Carrière & Geld Lifestyle Persoonlijk

Mijn ervaring met GORTcoaching

14 juli 2018

ervaring met GORTcoaching
Alweer een tijdje geleden werd ik door GORTcoaching benaderd of ik open zou staan voor een coachingtraject. Eerst was ik wat afhoudend maar na goed nagedacht te hebben was ik er al snel over uit. De combinatie moeder zijn, het ondernemerschap, mijn perfectionisme en ‘alle ballen in de lucht willen/kunnen houden’ is er namelijk eentje waar ik al langere tijd mee worstel. Ik ging op zoek naar een coach uit hun bestand die mij aansprak en goed bij deze topics aansloot en ging het traject in. Vandaag deel ik mijn ervaring met GORTcoaching met je én mag ik zo’n zelfde coachingtraject ook weg gaan geven. Als je het aan mij vraagt: heel waardevol, of je het nu privé, voor je carrière of gecombineerd in gaat zetten! 

‘Lees ook mijn interview met Tosca Gort, oprichtster van GORTcoaching.’

Tosca Gort interview

Coaching

Een coach focust zich echt op een positieve manier op het persoonlijke ontwikkelingsproces. Je leert je eigen doelen te stellen en neemt hierbij eigen verantwoordelijkheid. Dit gebeurt door middel van gesprekken, inzichten, handvatten, tools, technieken en oefeningen. Op deze manier laten ze je nadenken en motiveren ze je om (blijvende) veranderingen aan te brengen en écht aan de slag te gaan.

Waarom een coach?

Heb je problemen met je zelfvertrouwen, ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en weet je niet waar te beginnen of hoe er te komen, voel je een burn-out aan komen of zit je in een burn-out, ervaar je stress, heb je moeite met je competenties in kaart te brengen, zou je graag privé en/of zakelijk willen groeien, heb je last van je perfectionisme, haal je geen voldoening meer uit je werk of je onderneming, ben je in de quarterlifecrisis beland, wil je bepaalde zaken duidelijk(er) op een rijtje hebben voor jezelf, wil je meer positieve emoties en meer balans in je leven.. Zoals je merkt zijn de redenen waarom je met een coach aan de slag kan gaan heel erg uiteenlopend. Je kan er namelijk zowel privé als zakelijk heel erg geholpen mee zijn, of zoals ik; een combinatie van deze twee.

ervaring met GORTcoaching

Mijn ervaring met GORTcoaching

Zoals je wellicht wel weet werk ik naast de blog wel eens met vrouwelijke ondernemers om meer uit zichzelf en hun bedrijf te halen. De andere kant van de tafel dus! Om zelf een coach in te gaan zetten vond ik dus best wel lastig. Maar, zoals eerder gezegd, voelde ik op het moment dat ik gemaild werd best wat stress rondom het hele privé/ondernemerschap/moeder zijn in combinatie met mijn perfectionisme. Het was dus zeker een goed moment dat ik deze uitnodiging ontving en ik stond er volledig voor open.

Ik zocht een coach in de buurt die me zowel qua kennis en achtergrond als persoonlijkheid aansprak en boekte het oriëntatiegesprek in. Eerlijk? Ik vond het best even spannend toen ik op de afgesproken locatie aan kwam, maar al snel waren we in een goed gesprek beland en voelde ik me heel open om vrij te kunnen praten. Een goede klik dus! En dat heeft zeker geholpen bij zowel dit gesprek als de twee gesprekken die erna volgden.

Energiemanagement? Oh, yes!

Mijn grootste aha-moment waar ik echt wat van geleerd heb en direct mee aan de slag kon? Dat ik mijn tijd eens niet zoals altijd in uren in kon delen, maar in energie. Geen tijdsmanagement dus, maar energiemanagement. Door te leren wat mij energie geeft en wat mij energie kost, leerde ik heel anders naar mijn to do lijsten te kijken en dit beter over de dag te verspreiden. Door bijvoorbeeld niet mijn dagen te beginnen met allemaal energieslurpers achter elkaar waardoor ik vaak rond de middag al door m’n energie heen was, begin ik de dag nu juist met een energiegever en wissel ik de gevers en nemers meer met elkaar af. Ik zit zo de hele dag door lekkerder in m’n energie én krijg daardoor ook duidelijk meer gedaan. Wat een eye-opener!

En nee, natuurlijk gaat het niet gelijk iedere dag goed. Dan val ik nog wel eens terug in oude patronen. En dat merk ik direct aan mijzelf. Dus toch weer even wat strenger aan de slag met het anders verdelen van de ‘moetjes’ op een dag en hoppa: ik merk direct verbetering.

We hebben ons vooral gericht op dit punt, maar hierdoor merkte ik dat er ook gelijk privé positieve veranderingen kwamen doordat ik meer energie over heb als Shae uit school is en voor in de avond als Paul thuis is. Daarnaast heb ik ook fijne tips en technieken omtrent mijn perfectionisme gekregen. Ook al waren het dus in totaal ‘maar’ 3 gesprekken, ze zijn me dus zeker heel waardevol geweest en ik heb dus zeker een goede ervaring met GORTcoaching gehad.

Win een GORTcoaching coachingtraject

Ik mag zo’n zelfde coachingtraject van een oriëntatiegesprek + 2 coachinggesprekken weggeven aan iemand die dit echt goed kan gebruiken. Daarom vraag ik om een korte motivatie achter te laten onder dit artikel óf door een mail te sturen naar info@curvacious.nl. Ik hoop dat de winnaar Net zo’n waardevolle en positieve ervaring met GORTcoaching zal hebben als ik.

Je kan jezelf hiervoor opgeven tot en met zondag 22 juli 2018, 23.59 uur. De winnaar krijgt na afloop persoonlijk bericht.

–> Je kan natuurlijk ook zelf een vrijblijvend oriëntatiegesprek inboeken via de website van GORTcoaching.

* Uitgelichte foto via Shutterstock.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nina Beute
  Reply Nina Beute 27 juli 2018 at 13:22

  Wauw wat leuk! Goed om te lezen dat je er zelf iets aan gehad hebt. Als moeder van 2 jonge kids, werkend en sjaak afhaak mbt een volwaardig hbo diploma kan ik ook wel wat handvatten gebruiken!

 • Avatar van Maaike
  Reply Maaike 22 juli 2018 at 19:59

  Oh dit lijkt me goed voor mij. Ik merk dat ik met een energetische beperking, 2 jonge kinderen en sinds een half jaar weer werk moeite heb om alle ballen hoog te houden. Ik ga na de zomer aan een andere baan beginnen die beter bij mijn beperkingen past, maar ik wil ook mijn blog graag meer aandacht geven. Maar hoe dan? Dat in combinatie met een rouwproces maakt dat ik wel een beetje coaching kan gebruiken.

 • Avatar van Viola Krop-Draaijer
  Reply Viola Krop-Draaijer 22 juli 2018 at 19:51

  (mijn antwoord is niet opgeslagen dus hier een nieuwe poging:)
  Deze prijs is mij op het lijf geschreven, meestal denk ik aan anderen maar nu ben ik aan de beurt!
  Als moeder van Jasmijn (van net 4), ik werk onregelmatig in de zorg zit ik erover te denken om een HBO opleiding er naast te gaan doen, inclusief stage. Zou heel graag willen leren hoe ik mijn tijd en energie efficiënter in kan delen.

 • Avatar van Viola Krop-Draaijer
  Reply Viola Krop-Draaijer 22 juli 2018 at 19:48

  Dit is precies wat ik nodig heb! Ik denk altijd aan anderen maar nu is het tijd voor mezelf. Ik ben moeder van Jasmijn (net 4) en werk onregelmatig in de zorg. Ik denk erover om een HBO opleiding ernaast te doen en zou heel graag willen leren hoe ik efficiënter met mijn tijd en energie om kan gaan.

 • Avatar van cobi
  Reply cobi 15 juli 2018 at 12:01

  Deze maand ben ik werkloos geworden en ik zou heel graag kijken naar welke kant ik op zou moeten qua werk en hoe ik dat het beste kan combineren met mijn gezin en eigen bedrijfje

 • Avatar van Angela
  Reply Angela 14 juli 2018 at 16:58

  Ooooh. Dit zou ik heel graag willen. Toevallig van de week nog op de site gekeken.
  Ik heb ruim 1,5 jaar geleden een burn-out door gemaakt, en ben sinds een jaar weer volledig aan het werk. Het gaat een stuk beter maar ik loop toch steeds weer tegen bepaalde issues aan. Het stukje energie gevers en -vreters is zo’n issue. Maar ook het aangeven van grenzen, zowel in werk als privé, is en blijft lastig. Ik zou het geweldig vinden als ik dit met een coach op zou kunnen pakken om nog meer te leren en die burn-out nu voor te blijven, en nóg meer te kunnen genieten van de leuke dingen, mijn vriend, vrienden en familie.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 14 juli 2018 at 13:45

  Zo leuk en ik doe niet mee maar gun het ander….

  Veel succes allemaal Xoxo

 • Avatar van Amanda Olivier Zegers
  Reply Amanda Olivier Zegers 14 juli 2018 at 10:17

  Oeh, spannend en ook enigzins twijfelend reageer ik toch.
  Na verlies van gezondheid reïntegreer ik langzaam als leidinggevende. Kan ik dit weer volledig oppakken, hoe stel ik grenzen en verdeel ik mijn beperkte energie zonder het gevoel te hebben dat ik het niet goed en volledig doe?
  Dat is waar ik ontzettend mee worstel. Ik wil heel graag leren hoe ik dit doe.
  Jou actie sluit daar onwijs goed bij aan. Wat gezondheid betreft heb ik nog onderzoeken, het blijft onzeker. Misschien kan een coach mij een richting geven.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.