In Nederland niet zo heel erg bekend, maar in Amerika een standaard snack die bij een BBQ hoort: S’mores! Origineel gemaakt van een geroosterde marshmallow en een stukje chocolade tussen twee graham crackers in. Maar ik bedacht er mijn eigen manier voor waarvoor je geen kampvuur of barbecue nodig hebt. Deze s’mores bites zijn zo gemaakt en echt fingerlickin’ good!
Inhoudsopgave
S’mores bites
Ingrediënten voor ongeveer 15 bits/bars
– 125 gram boter
– 125 gram donkere basterdsuiker
– 125 gram bloem
– 100 gram fijngemalen mariabiscuitjes
– 100 gram marshmallows
– 50 gram chocoladedruppels
– 1 ei
– 1 theelepel vanille-extract
– een flinke snuf zout
Zo maak je s’mores bites!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Meng de gemalen biscuitjes met de basterdsuiker, bloem, en zout met een vork
3. Meng het ei, vanille-extract en de boter hierdoor tot het een deegbal is en deel deze in een stuk van 2/3e en eentje van 1/3e deel
4. Neem een bakblik (brownieblik is perfect!) of ovenschaal en druk op bakpapier hier het 2/3e deel van het deeg in als bodem
5. Knip met een schaar de marshmallows in plakjes hierover heen en strooi ook de chocoladedruppels hier over
6. Verdeel het overgebleven deel van het deeg losjes over de bovenkant
7. Bak het geheel af in 20 tot 25 minuten in de oven.
Zoals je ziet is het totaal niet moeilijk om te maken en met zo’n plaatkoek kan je gelijk wel even vooruit. De s’mores bites zijn namelijk best machtig! De gemalen biscuitjes geven het deeg een extra crunchy mondgevoel en de marshmallows krijgen knapperige randjes en blijven verder lekker chewy. Zo, zo, zó lekker. Enjoy!
Van welke klassieker zou jij wel eens een variant van mijn hand willen zien? Wat is jouw favoriete koekje?
Liefs,
Desirée
Reacties op dit artikel
Oh amai dit ziet er goed uit!
Oh dit ziet er zo lekker uit! Ik wil dit echt een keer maken!
woah dit ziet er goed uit :D
OMG, wat doe je me aan? Dit klinkt fantastisch!!
Oh hmmmmm dit lijkt me een topper hoor!
Deze ga ik zeker weten snel uit proberen.
Het recept is in ieder geval weer opgeslagen :-)
Het ziet er zo heerlijk uit!
Ik bewaar het recept.
Xoxo