Carrière & Geld Huis & interieur

Geldzaken | Tips om als ouders op de vaste lasten te besparen

4 juli 2018

besparen op vaste lasten
Als ouder heb je een druk bestaan. Van een druk en chaotisch werkleven, tot een nog intensiever gezinsleven. Je wilt natuurlijk de beste opvoeding voor jouw kinderen realiseren. Wanneer je maandelijks wat meer geld overhoudt, kun je veel meer leuke dingen ondernemen met de kinderen. Wil je bijvoorbeeld een verre reis maken met het hele gezin? Dat is een behoorlijke investering. Toch is het mogelijk om een heel bedrag bij elkaar te sparen wanneer je minder kwijt bent aan de maandelijkse vaste lasten. Hoe kun je als ouder besparen op de vaste lasten? Wij geven een aantal handige tips waardoor ook jij maandelijks geld overhoudt. 

Overzicht in maandelijkse uitgave

Waar gaat dat geld toch altijd naartoe? Voor je het weet is het weer de laatste week voordat het salaris wordt gestort en je zit er krapjes bij. Door inzicht te hebben in jouw maandelijkse uitgaven kun je heel wat geld besparen. Welke bedragen worden er maandelijks afgeschreven en zijn deze uitgaven wel nodig? Heb je bijvoorbeeld meerdere abonnementen? Bekijk eens of je een abonnement kunt opzeggen. Dit scheelt dan misschien maar een paar tientjes per maand, maar op jaarbasis kan het heel wat uitmaken. Besteed je veel geld aan boodschappen? Zorg er dan voor dat je eens per week met een boodschappenlijstje naar de supermarkt gaat, dit kan je heel wat geld schelen.

Energie vergelijken

Energie is een grote kostenpost voor gezinnen. Je maakt met z’n allen veel gebruik van elektronische apparatuur en de kosten hiervoor kunnen hoog oplopen. Maar wist je dat je door energie te vergelijken maandelijks heel wat geld kunt besparen? Zoek bijvoorbeeld een online energievergelijker die inzicht kan geven in de beste energieleverancier voor jouw gezin. Een online energievergelijker geeft je met een klik op de knop een overzicht van de beste energieaanbieders. Natuurlijk helpt het ook om jouw kinderen energiebewust te maken. Hoe je dat kunt doen? Dat lees je hier.

Budgetteren kun je leren

De beste manier om geld over te houden, is door goed te budgetteren. Budgetteren betekent niet iedere stuiver omdraaien, maar slechts beter omgaan met jouw geld. Hoe zorg je ervoor dat je bijvoorbeeld nooit teveel betaalt en hoe kun je makkelijk sparen? Er zijn verschillende apps die jou kunnen helpen met budgetteren. Lees meer over de beste apps voor budgetteren.

Wil je extra hulp bij het budgetteren? Investeer in de hulp van een budgetcoach. Deze coach leert je de fijne kneepjes van het vak en leert je hoe je aan het einde van de maand geld overhoudt.

Kortom, als ouder kun je flink wat geld overhouden door te besparen op de vaste lasten. Wil je ook meer geld overhouden om leuke dingen te doen met het gezin? Maak gebruik van een energievergelijker en leer de fijne kneepjes van het budgetteren. Houdt een doel voor ogen en spaar zonder dat je er erg in hebt door slim te besparen.

Heb jij nog aanvullende tips? Deel ze dan onder dit artikel :)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 5 juli 2018 at 15:14

  Soms is goedkoop duurkoop. Ik kijk in de supermarkt juist bij producten naar de ingredientenlijst en vergelijk daarna pas de prijs. Van goedkoop voedsel zit je minder lang vol en vaak zit daar toch te veel suiker in als opvulling. Dan geef ik liever iets meer uit voor hoogwaardigere producten.
  Wat budgeteren betreft ben ik natuurlijk erg ouwerwets (als developer vertrouw ik apps en online budgeteringsmogelijkheden niet zo wb privacy XD): gewoon een kasboekje bijhouden is al handig, en als het moet: dan op een simpel excelsheet. Maak het niet moeilijker dan het moet zijn, is mijn motto. Als je een maandje bijhoudt waar je geld aan uitgeeft, kun je al heel snel zien waar je kunt bezuinigen. Bammetjes mee ipv bij de kantine eten, bijvoorbeeld.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 juli 2018 at 19:52

  Handige tips!
  Nog een tip is ga nooit met een lege maag naar de supermarkt om boodschappen te doen.
  Koop merkloze producten.
  Die zijn het goedkoopste.
  Er zijn niet 10 verschillende fabrieken die spagethi verkopen.
  Pak de producten die laag in de schappen liggen….
  Ga met een boodschappenlijstje de boodschappen doen, dan weet je dat je alleen koopt wat daarop staat.
  Ook producten die flink afgeprijsd zijn kun je kopen. Die zijn vaak goed.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.