Eten & drinken

Mijn inspiratiebron voor het ontdekken van nieuwe smaken

28 juli 2018

spa touch of smaak 1 - Mijn inspiratiebron voor het ontdekken van nieuwe smaken
Voor mij is het ontdekken van een nieuwe smaak vaak bijna zo sterk als een emotie. Sowieso liggen deze twee heel dicht bij elkaar. Denk maar eens aan vroeger.. Zo moet ik bij de geur van dille direct denken aan de visschotel die ik als kind wel eens maakte uit mijn eerste (kinder)kookboek en brengt kaneel me terug naar het samen bakken van oma’s wafeltjes ♥ Nu ik wat ouder ben zet ik dit nog altijd door en daar vertel ik je graag wat meer over mijn inspiratiebron voor in de keuken :) 

spa touch of smaak 5 - Mijn inspiratiebron voor het ontdekken van nieuwe smaken
Mijn inspiratiebron?

Voor de nieuwe SPA ‘Kies je smaak’ campagne werd ik gevraagd om terug te gaan naar mijn inspiratiebron. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar toch hoefde ik daar niet lang over na te denken. De natuur! Voor mij begint het ontdekken van nieuwe geuren en smaken altijd in de natuur. Daarnaast is het voor mij persoonlijk één van de beste plekken om helemaal tot rust te komen en op te laden.

En als ik dan bovenstaande punten combineer – koken/bakken en de natuur – ben ik misschien wel het meest gelukkig. Eerst naar de markt (dé plek waar mijn zintuigen geprikkeld worden) om fruit en andere verse ingrediënten aan te schaffen. Om vervolgens daar thuis het één en ander mee klaar te maken en dat daarna tijdens een picknick in de natuur, of gewoon simpelweg buiten in de tuin, op te gaan eten. Genieten!

Ik ben dan ook zeker iemand die graag van alles probeert en proeft. Of het nu gewoon in eigen land is of tijdens het reizen. Dit is dan ook echt wel iets wat ik aan mijn dochter probeer door te geven in de hoop dat ze later net zoveel plezier zal hebben in het ontdekken van nieuwe geuren en smaken.

spa touch of smaak 3 - Mijn inspiratiebron voor het ontdekken van nieuwe smaken spa touch of smaak 4 - Mijn inspiratiebron voor het ontdekken van nieuwe smaken

Bedenk je eigen smaak!

Ken jij SPA Touch Of al? Dit is een lekker verfrissende combinatie van bruisend, natuurlijk mineraalwater van Spa met een vleugje natuurlijk aroma. Verder niks. Geen calorieën, geen suiker, geen zoetstoffen of andere kunstmatige toevoegingen. Er zijn op dit moment 7 smaken verkrijgbaar; coconut, apple, blackcurrant, lemon, grapefruit, mint en peach.

Voor de SPA ‘Kies je smaak’ campagne kan je mee gaan denken voor een nieuwe 8e smaak. Hoe leuk is dat?! Ik kon het natuurlijk niet laten en ging ook aan de slag.

Ik begon met een aantal van mijn favoriete smaken bij elkaar waaronder kersen, aardbeien, lavendel, basilicum, gember en kamille. Tijdens deze zoektocht kwam ik ook nog Azteeks zoetkruid tegen en ik besloot dit ook mee te nemen. Wel van alles de biologische variant, want ik wilde er gelijk mee gaan experimenteren. Knopjes, blaadjes, stukjes en/of het sap met SPA Rood mengen en maar kijken hoe het smaakt. En ja, daar kwam toch best een duidelijke voorkeur uit: kamille. Zo heerlijk subtiel zoet en vooral zacht van smaak. Ik heb zelf deze smaak dan ook ingestuurd als kanshebber voor de 8e SPA Touch Of. Fingers crossed!

spa touch of smaak 2 - Mijn inspiratiebron voor het ontdekken van nieuwe smaken

–> Op de website van SPA kan je je eigen smaak insturen. Je maakt hiermee niet alleen kans op jouw smaak die in de winkels komt te liggen maar ook op een verzorgd wellness weekend voor 2 personen naar de bron van SPA in België.

Wat is jouw inspiratiebron? En als je een smaak in gaat sturen.. hoe ben je hier opgekomen? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Desirée

balkje nieuwe layout - Mijn inspiratiebron voor het ontdekken van nieuwe smaken

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Rilana van Oostenbrugge
  Reply Rilana van Oostenbrugge 1 augustus 2018 at 11:09

  Ik heb de smaak Braam ingezonden. Het is nu weer de tijd dat je bramen kan gaan trekken en wat is er dan leuker om daar ook een heerlijke spa smaak van te krijgen.

 • Avatar van jonna@burgertrutjes
  Reply jonna@burgertrutjes 29 juli 2018 at 13:26

  Ik ben groot fan van SPA, en heb dan ook gelijk mijn smaak ingezonden! Tijm met citroen en munt, ben benieuwd :)

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 28 juli 2018 at 18:55

  Je staat zo mooi op de foto! ♥

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 28 juli 2018 at 14:07

  Oh wauw!! Kamille lijkt me ook heerlijk zeg

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 juli 2018 at 17:00

   Leuk dat mijn smaak jou ook aanspreekt. Ben zo benieuwd welke er uiteindelijk gekozen gaat worden!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 juli 2018 at 11:16

  Zo leuk!
  Prachtige foto van jou (y)

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 juli 2018 at 16:59

   Dankjewel voor je compliment!!

 • Avatar van Jacqueline
  Reply Jacqueline 28 juli 2018 at 08:45

  Hai Desirée,

  waar komt die leuke ride trui vandaan?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 juli 2018 at 17:01

   Hi! Die is van MANGO, uit de afgelopen wintercollectie volgens mij. Op dit moment her en der nog in de sale te vinden (via Wehkamp bijvoorbeeld)!

   • Avatar van Jacqueline
    Reply Jacqueline 31 juli 2018 at 22:50

    Thanks. Heb ‘m besteld 😀

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 1 augustus 2018 at 08:47

     Wat leuk dat je er zo enthousiast door bent geworden! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.