diagnose? Een heftige acute alvleesklierontsteking en waarschijnlijk een kleine leverinfectie erbij. Waarschijnlijk door een klein galsteentje wat rond is gaan zwerven. Eén ding is zeker: mijn galblaas moet eruit om dit of erger in de toekomst te voorkomen. Ik moet nu eerst even aansterken en dan zal deze operatie over een paar weken plaats gaan vinden. En tot die tijd is het hopen dat een volgende aanval zoals deze uit zal blijven, want er is zo’n 30% kans dat dit binnen kortere termijn weer zal gaan gebeuren.

Eenzaamheid, angst en onzekerheid
Tijdens die 5 daagjes ziekenhuis voelde ik me alleen, nutteloos, heb ik Paul, Shae, de poezenmeisjes en ons thuis zo enorm gemist.. Er kwam een gevoel van eenzaamheid door me heen die ik nog niet eerder heb ervaren en die me meermaals tot tranen bracht. Laten we het er maar op houden dat het een aantal heftige dagen waren.. En nu ik thuis ben maakt de gedachte dat zo’n heftige aanval misschien ieder moment weer staat te gebeuren me heel onzeker en angstig. Bij alles wat ik doe denk ik erbij na. En die angst en onzekerheid maakt me enorm moe.

“gewoon doorgaan”
Nee, kom op Dees. Gewoon doorgaan! Je bent ontslagen uit het ziekenhuis omdat de ontstekingswaardes voor nu onder controle zijn. Je moet de boel oppakken en doorgaan. Er is genoeg te doen tenslotte. Oops! Kwam die even hard aan toen ik vanochtend bijna huilend Shae in de klas afleverde.. Het opstaan, ontbijten en naar buiten gaan ging nog prima. Maar de school binnen lopen met de enorme drukte van ouders en kinderen zorgde ervoor dat ik trillend en met tranen in m’n ogen Shae op haar stoeltje zette. Het is duidelijk: dit heeft – ik heb – even tijd nodig om de afgelopen dagen te verwerken en weer op krachten te komen. Het heeft er lichamelijk (en ook zeker geestelijk) een stuk harder ingehakt dan ik had kunnen denken. Ik ben op.

Wat nu?
Misschien heb ik de afgelopen maanden ook wel teveel hooi op mijn vork genomen. Met Curvacious, MOMmag., verschillende side projects, persreizen en ook privé was het een drukke periode. Nu ik zo hard door mijn lijf teruggeroepen ben moèt ik er wel naar luisteren. Oh, de ironie. Zo schrijf je nog over een digitale detox, zo wordt je er min of meer toe gedwongen..

De komende weken neem ik even de tijd voor mijzelf. Ik kan dus niet beloven wanneer en óf er wat online komt. Er zijn leuke ideeën en er is inspiratie genoeg, maar lijf en geest werken nu even niet zoals ik zou willen en ik wil wel blij zijn met alles wat er online gaat komen. Geef me even de tijd en het komt allemaal weer helemaal in orde. Ik zal waarschijnlijk wel weer wat meer actief worden op social media zoals Instagram en Instagram Stories, dus daar blijf je het beste op de hoogte van hoe het gaat, behind the scenes, updates en dergelijke :)

Ik wil veel van jullie in ieder geval enorm bedanken voor alle lieve berichtjes, mailtjes, DM’s en dergelijke. Mijn telefoon ontplofte bijna! Dankjulliewel, die opbeurende woorden deden en doen me heel erg goed ♥

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 16 juni 2018 at 16:51

  Jeetje wat heftig! Neem alle tijd om bij te komen en jezelf voor te bereiden op je aankomende operatie. Jij bent veel belangrijker dan alles eromheen. Ik wens je heel veel beterschap en kracht toe. Doe lekker rustig aan en laat je niet gek maken, ik weet hoe dat voelt uit persoonlijke ervaring.

  Een virtuele hug! Xx

 • Avatar van Barbara | Mamameteenblog.nl
  Reply Barbara | Mamameteenblog.nl 15 juni 2018 at 23:12

  Jeetje wat een schrik. Pak je tijd om te herstellen en je balans te hervinden. Lieve groet, Barbara

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 14 juni 2018 at 20:38

  Wat heftig zeg! Heel veel beterschap en sterkte!

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 14 juni 2018 at 20:33

  Jeetje wat heftig allemaal! Heel veel sterkte en beterschap!

 • Avatar van Anne
  Reply Anne 14 juni 2018 at 13:49

  Jeetje joh, wat pittig! Neem je tijd en rust goed uit. Gelukkig was je er toch nog op tijd bij.

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 14 juni 2018 at 09:48

  Jeetje joh! Sterkte. Als het je galblaas/steentjes is, dan denk ik dat dat gewoon puur pech is en niet dat je te hard gewerkt hebt (hoewel je hard werkt, hoor, maar daar moet je dit niet aan wijten). Zorg goed voor jezelf, vraag om hulp als dat nodig is (of als het jullie leven even wat makkelijker maakt!)
  Doe lekker waar je zin in hebt voor zover dat kan en neem je rust. We zien je wel weer :)

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 14 juni 2018 at 03:01

  Zet ‘m op! Heel veel sterkte.
  Het voelt idd enorm eenzaam, maar als alles straks verleden tijd is besef je pas hoe dicht mensen bij je hebben gestaan, aan je hebben gedacht en voor je hebben gehoopt.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 13 juni 2018 at 22:31

  Wow wat heftig joh allemaal. Ik vind het knap hoe je ermee omgaat! Nu moet je inderdaad even goed aan jezelf denken. Ik wil je heel veel sterkte toewensen en hoop dat je lijf rustig blijft. Sterkte ook voor de operatie binnenkort. Ik zal meekijken op instagram hoe het de komende tijd gaat met je. Knuffel en kus van mij

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 13 juni 2018 at 22:07

  O, wat naar zeg. Ik wens je heel veel sterkte.

 • Avatar van Sianne
  Reply Sianne 13 juni 2018 at 22:02

  Lieverd denk om jezelf. Ik heb een paar jaar geleden mijn vader erg slecht aangetroffen in het ziekenhuis. Hij had in de nacht zelf de ambu laten komen. Hij was echt een beer van een kerel en wat was hij ziek. Een alvleesklier ontsteking. Zo heftig dat hij hey bijna niet gehaald had.
  Ik hoop dat ze snel de galblaas eruit halen en je je snel beter voelt. En sterkte met het verwerken van als.
  Hey is niet niks.

 • Avatar van joyce
  Reply joyce 13 juni 2018 at 21:14

  Wat heftig! Rustig aan en beterschap!

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 13 juni 2018 at 21:13

  Wat heftig om mee te maken. Heel veel beterschap. Je gezondheid heb je er maar één van, dat gaat uiteraard voor alles. Succes met aansterken voor de operatie.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 13 juni 2018 at 16:11

  Poeee dat is schrikken zeg. Mijn schoonzus heeft dit zo’n 1,5 jaar/ 2 jaar geleden ook gehad en ook haar galblaas moest verwijderd worden. Ik weet dan ook van dichtbij dat het zowel nu, als na de operatie echt wel een tijdje aansterken is. Denk goed aan jezelf, je lichaam geeft goed aan wat je wel en niet kan.. ook al kan dat soms frustrerend zijn. Je krijgt maar 1 lijf dus luister er goed naar. Sterkte!! Ik hoop dat je jezelf snel wat beter voelt en de operatie later ook goed gaat!

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 13 juni 2018 at 15:28

  O Dees! Take care en denk aan de signalen die je lijf nu geeft. Ik heb niet precies hetzelfde meegemaakt, maar oa ook mijn galblaas is eruit gehaald en had galstenen (auw auw). Mocht je vragen of ervaringen willen weten daarvan weet je me te vinden. Heel veel beterschap en sterkte XXX

 • Avatar van Daniëlle
  Reply Daniëlle 13 juni 2018 at 15:27

  Jeetje wat heftig,doe maar lekker rustig aan zorg goed voor jezelf en heel veel beterschap!!

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 13 juni 2018 at 15:12

  Shit, Desirée. Wat heftig. Goed dat je even wat tijd voor jezelf neemt. Een spoedig herstel gewenst, in ieder geval.

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 13 juni 2018 at 15:03

  Jeetje dat is schrikken, veel sterkte en beterschap!

 • Avatar van S
  Reply S 13 juni 2018 at 14:52

  Hallo Desiree,

  Allereerst beterschap! Je ben voor mij een enorme inspiratie en je openheid over je gbp heeft mij heel erg geholpen in mijn voorbereiding op het traject en nog. Ik heb sinds 8 december ook een gbp gehad. Was goed voorbereid wist wat er ging komen, alles ging goed voelde me top viel enorm af (60 kilo in korte tijd) tot 3 maanden na de operatie. Sinds dien alleen maar pech gehad lichamelijk dan. 3 maanden na mijn operatie kreeg ik ook inderdaad galblaasinfectie, galstenen en leverinfectie. Wat ook leidde tot een galblaas operatie. Onderschat inderdaad niet wat het met je doet. het vertrouwen in je lichaam moet je weer opbouwen en de angst voor de aanvallen heel herkenbaar. Pak je rust en neem tijd voor jezelf. Sterkte voor de komende operatie. Luister naar je lichaam is het beste advies. Zet hem op!
  liefs S

 • Avatar van Bo
  Reply Bo 13 juni 2018 at 13:48

  Heel veel sterkte, denk je even alleen aan jezelf? 😘

 • Avatar van Bregje
  Reply Bregje 13 juni 2018 at 13:43

  Poeh, wat een schrik! Heel veel betersvhap, neem je tijd! 💖

 • Avatar van Sarah M
  Reply Sarah M 13 juni 2018 at 13:41

  Ah bah Dees, wat vervelend! lekker rustig aan doen nu zodat je die ingreep kan laten uitvoeren. Dikke knuf xxx

 • Avatar van Wai-Ling
  Reply Wai-Ling 13 juni 2018 at 13:30

  Hi Desirée
  Met heel veel schrik las ik jouw verhaal😱 Je even ‘terugtrekken’ is ook een kracht en dat zal je weer helpen straks hier weer sterker uit te komen. Luister naar jouw lichaam. Ik wens jou heel veel beterschap toe en wacht geduldig op jouw ‘terugkomst’! You cam do this! 😘

 • Avatar van Wai-Ling
  Reply Wai-Ling 13 juni 2018 at 13:28

  Hi Desiré,
  Met heel veel schrik las ik jouw verhaal😱 Je even ‘terugtrekken’ is ook een kracht en dat zal je weer helpen straks hier weer sterker uit te komen. Luister naar jouw lichaam. Ik wens jou heel veel beterschap toe en wacht geduldig op jouw ‘terugkomst’! You cam do this! 😘

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 13 juni 2018 at 13:25

  Jeetje zeg! Lekker rustig opknappen en vooral je tijd nemen. Het is een setback naar wat echt belangrijk is <3

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 13 juni 2018 at 13:24

  Beterschap! Neem alle tijd die je nodig hebt.

 • Avatar van Melissaschrijft
  Reply Melissaschrijft 13 juni 2018 at 13:21

  Hee meis! Even stapje terug, rusten en ontspannen. Het komt allemaal goed maar is zeker even een klap.

 • Avatar van Karin
  Reply Karin 13 juni 2018 at 13:12

  Ontzettend schrikken zeg! Neem je tijd, rustig aan en veel sterkte de komende tijd!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 13 juni 2018 at 13:02

  Jeetje Dees,
  Dit gun je niemand.
  Heel vervelend.
  Neem alle tijd en je blog is niet en belangrijk.
  Jou gezondheid staat op nr.1.
  Het is verschrikkelijk dat we zoveel naars qua gezondheid meemaken….

  Heel veel sterkte en lieve knuffels Xx

 • Avatar van Sacha
  Reply Sacha 13 juni 2018 at 12:47

  Jeetje Desiree…, wat heftig… doe vooral rustig aan, is allemaal niet niets! Heb zelf sinds 12/04 een GBP en heb het toch allemaal een beetje onderschat. Ondanks dat ik goed voorbereid was. Neem de tijd om te herstellen, luister naar je lichaam en de rest komt wel!! 😘

 • Avatar van Céline
  Reply Céline 13 juni 2018 at 12:36

  Jeetje Dees wat vervelend om te horen!!! Neem al je tijd voor jezelf en om bij te komen. Sterkte en veel liefs Céline

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 13 juni 2018 at 12:34

  Oeh donders, je hebt wel een hele flinke waarschuwing gekregen!! Heel veel sterkte en luister goed naar dat lichaam en dat stemmetje, wat je vast af en toe wel vertelt dat je je grenzen iets teveel opzoekt!!

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 13 juni 2018 at 12:33

  Jeetje wat heftig zeg! Luister goed naar je lichaam en doe heel rustig aan hoor! Galstenen kunnen je leven echt verzieken.. Heel veel sterkte!

 • Avatar van Jane
  Reply Jane 13 juni 2018 at 12:21

  O wat heftig zeg heel veel sterkte neem je rust en de tijd om dit te verwerken en zo meteen te ondergaan

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 13 juni 2018 at 12:18

  Och Dees toch… wat ben je ddan ziek geweest zeg! Neuriën kan inderdaad heel fijn zijn als je het even allemaal niet meer aan kan, ik doe het ook wel eens.
  Heel veel beterschap chick! Doe rustig aan en online komt wel weer. Dikke kus!

 • Avatar van Margo
  Reply Margo 13 juni 2018 at 12:18

  He wat schrikken joh! Gelukkig krabbel je er weer bovenop. Doe rustig aan, je bent zelf het belangrijkste! xx

 • Avatar van Lindy
  Reply Lindy 13 juni 2018 at 12:15

  Och Dees toch… wat ben je ddan ziek geweest zeg! Neuriën kan inderdaad heel fijn zijn als je het even allemaal niet meer aan kan, ik doe het ook wel eens.
  Heel veel beterschap chick! Doe rustig aan en online komt wel weer. Dikke kus!

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 13 juni 2018 at 12:11

  Jeetje wat heftig zeg…. Heel veel sterkte en heel rustig aan doen en vooral aan jezelf denken!

 • Avatar van Shirley
  Reply Shirley 13 juni 2018 at 12:03

  Heel veel beterschap! Denk om jezelf X

 • Avatar van Sima
  Reply Sima 13 juni 2018 at 11:52

  So das zeker niet niks zeg. Neem je tijd maar goed en veeel beterschap en sterkte en Suc6 de komende tijd. 💗🍀

 • Avatar van Pauline
  Reply Pauline 13 juni 2018 at 11:50

  Veel beterschap de komende tijd en sterkte tot aan de operatie lieve Desirée!

 • Avatar van Shirley
  Reply Shirley 13 juni 2018 at 11:48

  Heel veel sterkte! Denk goed om jezelf! X

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.