Of lunch, inbetween of wanneer-je-er-maar-zin-in-hebt muffins. Ik ben er dol op! De variant die ik je vandaag laat zien is lekker en voedzaam, is zó gemaakt en er is ook nog eens heel erg gemakkelijk mee te variëren. Hierbij mijn recept voor breakfast muffins.
Ingrediënten voor 9 stuks
– een half brood naar keuze (ik ging voor glutenvrij donker meerzaden vanwege de extra bite en omdat dit brood goed valt)
– 150ml magere kookroom
– 100 gram kalkoenreepjes
– 60 gram geraspte kaas
– 5 eieren
– peper, zout en paprikakruiden naar smaak
– peterselie naar smaak
– bakspray (ik gebruik een kokosvariant).
Zo maak je breakfast muffins!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Vet een muffinvorm in met bakspray
3. Snijd rondjes van ongeveer 10 centimeter doorsnede uit het brood (wat je aan brood overhoud kan je gebruiken om zelf croutons van te maken bijvoorbeeld)
4. Rol de broodrondjes met een deegroller wat platter en leg ze in de muffinvormpjes
5. Verdeel de kalkoenreepjes in de broodbakjes
6. Meng de eieren, kookroom en kruiden met elkaar en verdeel dit over de broodbakjes
7. Verdeel de geraspte kaas over het geheel
8. Bak de breakfast muffins af tot ze licht goudbruin zijn in ongeveer 15 tot 18 minuten.
‘Lees ook: het recept voor breakfast bars met een bite!’
De muffinbakjes hebben een lekkere krokante bite, de inhoud is heerlijk luchtig en smaakvol en het krokante kaaslaagje maakt het helemaal af. Yumm! Natuurlijk kan je hier qua broodsoort én vulling heel eenvoudig mee variëren; gebruik eens een pittigere soort kaas met chorizoblokjes bijvoorbeeld of spinazie in combinatie met zalm.
Mocht je er groente aan toe willen voegen dan is het aan te raden het geheel wel zo ‘droog’ mogelijk te houden omdat je anders heel natte muffins krijgt en dat is niet zo lekker. Wil je er tomaat in doen, verwijder dan het deel met de pitjes bijvoorbeeld en snijd de rest fijn. Of grill groentes eerst, dep ze droog en snijd ze dan fijn om erin te verwerken.
Enjoy your day!
Liefs,
Desirée
Reacties op dit artikel
Dit ziet er zo heerlijk uit ;-)
Xoxo
Ziet er heerlijk uit! Ik moet me ook nog steeds eens aan zulke breakfast muffins wagen. Ik zou enkel de kalkoenreepjes weglaten of vervangen door de Speckjes van DVS.
dit ziet er zo lekker uit :D