Mama & Kind Persoonlijk

Personal | We zijn zwanger!

22 juli 2018

zwanger curvacious 1 - Personal | We zijn zwanger!
Eindelijk durven we het van de daken te schreeuwen en mag het grote genieten gaan beginnen. Ja, je leest het goed: we zijn in verwachting van een tweede kindje. Here we go again. Whaaa! Inmiddels zitten we ruim in de 13e week waarmee we alweer in het tweede trimester aangekomen zijn. We zijn zo intens gelukkig en blij met dit nieuws en zijn dan ook over the moon het nu met iedereen te kunnen delen! 

Ongeloof, onzekerheid en een spannend eerste trimester
Ook deze keer had ik eigenlijk geen zwangerschapstest nodig om het te weten. Mijn borsten waren gevoelig, mijn neus begon bepaalde geurtjes alweer anders waar te nemen en ik kon niet meer om de misselijkheid heen. Maar vanwege de miskraam die we in januari hadden durfden we niet gelijk blij te zijn en we hadden dan ook echt wel meerdere testen én de eerste echo nodig om het toch echt tot ons door te laten dringen.

Toen we er eenmaal een beetje aan begonnen te wennen kwam de periode met acute alvleesklieraanvallen, misselijkheid, onzekerheid, vermoeidheid en uiteindelijk een operatie waarbij de galblaas verwijderd werd. Een operatie onder volledige narcose tijdens de zwangerschap was ook mentaal zeker geen pretje.. Maar nadat we een dagje na de operatie door middel van een prachtige echo zagen dat de kleine uk er ook goed doorheen is gekomen hebben we besloten dat het Grote Genieten mag gaan beginnen. Afsluiten die stressvolle en angstige weken want voor we het weten zal ons tweede kindje zich aandienen.

Shae wordt grote zus!
Na een prachtige 12 weken echo hebben we Shae het grote nieuws verteld. Bij ons favoriete pannenkoekenrestaurant, in het zonnetje en met een tafel vol lekkers. Haar eerste reactie? “Neee…, je maakt een grapje mama!” Tot ze zag dat we serieus waren en we wat meer uitleg gaven zagen we haar ogen groter en groter worden. “Ik krijg een baby!” Ehh, we moeten alsnog tig keer uitleggen dat ‘wij’ een baby krijgen, maar haar enthousiasme is duidelijk merkbaar. Ze wil regelmatig even over m’n buik aaien, stelt er veel vragen over en is er écht mee bezig. We vinden het heel bijzonder en fijn dat ze dit op deze leeftijd zo bewust zal gaan meemaken.

We zijn uitgerekend op 25 januari 2019. Over nog geen half jaar zullen we met z’n viertjes zijn. Even duimen dat hij of zij wel haar eigen verjaardag zal krijgen, want Paul is 20 januari jarig en Shae op 29 januari. Spannend!

Ja, de afgelopen periode heeft er lichamelijk en geestelijk flink ingehakt, maar we gaan er nu lekker van genieten. Want voor we het weten is deze bijzondere periode voorbij en mogen we haar of hem in onze armen gaan houden. We can’t wait ♥

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roos
  Reply Roos 13 augustus 2018 at 08:40

  Wat een ontzettend fijn nieuws, gefeliciteerd! Ik wens je een hele fijne zorgeloze zwangerschap toe.
  Echt geweldig voor jullie.

 • Avatar van Sima
  Reply Sima 8 augustus 2018 at 12:07

  Wat een mooi nieuws van harte gefeliciteerd en wat leuk voor Shae. En een veel voorpret met z’n 3en en Enjoy 🎉🎉🌹🌹

 • Avatar van Veroniek
  Reply Veroniek 7 augustus 2018 at 20:10

  Van harte proficiat!

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 31 juli 2018 at 22:45

  Gefeliciteerd met dit prachtige wondertje dat in je buik mag groeien.
  Even een heftige start gehad met de operatie zeg.
  Maar gelukkig is dat achter de rug. Ik wens je de rest van de maanden een onbezorgde tijd toe.
  Dat je volop mag genieten.

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 30 juli 2018 at 20:42

  Wat een geweldig nieuws! Van harte gefeliciteerd <3

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 29 juli 2018 at 10:06

  Gefeliciteerd! Wat fijn om zulk fantastische nieuws te mogen krijgen.
  Ik hoop dat je niet teveel last ondervind van de warmte.

  Ik wens jou en je gezin een hele mooie tijd tegemoet toe. Geniet van alle prachtige momenten, het is je zo gegund!

  Liefs!

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 24 juli 2018 at 18:04

  Geweldig nieuws! Gefeliciteerd en een goede zeangerschap gewenst!

 • Avatar van Annika
  Reply Annika 24 juli 2018 at 13:01

  Van harte gefeliciteerd! Ik wens je een voorspoedige en gezonde zwangerschap!

  Bij ons zit er ook maar een paar weken tussen de verjaardagen, gelukkig kwam de jongste 9 dagen te vroeg. De oudste is een dag na mijn moeder jarig. Blijkbaar is bij ons in de familie mei-juni een vruchtbare periode…

1 2 3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Mama & Kind, Persoonlijk
ervaring met GORTcoaching
Mijn ervaring met GORTcoaching

Alweer een tijdje geleden werd ik door GORTcoaching benaderd of ik open zou staan voor een coachingtraject. Eerst was ik...

Close