Fashion

Tip | ANWB Human Nature Plus Size outdoor kleding

8 juli 2018

ANWB plussize outdoor kleding
Toen ik een tijdje geleden tijdens mijn tripje naar Antibes foto’s op Instagram Stories deelde met een groene parka aan, kreeg ik ontiegelijk veel vragen waar deze jas van was. Veel waren daarna verbaasd dat deze van ANWB bleek te zijn. En zo gebeurde dat ook met het blauw-witte fleecevest wat in de Stories van de Noorwegen trip voorbij kwam. Ik kocht beide items trouwens zelf en niet zonder reden. Ze zijn namelijk  van goede kwaliteit, zien er leuk uit, hebben handige ‘snufjes’ en zijn ook nog eens betaalbaar. En goed nieuws: er is nu ook een ANWB Human Nature Plus Size collectie t/m maat 6XL verkrijgbaar. Tof: echte functionele plussize outdoor kleding! Ik laat je enkele items zien en vertel je er graag meer over. 

Plussize Outdoor Kleding

ANWB plussize outdoor kleding ANWB plussize outdoor kleding
Jinx denim

De jeans die ik op de foto’s draag heeft als groot voordeel dat deze gemaakt is van elastisch denim. Dat draagt heerlijk en beweegt goed met je mee, zónder te lubberen. Perfect voor citytrips waarbij je veel wandelt bijvoorbeeld! Daarnaast zit er een reflecterende band in die zichtbaar is als je de broekspijp omslaat zodat je ook in het donker zichtbaar bent én er zit een anti-diefstal-zakje aan de binnenkant van de boord.

ANWB plussize outdoor kleding ANWB plussize outdoor kleding

Fleecevest Baukje

Het lichtgroene vest wat ik draag is gemaakt van zacht fleece. Deze stof heeft als voordeel dat het lichtgewicht is, ademend, warmteregulerend en sneldrogend. Zowel het borstvakje als beide steekzakken zijn met een rits af te sluiten en dat is ook best handig. Ik vind het fijn dat het vest niet gevoerd is waardoor hij lekker met je meebeweegt en echt niet ‘zweet’. En dat hij licht getailleerd is laat hem mooi om het lichaam vallen wat je figuur goed doet. Win-win-win!

ANWB plussize outdoor kleding ANWB plussize outdoor kleding

Parka Rafa

Als laatste item laat ik in dit artikel m’n nieuwste softshell parka aanwinst zien. Deze keer een donkerblauwe wat oogt als donker denim! De jas is gemaakt van waterafstotend, winddicht en ademend softshell, ook hierbij sluiten de zakken met ritsjes, er zit een 2-way rits in wat je ondanks de lengte toch bewegingsruimte geeft tijdens bijvoorbeeld het fietsen, er zit een los te maken capuchon aan en een reflectieband voor om de bovenarm bij zodat je ’s avonds op de fiets, tijdens het wandelen en/of de hond uitlaten goed zichtbaar blijft.

ANWB Human Nature Plus Size outdoor kleding

Ik loop dus zelf sinds wat langere tijd al regelmatig de ANWB-winkel binnen om eens tussen de kleding en andere handigheidjes te snuffelen en kan er eigenlijk elke keer weer slagen. De maatvoering van de reguliere collectie is al best ruim, maar ik vind het supertof dat ze nu ook in de webshop een collectie met plussize outdoor kleding hebben voor zowel dames als heren. In de collectie vind je onder andere parka’s, softshelljassen, fleecevesten, korte broeken en capri’s, lange broeken en shirts.

De ANWB Human Nature Plus Size collectie is verkrijgbaar vanaf maat 4XL (48/50) tot en met kledingmaat 6XL (56/58).

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Rianne
  Reply Rianne 10 juni 2022 at 23:10

  Helaas werkt de link niet meer. Inmiddels heeft ANWB enkel nog jassen t/m 4XL, die meestal niet passen als je maat 48/50 hebt. Mijn huidige zoektocht naar goede outdoorkleding is vooralsnog uitermate teleurstellend.

 • Avatar van Van der Veen
  Reply Van der Veen 10 maart 2021 at 10:45

  Goede morgen.
  Ik heb een wandel en winterjack van jullie en heb een tip . Op linker mouw zit een reflexie band maar deze moet eigenlijk ook rechts geplaatst . Immers als men op buiten wegen loopt is het verstandig om TEGEN het verkeer in te lopen ,en dan moet de reflexie dus recht zitten .
  Hoop dat u deze tip kunt meenemen in de nieuwe lijn .

 • Avatar van Birgit
  Reply Birgit 17 augustus 2018 at 15:32

  Super gave jeans! Ik ga voor winterkleren altijd even langs de ANWB. Naast de kwaliteit zitten deze ook nog super lekker!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 augustus 2018 at 20:35

   Nou, inderdaad! Leuk dat jij er ook vaker goed kan slagen :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 8 juli 2018 at 13:06

  Wat een mooie jeans en jas, ik ga er gelijk kijken. Heb er nog niet eer aan gedacht maar het ziet er super uit en precies wat ik zoek. Je ziet er super goed uit!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juli 2018 at 18:44

   Dankjewel voor je compliment! De jas is echt een aanrader, zo fijn!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 juli 2018 at 11:44

  Zo mooi ;-)
  Fijn dat ik niet de enige ben die in die winkel shopt!
  Velen denken daar niet aan.
  Maar als je een hond hebt zijn de outdoor boots zo fijn omdat ze waterresistent zijn, een goede dikke profiel hebben, gevoerd zijn en gemakkelijk afneembaar.
  Leuk artikel….

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juli 2018 at 18:45

   Klopt helemaal, ook qua goede en waterdichte laarzen kan je er goed slagen :)

 • Avatar van Willemse
  Reply Willemse 8 juli 2018 at 09:20

  Haha ja de ANWB shop , het is niet direct de eerste winkel waar je aan denkt als je op kleding “jacht” gaat, maar ik kom er ook heel graag. Vooral de kleding voor de wat geurdere periodes van het jaar zijn daar enorm fijn. De kids (en m’n man trouwens ook) vinden het hylarisch en kneiter suf als ik daar binnen stap, maar ondertussen als ik het dan draag vinden ze het altijd echt wel leuk (voor en bij mij dan) staan.
  Krijg er ook vaak complimentjes over en de kwaliteit is altijd enorm goed.

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 8 juli 2018 at 09:19

  Haha ja de ANWB shop , het is niet direct de eerste winkel waar je aan denkt als je op kleding “jacht” gaat, maar ik kom er ook heel graag. Vooral de kleding voor de wat geurdere periodes van het jaar zijn daar enorm fijn. De kids (en m’n man trouwens ook) vinden het hylarisch en kneiter suf als ik daar binnen stap, maar ondertussen als ik het dan draag vinden ze het altijd echt wel leuk (voor en bij mij dan) staan.
  Krijg er ook vaak complimentjes over en de kwaliteit is altijd enorm goed.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juli 2018 at 18:46

   Ja, over de kwaliteit kan je niks zeggen en mensen zijn vaak verrast als ik zeg waar het vandaan komt. Leuk om zo eens ergens anders te komen dan wat verwacht wordt :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.